Grafen

Grafen

Son dakika Grafen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Grafen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Grafen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grafen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grafen gelişmeleri de dahil olmak üzere 29 grafen haberi bulunmuştur. Tüm grafen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fatih Erbakan'dan ailesinin sağlık durumuna ilişkin açıklama
Fatih Erbakan'dan ailesinin sağlık durumuna ilişkin açıklama Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ailesinde koronavirüs vakası tespit edilmesi nedeniyle karantinaya alınması haberlerine ilişkin, “Yapılan haberlere bakarsanız, ‘oğlumuza virüs bulaştığı için ailece karantinaya girmişiz’. Öncelikle bizim oğlumuz yok, iki tane kızımız var. 'Burada doğru olan, eşim Beyza Hanım'a Covid-19 pozitif tanısı konuldu. Eşimin sağlık durumu her geçen daha gün iyiye gidiyor. Diğer aile üyeleriyle birlikte kendi sağlık durumumla alakalı hiçbir problem yok” dedi.
4.11.2021 Gündem
Asbest nedir, ne demek? Asbest nasıl anlaşılır?
Asbest nedir, ne demek? Asbest nasıl anlaşılır? Aşı ve PCR karşıtlarının en çok dile getirdikleri iddialar arasında yer alan sürüntü testleri ile maskelerin asbest gibi zararlı maddeler içerdiği iddiası yapılan laboratuvar araştırmasıyla çürütüldü. Peki, Asbest nedir, ne demek? Asbest nasıl anlaşılır?
13.09.2021 Gündem
Bakan Varank: TÜBİTAK ile öğrencilerimizin her zaman destekçisiyiz
Bakan Varank: TÜBİTAK ile öğrencilerimizin her zaman destekçisiyiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda Türkiye adına yarışmaya katılan ve 10 proje ile 13 ödül kazanan öğrencileri tebrik ederek, "TÜBİTAK ile öğrencilerimizin her zaman destekçisiyiz." ifadesini kullandı.
22.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Havadan hafif, çelikten kuvvetli! Mucize madde...
Havadan hafif, çelikten kuvvetli! Mucize madde... Çelikten 200 kat daha mukavemetli, bakırdan yüzlerce kat daha iletken olan grafenin ilk seri üretim tesisi Ankara'da açıldı. CNN TÜRK muhabirimi Arda Erdoğan ve kameraman Melih Baytürk, o tesise girdi, grafenin üretim sürecini yerinde inceledi.
1.04.2021 Ekonomi
Grafen nedir? Grafen nerelerde kullanılır?
Grafen nedir? Grafen nerelerde kullanılır? Türkiye'nin ilk Grafen Seri Üretim Tesisi Ankara'da açıldı. Çevre dostu, düşük maliyetle ve endüstriyel boyutta üretim yapacak tesis, kapasitesiyle dünyanın en büyük grafen üretim merkezlerinden olacak. Peki, Grafen nedir? Grafen nerelerde kullanılır? İşte grafen ile ilgili merak edilenler...
30.03.2021 Gündem
İntranazal aşı nedir? ilk yerli aşı intranazal ne zaman onaylanacak? Bakanı Varank açıkladı!
İntranazal aşı nedir? ilk yerli aşı intranazal ne zaman onaylanacak? Bakanı Varank açıkladı! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, nisan ayında denemelerine başlanacak yerli aşıyı yıl içinde kullanıma sunmayı hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, burundan sprey olarak uygulanan 'İntranazal Covid' aşısında çok yakında Faz 1 çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ”Yakın bir sürede bulaşı engelleyebilecek tek aşı adayı 'İntranazal Covid' aşısı gibi görünüyor.” İfadelerini kullanmıştı. İntranazal aşı nedir? İntranazal covid aşısı hakkında merak edilenler…
30.03.2021 Gündem
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde...
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin burundan sprey olarak uygulanan ilk 'intranazal' yerli aşıyı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Varank, "Burundan uygulanan aşı, virüsün insanları enfekte ettiği yolu takip ettiği için bu teknolojinin virüs ile daha etkin mücadele edeceği öngörülüyor. Tüm klinik aşamaların tamamlanması durumunda bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz" dedi.
30.03.2021 Ekonomi
POCO F2 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri...
POCO F2 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri... POCO, en yeni akıllı telefonu POCO F2 Pro'yu Türkiye'de duyurdu. POCO F2 Pro teknik özellikleri neler? POCO F2 Pro Türkiye fiyatı ne kadar?
19.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Mardinli Markus TÜBİTAK sayesinde dünyaya açıldı
Mardinli Markus TÜBİTAK sayesinde dünyaya açıldı Mardin'de yaşayan, bilim ve teknoloji tutkusuyla ürettiği projelerle dikkati çeken 18 yaşındaki Markus Acar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle dünyaya açıldı.
