Görme Bozukluğu

Görme Bozukluğu

Son dakika görme bozukluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan görme bozukluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını görme bozukluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Görme Bozukluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan görme bozukluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 464 görme bozukluğu haberi bulunmuştur. Tüm görme bozukluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir Uzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024 Sağlık
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın'
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın' Uzm. Dr. Tuncay Filiz; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyallerin gözlerden geldiğini söyledi. Gözlerin hastalık habercisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz, “Gözyaşlarımızın kesilmesi ya da göz kuruluğu ise başlı başına önemli sorunlara işaret eder. Bu sorunların başında ise Sjögren sendromu (SS) dediğimiz bir tür bağışıklık yetmezliği gelir ki ihmale gelmez” dedi
10.10.2023 Sağlık
Ümit Davala'dan kötü haber: Beyin damarlarımdan birinde tıkanıklık tespit edildi
Ümit Davala'dan kötü haber: Beyin damarlarımdan birinde tıkanıklık tespit edildi Galatasaray'ın ve Türk futbolunun unutulmaz futbolcularından olan Ümit Davala, hastalığı hakkında açıklamada bulundu. İşte detaylar...
11.08.2023 Galatasaray
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir Dünya çapında en yaygın görme bozukluğu olan miyopi çocuklarda da görme bozukluğunun en önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. 2010 yılında dünya nüfusunun yüzde 27’sinde miyopik kırma bozukluğu mevcuttu. Bu oranın 2050 yılında yüzde 52’ye kadar çıkacağı ve yüksek miyopi oranının da yüzde 10’lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek miyopinin sadece basit bir kırma kusuru olmadığını ve beraberinde diğer göz bozukluklarına da neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, "Yüksek miyopi değerlerine sahip olan bir kişi ilerleyen yaşantısında katarakt, glokom, retina yırtığı/dekolmanı ve sarı nokta hastalığına çok daha sık yakalanıyor. Erken teşhis için ailelere bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.
1.12.2022 Sağlık
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor'
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor' Pandemi döneminde ve sonrasında teknolojik cihazların daha sık kullanılmaya başlanması üzerine çocuklardaki birçok göz hastalığında artış olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tülay Arıcı, ara tatile girecek çocukların ailelerine tavsiyelerde bulundu. Çocukların gözlerinde bir sıkıntı olduğunu anlayamayabileceğinin altını çizen Dr. Arıcı, “Dijital cihazlarla çocuğun temasını olabildiğince kısıtlamak gerekiyor. Çocuklar teknolojik cihazlarla gün içinde en fazla 1-1,5 saat vakit geçirmeli” dedi.
9.11.2022 Sağlık
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi Lodos nedeniyle (karbonmonoksit) baca gazı zehirlenmelerinin yaşanmaması ve vatandaşların zarar görmemesi için uzmanlardan uyarı yapıldı.
7.11.2022 Gündem
Doktor sevgilisinin evinde dehşeti yaşayan genç kadın 2 saat boyunca darp edildi, 5 yerinden bıçaklandı
Doktor sevgilisinin evinde dehşeti yaşayan genç kadın 2 saat boyunca darp edildi, 5 yerinden bıçaklandı Elazığ’da doktor sevgilisi tarafından 2 saat boyunca öldürülesiye darp edilen ve 5 yerinden bıçaklanan genç kadın, ölümden döndü. Sırtına aldığı bıçak darbesi ile akciğeri sönen ve makine bağlı şekilde nefes alan kadın hastanede tedavi altına alındı. Kadınlara cesaret vermek için konuştuğunu belirten talihsiz kadın, "Beni darp ede ede yorulmuştu. Bir fırsatını bulup kaçtım, komşuya sığındım" dedi. Olayın ardından yakalanıp mahkemeye sevk edilen cani doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26.07.2022 Yaşam
Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi?
Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi? Göz çevresinde oluşan sarkmalar kişilerin olduğunda daha yaşlı gözükmesine sebep olabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu genç göz çevresine sahip olmak için sıklıkla tercih edilen cerrahi yöntemleri sizler için detaylarıyla anlatıyor.
22.07.2022 Sağlık
Birçok kişi yiyor ama görme kaybına yol açabilir! Sakın böyle pişirmeyin...
