Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu

Son dakika Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hakimler ve savcılar yüksek kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.516 hakimler ve savcılar yüksek kurulu haberi bulunmuştur. Tüm hakimler ve savcılar yüksek kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Peki, Kadir Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında?
21.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş hayatını kaybetti
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş hayatını kaybetti Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş (84), Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
15.02.2023 Gündem
Yargı'da oklar Ilgaz'a çevrildi!
Yargı'da oklar Ilgaz'a çevrildi! Pazar akşamlarının sevilen dizisi Yargı 6 Kasım Pazar akşamı 42’nci bölümüyle ekranlara geldi. Son bölümde Burak'ın Eren'i vurmasıyla Ilgaz'da Burak'a ateş etti. Bacağından vurulan Burak'ı hastaneye Ilgaz yetiştirdi. Peki Yargı'nın son bölümünde neler oldu? Yargı 42. bölümde yaşananlar tüm detaylarıyla haberimizde.
7.11.2022 Magazin
Adalet Bakanı Bozdağ: Türk yargısı darbecilere biat etmemiştir
Adalet Bakanı Bozdağ: Türk yargısı darbecilere biat etmemiştir Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi savcılarımız, hakimlerimiz sabah kadar ayakta görevinin başında tarihi kararlara imza attılar. Türk yargısı darbecilere biat etmemiş ve meydan okumuştur" dedi. 
7.02.2022 Siyaset
Hakim ve savcı atamaları yayınlandı! Hakimler ve savcılar yüksek kurulu atama ve yer değişikliği listesi
Hakim ve savcı atamaları yayınlandı! Hakimler ve savcılar yüksek kurulu atama ve yer değişikliği listesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Hakim ve savcı atamaları…
8.10.2021 Gündem
Önder Aytaç'ın hapis cezası onandı
Önder Aytaç'ın hapis cezası onandı Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Yargıtay ve Danıştay'a seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirlenen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
1.10.2021 Gündem
Hüseyin Kurtoğlu Paşa'ya kumpas kuran Kenan Karabeyeser, gaybubet evinde yakalandı!
Hüseyin Kurtoğlu Paşa'ya kumpas kuran Kenan Karabeyeser, gaybubet evinde yakalandı! Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu'na, İstanbul Jandarma Komutanı iken kumpas kurarak terfisini engelleyen ve onun yerine FETÖ'cü Hamza Celepoğlu'nun önünü açan yargı mensuplarından Kenan Karabeyeser, Ankara'da FETÖ'nün gaybubet evinde yakalandı.
8.06.2021 Gündem
Mahmut Şen hakkında karar verildi!
Mahmut Şen hakkında karar verildi! Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi Mahmut Şen'e FETÖ üyeliğinden verilen 10 yıl hapis cezasını onadı.
13.10.2020 Gündem
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin 'futbolda şike' davasında aldığı 'usul eksikliği' nedeniyle bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca; Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 nolu dosyanın incelenmek üzere istenmesine ve yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihinde, saat 10.00'a ertelenmesine hükmetti.
16.07.2020 Fenerbahçe
AYM Başkanvekili seçimi kararı Resmi Gazete'de
AYM Başkanvekili seçimi kararı Resmi Gazete'de ANAYASA Mahkemesi (AYM) Başkanvekilliğine Kadir Özkaya'nın seçilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
13.03.2020 Gündem
AYM Başkanvekilliği seçimi yapıldı!
AYM Başkanvekilliği seçimi yapıldı! Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine, üye Kadir Özkaya seçildi...
12.03.2020 Gündem
Eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'nın cezası belli oldu
Eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'nın cezası belli oldu Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'ya FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezası verdi.
5.02.2020 Gündem
FETÖ'nün "yargıdaki beyni" Hüseyin Yıldırım'a hapis
FETÖ'nün "yargıdaki beyni" Hüseyin Yıldırım'a hapis Yargıdaki "taktiksel beyin takımı"nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi başkanı ve eski Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım, silahlı terör örgütü yöneticiliğinden 17 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı
15.01.2020 Gündem
Son dakika...   Ahmet Hamsici'nin cezası belli oldu
Son dakika... Ahmet Hamsici'nin cezası belli oldu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan ve itirafçı olması üzerine tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandırılarak, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
26.12.2019 Gündem
İbrahim Okur'un cezası belli oldu
İbrahim Okur'un cezası belli oldu Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’a, FETÖ yöneticiliği suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.