6.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Güneş hücrelerinin verimliliğini artıran nano malzeme geliştirdiler
Güneş hücrelerinin verimliliğini artıran nano malzeme geliştirdiler Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde yerli imkanlarla güneş panellerindeki hücrelerin verimliliğinde yaklaşık yüzde 20 oranında artış sağlayan nano boyutta grafen film geliştirildi.
21.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Türk bilim insanından 'ultra ince' buluş
Türk bilim insanından 'ultra ince' buluş Türk öğretim üyesi öncülüğünde, nano teknolojide kullanılmak üzere elmas, altın ve alüminyum gibi tabakalı olmayan maddelerden ultra ince malzeme üretmenin formülünü bulundu.
9.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Bor mineralinden üretilen madde yeni bir devrim mi?
Bor mineralinden üretilen madde yeni bir devrim mi? Çin'deki Şiamen Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, bor mineralinden üretilen "borofen"in süper hızlı bilgisayarlardan pillere, transistörlerden dokunmatik ekranlara kadar birçok kullanım alanında "grafen"in yerini alacak bir malzeme olabileceğine işaret ediyor.
25.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Ford, bir devrime imza atıyor!
Ford, bir devrime imza atıyor! Otomobil üreticisi Ford, yeni motorlarının üretiminde radikal bir değişikliğe gitme kararı aldı.
15.10.2018 Otomobil
Telefon ekranları artık kırılmayacak!
Telefon ekranları artık kırılmayacak! Artık akıllı telefonlar kırılmayacak. Araştırmacılar, kırılma olasılığı daha düşük olan 'mucize' materyali keşfetti.
6.06.2017 Bilim ve Teknoloji
İlkokul öğrencilerinden müthiş buluş
İlkokul öğrencilerinden müthiş buluş Bursa’da 3 ilkokul öğrencisi güneş, rüzgar, kar ve yağmurdan elektrik üreten cihazları bilim şenliğinde büyük ilgi gördü.
7.05.2017 Yaşam
Telefonun ısınma problemine çözüm geldi!
Telefonun ısınma problemine çözüm geldi! Telefonların şarjda ve uzun kullanımdan sonra ısınma problemine Çinli bilim insanlarından çözüm geldi
12.04.2017 Dünya
Telefonlardaki ısınma problemi çözüldü
Telefonlardaki ısınma problemi çözüldü Telefonların şarjda ve uzun kullanımdan sonra ısınma problemine Çinli bilim insanlarından çözüm geldi.
12.04.2017 Bilim ve Teknoloji
Telefonlar artık bileğe takılacak
Telefonlar artık bileğe takılacak Çinli teknoloji şirketi Moxi Group, bükülebilir özelliğe sahip bileğe takılan dünyanın ilk akıllı telefonunu geliştirdi...
25.05.2016 Bilim ve Teknoloji
17 milyar $ ikinci el ‘cep’e girecek
17 milyar $ ikinci el ‘cep’e girecek İkinci el akıllı telefon pazarı geçen yıl 11 milyar $’lık büyüklüğe ulaştı. Aynı yıl 80 milyon adet olan pazarın bu yıl 120 milyon adet ve 17 milyar $ hacme ulaşması öngörülüyor.
6.03.2016 Bilim ve Teknoloji
2015’in 10 süper buluşu
2015’in 10 süper buluşu Laboratuvarda kas! - ABD’de Duke Üniversitesi’nden Doç...
31.12.2015 Bilim ve Teknoloji
Samsung kullanıcılarına büyük müjde
Samsung kullanıcılarına büyük müjde Samsung, araşırmacılar ve Güney Kore üniversiteleri ile birlikte çalışarak Li-Ion bataryaların kapasitesini iki katına çıkarabilecek bir teknoloji geliştirmeyi başardı...
29.06.2015 Bilim ve Teknoloji
Samsung'dan yeni bir atak daha
Samsung'dan yeni bir atak daha Son dönemlerde akıllı telefonlarımızda yer alan hemen her bileşen hızla gelişiyor ancak pil teknolojisinde önemli bir ilerleme kaydedilebilmiş değil. Hatırlanacağı üzere Samsung Ar-Ge departmanı pil boyutunu koruyarak kapasiteleri artırmak için önemli mesafe kat edilmesine olanak tanıyan yeni bir katot malzeme bileşimi geliştirdiklerini açıklamıştı.
27.06.2015 Bilim ve Teknoloji
Cep'lerin pil ömrünü 4'e katlayacak
Cep'lerin pil ömrünü 4'e katlayacak Akıllı telefon, tablet bilgisayar gibi ürünlerin en büyük sorunu olan pil süresini uzatacak yerli çözüm bulundu...
28.03.2014 Bilim ve Teknoloji
Prezervatiflerde deniyorlar...
Prezervatiflerde deniyorlar... işte o yeni maddenin özelliği
21.11.2013 Dünya
Teknoloji büyük hızla ilerliyor
Teknoloji büyük hızla ilerliyor Son araştırmalara göre akıllı telefon kullanıcı sayısı 2012’de doğan bebek sayısının 3 katı!
27.09.2013 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Grafen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grafen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.