Birçok kişi yiyor ama görme kaybına yol açabilir! Sakın böyle pişirmeyin... Günlük alışkanlıklarımızın tamamı vücut sağlığımızı korumada büyük önem taşıyor. Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak kendimize iyi bakmak, ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçmenizi sağlayacaktır. Yakın zamanda yapılan bir araştırma ise pek çok kişinin yediği oldukça yaygın bu yiyeceğin görme kaybına neden olabileceğini ortaya çıkardı. Burada risk, besinin pişirilme yönteminden kaynaklanmaktadır. Aman dikkat sakın böyle pişirmeyin. İşte haberin detayları...
15.06.2022 Sağlık
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir? Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Hidrosefali nedir, ne demek? Hidrosefali hastalığı neden olur, belirtileri neler, tedavisi var mı?
Hidrosefali nedir, ne demek? Hidrosefali hastalığı neden olur, belirtileri neler, tedavisi var mı? Yeşilçam oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Fatma Girik Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen hastalık sebebiyle ameliyat olmuştu. Söz konusu bilginin ardından Hidrosefali hastalığı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Hidrosefali nedir? Hidrosefali hastalığı neden olur, belirtileri neler, tedavisi var mı?
24.01.2022 Sağlık
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve...
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve... Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emeklilik imkanı da bulunuyor. SGK çok sayıda destek sunuyor. Malulen emeklilik, ücretsiz sağlık hizmetleri gibi birçok imkan sağlanıyor. Diyabet hastalarına ilişkin açıklama geldi. İlaç ve tedavilerinin bedeli SGK tarafından karşılanıyor. SGK'nın diyabet hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında bazı aşılar da yer alıyor. Öte yandan malulen emeklilik imkanı da sağlanıyor. Buna göre hastalar en az 10 yıl sigortalı ve 1800 gün prim gününe sahip olmaları halinde SGK'dan malulen emekli olabiliyor.
15.11.2021 Gündem
Diskalkuli nedir, belirtileri nelerdir? Diskalkuli testi ve tedavisi var mı?
Diskalkuli nedir, belirtileri nelerdir? Diskalkuli testi ve tedavisi var mı? Meriç Aral ve Efe Tunçer’in “Teras Noir” adlı YouTube programına konuk olan Bartu Küçükçağlayan, kendisinde diskalkuli olduğunu söyledi. Söz konusu açıklamanın ardından Diskalkuli hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Diskalkuli nedir, Diskalkuli ne demek? Diskalkuli belirtileri…
26.10.2021 Gündem
Beyin kanaması belirtilerine dikkat!
Beyin kanaması belirtilerine dikkat! Darbe ve çarpmaların dışında da güçsüzlük, uyuşma, bulanık görme, çift görme vb durumlar yaşanıyorsa ‘beyin kanaması’ olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünden, Doç. Dr. İdris Sertbaş ‘Beyin kanamaları belirtileri hakkında merak edilenleri’ cevapladı.
25.10.2021 Sağlık
Cisim batması, ciddi görme sorunlarına yol açabiliyor
Cisim batması, ciddi görme sorunlarına yol açabiliyor Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim ve İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Özlem Karagöl, gözde ağrı veya rahatsızlık hissi, kızarıklık, sulanma, bulanık görme, gözü açamama, göz kapaklarında ve gözde kaşınma hissi gibi belirti ve bulgular olduğunda göze yabancı cisim kaçmış olabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Karagöl, doğru müdahale yapılmaması durumunda görme kaybına dahi yol açabileceklerini söyledi.
12.10.2021 Sağlık
Sonbaharda göz hastalıklarına dikkat
Sonbaharda göz hastalıklarına dikkat Sonbaharda özellikle gözlerde çeşitli sorunlar oluşabildiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, gözde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve yanma, görme bozukluğu ya da kuruluk gibi şikayetlerin sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti.
8.10.2021 Sağlık
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın!