5.12.2019 Gündem
Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na hapis cezası
Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na hapis cezası Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 2011'deki 160 kişilik Yargıtay üyeliği seçiminde, "üyelerin en az 140'ının cemaatten olması" yönündeki talimatını ilettiği belirtilen eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu, FETÖ üyeliğinden 12 yıl 9 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.
12.11.2019 Gündem
Babayla yaşamak isteyen çocuktan hakime duygulandıran mektup
Babayla yaşamak isteyen çocuktan hakime duygulandıran mektup İstanbul’da yaşayan Murat B. (45), 2013 yılında boşandığı eşinden olan 11 yaşındaki kızının velayetini almak için velayet değişikliği davası açtı ve hakimden tedbir velayeti talebinde bulundu. Mahkeme bunun üzerine pedagog görüşü istedi. Uzmanın ‘çocuğun dava sürecinde tedbiren 4 ay babanın yanında kalması çocuğun üstün yararına uygun olabilir’ görüşünün aksine mahkeme talebi reddetti.
23.10.2019 Yaşam
FETÖ sanığı eski Yargıtay üyesi Mehmet Aydoğdu'ya 10 yıl 7 ay hapis
FETÖ sanığı eski Yargıtay üyesi Mehmet Aydoğdu'ya 10 yıl 7 ay hapis Darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve 2018'de Aydın'daki bir bağ evinde yakalanan eski Yargıtay üyesi Mehmet Aydoğdu, FETÖ üyeliğinden 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
21.10.2019 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a FETÖ'den 11 yıl 3 ay hapis
Eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a FETÖ'den 11 yıl 3 ay hapis Yargıtay ve Danıştaya seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirtilen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a, 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
23.09.2019 Gündem
FETÖ'nün kritik isminin yargılandığı davada karar!
FETÖ'nün kritik isminin yargılandığı davada karar! Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütün "gaybubet evi"ne düzenlenen operasyonda 8 Şubat 2018'de yakalanan, ByLock kullandığı belirlenen, örgütün yargı yapılanması içerisinde en önemli 9 isimden biri olduğu ve örgütün "yüksek yargı danışma heyeti"nde görev aldığı belirtilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri, eski Yargıtay Üyesi Mehmet Kaya, FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
17.09.2019 Gündem
Eski Bakan Sadullah Ergin tanık olarak dinlendi
Eski Bakan Sadullah Ergin tanık olarak dinlendi Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliğinden yargılandığı dava kapsamında tanık olarak dinlendiği öğrenildi.
17.09.2019 Siyaset
Kumpas soruşturmalarını yürüten eski savcı Murat Yönder'in cezası belli oldu
Kumpas soruşturmalarını yürüten eski savcı Murat Yönder'in cezası belli oldu Ergenekon, Balyoz, ÇYDD gibi kumpas soruşturmalarını yürüten eski savcı Mehmet Murat Yönder, FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
16.09.2019 Gündem
FETÖ'nün "YARSAV" planı
FETÖ'nün "YARSAV" planı Kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğine (YARSAV) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla örgüt mensubu hakim ve savcıların üye olmalarının sağlandığı, özellikle 2015'ten sonra Türkiye ile ilgili uluslararası kuruluşlar nezdinde olumsuz algı oluşturulması için derneğin kullanıldığı tespit edildi.
2.08.2019 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Ahmet Taşkın'a 7 yıl 6 ay hapis
Eski Yargıtay üyesi Ahmet Taşkın'a 7 yıl 6 ay hapis Yargıtay 9. Ceza Dairesince, eski Yargıtay üyesi Ahmet Taşkın'a FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
4.07.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hakimler ve savcılar yüksek kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.