Grönland

Grönland

Son dakika grönland haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan grönland ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını grönland haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grönland

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grönland gelişmeleri de dahil olmak üzere 170 grönland haberi bulunmuştur. Tüm grönland haberleri aşağıda listelenmiştir.
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avrupa'nın en kuzeyinde bulunan ülkelere 'İskandinav ülkeleri'' adı verilir. İzlanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç, İskandinavya ülkeleri içinde yer alır. 400'den çok adadan oluşan Danimarka'nın tek sınır komşusu ise, güney bölgesinde bulunan Almanya'dır. Ülkenin başkenti ise Kopenhag, en kalabalık şehirleri ise Roskilde, Ribe, Aalborg, Randers ve Odense olarak bilinir. En beğenilen ülkeler içinde yer alan Danimarka’nın bayrağı, renkleri bakımından Türk bayrağını andırır.
5.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan The Economist'e tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan The Economist'e tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "The Economist dergisinin kapağında görüyorsunuz. Batı basınında seçimlere giderken Türk milletinin hür iradesini vesayet altına almaya çalışan bir bakış açısının yaygınlaştırılmaya başladığını görüyoruz. Tabii bu yeni değil biz alıştık. Her seçim döneminde bunu yaptılar. Bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Yine yanılacaklar, geçmişte yanıldıkları gibi" dedi.
20.01.2023 Gündem
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar...
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar... Kanada ile Danimarka arasında 50 yıldır süren ada anlaşmazlığı sona erdi. Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi, Kanada ve Danimarka adayı yarı yarıya paylaştı.
15.06.2022 Dünya
Nisanda kar yağacak mı, İstanbul’da nisan ayında kar var mı?
Nisanda kar yağacak mı, İstanbul’da nisan ayında kar var mı? İstanbul’a nisanda kar yağacak mı, nisanda kar var mı? Nisan ayında kar yağacağının gündem olmasının ardından vatandaşlar araştırmalarına hız verdi. Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamalar dikkatlice takip ediliyor.
26.03.2022 Yaşam
Nisanda kar mı yağacak? Nisan ayı hava durumu nasıl, nisan ayında kar var mı?
Nisanda kar mı yağacak? Nisan ayı hava durumu nasıl, nisan ayında kar var mı? Nisanda kar var mı, nisan ayı hava durumu nasıl? Türkiye’de bu yıl kış çetin geçti. Mart ayının son haftasına girerken soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürüyor. İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına alan kar yağışına ilişkin meteorolojiden yeni bir uyarı geldi. Vatandaşlar baharı beklerken, Nisan ayında da kar yağacağı aktarıldı.
22.03.2022 Yaşam
Hangi Avrupa ülkeleri hava sahasını kapattı? Uçuşlar iptal mi oldu? Avrupa’ya uçuşlar sınırlandırıldı mı? İşte hava sahasını kapatan ülkeler!
Hangi Avrupa ülkeleri hava sahasını kapattı? Uçuşlar iptal mi oldu? Avrupa’ya uçuşlar sınırlandırıldı mı? İşte hava sahasını kapatan ülkeler! Rusya, Avrupa devletlerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasına cevaben, Almanya ve Fransa dahil 36 ülkenin uçaklarına hava sahasını kapattı. Bu kararın ardından THY, Ukrayna ve Moldova'ya uçuş durdurma kararı aldı. Peki, Hangi Avrupa ülkeleri hava sahasını kapattı? Avrupa’ya uçuşlar iptal mi? Uçuşlar ertelendi mi? Uçak seferleri iptal mi? İşte detaylar…
28.02.2022 Dünya
Rusya'dan yaptırımlara karşı misilleme! Listede 36 ülke var
Rusya'dan yaptırımlara karşı misilleme! Listede 36 ülke var Batı ülkelerinin kendi hava sahalarını Rus uçaklarına kapatmasının ardından Rusya'dan bir misilleme geldi. Rusya, Batılı ülkelerin hava sahasını Rus uçaklarına kapatmasına karşılık 36 ülkeye uçuşları sınırlandırdığını duyurdu.
28.02.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşda kritik gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın beklediği Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşme başladı. Cephe hattında Rus ordusu Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında çaresiz. Belarus sınırına yakın Chernihiv kenti ve çevresi bombardıman altında. Borodyanka'dan Makariv'e doğru ilerleyen Rus tanklarındaki askerler, Ukraynalılarla çatıştı. Zelenskiy, Rus askerlerine "Gidin ve canınızı kurtarın" diyerek seslendi. Associated Press (AP) haber ajansı ise, çok ses getirecek fotoğraflar servis etti.
28.02.2022 Dünya
Kıyamet kapıda! Grönland benzeri görülmemiş şekilde eriyor
Kıyamet kapıda! Grönland benzeri görülmemiş şekilde eriyor Bilim insanları, Grönland'ın buz tabakasının dibinde eşi benzeri görülmemiş bir erime olduğunu duyurdu. Grönland'deki erimenin küresel deniz seviyesindeki yükselmenin en önemli nedeni olduğu belirtiliyor.
23.02.2022 Dünya
Bilim insanları Vikingler'in Kuzey Amerika'ya geldiği tarihi belirledi
Bilim insanları Vikingler'in Kuzey Amerika'ya geldiği tarihi belirledi Nature dergisinde yayımlanan bilimsel bir araştırma, Vikinglerin 1021 yılında Kuzey Amerika’ya yerleştiklerini ortaya koydu.
