Haşdi Şabi

Haşdi Şabi

Son dakika haşdi şabi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haşdi şabi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haşdi şabi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haşdi Şabi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haşdi şabi gelişmeleri de dahil olmak üzere 632 haşdi şabi haberi bulunmuştur. Tüm haşdi şabi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
Irak Başbakanlık Ofisi: Saldırı, egemenliğimizi ve güvenliğimizi ihlal etmiştir
Irak Başbakanlık Ofisi: Saldırı, egemenliğimizi ve güvenliğimizi ihlal etmiştir Irak Başbakanlık Ofisi’nden, ABD’nin Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, “Irak'ın egemenliğini ve güvenliğini açıkça ihlal eden bir insansız hava aracı, bugün başkent Bağdat'taki güvenlik merkezlerinden birini hedef alarak terörist faaliyetlere benzer bir eylem gerçekleştirmiştir” denildi.
4.01.2024 Dünya
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı Irak Yüksek Seçim Komiserliği (YSK), parlamento seçimlerinin resmi sitelerinde yayımlandığını, herkesin ulaşma imkanına sahip olduğunu duyurdu.
16.10.2021 Dünya
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a rahip tokadı: DEAŞ, sizin gibi gece değil gündüz geldi...
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a rahip tokadı: DEAŞ, sizin gibi gece değil gündüz geldi... Son dakika haberi... Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Irak ziyaretinde Hristiyanların verdiği tepkiyle neye uğradığını şaşırdı. Musul’daki Saa Kilisesi’nde din adamı, Macron’a “DEAŞ, sizin gibi Musul’a gece değil gündüz geldi. Tüm dünya bunu izledi” dedi. Terör örgütü DEAŞ’ın kente girişi ile Macron’un gelişini birbirine benzeten din adamı Macron’u işgale sessiz kalmakla suçladı.
31.08.2021 Dünya
İranlı Süleymani suikastinde bomba gelişme! İlk kez ortaya çıktı
İranlı Süleymani suikastinde bomba gelişme! İlk kez ortaya çıktı İsrail'in, 3 Ocak 2020'de ABD saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin kullandığı telefon numaralarına erişim sağladığı ve bunları suikasttan saatler önce ABD istihbaratına aktararak Süleymani'nin yerinin tespit edilmesine olanak sağladığı savunuldu.
9.05.2021 Dünya
Irak'ın Süleymaniye kentine iki katyuşa füzesi  atıldı!
Irak'ın Süleymaniye kentine iki katyuşa füzesi atıldı! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Süleymaniye kentine bağlı Kifri ilçesine iki katyuşa füzesinin atıldığını bildirdi.
18.04.2021 Dünya
İran Erbil'deki roket saldırısıyla ilgili suçlamaları reddetti
İran Erbil'deki roket saldırısıyla ilgili suçlamaları reddetti İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Irak'ın Erbil kentini hedef alan roket saldırılarının İran ile bağlantılandırılmasına tepki gösterdi ve saldırıyı "şüpheli" olarak nitelendirdi.
16.02.2021 Dünya
ABD öncülüğündeki  uluslararası koalisyon güçlerine bombalı saldırı
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine bombalı saldırı Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin ekipmanlarını taşıyan kamyon konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.
8.01.2021 Dünya
İran'dan ABD'ye tehdit!
İran'dan ABD'ye tehdit! İran devlet haber ajansı IRNA pazar günü yayınladığı haberinde, İran Savunma Bakanı Amir Hatami’nin sözlerine yer verdi. Bakan Hatami, ABD tarafından geçtiğimiz yıl suikastla öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymaniye düzenlenen suikastın intikamının alınacağını belirtti. Öte yandan İran'ın mevcut Kudüs gücü komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani 'Süleymani suikastına ABD'nin içinde dahi karşılık verilebilir.' ifadelerini kullandı. Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Iraklı Ebu Mehdi el-Mühendis Irak'ta anıldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendisi suikastının birinci yılı münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasına ilişkin geçen yıl Mecliste onaylanan yasanın uygulamaya konulması çağrısını yineledi.
3.01.2021 Dünya
Füze alarmı verildi! İran'dan tehdit gibi mesaj
Füze alarmı verildi! İran'dan tehdit gibi mesaj İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a karşı savaşa sokmak için İsrail ajanlarının Irak'taki ABD güçlerine saldırılar planladığına dair istihbarat elde ettiklerini bildirdi. İran Dini Liderinin Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, İran’ın ABD’ye ait savaş gemilerini Basra Körfezi’nde birkaç saat içerisinde yok edebileceğini ifade etti.
