Hal Yasası

Hal Yasası

Son dakika hal yasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hal yasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hal yasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hal Yasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hal yasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 243 hal yasası haberi bulunmuştur. Tüm hal yasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi Ev ve araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşecek. Tarih belli oldu.Uzun süredir hem satılık ev fiyatları hem de kiralık ev fiyatları yükseliş trendindeydi. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlar adeta katlandı. Aynı şekilde sıfır arabada da pandemi, çip krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tedarik sorunu fiyatların yükselmesine yol açtı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araba fiyatlarına paralel şekilde yükseldi. Ancak hem ev hem de araba fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Ev ve araba alamak isteyenlerin acele etmemesi bayram sonrasını beklemesi tavsiye edildi.
22.06.2022 Ekonomi
Marul fiyatlarına görülmemiş zam! Fırsatçılar üreticileri isyan ettirdi
Marul fiyatlarına görülmemiş zam! Fırsatçılar üreticileri isyan ettirdi Sebze fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması. Görülmemiş zam! Eskişehirli çiftçinin büyük umutlarla yetiştirdiği marul tarlalarda hasada hazır halde bekliyor. Ürününe alıcı bulamayan çiftçi, marulun tarlada 1,5 liraya marketlerde 7 liraya satılmasına tepki gösteriyor.
14.06.2022 Ekonomi
Fiyatlar düşecek! Milyonlara güzel haber! Yasaklandı
Fiyatlar düşecek! Milyonlara güzel haber! Yasaklandı Sebze meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Fiyatlar düşecek. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan hal yasasında artık geri sayım başladı. Tekelleşmeyi sonlandıracak ve aracıları da azaltacak düzenlemeyle birlikte sebze-meyve ticareti büyük bir değişim yaşayacak. Fiyatların artmasına neden olan etkinlerden birinin de hal esnafının birbirine ürün satması olduğu değerlendiriliyor. Ürünlerin el değiştirmesinin fiyat artışını da beraberinde getirdiği belirtilirken, bunun önlenmesine yönelik bir adım atılabileceğine dikkat çekiliyor.
4.06.2022 Ekonomi
Soğan fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tarlada 50 kuruş ama...
Soğan fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tarlada 50 kuruş ama... Soğan fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Başkentte hasatını aylar önce yaptıkları soğanların maliyetini karşılamayan çiftçiler, ürünleri depolara kaldırdı. Sofralarda yerini alması gereken soğanlar ise havaların ısınmasıyla birlikte depolarda çürümeye yüz tuttu. Ürettikleri soğanın kilosunun 50 kuruştan ellerinden çıkmasına rağmen halde 5 liradan satılmasına karşı çıkan çiftçiler, tüm maliyetlerin kendilerine ait olmalarına rağmen karı elde edenin hal sahipleri olduklarını söyledi.
16.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla ilgili "Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz." dedi.
22.02.2022 Siyaset
Kilosu tarlada 1.75 markette 9 lira! Büyük isyan
Kilosu tarlada 1.75 markette 9 lira! Büyük isyan Son dönemlerde tarladan markete kadar olan süreçte tarım ürünlerinde yaşanan fiyat yükselişi herkesin gündeminde. Son olarak elma üreticileri 1.75 TL’den sattıkları ürünlerin markette 8-9 TL’ye çıkmasına isyan etti. Üreticiler, “Elma domates gibi çabuk bozulan bir ürün değil. Markette, pazarda 3-4 gün bile rafta kalsa bozulmaz. Yani domates gibi firesi yoktur. Bu duruma rağmen marketlerde ve pazarlarda bu kadar yüksek fiyatlara satılmasını kabullenemiyoruz” dedi.
8.10.2021 Ekonomi
Marketlerle ilgili flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Gıda fiyatları...
Marketlerle ilgili flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Gıda fiyatları... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki, denetimleri sürdürmek suretiyle, ciddi fiyat farklarını ortadan kaldıracağız” açıklamasının ardından gözler bu alanda atılacak adımlara çevrildi.
23.09.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Hal yasası geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Hal yasası geliyor Fahiş fiyat fırsatçılarıyla mücadelede son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ekonomi alanında atılacak adımlara hız verildi. Çalışmanın 3 önemli ayağı olacak. Ekonomi kurmayları ile AK Parti'nin Meclis ayağının yasalarla destek vereceği ortak çalışmayla enflasyon, hayat pahalılığı ve fiyat artışlarındaki spekülasyonlarla mücadele edilecek.
