Hindu

Hindu

Son dakika Hindu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hindu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hindu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hindu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hindu gelişmeleri de dahil olmak üzere 220 hindu haberi bulunmuştur. Tüm hindu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Dünyanın gözü Türkiye çevrildi! İngiliz Financial Times seçimin favorisini açıkladı
Dünyanın gözü Türkiye çevrildi! İngiliz Financial Times seçimin favorisini açıkladı 13. Cumhurbaşkanı’nın kim olacağını belirleyecek Seçim nefes nefese bir yarışa sahne oldu. 28 Mayıs'ta bir kez daha sandık başına gidecek Türkiye'yi yakından takip eden İngiliz Financial Times seçimin favorisini açıkladı.
22.05.2023 Gündem
Diwali nedir, Happy Diwali ne demek? Diwali Bayramı ne zaman? Instagram Happy diwali 2022
Diwali nedir, Happy Diwali ne demek? Diwali Bayramı ne zaman? Instagram Happy diwali 2022 Diwali ne demek, Happy Diwali nedir, diwali nedir? Diwali bayramı Hindistan'da kutsal olarak sayılır. Her yıl yüz binlere kişinin katılımıyla ışıklar içerisinde kutlanan Diwali sışık festivali olarak da bilinir. İşte Diwali bayramı hakkında merak edilenler…
24.10.2022 Gündem
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi…
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi… Malezya Kralı Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, Başkan Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. Peki, Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne?
17.08.2022 Gündem
Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?
Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı? Başbakan Johnson'dan boşalan koltuğa geçmesi muhtemel isimler arasında bulunan Rishi Sunak, seçmen desteğini beklerken, parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için yapılan oylamadan Rishi Sunak birinci çıktı. Peki, Rishi Sunak kimdir, nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?
14.07.2022 Dünya
Bu hafta diziler var mı? Dizeler bu hafta yayınlanacak mı, bugün hangi diziler var?
Bu hafta diziler var mı? Dizeler bu hafta yayınlanacak mı, bugün hangi diziler var? Bu hafta diziler yayınlanacak mı, yok mu 2022? Yeni haftanın başlamasıyla dizilerin akıbeti hakkında yapılan aramalar da arttı. Geçen hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri TV'de takip ettikleri dizilerin yılbaşı nedeniyle ekranlara gelmemesi üzerine, bu hafta dizilerin olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, bu hafta diziler var mı, yok mu 2022? Diziler bu hafta oynayacak mı? Bugün hangi diziler var?
10.01.2022 Televizyon
Tapınakta can pazarı! Çok sayıda ölü var
Tapınakta can pazarı! Çok sayıda ölü var Kuzey Hindistan’da bulunan Mata Vaishno Devi tapınağında yeni yıla dua ederek girmek isteyen kişiler arasında izdiham yaşandı. Yetkililer, ilk belirlemelere göre 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin ise yaralandığı bildirdi.
1.01.2022 Dünya
Myanmar'da darbe karşıtı gruplar 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü  açıkladı
Myanmar'da darbe karşıtı gruplar 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü açıkladı Myanmar'ın Çin sınırında askeri darbe karşıtı etnik silahlı gruplardan Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü duyurdu.
4.09.2021 Dünya
Delta Plus nedir? Delta Plus’un belirtileri nelerdir, aşılar Delta Plus’a karşı etkili mi, yüzde kaç bulaşıcı?
Delta Plus nedir? Delta Plus’un belirtileri nelerdir, aşılar Delta Plus’a karşı etkili mi, yüzde kaç bulaşıcı? Koronavirüs varyantlarına şimdi de delta plus eklendi. Delta varyantının mutasyona uğramış hali olan Delta Plus'ın çift doz aşı olmuş bir kişide görüldüğü duyurulurken, aşıların Delta Plus'a karşı ne kadar etkili olduğunu araştırıyor. Delta Plus nedir? Delta Plus’un belirtileri nelerdir, aşılar Delta Plus’a karşı ne kadar etkili mi?
