Güneş Lekeleri

Güneş Lekeleri

Son dakika Güneş lekeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneş lekeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneş lekeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Lekeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş lekeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 güneş lekeleri haberi bulunmuştur. Tüm güneş lekeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Güneş maksimumu beklediğimizden daha erken geliyor
Güneş maksimumu beklediğimizden daha erken geliyor Güneşimiz sadık ve ebedi yol arkadaşımız. Tıpkı bir saat gibi bize güven veriyor. Onun gökyüzündeki yolculuğu zamanı ölçmemizi sağlıyor. İzlediği yol aynı zamanda Dünya'daki mevsimlerin kaynağı.
2.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin Yazın en çok şikayetçi olunan konulardan biri de güneş lekeleri. Özellikle güneş kremi sürmeden dışarı çıkıyorsanız cildinizde oluşacak lekelenmelere hazırlıklı olun. Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, artan sıcaklıkla beraber oluşan cilt lekeleri konusunda öneri ve uyarılarda bulundu.
6.08.2023 Sağlık
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş gülümsemesi sosyal medyada gündem oldu!
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş gülümsemesi sosyal medyada gündem oldu! NASA’nın Güneş Gözlemevi’nin Güneş'i "gülümseyerek" yakaladığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Twitter’da viral olan Güneş’in bu fotoğrafı bilim insanları tarafından aslında yaklaşan Güneş fırtınası olduğunu belirtiyor. Güneş patlamasının dünyayı iletişimsel anlamda etkileyeceği belirtiliyor. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş fırtınası olursa ne olur? İşte detaylar…
30.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Hamilelere 'yaz' uyarısı
Hamilelere 'yaz' uyarısı Yaz mevsiminin kendini gösterdiği günlerde, herkes güneşin yakıcı etkisine karşı kendini korumak ve ferahlatmak için uğraşırken, hamileler hem aldıkları fazla kilolarla hem de gebeliğin etkisinde hormonlara bağlı artan sıcaklık hissi ile mücadele ediyor.
23.07.2022 Sağlık
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat Dermatoloji (Cildiye) Uzm. Dr. Enkhjargal (Egi) Losol, “Bazı hızlı büyüyen güneş lekeleri; ‘lentigo maligna’ olarak adlandırılan deri kanseri türüyle karışabileceği için iyi huylu veya kötü huylu ayrımının doğru yapılabilmesi açısından dermatoloji uzmanlarınca dermatoskopi ile kontrol edilmesi gerekir” dedi.
21.07.2022 Sağlık
Dünyayı bekleyen tehlike! Elektrik kesintisine sebep olacak, GPS'i de etkileyecek! AR3055 adı verildi, devasa boyutta...
Dünyayı bekleyen tehlike! Elektrik kesintisine sebep olacak, GPS'i de etkileyecek! AR3055 adı verildi, devasa boyutta... Güneş'in yüzeyinde giderek büyüyen, geniş bir Güneş lekesi tespit edildi. Bu leke de Dünya'daki yaşamı etkileyecek materyalleri dışarı atabilir. Öte yandan bazı raporlar, Güneş lekelerinin "tehditkar" olduğunu ve Dünya'da elektrik kesintilerine yol açabileceğini belirtiyor. Bu Güneş lekeleri aniden şiddetle patlarsa, Dünya'ya çarptığında uyduları, GPS'i ve güç şebekelerini etkileyebilir. Uzunluğu 100 bin kilometreyi aşan ve tek başına duran devasa Güneş lekesine AR3055 adı verildi.
14.07.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu! Güneş'teki patlama böyle görüntülendi
NASA duyurdu! Güneş'teki patlama böyle görüntülendi NASA, Güneş yüzeyinde geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli patlamayı görüntüledi. Kozmik olay, 2022'nin en şiddetli üçüncü Güneş patlaması oldu.
8.05.2022 Dünya
Kil maskesi nasıl yapılır? Kil maskesi ne işe yarar?