20.09.2021 Ekonomi
Fahiş zam! Üretici 1 TL'ye satıyor, markette 5'e katlanıyor
Fahiş zam! Üretici 1 TL'ye satıyor, markette 5'e katlanıyor Temel gıda maddelerindeki fahiş fiyat artışı gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda maliyetleri düşürmek ve fırsatçılarla mücadele ederek en kısa sürede enflasyonu kontrol altına alacaklarını, etiketlerdeki fahiş fiyat artışının önüne geçeceklerini söyledi. Ticaret Bakanlığı marketlerde ve perakende satış noktalarında yaptıkları denetimi arttırdı. Hükümet cephesinde yüksek fiyatlarla mücadele bu şekilde ilerliyor. İşte fahiş fiyatlarla mücadele için 5 öneri...
19.09.2021 Ekonomi
O görüntüler sosyal medyada tepki çekti! Bakanlık harekete geçti
O görüntüler sosyal medyada tepki çekti! Bakanlık harekete geçti Ataşehir Sebze ve Meyve Halinde kasalarda bulunan sebzeleri çöpe atan yabancı uyruklu kişi, sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi, iş yeri sahibine ise para cezası uygulandı.
28.08.2021 Gündem
Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ucuzlayacak
Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ucuzlayacak Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili düğmeye basılıyor. Tarladan sofraya sistemi kurulacak. Böylece fiyatların yükselmesine neden olan komisyoncular aradan çıkarılarak vatandaşın ucuz sebze-meyve ihtiyacı karşılanacak. Hal Yasası’nda yapılacak değişikliklerle de ‘hal komisyonculuğu’ kaldırılacak. Yeni haller kurularak satıcı sayısının ve rekabetin artırılması, üretici ve üretici örgütlerinin satış imkanlarının artırılması öncelikli hedef olacak. Ürünlerin bozulmasını engellemek için depolama, ambalaj, nakliyat konularında yeni standartlar uygulamaya konulacak. Hallerdeki ürün çeşitliliği artırılacak, hallerin modernizasyonu yapılacak ve alt yapısı yenilenecek.
21.05.2021 Ekonomi
850 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak! İşte madde madde ekonomide reform paketi içeriği…
850 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak! İşte madde madde ekonomide reform paketi içeriği… Türkiye’nin merakla beklediği yeni ekonomi reform paketi açıklandı. Reform paketiyle enflasyonla mücadeleye devam edileceği belirtilirken cari açığı azaltıcı önlemleri devreye gireceği aktarıldı. Kamuda yeni tasarruf tedbirleri devreye alınacak. Esnaftan gelir vergisi alınmayacak. İşte tek tek ekonomide reform paketi maddeleri…
13.03.2021 Çalışma Hayatı
Gıda fiyatlarıyla ilgili yeni düzenleme! Yüksek fiyatlara son verilecek
Gıda fiyatlarıyla ilgili yeni düzenleme! Yüksek fiyatlara son verilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi reform paketinde enflasyon kamuoyunda sürekli olarak tartışılan yüksek gıda fiyatlarıyla mücadele içinde önemli adımlar yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdada erken uyarı sistemi ve fiyat istikrar komitesinin kurulacağını duyurdu.
12.03.2021 Ekonomi
Reform paketinde neler var 2021? Yeni reform paketi 2021 detayları açıklandı!
Reform paketinde neler var 2021? Yeni reform paketi 2021 detayları açıklandı! Yeni reform paketi 2021 neler var? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği ekonomi reform paketini İstanbul'da kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Reform paketimizde dar gelirli küçük esnafımıza yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor. Kuaför, tesisatçı, tamirci, gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz.’ Müjdeleri verirken, birçok başlık açıkladı. Ekonomi reform paketinde neler var? Yeni reform paketi 2021 detayları açıklandı!
12.03.2021 Gündem
Hal yasası nedir? Ekonomi Reform Paketi’nde açıklanan hal yasası ne zaman çıkacak?
Hal yasası nedir? Ekonomi Reform Paketi’nde açıklanan hal yasası ne zaman çıkacak? Hal yasası ekonomi reformu paketi kapsamında aranan konu başlıklarından biri oldu. Sebze ve meyvelerdeki fahiş fiyatların önüne geçmek, üreticiden tüketiciye gelene kadar katlanan fiyat politikasını engellemek için hal yasası adımı atılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketi kapsamında hal yasasına yönelik açıklamalarda bulundu. Peki, Hal yasası ne zaman çıkacak?