28.06.2021 Gündem
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri 18 Mart Çanakkale Zafer sözleri, şiirleri, yazıları gibi konular yarın kutlanacak Çanakkale Zaferi öncesi yoğun ilgi görüyor. 18 Mart Zaferi coşkuyla kutlanırken, şehit olan askerlerimiz de unutulmuyor, her sene olduğu gibi anılıyor. Çanakkale Zaferi’ni anmak ve kutlamak isteyen vatandaşlar ise sosyal medyada ya da mesaj uygulamalarında paylaşacakları 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajları ve sözlerini araştırıyor. Türk tarihinde büyük önem arz eden bu zaferi kutlamak ve en anmak için en güzel 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa şiirler derlendi. İşte 18 Mart şiir örnekleri ile en güzel Çanakkale şiirleri...
17.03.2021 Gündem
Korunmak için 'kutsal iksir' içti! Koronavirüse yakalandı
Korunmak için 'kutsal iksir' içti! Koronavirüse yakalandı Sri Lanka'da Hindu büyücünün yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiğini öne sürdüğü "kutsal iksiri" etkili olduğunu savunarak kullanan ve halka da tavsiye eden Sağlık Bakanı Pavithra Wanniarachchi'nin Kovid-19'a yakalandığı bildirildi.
23.01.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Saat 22.00'den sonra yasak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Saat 22.00'den sonra yasak... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama Koronavirüs'e dair alınan yeni önlemleri açıkladı. Yurt genelinde uygulanacak kararları açıklayan Erdoğan, önemli uyarılarda bulundu. Paket servis hariç lokanta, restoran, hastane, berber, nikah, düğün, salonu, halı saha, tiyatro, sinema vb iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecek.
3.11.2020 Gündem
Mahatma Gandhi'nin posta kutusuna bırakılan gözlüğü rekor fiyata satıldı
Mahatma Gandhi'nin posta kutusuna bırakılan gözlüğü rekor fiyata satıldı Mahatma Gandhi'nin gözlüğü İngiltere'de rekor fiyata satıldı. Posta kutusuna bırakılan gözlük yaklaşık 2 milyon 496 bin liraya alıcı buldu.
22.08.2020 Dünya
Altın renkli kaplumbağa bulundu! Kutsal kabul ettiler
Altın renkli kaplumbağa bulundu! Kutsal kabul ettiler Nepal’de altın renkli bir kaplumbağa bulundu. Yerel halk, nadir görülen mutasyona sahip kaplumbağayı, 'Hindu tanrısı Vishnu'nun enkarnasyonu olarak’ kabul etti. Uzmanlar, kaplumbağanın dünyada görülen 5’inci altın renkli kaplumbağa olduğuna inanıyor.
20.08.2020 Yaşam
Fatih Sultan Mehmet'in portresi satıldı! Ücreti dudak uçuklattı...
Fatih Sultan Mehmet'in portresi satıldı! Ücreti dudak uçuklattı... İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından 1480 yılında yapılan ve Fatih Sultan Mehmet'in başka bir kişi ile resmedilen tek portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), satın aldı. Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s salonundaki müzayedede İBB, portreye 770 bin sterlin (yaklaşık 6,5 milyon lira) verdi.
25.06.2020 Gündem
İletişim Başkanı Altun: İslamofobi Raporu'nun çok önemli olduğuna inanıyorum
İletişim Başkanı Altun: İslamofobi Raporu'nun çok önemli olduğuna inanıyorum İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Avrupalılar, bugün de aynı gelişim kapasitesinden faydalanarak, Müslüman karşıtı ırkçılığı aşmanın bir yolunu bulmalıdır. Bu nedenle Avrupa İslamofobi Raporu'nun çok önemli olduğuna inanıyorum" dedi.
20.06.2020 Siyaset
Hint kadın güreşçinin Müslüman karşıtı paylaşımları tepki topladı
Hint kadın güreşçinin Müslüman karşıtı paylaşımları tepki topladı Hindistan'ın ünlü kadın güreşçisi Babita Phogat, "Müslümanları yeni tip corona virüsten (Kovid-19) daha büyük bir sorun olmakla" suçladığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle büyük tepki topladı.
