Ağız kokusu deyip geçmeyin! Nedeni sinsi hastalık olabilir!
Ağız kokusu deyip geçmeyin! Nedeni sinsi hastalık olabilir! Her beş sağlıklı kişinin birisinde görülen ağız kokusu rahatsız edici boyutlara ulaştığında dikkat edilmesi gereken önemli bir durumdur. Uzmanlar, ağızdan gelen kötü kokunun ciddi hastalıkların habercisi olabileceği konusunda uyarıyor. Ağız kokusu özellikle üst solunum yolları enfeksiyonları, organ yetmezlikleri, şeker ya da mide kanserinin belirtisi olabilir.
24.03.2021 Sağlık
Ani kilo kaybı kanser habercisi olabilir!
Ani kilo kaybı kanser habercisi olabilir! Açıklanamayan ani kilo kaybı sıklıkla kanserlerinin ilk göze çarpan belirtilerinden. Diğer kanser türleri de yemek yemeyi zorlaştıran mide bulantısı, iştahsızlık ve yutma güçlüğü gibi semptomlara neden olabilir. Uzmanlar, diyet yapmadan kilo kaybı yaşayanları uyarıyor ve tıbbi açıdan değerlendirilmesi gerekitiğini ifade ediyor. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Süleyman Orman, uyarı işareti olarak görülen ani kilo kaybının kanser belirtisi olabileceği konusunda uyardı.
17.11.2020 Sağlık
İlginç araştırma! Dudaklarınız böyleyse korkun...
İlginç araştırma! Dudaklarınız böyleyse korkun... İsveç'teki Karolinska Enstitüsünden araştırmacılar tarafından yapılan açıklamaya göre; hastayken insanların yüzlerinde fark edilecek şekilde değişiklikler meydana geliyor. En belirgin özellik ise; soluk dudaklar...
4.01.2018 Sağlık