Hayvanat Bahçesi

Hayvanat Bahçesi

Son dakika hayvanat bahçesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvanat bahçesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvanat bahçesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvanat Bahçesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvanat bahçesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 494 hayvanat bahçesi haberi bulunmuştur. Tüm hayvanat bahçesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hayvanat bahçesinde çekilen görüntü gündem oldu: Ayı mı, kostümlü bir insan mı?
Hayvanat bahçesinde çekilen görüntü gündem oldu: Ayı mı, kostümlü bir insan mı? Çin'de bir hayvanat bahçesinden gelen görüntüler, görenleri şaşkına çevirdi. Güneş ayısı olarak bilinen Angela'nın ayakta durduğu anlar insana benzetilince hayvanat bahçesinden açıklama gecikmedi.
1.08.2023 Dünya
İstanbul'da ormanda aslan alarmı! Kükreme sesleri harekete geçirdi
İstanbul'da ormanda aslan alarmı! Kükreme sesleri harekete geçirdi İstanbul'un Beykoz ilçesinde aslan paniği yaşandı. Beykoz’da ormanlık alanda aslan kükremesi duyulduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Ekipler ormanda aslanla karşılaştı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, mühürlenerek ziyarete kapatılan hayvanat bahçesinden kaçan aslan, mahallede paniğe neden olmuştu. İşte detaylar...
5.07.2023 Yaşam
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma ABD’li bilim insanları, Anti-Müllerian Hormon (AMH) gen terapisi adını verdikleri yöntemle kedileri ameliyatsız kısırlaştıran bir bilimsel çalışmayı duyurdu. Terapinin, kedilerde uzun süreli doğum kontrol sağladığı vurgulandı.
17.06.2023 Gündem
Havuzda 45 dakikalık dehşet! Katil balina eğitmenini yüzlerce kişinin önünde katletti
Havuzda 45 dakikalık dehşet! Katil balina eğitmenini yüzlerce kişinin önünde katletti Okyanuslarda yaşayan ve Orka adıyla bilinen katil balinalar yunus ailesinin en iri üyeleridir. Tilikum isimli katil balina, İzlanda kıyılarında başlayan hayatını ABD'de akvaryumlarda esaret altında geçirdi ve pek çok kişinin korku filmlerinde izlediği sahneleri yüzlerce kişiye yaşattı. Yıllarca bağ kurduğu eğitmenini bile 45 dakika boyunca vahşice öldüren Tilikum'un hikayesi ise tüm ülkenin kanını dondurdu.
14.06.2023 Dünya
Antalya'da korkunç olay! Selfie için kafese giren aileye aslan saldırdı
Antalya'da korkunç olay! Selfie için kafese giren aileye aslan saldırdı Antalya'nın Manavgat ilçesinde işletmesi kişiye ait hayvanat bahçesinde aslanlarla selfie yapmak için kafese giren aileye, aslan saldırdı. Aslanın pençesiyle vurduğu 4 yaşındaki A.A.'nın parçalanan saçlı derisi, operasyonla yerine dikildi.
24.05.2023 Yaşam
6 yaşındaki çocuk bu görüntüden sonra yok oldu! Annesinin intihar notundaki detay...
6 yaşındaki çocuk bu görüntüden sonra yok oldu! Annesinin intihar notundaki detay... Annesinin okuldan aldığı 6 yaşındaki çocuk, bir anda yok oldu. Son kez otelde güvenlik kameralarına yansıyan o görüntüden sonra küçük çocuktan bir daha haber alınamadı. Annesinin korkunç sonu, intihar notu ve ipuçları, olayı ilginçleştirmeye yetti. Yıllar sonra yaşanan bir gelişme ise aileyi isyan ettirdi.
21.01.2023 Dünya
Mahalle arasında mühürlü hayvanat bahçesine kaçak giriş
Mahalle arasında mühürlü hayvanat bahçesine kaçak giriş Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, mahalle arasında faaliyet gösteren hayvanat bahçesi, aslan ve kaplanların kükreme sesi ile gürültülerinin bölgede yaşayanların psikolojisini bozacak derecede etkili olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla ikinci kez mühürlenip, ruhsatı iptal edildi. Salı günü yapılan mühürleme işleminin ardından hayvanat bahçesinin kaçak olarak faaliyetini sürdürdüğü, ziyaretçilerin farklı kapıdan içeriye alındığı ortaya çıktı.
15.10.2022 Yaşam
DJ Gezgin cinayeti çözüldü mü, ne oldu? Müge Anlı DJ Gezgin olayı nedir, DJ Gezgin’in katili kim, cesedi bulundu mu, göle mi atıldı? Son durum!