12.03.2021 Çalışma Hayatı
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu...
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, çay ocağı işletmecisi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor ve beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi.
12.03.2021 Siyaset
Fiyat anında tespit ediliyor! İşte Erken Uyarı Sistemi ile ilgili tüm detaylar...
Fiyat anında tespit ediliyor! İşte Erken Uyarı Sistemi ile ilgili tüm detaylar... Gıdadaki fahiş fiyat artışını görüşmek üzere Gıda Komitesi geçtiğimiz günlerde toplanmıştı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, fiyat artışlarını engellemek için 'Erken Uyarı Sistemi' oluşturulacağı açıklandı. Detaylar belli oldu ve merak edilenler tek tek sıralandı. Ürün bazlı takip sistemi devreye alınarak fırsatçılık ve stokçuluk anında tespit edilecek.
1.02.2021 Ekonomi
Tarım Bakanı Pakdemirli müjdeyi verdi: Ödemeler Temmuz'un ilk haftasında
Tarım Bakanı Pakdemirli müjdeyi verdi: Ödemeler Temmuz'un ilk haftasında Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, "Temmuz'un ilk haftası ödemeleri tamamlayacağız, bu kapsam 700 milyon lira yağlı tohumla ilgili ödemeler yapılacak." dedi.
23.06.2020 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli canlı yayında açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli canlı yayında açıkladı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakan Pakdemirli, "Çiftçilerimize verilen destek ödemelerinde önemli artışlar gerçekleştirdik. 2020'de çiftçiye 22 milyar lira destek vereceğiz" dedi.
23.11.2019 Gündem
Bakan Pakdemirli açıkladı! 2023'te bitecek
Bakan Pakdemirli açıkladı! 2023'te bitecek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2023 yılında ben Türkiye'de ithal et işini bitireceğim, bundan emin olabilirsiniz. Bu 2022 de olabilir, inşallah 2021'e de yetiştiririz." dedi.
14.11.2019 Ekonomi
Enflasyonun direncini kıracak tedbir geliyor
Enflasyonun direncini kıracak tedbir geliyor Hükümet, gelecek 3 yılda kamunun yönlendirdiği bazı fiyat ve ücretlerde enflasyon yerine Yeni Ekonomi Programı enflasyon hedeflerine göre ayarlamalar yaparak enflasyonda atalet etkisini sınırlamayı hedefliyor.
5.10.2019 Ekonomi
Son dakika haberi: Bakan Berat Albayrak, 3 yıllık Yeni Ekonomi Programını açıkladı
Son dakika haberi: Bakan Berat Albayrak, 3 yıllık Yeni Ekonomi Programını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 3 yılın yol haritası niteliği taşıyan ve enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat ve cari açık gibi temel göstergeler ile makro politikalar, ilkeler ve hedeflerin belirlendiği Yeni Ekonomi Programı (YEP) toplantısında konuştu. Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nın bu yılki ana temasının "Değişim Başlıyor" olduğunu açıkladı. Yeni programda enflasyon hedefleri, 2019 için yüzde 12, 2020 için yüzde 8,5, 2021 için yüzde 6, 2022 için yüzde 4,9 oldu. Büyüme hedefleri ise, 2019 yılı için yüzde 0,5, sonraki 3 yıl için yüzde 5'er olarak belirlendi.
30.09.2019 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bu haftadan itibaren kredi faizlerinde indirim göreceğiz" dedi.
30.07.2019 Ekonomi
Reform paketleri Meclis gündeminde
Reform paketleri Meclis gündeminde Seçimin ardından hükümet ekonomik reform paketlerini Meclis’e sevketmeye hazırlanıyor. Gündemde öncelikli olarak kıdem tazminatı, memurlara ek gösterge ve gıda fiyatları ve hal yasası yer alıyor
26.06.2019 Siyaset
Binali Yıldırım, hal esnafıyla iftarda bir araya geldi
Binali Yıldırım, hal esnafıyla iftarda bir araya geldi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, herkesin beklentisini sağlayacak bir hal yasasını çıkaracaklarını belirterek, "Kamu hal işletmeciliği de mutlaka olacak. Bu iş destek isteyen ve kamunun içinde olması gereken bir iştir." dedi.
10.05.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Hal Yasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hal yasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.