23.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda yerli aşı mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda yerli aşı mesajı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Yerli aşımız TURKOVAC’ı yakın zamanda milletimizle birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi. Afganistan, Suriye ve Filistin sorununa ilişkin net mesajlar veren Erdoğan "Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.
21.09.2021 Gündem
Grönland’daki buzulların zirvesine ilk kez yağmur yağdı
Grönland’daki buzulların zirvesine ilk kez yağmur yağdı Grönland’daki buzullarının zirvesine ilk kez yağmur yağdığı açıklandı.
20.08.2021 Dünya
Dünya büyük bir felaketin eşiğinde! Kırılma noktası çok yakın! Eğer durursa...
Dünya büyük bir felaketin eşiğinde! Kırılma noktası çok yakın! Eğer durursa... Dünyayı orman yangınları, deprem ve sellerden sonra yeni felaketler bekliyor. İnsan kaynaklı küresel ısınmanın yol açtığı iklim krizine adım adım daha da yaklaşılıyor. Bilim insanlarının dikkat çektiği son eşik ise Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında milyarlarca insanın hayatını etkileyecek. Uzmanlar, bu felaketin ise düşünülenden çok daha yakın olduğunu duyurdu.
8.08.2021 Dünya
Kanada ve ABD'de  cehennem sıcağına bir milyar kurban! Canlı canlı piştiler
Kanada ve ABD'de cehennem sıcağına bir milyar kurban! Canlı canlı piştiler Cehennem sıcakları ABD ve Kanada'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Önceki ay Kanada’nın batısında 84 yılın en yüksek sıcaklığına, ABD’nin ise yüzde 15’inde rekor sıcaklığa neden olan Kuzeybatı Pasifik ısı dalgası, bir milyardan fazla deniz canlısının ölümüne yol açtı
4.08.2021 Dünya
İklim değişikliğinde tehlike çanları! Böyle giderse hepsi yok olacak
İklim değişikliğinde tehlike çanları! Böyle giderse hepsi yok olacak İklim değişikliği tüyler ürpertici boyutlara ulaştı! Giderek artan küresel sıcaklıklar, geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. Endişelendiren tabloya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "2050 yılına kadar küresel sıcaklık artışının +1,5 derece olması halinde, kentsel alanlarda yaşayan 350 milyon kişinin daha su kıtlığına maruz kalacağı değerlendiriliyor” dedi. Birpınar, artışın +2-3 derede olması halinde ise kara ve deniz canlı türlerinin en az yüzde 54'ünün bu yüzyılda yok olacağını söyledi.
23.07.2021 Gündem
Elektrikli SUV’ların yarışı başlıyor!
Elektrikli SUV’ların yarışı başlıyor! Özel elektrikli SUV’ların yarışı 3 Nisan'da başlıyor.
2.04.2021 Otomobil
Avrupa'yı korkutan uyarı: Yüzde 15 azalma tespit edildi
Avrupa'yı korkutan uyarı: Yüzde 15 azalma tespit edildi İrlandalı, Alman ve İngiliz bilim insanları tarafından yapılan ortak araştırma sonucuna göre, Kuzey Avrupa ile İrlanda ve İngiltere’yi sıcak tutan akıntılar gelecek yüzyılda yön değiştirebilir ve daha da soğuyabilir. Yapılan gözlemler sonucunda, 1871 yılından günümüze bu akıntıların ısıtma gücünde yüzde 15 azalma tespit edildi.
28.02.2021 Dünya
2 ay yaşadılar! Ay'daki yaşam koşullarını...
2 ay yaşadılar! Ay'daki yaşam koşullarını... Danimarkalı mimar Sebastian Aristotelis ve Karl-Johan Sorensen, Ay'daki zorlu yaşam koşullarını deneyimlemek için Grönland'ın kırsal bölgesinde katlanabilir barınakta iki ay boyunca yaşadı.
28.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Deniz seviyesi yüzyılın sonunda 39,3 cm yükselebilir
Deniz seviyesi yüzyılın sonunda 39,3 cm yükselebilir Bilim insanları, küresel karbon emisyonlarındaki artışın sürmesi halinde, kutup bölgelerindeki eriyen buzulların, yüzyılın sonunda küresel deniz suyu seviyesini 39,3 santimetreye kadar artırabileceği uyarısında bulundu.
21.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Grönland’da büyük bir buzul daha parçalandı
Grönland’da büyük bir buzul daha parçalandı Kuzeydoğu Grönland'ın "79N" veya "Nioghalvfjerdsfjorden" olarak adlandırılan Kuzey Kutup bölgesinin kalan en büyük buz tabakasından bir kısmı parçalandı.
15.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı bekleyen tehlike! Geri dönüşü olmayacak
Dünyayı bekleyen tehlike! Geri dönüşü olmayacak Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), atmosferdeki sera gazı salınımının yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına rağmen rekor seviyede olduğu ve küresel sıcaklık artışının gelecek 5 yılda 2,7 santigrat derece artışla "tehlikeli" seviyelere ulaşabileceği uyarısında bulundu.
9.09.2020 Dünya
30 yıldan kısa sürede 28 trilyon ton buzul eridi
30 yıldan kısa sürede 28 trilyon ton buzul eridi Dünya üzerinde 1994 yılından bu yana toplam 28 trilyon ton buzul eridi.
24.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyada 30 yılda 28 trilyon ton buzul eridi!
Dünyada 30 yılda 28 trilyon ton buzul eridi! Dünya üzerinde 1994 yılından bu yana toplam 28 trilyon ton buzul eridi.
23.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Buz tabakasında '2019'da rekor erime' kaydedildi
Buz tabakasında '2019'da rekor erime' kaydedildi Grönland'da buz tabakasının 223 milyar tonu Temmuz 2019'da eridi.
21.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Skoda’ya “Kamiq” geldi
Skoda’ya “Kamiq” geldi Skoda, Türkiye’de SUV ürün gamına yeni bir model daha ekledi. Kamiq 197.600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
19.07.2020 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Grönland ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grönland haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.