Kil maskesi nasıl yapılır? Kil maskesi ne işe yarar? Kil maskeleri genellikle 1 çay kaşığı kile 1 tatlı kaşığı su ilave edilerek yapılmaktadır. Maskenin uygulanacağı cilt tipine bakılarak normal su yerine; papatya suyu, limon suyu ya da portakal suyu da ilave edilebilmektedir. Kil maskesi nasıl yapılır? Kil maskesi ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık
Dövmesinden kurtulmak isteyenlere lazerli çözüm
Dövmesinden kurtulmak isteyenlere lazerli çözüm Dermatoloji Kliniği’nden Doç. Dr. Zennure Takcı, dövmesini sildirmek isteyenlerin pico lazer tedavisiyle daha az ağrılı ve daha konforlu şekilde sağlığına kavuşabileceğini söyledi.
16.12.2021 Sağlık
Kolajen kullanmadan önce bunlara dikkat
Kolajen kullanmadan önce bunlara dikkat Kullanımı her geçen gün artan kolajen için Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, “Kolajen kullanmadan önce mutlaka bir doktor tavsiyesi alınmalıdır. Takviye kolajenlere dikkat etmek gerekir, deniz ürünlerine, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ve diyabet hastaları da bu ürünler nedeniyle istenmeyen etkilerle karşılaşabilmektedir” dedi.
2.11.2021 Sağlık
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak 2021? Dev güneş fırtınası etkileri kaç gün sürecek?
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak 2021? Dev güneş fırtınası etkileri kaç gün sürecek? ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, jeomanyetik bir Güneş fırtınasının bugün Dünya atmosferine çarpmasının beklendiğini açıkladı. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak 2021? Dev güneş fırtınası etkileri nelerdir, kaç gün sürecek?
12.10.2021 Gündem
Cilt yaşlanmasını önlemek için 8 öneri
Cilt yaşlanmasını önlemek için 8 öneri Ciltte yaşlılık belirtileri oluştuğunda kontrol altına almak mümkün. Henüz ortaya çıkmamış belirtileri önlemek için de çeşitli yöntemler uygulanıyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar cilt yaşlanmasını önlemenin yollarını anlattı.
5.10.2021 Sağlık
Zamana meydan okumak isteyenlere yaşlanma karşıtı bakım önerileri!
Zamana meydan okumak isteyenlere yaşlanma karşıtı bakım önerileri! Doğum, çocukluk ve genç erişkin dönem kadar yaşlanma da doğal bir süreçtir. Ebeveynlerimizden aldığımız genetik mirasın özellikleri ile maruz kaldığımız güneş ışığı, sigara kullanımı, hava kirliliği, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, uykusuzluk, vitamin, mineral eksiklikleri gibi türlü stres yaratan faktörler sonucu cilt yaşımız ortaya çıkar. Yaşlanma belirtileri genel olarak 25 yaşından sonra göz kenarlarında ince çizgiler ile başlar ve yaş ilerledikçe boyunda, ellerde de ince kırışıklık ve lekelenmeler halinde kendini gösterir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi. Emre Araz yaşlanma karşıtı bakım önerilerini anlattı
12.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları!
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları! Yaz aylarıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarının başında güneş lekeleri geliyor. Uzun süreli ve tekrarlayan güneş ışığına maruz kalındığında özellikle yüz el göğüs sırt kol ve bacaklar gibi açık alanlarda kahve renkli güneş lekeleri oluşabileceğini söyleyen Uzman Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, güneş lekeleri için kullanılan tedavi yöntemlerini anlattı.
17.08.2021 Sağlık
Uzmanından uyarı: Güneş yanığına yoğurt sürmeyin
Uzmanından uyarı: Güneş yanığına yoğurt sürmeyin Sıcak havaların çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, terlemenin vücut ısısının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti. Bebeklerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan kişilerde tek başına terlemenin yeterli olmadığını anlatan Dr. Elkin, "Sık sık duş alınmalı, ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı, susama hissine bakılmaksızın her gün 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli" dedi.
24.07.2021 Sağlık
Aşırı sıcaklarda bu uyarılara dikkat!
Aşırı sıcaklarda bu uyarılara dikkat! Sıcak havaların çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, terlemenin vücut ısısının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti. Bebeklerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan kişilerde tek başına terlemenin yeterli olmadığını anlatan Dr. Elkin, "Sık sık duş alınmalı, ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı, susama hissine bakılmaksızın her gün 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli” dedi.