DJ Gezgin cinayeti çözüldü mü, ne oldu? Müge Anlı DJ Gezgin olayı nedir, DJ Gezgin’in katili kim, cesedi bulundu mu, göle mi atıldı? Son durum! DJ Gezgin cinayeti Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen DJ Gezgin cinayetinde yeni iddialar ortaya atıldı. DJ Gezgin lakaplı Mehmet Karahan'ın ablası Fatma Karadağ sessiz kalmaya devam ederken, DJ Gezgin'in cesedinin buzun içine konulup saklanmış olabileceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Peki, DJ Gezgin cinayeti çözüldü mü, DJ Gezgin’in katili kim? Müge Anlı DJ Gezgin olayı nedir? İşte DJ Gezgin cinayetinde son durum…
16.09.2022 Yaşam
Konya’da sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyveler verildi
Konya’da sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyveler verildi Konya'daki Karatay Şehir Parkı ve Hayvanat Bahçesi’nde termometreler 41 dereceyi gösterince hayvanlar, buzlu meyvelerle serinletildi.
16.08.2022 Yaşam
Başkan Yavaş: Ankapark için Adalet Bakanlığı'na dava açacağız
Başkan Yavaş: Ankapark için Adalet Bakanlığı'na dava açacağız Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark için açtıkları tahliye davasında mahkemelerin sürekli görevsizlik kararı vererek dosyayı sürüncemede bıraktıklarını söyledi. Yavaş, "Adalet Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız" dedi.
30.07.2022 Siyaset
İspanya ve Fransa’daki orman yangınları
İspanya ve Fransa’daki orman yangınları İspanya ve Fransa meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren şiddetli bir sıcak hava dalgasının kuzeye doğru ilerleyeceğini belirterek bugünkü yüksek sıcaklık konusunda uyardı. Her iki ülkede de orman yangınları kontrol altına alınmayı çalışıldığı, Fransa’da yaklaşık 800 hayvanın yaşadığı bir hayvanat bahçesinin tahliye edileceği belirtildi.
19.07.2022 Dünya
Gaziantep'te orman yangını! Vali Gül'den açıklama
Gaziantep'te orman yangını! Vali Gül'den açıklama Gaziantep'te, hayvanat bahçesinin de içinde bulunduğu Burç Ormanları'nda yangın çıktı. Gaziantep Valisi Davut Gül, Burç ormanlarında çıkan yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
18.07.2022 Yaşam
Beyaz kaplan 'Kartopu', bayram ziyaretçilerinin gözdesi
Beyaz kaplan 'Kartopu', bayram ziyaretçilerinin gözdesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 9 günlük bayram tatili ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. 7 bin 500 hayvana ev sahipliği yapan merkezde 20 bin doğumda bir dünyaya gelen Bengal (Beyaz) kaplanı yavrusu dikkatleri çekti. Son 6 ayda hayvanat bahçesine 1 milyon 800 kişinin geldiğini belirten Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Burası Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın da 4'üncü büyük doğal yaşam merkezi. Yakın zamanda İstanbul'dan beyaz kaplan getirdik. İsmini de kış mevsiminde bu yıl çok fazla kar yağdığı için 'Kartopu' koyduk. Ziyaretçiler onu açık alanda yakından görünce mutlu oluyor " dedi.
13.07.2022 Yaşam
İş adamları, mankenler talip oldu! Şebeke çökertildi
İş adamları, mankenler talip oldu! Şebeke çökertildi Hayvan Kaçakçılığı operasyonu kapsamında Beykoz'da kurdukları yasa dışı Hayvanat Bahçesi'nde gözaltına alınan 11 şebeke üyesinin; yasa dışı yollardan İstanbul'a getirdikleri yabani, tropikal ve egzotik hayvanları "Doğum Günü Hediyesi" ve "Karne Hediyesi" etiketleriyle satışa sundukları ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin bir yavru aslanı 10 bin dolara bir mankene, bir Albino Kaplan Yavrusu'nu ise bir iş adamına 100 bin liraya sattıkları saptandı. Bazı hayvanların kaçak yollarla İstanbul'a getirilirken havasızlıktan telef olarak yaşamlarını yitirdikleri belirlendi. Şebeke üyelerinin; kaçak sevkiyat öncesi bayılttıkları bir Kara Akbaba'nın kanatlarını koliye sığabilmesi için keserek kısalttıkları ortaya çıktı.
25.06.2022 Yaşam
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı'
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 etkili olduğu belirtilen çiçek virüsü aşısının 1972'de görülen son vakanın ardından dünyada üretiminin yasaklandığını söyledi. Ceyhan, 1990'da Körfez krizinde Saddam Hüseyin'in çiçek virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddiası üzerine ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin çiçek aşısı üretmeye başlamasıyla aşıyı sakladıklarının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'de o yıllarda kendisinin de içinde bulunduğu komisyon kurulduğunu belirten Ceyhan, "O zaman Refik Saydam'da çiçek aşısının çok az miktarda saklandığını söylediler sonra onu çoğaltmaya kalktık, çoğalmadı; çünkü canlı değildi virüs. Şu anda ABD ve Batı ülkelerinin birkaç tanesi bu aşıyı geliştirip çoğaltabilme imkanına sahip" dedi.
