Hazar Denizi

Hazar Denizi

Son dakika hazar denizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hazar denizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hazar denizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazar Denizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazar denizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 274 hazar denizi haberi bulunmuştur. Tüm hazar denizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi ile Basra Körfezi Avrupa ve Orta Asya'ya bağlanacak
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi ile Basra Körfezi Avrupa ve Orta Asya'ya bağlanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir’de 19. Uluslararası Bayındırlık Fuarı’na katıldı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Türkiye ile Cezayir arasındaki ulaştırma ve altyapı alanındaki ilişkiler, güncel bölgesel gelişmeler ve uluslararası konular olmak üzere birçok konuya yer verdi. Yabancı birçok firmayı bir araya getirmeyi başaran önemli bir organizasyona onur konuğu olarak davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Uraloğlu, “Fuarın, katılım sağlayan firmalarımızın yeni ortaklıklarına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
14.11.2023 Ekonomi
İran Bayrağı Anlamı Nedir? İran Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İran Bayrağı Anlamı Nedir? İran Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? İran, Asya kıtasında yer alan ve kuzeybatısında Türkiye ile komşu olan bir ülkedir. İran'ın bayrağında yeşil, kırmızı ve beyaz renkler bulunur. 
10.09.2023 Eğitim
Azerbaycan Bayrağı Anlamı Nedir? Azerbaycan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Azerbaycan Bayrağı Anlamı Nedir? Azerbaycan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Türk devleti olarak kardeş ülke kabul edilen Azerbaycan bayrağı yatay şeritte mavi, kırmızı ve yeşil renklerden oluşur. Bayrağın ortasında kırmızı renk ve ortadaki ay ile yıldız Türk bayrağına benzer özellikler göstermektedir. 
3.09.2023 Eğitim
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor'
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Dönmez, "Yarın gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Doğu cılıbıtı, 113 yıl sonra Hatay'da görüldü
Doğu cılıbıtı, 113 yıl sonra Hatay'da görüldü Hatay’da 113 yıl aradan sonra kuş türlerinden 'Doğu cılıbıtı' görüldü. En son 1910 yılında yabancı bir kuş bilimci tarafından örnek toplanmış ve bir doğa tarihi müzesinde halen sergileniyor.
11.04.2023 Yaşam
Bakan Dönmez'den Avrupa'ya gaz sevkiyatı açıklaması
Bakan Dönmez'den Avrupa'ya gaz sevkiyatı açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Türkiye'de dağıtım merkezi ve ticaret merkezi kurmayla alakalı çalışmalarımızda son noktaya geldik” dedi.
4.02.2023 Ekonomi
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman? Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti. Peki, Ali Nihat Gökyiğit kimdir, kaç yaşında, nereli, Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
25.01.2023 Ekonomi
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti.
25.01.2023 Ekonomi
6 yaşındaki çocuğa istismar davası! AK Parti'li Çelik: Örtbas eden kim varsa hesap verecek
6 yaşındaki çocuğa istismar davası! AK Parti'li Çelik: Örtbas eden kim varsa hesap verecek AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının gündemine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
22.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da iki gün süren ziyaret kapsamında Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Zirve sonrası gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15.12.2022 Gündem
Türkmen gazı için 3'lü zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Türkmen gazı için 3'lü zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Türkmenistan'da. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'da Üçlü Zirve'de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı öne çıkmaktadır. Türkmen gazının buradan taşınmasına hemen başlamamız gerek" dedi.
14.12.2022 Gündem
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "81 ilimizin tamamında tam 750 şantiyemizde gece gündüz demeden çalışıyor, halihazırda 135 bin konut ve sosyal eserin inşasına devam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar 60 bin konutumuzu tamamlayarak, ailelerimizin 2023'e yeni yuvalarında girmelerinin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.
9.11.2022 Ekonomi
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı...
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı... Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Azerbaycan'ın ileri sürdüğü, AB ve ortaklarımız tarafından desteklenen enerji projeleri, Avrupa'nın enerji haritasını tamamen değiştirdi” dedi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, "İlk etapta Azerbaycan'dan gaz ihracını ikiye katlayacağız" ifadelerini kullandı. Azerbaycan ile AB arasında enerji alanında stratejik ortaklık hakkında mutabakat zaptı imzalandı.
18.07.2022 Ekonomi
Türkiye için sevindiren gelişme! Doğal gazda müjdeyi verdi, fiyatlara yansıyacak
Türkiye için sevindiren gelişme! Doğal gazda müjdeyi verdi, fiyatlara yansıyacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni sonrası canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Maksimum üretime çıktığımızda 2026 gibi Türkiye'de enerji üretiminin yüzde 35'ini buradan karşılayacağız" diyen Bakan Dönmez, "Diğer bir şekilde ifade edersek hane halkının bütün enerjisi buradan karşılanabilecek. 25-30 yıl konutlarda kullanılan gazın tamamı Karadeniz'den çıkacak. Karadeniz'den üreteceğimiz gazın fiyatı çok daha uygun olacaktır. Bu uygunluk, hem vatandaşı mutlu edecek, hem de devletimizi. " ifadelerini kullandı.