23.07.2021 Sağlık
Güneş kremi cilt yapısına uygun seçilmeli
Güneş kremi cilt yapısına uygun seçilmeli Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Efşan Gürbüz Yontar, özellikle yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekelerinin oluşumunu önlemek amacıyla cilt yapısına uygun güneş kremlerinin kullanılması ve bu kremlerin de en az 30 güneş koruma faktörüne sahip olması gerektiğini belirtti.
16.07.2021 Sağlık
Güneş lekeleri koyu tenlilerde daha kalıcı olabiliyor
Güneş lekeleri koyu tenlilerde daha kalıcı olabiliyor Yaz mevsimiyle birlikte güneş lekeleri de artıyor. Güneş lekelerinin çoğunlukla genç-orta yaş Latin-İspanyol ya da Asya, Afrika, Orta doğu kökenli kadınlarda görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Güneş lekelerinin ten rengine göre görülme yaşı değişir. Açık ten renklilerde çocukluk çağından itibaren çillenme şeklinde ortaya çıkabilirken, koyu ten renklilerde daha ileri yaşlarda görülür ve daha kalıcı olma eğilimindedir. Bu nedenle de güneş koruyucu krem kullanımı ihmal edilmemeli. Güneş lekelerinin oluşmasını engellemek için güneş maruziyetinden ve solaryumdan kaçınılmalı” açıklamasında bulundu.
15.07.2021 Sağlık
'Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor'
'Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor' Dermatoloji uzmanı Dr. Hasan Benar güneş ışınlarının zararlı etkileri konusunda uyardı. Dr. Benar “Güneşin sıcaklığı ve ışığı bize mutluluk veriyor. Ancak her ne kadar güneşi sevsek de ona çok fazla maruz kalmak cildimiz için ciddi ölçüde zarara sebep oluyor. Dolayısıyla, yazın gelmesiyle beraber kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve cilt yanıkları sorunumuz ve gündemimiz haline geliyor” diye konuştu.
28.06.2021 Sağlık
Ruşur taşı nedir, faydaları nelerdir? Ruşur taşı (Sefitab) ne işe yarar?
Ruşur taşı nedir, faydaları nelerdir? Ruşur taşı (Sefitab) ne işe yarar? Güneş lekeleri, koltukaltı kararmaları, cilt lekeleri, doğum ve yaşlılık lekeleri bunların bir kısmı. İranlıların hamam kültüründe bulunan ruşur taşı (Sefitab) cilt beyazlatmada moda olan doğal yöntemlerden. Daha çok cilt için kullanılan ruşur taşı son dönemlerde Türkiye'de de oldukça fazla tercih ediliyor. İşte cilt beyazlatmada kullanılan ruşur taşı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
23.03.2021 Sağlık
Havalar soğuyunca cilt sorunları da arttı!
Havalar soğuyunca cilt sorunları da arttı! Cilt kuruluğu nem seviyesinin düştüğü kış aylarında sıklıkla görülüyor. Kuruluk nedeniyle oluşan kaşıntı ciltte tahriş oluşabiliyor. Yaşanan sorunlar hakkında bilgi veren Kozmotolog ve Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir kış cildi ve cilt bakımı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
15.02.2021 Sağlık
Siğil ve güneş lekelerine Kriyoterapi yöntemi!
Siğil ve güneş lekelerine Kriyoterapi yöntemi! Soğuk terapi anlamına gelen Kriyoterapi yöntemi ile güneş lekeleri, tırnak batmaları, nasırlar, ben (nevüsler), normal siğiller ve genital siğiller gibi pek çok sorunun ağrısız bir şekilde tedavi edilebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Turgay Hasan Bereket Kriyoterapi yöntemi hakkında bilgi verdi.
28.11.2020 Sağlık
Uzmanından güneş lekeleri için tedavi önerileri
Uzmanından güneş lekeleri için tedavi önerileri Güneş lekelerinin tedavisi ve cilt bakımına yönelik bilgiler paylaşan Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, cilt tedavisi ve bakımıyla, kış aylarında görülen deri kuruluğu ve kaşıntılı kızarıkla seyreden egzamaların da önüne geçileceğini söyledi.
5.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Lekeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş lekeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.