24.05.2022 Gündem
Ücretsiz olduğunu duyan oraya koştu! Yoğun ilgi...
Ücretsiz olduğunu duyan oraya koştu! Yoğun ilgi... Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırladı. Bayramın ikinci ve üçüncü gününde ücretsiz ziyaret edilebilen Hayvanat Bahçesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
4.05.2022 Yaşam
Asiye Ateş öldü mü, son durum ne? Pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş kimdir, kaç yaşında?
Asiye Ateş öldü mü, son durum ne? Pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş kimdir, kaç yaşında? Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'e pitbull saldırısı videosunun sosyal medyaya yansımasıyla olayın son durumu araştırılıyor. İnfiale neden olan görüntüler sonrasında küçük kızın son durumu sorgulanıyor. Beslenmesi yasak olan bu köpek cinsinin sahiplerinden üç kişi olayla ilgili gözaltına alındı. Peki, Gaziantep'te pitbullun saldırdığı Asiye Ateş kimdir, son sağlık durumu ne? Asiye Ates öldü mü, yaşıyor mu?
23.12.2021 Gündem
ABD'de 3 kar leoparı koronavirüsten öldü
ABD'de 3 kar leoparı koronavirüsten öldü ABD'nin Nebraska eyaletinde bulunan Lincoln Çocuk Hayvanat Bahçesi, dün 3 kar leoparının Kovid-19 kaynaklı komplikasyonlar sonrasında öldüğünü duyurdu.
14.11.2021 Dünya
Böylesi ilk kez gerçekleşti! 'Bakire doğum' yapıldı, 2 yaşında...
Böylesi ilk kez gerçekleşti! 'Bakire doğum' yapıldı, 2 yaşında... ABD’de yayımlanan bir araştırmada Kaliforniya kondorlarının "bakire doğum" olarak anılan biçimde, eşeysiz üreyebildiği açıklandı.
29.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Geçen sefer aslan kaçmıştı! Bu sefer de maymun!
Geçen sefer aslan kaçmıştı! Bu sefer de maymun! Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, aslanların kükremesi nedeniyle daha önce de haberlere konu olan hayvanat bahçesinden kaçan maymun yakalandı. 'Ayva' isimli maymunun 5 saat sonra yakalandığını belirten işletme sahibi Ahmet Zeki Öner "Bunlar çok hızlı hareket edebilen hayvanlar. Yerine alışkın" dedi.
30.08.2021 Gündem
Ankara'da hayvanat bahçesinden maymun kaçınca olanlar oldu
Ankara'da hayvanat bahçesinden maymun kaçınca olanlar oldu Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde mahalle arasında bulunan ve aslan kükremesi nedeniyle bölgedekilerin tepkisine neden olan hayvanat bahçesinden bir 'Vervet maymunu' kaçtı. Hayvanat bahçesinin yakınlarındaki bir kafenin çatısı ve ağaca çıkan maymunun inmesi beklenirken, hayvanı gören Buğra Güler, "Otururken bir anda masaya maymun düştü. Biz ne oluyor derken masayı dağıtıp geri gitti" dedi.
29.08.2021 Yaşam
‘Chita ile ilişkim var’ dedi şempanzeleri ziyareti yasaklandı
‘Chita ile ilişkim var’ dedi şempanzeleri ziyareti yasaklandı Belçika'da, hayvanat bahçesinde bulunan Chita adlı şempanzeyi her hafta ziyaret eden ve onunla ilişkisi olduğunu öne süren kadın ziyaretten men edildi. Karara gerekçe olarak ise ‘Chita’nın sosyal statüsüne zarar vermesi’ gösterildi.
24.08.2021 Dünya
Hayvanat bahçesinde aslan alarmı!
Hayvanat bahçesinde aslan alarmı! Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bir aslanın kafesinden çıkması üzerine ziyaretçiler tahliye edildi. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Durum kontrol altına alınmış olup bakıcı personelimizin sağlık durumu iyidir' dedi.
15.07.2021 Yaşam
Antalya Hayvanat Bahçesi'nde büyük sevinç! Zebra, kanguru, keçi, tavşan ve lemur...
Antalya Hayvanat Bahçesi'nde büyük sevinç! Zebra, kanguru, keçi, tavşan ve lemur... Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı'nda baharla birlikte doğumlar arttı. Zebra, kanguru, keçi, tavşan ve lemurlarda yavru sevinci yaşanıyor. Sevimli yavrular ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
19.03.2021 Yaşam
Salih Memişoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Salih Memişoğlu son yolculuğuna uğurlandı Çekmeköy'deki hayvanat bahçesinde dün çıkan uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden, ünlülerin hocası olarak bilinen ünlü biyoenerji ve metafizik uzmanı Salih Memişoğlu, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
10.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hayvanat Bahçesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvanat bahçesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.