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın! Çocukluk çağında görülen engelliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi (SP), her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülüyor. Bebeklik döneminden itibaren veya daha ileri yaşlarda tanısı konulabilen SP, beynin etkilenen bölgesi ve hasar derecesine göre farklı belirtiler gösterebiliyor. Bebeklerde nedensiz ve amaçsız, susturulamayan aşırı ağlama, bir yaşından önce sağ elli veya solak olduğunu düşündürecek şekilde el tercihinin olması, ayına göre başını tutmasında geri kalma ve gülümsememe gibi durumlar görülüyorsa mutlaka en kısa zamanda uzman hekime başvurmak gerekiyor.
5.10.2021 Sağlık
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor!
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor! “Sıklıkla tek taraflı ve zonklayıcı, şiddetli bir baş ağrısı çeşidi” olarak tanımlanan migren, kadınlarda erkeklere nazaran üç kat fazla ortaya çıkıyor. Migrene bulantı ve kusmanın eşlik edebildiğini belirten uzmanlar, ayrıca sese ve ışığa karşı rahatsızlık hissinin de yoğun olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, stres, lodos, çikolata, mayalı içecek ve yiyecekler, uykusuzluk ve bazen aşırı uykunun migren ataklarını tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.
29.09.2021 Sağlık
Kadir İnanır ameliyat oldu!
Kadir İnanır ameliyat oldu! Sarı nokta hastalığı nedeniyle görme bozukluğu yaşayan usta oyuncu Kadir İnanır, gözünden ameliyat oldu.
13.09.2021 Magazin
Ms hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
Ms hastalığı tedavi edilmezse ne olur? Multipl skleroz (MS), merkezi sinir sisteminizi etkileyen kronik bir hastalıktır. MS inflamasyona ve geçici lezyonlara neden olur. Ayrıca, beyninizin vücudunuzun geri kalanına sinyal göndermesini zorlaştırabilecek yara dokusunun neden olduğu kalıcı lezyonlara yol açabilir. Peki, Ms hastalığı tedavi edilmezse ne olur? Ms (Emes) hastalığının tedavisi nasıl yapılır? İşte detaylar…
16.02.2022 Sağlık
Pandemi sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı!
Pandemi sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı! Pandemi döneminde artan stres, aşırı terleme, diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini de artırdı. Estetik müdahalelerin güzellik kaygısı dışında bu gibi durumlarda da yapıldığını belirten Uzm. Dr. Hasan Benar, “Bu rahatsızlıkların temelinde stres mevcuttur. Pandemi dönemiyle de depresyon ve streste anlamlı oranda artış gördük. Bu sebeple pandeminin etkisinin büyük olduğunu düşüyorum” diye konuştu.
11.07.2021 Sağlık
Pandemi, sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı
Pandemi, sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı Pandemi döneminde artan stres, aşırı terleme, diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini de artırdı. Estetik müdahalelerin güzellik kaygısı dışında bu gibi durumlarda da yapıldığını belirten Uzm. Dr. Hasan Benar, “Bu rahatsızlıkların temelinde stres mevcuttur. Pandemi dönemiyle de depresyon ve streste anlamlı oranda artış gördük. Bu sebeple pandeminin etkisinin büyük olduğunu düşüyorum” diye konuştu.
8.07.2021 Sağlık
Dünyada uyuşturucu kullanan sayısı 9 yılda yüzde 22 arttı!
Dünyada uyuşturucu kullanan sayısı 9 yılda yüzde 22 arttı! Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Ali Erdoğan, dünyada uyuşturucu kullanan kişi sayısının yüzde 22 arttığını söyledi. Antalya'da bağımlı gençlerle yapılan araştırma ise arkadaş etkisini ortaya koydu.
7.07.2021 Sağlık
Çocuklarda hipertansiyon tehlikesi! Bu uyarılara dikkat!
Çocuklarda hipertansiyon tehlikesi! Bu uyarılara dikkat! COVID-19 pandemisinin olumsuz sonuçlarından biri de aktivite alanlarının kısıtlanması ve evlere kapanmaya bağlı olarak hepimizi etkisi altına alan hareketsiz yaşam tarzı oldu. Erişkinlerde obezite ve kan basıncı yüksekliği sorunlarına sebep olan hareketsiz yaşam tarzı, çocuklar için de aynı sağlık problemlerine neden oluyor. Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Taşdemir çocuklarda hipertansiyon belirtilerini, nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Görme Bozukluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki görme bozukluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.