Göz Tembelliği

Göz Tembelliği

Son dakika göz tembelliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz tembelliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz tembelliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Tembelliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz tembelliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 68 göz tembelliği haberi bulunmuştur. Tüm göz tembelliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir Dermatoloji Uzmanı Doktor Gülden Kökümer, botoks hakkında uyarılarda bulundu. Estetik olmak üzere birçok tıbbi alanda kullanıldığını vurgulayan Kökümer, “Doğru ellerde yapılmayan tıbbi uygulamaların geri dönüşü zor olan sonuçları olabilir” dedi.
20.03.2024 Yaşam
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir"
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir" Okul dönemindeki çocukların rutin göz muayenesinin ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Altınsoy, "Öğrenmenin yüzde 80'den fazlası görme duyusuyla gerçekleşir. Aileler çocukların hal ve hareketlerini izleyerek bazı göz rahatsızlıklarının farkına varabilir" dedi.
17.01.2024 Sağlık
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor'
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor' Pandemi döneminde ve sonrasında teknolojik cihazların daha sık kullanılmaya başlanması üzerine çocuklardaki birçok göz hastalığında artış olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tülay Arıcı, ara tatile girecek çocukların ailelerine tavsiyelerde bulundu. Çocukların gözlerinde bir sıkıntı olduğunu anlayamayabileceğinin altını çizen Dr. Arıcı, “Dijital cihazlarla çocuğun temasını olabildiğince kısıtlamak gerekiyor. Çocuklar teknolojik cihazlarla gün içinde en fazla 1-1,5 saat vakit geçirmeli” dedi.
9.11.2022 Sağlık
MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alıyor! İşte başvuru şartları ve MİT genel başvuru sayfası!
MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alıyor! İşte başvuru şartları ve MİT genel başvuru sayfası! Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) personel alımı ilanları yayınlandı. MİT bünyesinde çeşitli beceri ve kabiliyetlere sahip istihbarat uzmanları; dünya dillerinde yetkin dil uzmanları; sinyal ve görüntü analizi, coğrafi bilgi sistemleri, yazılım ve donanım, ağ güvenliği dahil olmak üzere farklı alanlarda uzman mühendisler; tesis, bina ve araçlarımızın emniyetini sağlayan koruma ve emniyet memurları gibi birçok sahada faaliyet gösteren personel istihdam edecek. Peki, MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT personel alımı başvurusu nereden yapılır? İşte Güncel MİT personel alımı ilanları ve MİT Kariyer Sayfası!
24.10.2022 Personel Alımı
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz doktoru olarak görev yapan Doç. Dr. Nihat Sayın, ebeveynlerin erken doğan bebeklerini mutlaka göz muayenesine getirmesi gerektiğini ancak pandemi döneminde yüzde 40’lık bir azalma olduğunu belirtti. Sayın, 2012’den bu yana binden fazla erken doğan bebeği tedavi ettiklerini de dile getirdi.
22.03.2022 Sağlık
Göz uzmanlarından şaşılık uyarısı
Göz uzmanlarından şaşılık uyarısı Göz uzmanları, şaşılığın genelde bebeklik ve çocukluk çağında görülen bir durum olduğunu ifade ederek ailelere uyarılarda bulundu.
14.01.2022 Sağlık
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat Prematüre retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerin gözlerinde gelişebilen ve görmeyi tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri. Bebek ne kadar erken doğarsa ROP riskinin o kadar artacağına işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, prematüre retinopatisi hakkında önemli bilgiler verdi. Kızıloğlu, taranan her 4 bebeğin 1’inde prematüre retinopatisi (ROP) görüldüğünü vurguladı.
9.12.2021 Sağlık
Göz tembelliği neden olur?
Göz tembelliği neden olur? Gözün farklı hastalıklarından veya yapısal farklılıklarından kaynaklanarak, erken tedavi edilmez ise kalıcı görme azlığına yol açabilen göz tembelliği ile ilgili merak edilenlerini Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan sizler için anlatıyor.
16.09.2021 Sağlık
"Göz tembelliği yüzde 2 ila 5 oranında görülüyor"
"Göz tembelliği yüzde 2 ila 5 oranında görülüyor" Göz tembelliğinin bebeklik ve erken çocukluk döneminde, farklı sebeplere bağlı olarak görme gelişiminin etkilenmesi olduğunu söyleyen Op. Dr. Fatma Altınsoy, “Görme tembelliği yüzde 2 ila 5 arasında görülüyor” dedi.
2.08.2021 Sağlık
Akıllı mercekler 50 yaş üstünde katarakt başlamadan uygulanabilir
Akıllı mercekler 50 yaş üstünde katarakt başlamadan uygulanabilir Göz bozuklukları için uygulanan akıllı mercekler hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cem Mesçi, “Akıllı Mercekler olarak bilinen çok odaklı mercekleri, gözlüksüz yaşamak isteyen, 50 yaş üstündeki kişilere tavsiye ediyorum. Bu kişilerde katarakt başlamadan akıllı mercek implantasyonu uygulanabilir” dedi.
12.07.2021 Sağlık
Görme kayıplarının en büyük sebebi bunlar
Görme kayıplarının en büyük sebebi bunlar Şaşılığın kız ve erkek çocukta eşit oranda görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Melek Kırcalı, "Şaşılık 0-2 yaş grubundaki göz tembelliği ve binoküler görme kayıplarının en büyük sebebidir" dedi.