17.04.2020 Dünya
Trump gitti ülke karıştı! Delhi'de Hindu ve Müslüman gruplar çatıştı: 20 ölü
Trump gitti ülke karıştı! Delhi'de Hindu ve Müslüman gruplar çatıştı: 20 ölü Hindistan'da bir süredir protestolara neden olan tartışmalı vatandaşlık yasası nedeniyle başkenti Delhi'de Hindu ve Müslüman gruplar çatıştı. Ölü sayısı 20'ye yükselirken 189 kişinin yaralandığı bildirildi.
26.02.2020 Dünya
Chandra Teleskobu, çarpışarak birleşen galaksi öbeklerini kaydetti
Chandra Teleskobu, çarpışarak birleşen galaksi öbeklerini kaydetti ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA), Chandra X-ışını Teleskobu, galaksi öbeklerinin çarpışarak birleşmesini görüntüledi.
29.01.2020 Bilim ve Teknoloji
İneğin dışkısından sabun yapacaklar
İneğin dışkısından sabun yapacaklar Hindistan’da sağcı ve tutucu yanlılığı ile tanınan Hindu Milliyetçi Organizasyonu’nu (RSS) destekleyen “Deen Doyal Dham” şirketi, ineğin dışkısı ve idrarından sabun, şampuan ve birçok kozmetik ürün üreteceklerini açıkladı.
14.11.2019 Dünya
Hindistan'da batan kayıktaki 3 çocuk yaşamını yitirdi
Hindistan'da batan kayıktaki 3 çocuk yaşamını yitirdi Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde bir gölette batan kayıktaki 3 çocuk boğularak can verdi.
10.10.2019 Dünya
Çarpıcı uyarı: Ortalık kan gölüne döner
Çarpıcı uyarı: Ortalık kan gölüne döner Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ın Cammu Keşmir'de sürdürdüğü abluka karşısında Birleşmiş Milletler ve uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırarak, "Burada söylüyorum; Keşmirliler karşılık verecek ve iki nükleer güç Hindistan ile Pakistan karşı karşıya gelecek. Bunun sorumluluğu BM'nin omuzlarında. 1,3 milyarlık Hindistan pazarının yanında mı olacaksınız adalet ve insan haklarının mı?" dedi.
27.09.2019 Dünya
Zina kanunu ülkeyi karıştırdı! Milyonlarca kişi hapse atılabilir
Zina kanunu ülkeyi karıştırdı! Milyonlarca kişi hapse atılabilir Dünyanın en kalakalık Müslüman ülkelerinden biri olan ve Hristiyan, Hindu ve Budist azınlıklara da barındıran Endonezya, önümüzdeki hafta parlamentodan geçmesi planlanan yeni kanunla karıştı. Evlilik dışı cinsel ilişkiyi yasaklayan ve cumhurbaşkanına hakarete verilen cezaları artırmayı öngören yeni kanun, ülkedeki insan hakları örgütleri tarafından tepkiyle karşılanıyor.
20.09.2019 Dünya
Pakistan Başbakanı'ndan 'Keşmir' konusunda sert çıkış
Pakistan Başbakanı'ndan 'Keşmir' konusunda sert çıkış Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan hükümetinin "faşist taktiklerinin, Keşmirlilerin kurtuluş mücadelesini bastıramayacağını" ifade etti.
16.08.2019 Dünya
'Cehennem yaşanacak' uyarısı işe yaramadı! Kabul edildi...
'Cehennem yaşanacak' uyarısı işe yaramadı! Kabul edildi... Hindistan'da Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayıran yasa tasarısı, federal parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha'da (Eyaletler Meclisi) 61 ret oyuna karşı 125 evet oyuyla kabul edildi. Hindistan, yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan anayasa maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırdı. Cammu Keşmir eyaletiyle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından bölgenin eski başbakanlarından Omar Abdullah ve Mehbuba Mufti tutuklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan son gelişmelerle ilgili Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflara diyalog sürecinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın Cammu Keşmir kararına tepki gösterdi.
5.08.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hindu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hindu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.