Heykel

Heykel

Son dakika heykel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan heykel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını heykel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Heykel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan heykel gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.710 heykel haberi bulunmuştur. Tüm heykel haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gazeteci Hande Fırat’ın sergisine yoğun ilgi
Gazeteci Hande Fırat’ın sergisine yoğun ilgi  Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın 'Devriamber' adlı sergisi, Ankara’da Cumhuriyet Müzesi’nde açıldı. Yoğun bir ilgiyle karşılanan sergi, 25 Mayıs’a kadar devam edecek.
26.04.2024 Gündem
Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu
Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu VISION Art Platform, sanatçı Aida Mahmudova’nın ‘Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 50 adet eserin bulunduğu ve küratörlüğünü Fırat Arapoğlu’nun üstlendiği sergi, çok katmanlı bir anlatı yaratarak izleyicilere iyi – kötü gibi ikilikleri resim, baskı ve heykel gibi farklı tekniklerdeki eserler üzerinden anlatıyor.
23.04.2024 Magazin
Dijital Heykel Holoflux Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ilgi odağı oldu
Dijital Heykel Holoflux Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ilgi odağı oldu Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, Türk mimar ve sanatçı Güvenç Özel‘in Holoflux mimari deneyim alanı ziyaretçilerin beğenisini topladı. Holoflux'un bir önceki durağı ise 2023 yılında ABD'de düzenlenen dünyaca ünlü Coachella festivaliydi.
20.04.2024 Adana
Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki Fenerbahçe efsanelerinin heykelleri kaldırıldı! İşte nedeni? 5. heykel geliyor
Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki Fenerbahçe efsanelerinin heykelleri kaldırıldı! İşte nedeni? 5. heykel geliyor Fenerbahçe'nin efsanevi isimleri Lefter Küçükandonyanis, Can Bartu ve Alex De Souza'nın Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda bulunan heykelleri, bulundukları yerden kaldırıldı.
2.04.2024 Fenerbahçe
Eda Erdem heykeli nerede? Fenerbahçeli voleybolcu Eda Erdem Dündar kimdir (hayatı), nereli, kaç yaşında?
Eda Erdem heykeli nerede? Fenerbahçeli voleybolcu Eda Erdem Dündar kimdir (hayatı), nereli, kaç yaşında? Fenerbahçeli voleybolcu ve milli takımın kaptanı Eda Erdem Dündar'ın heykeli açıldı. Açılış töreninde konuşan Eda Erdem, "Bana öyle bir şey armağan ettiniz ki, kendimi ne zaman kötü hissetsem bu heykele bakacağım" dedi.
9.03.2024 Gündem
Pınar Öktem Doğan kimdir? Pınar Öktem Doğan heykelleri arasına Eda Erdem heykeli de eklendi
Pınar Öktem Doğan kimdir? Pınar Öktem Doğan heykelleri arasına Eda Erdem heykeli de eklendi Türkiye’nin A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ve Fenerbahçe Opet’in lideri olan Eda Erdem Dündar için bir heykel yaptı. Bu heykel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tanıtıldı. Eda Erdem Dündar’ın heykeli, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi girişine yerleştirildi. Heykeli ise Pınar Öktem Doğan yaptı. Peki, Pınar Öktem Doğan kimdir?
9.03.2024 Gündem
Eda Erdem'in heykeli açıldı! Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a özel teşekkür
Eda Erdem'in heykeli açıldı! Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a özel teşekkür Fenerbahçe ve Türk voleybolunun efsane isimlerinden Eda Erdem'in heykeli açıldı. Törende konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.
8.03.2024 Fenerbahçe
Genç sanatçıların eserleri BASELECTED seçkisinde
Genç sanatçıların eserleri BASELECTED seçkisinde Farklı disiplinlerden 7 genç ve yetenekli sanatçının işleri BASELECTED seçkisiyle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
22.02.2024 Vitrin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin önünü her anlamda biz açtık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin önünü her anlamda biz açtık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gençlik Aşkıyla Eskişehir' programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Belediye yönetiminde çok sayıda genç arkadaşımız yer alıyor. TBMM'de gençlik kollarından yetişme 20'den fazla vekilimiz var. Görüldüğü gibi gençlerimizin önünü her alanda biz açtık. Kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Ben sizlere güveniyorum" dedi.
29.01.2024 Gündem
Granit Kullanım Alanları Nelerdir? Granitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Granit Kullanım Alanları Nelerdir? Granitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Granit, yapım işlerinde kullanılan bir taştır ve kullanım alanları da çok fazladır. Granit pembe, beyaz ya da yeşil tonlarında olabilen bir taştır.
27.01.2024 Yaşam
Mermer Kullanım Alanları Nelerdir? Mermerin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Mermer Kullanım Alanları Nelerdir? Mermerin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Mermer, güzelliği ve dayanıklılığı ile ödüllendirilen zamansız bir malzemedir. Mermer oluşturmak için kireç taşına ısı ve basınç uygulanır. Taş ocakları ve yer altı mağaraları mermerin birincil kaynakları olmaktadır. Renkleri genelde beyaz ya da gridir.
26.01.2024 Yaşam
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin Mehmetçik için kardan heykeller
Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin Mehmetçik için kardan heykeller Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik harekatın 109. yılında da unutulmadı. Her yıl olduğu gibi Allahuekber Dağları'nda kahraman şehitler anısına kardan heykeller yapıldı.