3.07.2021 Sağlık
Çocuklarda göz tembelliği görme kaybına neden olabilir
Çocuklarda göz tembelliği görme kaybına neden olabilir Ambliyopi (körelmiş görme yetisi) çocuklarda sıkça rastlanan bir görme kaybı nedeni olduğunu söyleyen Op.Dr. Murat Ferliel, “Göz tembelliği erken tanı ve doğru tedavi ile tamamen düzeltilebildiği gibi, geç kalındığı zaman da hayat boyu kalıcı olabilmektedir” dedi.
24.06.2021 Sağlık
Göz sağlığında, erken teşhisin önemi büyük
Göz sağlığında, erken teşhisin önemi büyük Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek, "Doğumsal kataraktı test etmenin kolay bir yolu var. Çocuğunuzun fotoğrafını çekip göz bebeklerini kontrol edebilirsiniz. Tek gözde ya da iki gözde birden kırmızı yansıma yoksa bu durum; doğumsal katarakt, doğumsal göz tümörleri ya da retinablastoma gibi rahatsızlıkların belirtileri olabilir. " ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Sağlık
Göz kayması artış gösterdi
Göz kayması artış gösterdi Koronavirüs döneminde değişen yaşam şekliyle birlikte çocukların çok fazla telefon ve tablet bilgisayar başında zaman geçirmeye başladığını söyleyen Op. Dr. Mehmet Bülent Doğu, “Bu durum çocuklarda, herhangi bir genetik yatkınlık veya bir göz bozukluğu olmamasına rağmen göz kaymalarında artışlara neden oldu” dedi.
3.04.2021 Sağlık
Yarıyıl tatilinde çocukların göz sağlığını ihmal etmeyin
Yarıyıl tatilinde çocukların göz sağlığını ihmal etmeyin Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Ayan, okul çağındaki çocukların yılda bir kere göz muayenesi yapılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
29.01.2021 Sağlık
Göz sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
Göz sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar Göz hastalarının en sık dile getirdiği şikayetlerin görme kaybı ile gözlük sorunları olduğunu kaydeden Op. Dr. Hakan Özpolat, kişilerin çeşitli kaynaklardan edindikleri bilgilerin çoğunluğunun göz rahatsızlıklarıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğunu söyledi.
24.01.2021 Sağlık
Yaklaşık 1 milyar kişide görme bozukluğu bulunuyor
Yaklaşık 1 milyar kişide görme bozukluğu bulunuyor Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın, önlenebilecek veya henüz çözülmemiş bir görme bozukluğu bulunduğu bildirildi.
8.10.2020 Sağlık
'Virüse bağlı gözde konjonktivit vakaları görüldü'
'Virüse bağlı gözde konjonktivit vakaları görüldü' Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Altan Atakan Özcan, virüse bağlı olarak gözde pembeleşme, hafif kızarıklık ve sulanma ile oluşan konjonktivit vakaları görüldüğünü ancak her konjonktivitin, Covid-19 virüsüne bağlı olmadığını belirtti
7.10.2020 Sağlık
Topuk kanı her yıl 5 bin bebeği koruyor
Topuk kanı her yıl 5 bin bebeği koruyor Sağlık Bakanlığınca yürütülen topuk kanı taraması programı sayesinde, her yıl 5 binin üzerinde bebekteki hastalık, belirtileri ortaya çıkmadan saptanabiliyor.
8.09.2020 Sağlık
Şaşılık tedavisinde erken teşhis önemli
Şaşılık tedavisinde erken teşhis önemli Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, genellikle 2-3 yaş aralığında ortaya çıkan şaşılığın, 7-8 yaşına kadar tedavi edilmez ise göz tembelliğine yol açtığını söyledi.
9.07.2020 Sağlık
Uzmanlardan çocuklarda 'göz tembelliği' uyarısı
Uzmanlardan çocuklarda 'göz tembelliği' uyarısı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zübeyde Aydın Başhekim, göz tembelliğinin çocuklar için çok önemli bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekti.
23.06.2020 Sağlık
‘Göz tembelliği’ne dikkat!
‘Göz tembelliği’ne dikkat! Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız, uzun süre fark edilmeyen bir sağlık sorunu olan ‘göz tembelliği (amblyobi)’ konusuna dikkat çekti.
1.06.2020 Sağlık
Teknoparkların ihracatı 4,5 milyar doları aştı
Teknoparkların ihracatı 4,5 milyar doları aştı Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner: "Teknoparklarda teknoloji üretimi yapan şirketlerin Türkiye'ye sağladığı katma değer önemli bir seviyeye ulaştı. Teknoparklarda elde edilen gelir 87,5 milyar TL, ihracat ise 4,5 milyar doları geçmiş durumda"
6.03.2020 Bilim ve Teknoloji
“Şaşılık genetik olabilir”
“Şaşılık genetik olabilir” Göz eksenlerinin paralelliğinin bozulması, aynı noktaya bakamaması durumu şaşılık olarak adlandırılıyor. Şaşılığın çocuklarda sık görülen bir problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlke Bahçeci Şimşek, “Çocukların yaklaşık yüzde 4’ünde görülebilen şaşılık genetik etkili olabiliyor” dedi.
20.02.2020 Sağlık
Diyabeti bulunan 1 milyon kişi kör olma riski taşıyor
Diyabeti bulunan 1 milyon kişi kör olma riski taşıyor Türk Oftalmoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Kapran, "Türkiye'de 1 milyon diyabete bağlı körlük riski olan çalışan nüfus var. Bu, çevremizdeki ülkelerden yüksek bir oran." dedi.
10.11.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Tembelliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz tembelliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.