2.01.2021 Dünya
Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şok açıklama
Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şok açıklama Irak eski Başbakanı İbadi’den, Kasım Süleymani suikastine ilişkin şoke edici açıklamalar geldi. İbadi: “Suikastta ABD SİHA’sı, Iraklı yetkililerden onay aldı” ifadesini kullandı.
11.12.2020 Dünya
Kritik anlaşma imzalandı! 'PKK'nın varlığı son bulacak'
Kritik anlaşma imzalandı! 'PKK'nın varlığı son bulacak' Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar'la ilgili merkezi yönetim ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında imzalanan anlaşmaya göre, terör örgütü PKK’nın bölgedeki varlığına son verilecek.
10.10.2020 Dünya
İran'dan ABD Başkanı Trump'a: Saddam gibi mezarlığa gönderilecek
İran'dan ABD Başkanı Trump'a: Saddam gibi mezarlığa gönderilecek İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın "1000 kat daha büyük bir saldırıyla karşılık verilecek" tehdidine "Vatan evlatlarının kanının dökülmesinde rolü olanlar Saddam gibi mezarlığa gönderilecek." cevabını verdi.
16.09.2020 Dünya
Bağdat’ta ABD üssüne füzeli saldırı iddiası
Bağdat’ta ABD üssüne füzeli saldırı iddiası Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD askerlerinin kaldığı Victory Askeri Üssü’ne füzeyle saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.
28.07.2020 Dünya
Irak'ta bir askeri üsse füze atıldı!
Irak'ta bir askeri üsse füze atıldı! Irak’ın başkenti Bağdat’ta, ABD askerlerinin kaldığı askeri üsse füzeyle saldırı düzenlendiği, Salahaddin vilayetinde orduya bağlı askeri üste ise iki ayrı patlama yaşandığı bildirildi.
27.07.2020 Dünya
İran'dan ABD'ye tehdit: Ağır intikam yolda
İran'dan ABD'ye tehdit: Ağır intikam yolda İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık ABD'ye "çok daha ağır intikam yoldadır." tehdidinde bulundu.
22.07.2020 Dünya
İran resti çekti: Karşılık verilecek
İran resti çekti: Karşılık verilecek İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'den ABD'ye Kasım Süleymani cinayetiyle ilgili göndermede bulunarak, "İran bunu asla unutmayacak. Kesinlikle ABD'ye karşılık verilecek" dedi.
21.07.2020 Dünya
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği iki ayrı saldırıda iki Haşdi Şabi milisi ve Irak ordusundan bir asker öldü.
3.05.2020 Dünya
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinin kuzey batısında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı belirtildi.
9.04.2020 Dünya
ABD'den İran güçlerine hava saldırısı
ABD'den İran güçlerine hava saldırısı Irak yerel medyasına göre, ABD güçleri ülkenin birçok kentinde İran’a yakın silahlı milis gruplara hava saldırısı düzenledi.
13.03.2020 Dünya
Asgar Paşapor öldürüldü!
Asgar Paşapor öldürüldü! İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Asgar Paşapor'un, Suriye'deki çatışmalar sırasında öldürüldüğü açıklandı. Suriye’de vurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Asgar Paşapor'un, Kasım Süleymani'nin yakın çalışma arkadaşı olduğu biliniyor.
4.02.2020 Gündem
Irak'a şok tehdit! "Trump'la görüşürsen..."
Irak'a şok tehdit! "Trump'la görüşürsen..." İran'ın desteklediği Hizbullah Tugayları, Irak Cumhurbaşkanı Salih'i ABD lideri Trump'la görüşmemesi için tehdit etti.
22.01.2020 Dünya
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi Irak’ın başkenti Bağdat ve güney kentlerinde, hükümet karşıtı göstericiler, yolları lastik yakarak trafiğe kapatmayı sürdürürken, bazı vilayetlerde yarın resmi tatil ilan edildi.
19.01.2020 Dünya
Kasım Süleymani'nin son anları! Trump ölümü canlı takip etti
Kasım Süleymani'nin son anları! Trump ölümü canlı takip etti ABD Başkanı Donald Trump'ın, İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırının son anlarına ilişkin detayları anlattığı konuşması ilk kez medyaya yansıdı.
18.01.2020 Dünya
İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanımızın çabaları sayesinde mümkün oldu
İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanımızın çabaları sayesinde mümkün oldu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya'da yaşananlar ve ateşkes süreciyle ilgili CNN International'a açıklamalarda bulundu. Kalın, "Libya Birlik Hükümeti için diplomatik çabalarımız ve desteğimiz Libya'daki savaşa denge getirdi. Bunun sonucu olarak da bir ateşkes var, hala üzerinde çalışıyoruz. Bu sadece cumhurbaşkanımızın çabaları sayesinde mümkün oldu" dedi.
14.01.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Haşdi Şabi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haşdi şabi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.