7.01.2024 Gündem
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira’nın bronz heykeli dikildi
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira’nın bronz heykeli dikildi Ünlü şarkıcı Shakira’nın dev bronz heykeli doğduğu Kolombiya’da dikildi. Shakira heykel ile ilgili olarak, “Heykeltıraş Yino Marquez ve bölge sanat okulu öğrencilerin ve ülkemin insanlarına muazzam sanatsal yeteneklerinin bu örneği için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Magazin
Datça’da kıyıya yakın alanda uçan balık görüldü
Datça’da kıyıya yakın alanda uçan balık görüldü Muğla’nın Datça ilçesinde kıyaya yakın bölümde Güney Ege ve Akdeniz’de açık alanlarda yaşayan Uçan Balık görüldü.
27.12.2023 Gündem
Pembe İncili Kaftan Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Pembe İncili Kaftan Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Pembe İncili Kaftan Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Pembe İncili Kaftan Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Pembe incili kaftan Ömer Seyfettin tarafından yazılmış roman türünde bir eserdir. Kitabın ana teması insanların kendi çabaları ile sorunları çözmesi ve devlete karşı fedakar olunmasıdır. 
19.12.2023 Eğitim
Mersin'de heyecanlandıran keşif! Başı, kolları eksik kadın heykeli bulundu
Mersin'de heyecanlandıran keşif! Başı, kolları eksik kadın heykeli bulundu Mersin'de yer alan Anemurium Antik Kenti'nde kazı çalışmalarını her yıl düzenli olarak aralıksız bir şekilde sürdüren ekipler, Liman Hamamı olarak adlandırılan yapının hemen yanındaki bölümde yaptıkları kazı çalışmalarında 1800 yıl öncesine (MS 2. YY) ait olduğu değerlendirilen ve önemli birini temsil ettiği düşünülen kadın heykeli buldu. Anemurium Antik Kenti'nde 1500 yıl önce yaşanan büyük bir depremle yıkılarak toprak altına kaldığı değerlendirilen heykelin çıkarılması tüm ekip başta olmak üzere ilçedeki herkesi heyecanlandırdı.
11.11.2023 Yaşam
İş Bankası’nın mevduatı 1,5 trilyon TL’ye, aktif büyüklüğü 2,1 trilyon TL’ye yükseldi
İş Bankası’nın mevduatı 1,5 trilyon TL’ye, aktif büyüklüğü 2,1 trilyon TL’ye yükseldi Türkiye İş Bankası, Eylül 2023 itibarıyla aktif büyüklüğünü yılsonuna göre yüzde 47,6 artırarak 2,1 trilyon TL’ye yükseltti.
8.11.2023 Finans
Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak
Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor.
5.11.2023 Kültür Sanat
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi Mimar ve sanatçı Melek Zeynep Bulut'un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan ödüllü eseri 'Açık Yapıt ' Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında özel davetle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlanmıştı. Eserin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Bulut, "Taksim'in çok güçlü bir duygusu var. Türkiye'de ilk günden beri çok beklenen bir sergiydi. Biz Londra'da işi duyurduğumuz andan itibaren insanlar 'Açık Yapıt Türkiye'ye ne zaman gelecek' diye soruyorlardı. Dolayısıyla ilk gün bir izdihamla karşılaştık. Açılışı yaptık ve dışarıya çıktığımızda dev bir insan kitlesi vardı. Bizim için çok büyük bir mutluluk şu anda da ziyaretçilerimiz gelmeye devam ediyor. Ben de buradayım, insanları ağırlamaya özen gösteriyorum" dedi. 'Açık Yapıt' Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde 19 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.
1.11.2023 Kültür Sanat
Ata Koleji’nden Cumhuriyet kutlaması
Ata Koleji’nden Cumhuriyet kutlaması Ata Koleji, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir coşku ve gururla Kemer Country Club’da kutladı. Törende resim yarışması ve Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
30.10.2023 Eğitim
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri 'Açık Yapıt', Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. 19 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek 'Açık Yapıt', Türkiye’de bu özel davetle ilk kez gösterime giriyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
İstanbul kültür sanata doydu
İstanbul kültür sanata doydu Türkiye Kültür Yolu Festivallerine esin kaynağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul kültür ve sanata doydu. 16 gün süren festival boyunca Atatürk Kültür Merkezi-Galataport rotasında binin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8’inci durağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 50’den fazla mekanda birbirinden eğlenceli, renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
16.10.2023 Kültür Sanat
Turizm cenneti Kapadokya'da yeni kurallar: İzin almadan fotoğraf çeken yandı
Turizm cenneti Kapadokya'da yeni kurallar: İzin almadan fotoğraf çeken yandı Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasının korunması için hükümet, ağır para cezaları getirmeye hazırlanıyor. Günübirlik kiralık evlerle ilgili düzenlemenin öne çıktığı teklif, Kapadokya için de önemli kararları barındırıyor. Buna göre bölgede ticari fotoğraf, video çekmek de izne bağlı olacak. Kurala uymayanlara 16 bin TL’den başlayan para cezaları verilecek.
14.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Heykel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki heykel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.