13.06.2022 Ekonomi
Azerbaycan Hazar Denizi’nde 6 mayını etkisiz hale getirdi
Azerbaycan Hazar Denizi’nde 6 mayını etkisiz hale getirdi Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hazar Denizi’nde 60 metre derinlikte bulunan 6 deniz mayınını etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
10.05.2022 Dünya
Binali Yıldırım: Bize düşen güçlü olmak, masum ve mağdur insanlara destek olmaktır
Binali Yıldırım: Bize düşen güçlü olmak, masum ve mağdur insanlara destek olmaktır AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve milletvekilleriyle birlikte Sarıçam ilçesi, Mustafalar Mahallesi'nde düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği'ne katıldı. Şenlikte kurulan çadırları gezip, Yörük Türkmenlerle sohbet eden Yıldırım, yöresel kıyafetler giyip 'Toy Beyi' seçildi.
8.05.2022 Siyaset
İstilacı zebra midyeleri, tatlı su yengeci yok edecek
İstilacı zebra midyeleri, tatlı su yengeci yok edecek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Teknoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, su kaynaklarını tehdit eden istilacı zebra midyeler için biyolojik mücadele yöntemi geliştirdi. Kuşku, istilacı midyeler ile tatlı su yengeçlerinin laboratuvarda birbirlerine karşı davranışlarını 3 ay boyunca gözlemledi. Yengeçlerin, günde yaklaşık 11 zebra midyeyi parçalayıp tükettiğini gören Kuşku, bunun istilacı midyeler ile biyolojik bir mücadele yöntemi olabileceğini söyledi. 
25.03.2022 Gündem
Hipersonik füze nedir? Kinjal (hançer) hipersonik füzesinin özellikleri nelerdir, nasıl çalışır?
Hipersonik füze nedir? Kinjal (hançer) hipersonik füzesinin özellikleri nelerdir, nasıl çalışır? Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait stratejik noktaların Hazar Denizi ve Karadeniz'den ateşlenen balistik füzeler ile vurulduğunu duyurdu. Söz konusu gelişmenin ardından Hipersonik füze nedir, özellikleri nelerdir? Kinjal (hançer) hipersonik füze nasıl çalışır, menzili ve motoru nasıldır?
21.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı!
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı! Rusya-Ukrayna savaşı 25'inci gününde... Bölgeden kritik haberler gelmeye devam ederken, New York Times Rusların Mykolaiv'deki bir deniz üssüne düzenlediği saldırıda 40'tan fazla Ukrayna askerin öldüğünü duyurdu. Ukrayna başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk, ellerinde bulunan Rus savaş esiri sayısını açıklarken Ukrayna savaşın başından beri Rus saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenski ise 'Bu savaşı durdurmak için sadece yüzde 1 şansımız varsa, bu şansı kullanmamız gerekiyor, bunu yapmalıyız' dedi. Ukrayna istihbaratı tarafından Rusya sınırına yakın bir bölgede bulunan ve Rus ordusunun Ukrayna’daki birliklerine ikmal yaptığı demiryolu hattındaki köprü havaya uçuruldu. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak, “Bu savaşı yüzde 93 Ukrayna kazanacak” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
20.03.2022 Dünya
Rusya: Balistik füzeler ile Ukrayna'daki askeri hedefler vuruldu
Rusya: Balistik füzeler ile Ukrayna'daki askeri hedefler vuruldu Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait stratejik noktaların Hazar Denizi ve Karadeniz'den ateşlenen balistik füzeler ile vurulduğunu duyurdu.
20.03.2022 Dünya
Çeçenistan nerede (haritası), nüfusu kaç? Çeçenistan’nın dini ne, Çeçenler Müslüman mu, ordusunun gücü nasıl?
Çeçenistan nerede (haritası), nüfusu kaç? Çeçenistan’nın dini ne, Çeçenler Müslüman mu, ordusunun gücü nasıl? Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldıra yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Muhammed Kadirov önderliğindeki Çeçen ordusu Ukrayna sınırına gidiyor. Rus ordusunu destekleyen Çeçen ordusu saldırı öncesinde sayıları on binleri bulan askerleriyle birlikte namaz kılıp dua etti. Gelişmelerin ardından, Çeçenistan nerede, haritası? Çeçenistan’ın dini ne, Çeçenler Müslüman mı, nüfusu kaç? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
26.02.2022 Gündem
Putin'in savaş planını generalleri bile bilmiyor!
Putin'in savaş planını generalleri bile bilmiyor! Rusya'nın Ukrayna saldırısının savaşın neye evrileceği konusunda bekleyiş sürerken, Moskova Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü eski başkanı Profesör Andrey Zdrojewski önemli açıklamalarda bulundu.
26.02.2022 Dünya
Nadir görülen tepeli pelikan, Alaplı Çayı'nda görüntülendi
Nadir görülen tepeli pelikan, Alaplı Çayı'nda görüntülendi Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan Çay’da nesli azalan pelikan türüne rastlandı.
23.02.2022 Yaşam
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'nin doğusunda yer alan kendine has özellikleri ile ön plana çıkan şehirlerden biri de Elazığ olarak ifade edilmektedir. Elazığ gerek yemek kültürü gerekse de tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin odağı haline gelmektedir. Mutfak kültürünün oldukça gelişmiş olduğu Elazığ'da normal öğünler dışında kuşluk ve yatsılık adı verilen öğünler de bulunmaktadır.
1.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Hazar Denizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazar denizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.