Goldman Sachs

Goldman Sachs

Son dakika Goldman Sachs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Goldman Sachs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Goldman Sachs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Goldman Sachs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan goldman sachs gelişmeleri de dahil olmak üzere 609 goldman sachs haberi bulunmuştur. Tüm goldman sachs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararını değerlendirirken Türk lirasındaki değerlenmenin 2024 yılında da süreceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin pozitife dönebileceğini öngördü.
23.02.2024 Ekonomi
Goldman Sachs'tan büyük dezenflasyon öngörüsü
Goldman Sachs'tan büyük dezenflasyon öngörüsü Goldman Sachs'a göre, büyük dezenflasyon süreci başlayacak ve Fed'in 2024'te faiz oranlarını 5 kez düşürmesine imkan verecek.
19.12.2023 Ekonomi
Petrol fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahmin
Petrol fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahmin Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için fiyat beklentisini varil başına 10 dolar düşürdü.
18.12.2023 Ekonomi
ABD'li finans devinden Türk lirası açıklaması! Oyuna geri döndü
ABD'li finans devinden Türk lirası açıklaması! Oyuna geri döndü Türk lirasıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. ABD'li finans devinden Türk lirasıyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar açıklandı. Goldman Sachs'ın "Türkiye (Türk lirası) oyuna geri döndü" başlıklı raporuna göre "Önden yüklemeli ve kuvvetli faiz ayarlamalarıyla döviz kurunda kısa vadeli baskılar hafifledi ve bu durum, TL'nin yüksek getirisini sürdürmesini sağlayabilir" ifadeleri belirtildi.
28.09.2023 Ekonomi
Türk özel sektörü New York’ta konuşuldu
Türk özel sektörü New York’ta konuşuldu Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından, Goldman Sachs ev sahipliğinde ABD’nin New York kentinde düzenlenen 13. Türkiye Yatırım Konferansı’nda Türk özel sektörü konuşuldu.
20.09.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş açıklama: Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor
Bakan Şimşek'ten flaş açıklama: Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yaptıklarını bildirdi.
19.09.2023 Ekonomi
Dolar neden düştü? MB faiz kararı sonrası dolar düşmeye devam edecek mi, bugün dolar ne kadar?
Dolar neden düştü? MB faiz kararı sonrası dolar düşmeye devam edecek mi, bugün dolar ne kadar? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yılın 8'inci faiz kararını vermek üzere toplandı. Banka, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkardı. Kararın ardından döviz piyasalarında sert düşüş gerçekleşti. Peki, Dolar neden düştü? MB faiz kararı sonrası dolar düşmeye devam edecek mi, bugün dolar ne kadar?
25.08.2023 Ekonomi
Piyasalar merakla bekliyor: Fed faiz kararını açıklayacak!
Piyasalar merakla bekliyor: Fed faiz kararını açıklayacak! ABD Merkez Bankası (FED) bugün faiz kararını açıklayacak. Bankalar faiz kararının yüzde 25 baz puan artırılacağını belirtiyor. Yatırımcılar, dolar, altın ve borsa yatırımlarını güvenli bir şekilde yapabilmek için bugün açıklanacak FED kararını merakla beklemeye başladı.
26.07.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplanıyor
Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplanıyor Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek.
15.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da bir dizi temaslarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı
Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası’na atanan ilk kadın başkan olan Hafize Gaye Erkan, ABD’de ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak da biliniyor.
9.06.2023 Ekonomi
Piyasaların gözü bu atamada! Hafize Gaye Erkan’ın başkan olması bekleniyor
Piyasaların gözü bu atamada! Hafize Gaye Erkan’ın başkan olması bekleniyor Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası’na atanan ilk kadın başkan olması bekleniyor. Hafize Gaye Erkan, ABD’de ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak da biliniyor. Erkan, beklendiği gibi atanırsa ilk sınavı 22 Haziran’da olacak. 22 Haziran’daki Para Politikası Kurulu’nda yüzde 8.5 olan politika faizinin aynı kalıp kalmayacağı piyasadaki en büyük soru.
6.06.2023 Ekonomi
En genç finans profesörü Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası yolunda!
En genç finans profesörü Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası yolunda! Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in atanmasının ardından Merkez Bankası’nın başına Hafize Gaye Erkan’ın gelmesi bekleniyor. ABD’de yaşayan ve “en genç finans profesörü” unvanını kazanan Erkan’ın kabinenin atanmasının ardından dün ABD’den Ankara’ya geldiği öğrenildi. Erkan, atanması halinde Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak.
5.06.2023 Ekonomi
Hafize Gaye Erkan kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
Hafize Gaye Erkan kimdir? Nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Hafize Gaye Erkan merak edilen isimler arasında yer alıyor. Goldman Sachs gibi birçok finans deviyle çalışan Hafize Gaye Erkan, 2017’de ABD’de First Republic Bank’ın Başkanlık görevine kadar yükseldi. Peki, Hafize Gaye Erkan kimdir, nereli, kaç yaşında?
3.06.2023 Gündem
Yapay zekânın (şimdilik) elimizden alamayacağı meslekler! 3 grupta toplanıyor...
Yapay zekânın (şimdilik) elimizden alamayacağı meslekler! 3 grupta toplanıyor... ‘Yapay zekâ kimleri işsiz bırakacak?’ son zamanlarda en çok duyduğumuz sorulardan biri; liste uzun ve anlaşılan daha da uzayacak.
12.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Yapay zekayla geliştirilen 'sanal haber sunucusu' haber sunmaya hazırlanıyor
Yapay zekayla geliştirilen 'sanal haber sunucusu' haber sunmaya hazırlanıyor Yapay zeka hayatın her alanının etkilemeye devam ediyor. Kuveyt News, yapay zekayla geliştirilen sanal haber sunucusu Fedha’yı tanıttı.
11.04.2023 Dünya
Dev banka açıkladı! Yapay zeka 300 milyon tam zamanlı işi yapabilir
Dev banka açıkladı! Yapay zeka 300 milyon tam zamanlı işi yapabilir Goldman Sachs ekonomistleri, ChatGPT ve benzeri platformlar ile yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, dünya genelinde 300 milyon işin insanlar tarafından yapılmasına gerek kalmayacağını tahmin etti. Bu durumun özellikle avukatlar, gazeteciler ve memurlar gibi beyaz yakalı çalışanlar için daha fazla risk oluşturabileceği belirtildi. Bununla birlikte, uzmanlar yapay zeka teknolojisinin işgücü verimliliğini artırarak küresel GSYİH'yi arttıracağını açıkladı.
30.03.2023 Ekonomi
2023'te en fazla ne kazandıracak? Yüzde 46 artacak deyip açıkladı
2023'te en fazla ne kazandıracak? Yüzde 46 artacak deyip açıkladı ABD'li dev banka Goldman Sachs, emtiaların 2023 yılında diğer varlık sınıflarından daha iyi getiri sağlayacağını açıkladı.
24.01.2023 Ekonomi
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Powell'ın açıklamalarında!
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Powell'ın açıklamalarında! Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararına çevrildi. Ülke ekonomilerinde enflasyon ve resesyon endişeleri devam ederken merkez bankalarının faiz kararları gündemde olacak. Faiz kararına ilişkin Goldman Sachs ekonomistleri 2023 mart ayına kadar olan süreç için faiz tahmininde bulundu. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırır mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
31.10.2022 Ekonomi
İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak kimdir? Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İşte Rishi Sunak’ın biyografisi!
İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak kimdir? Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İşte Rishi Sunak’ın biyografisi! İngiltere'de yeni Başbakan Rishi Sunak oldu. İngiltere'de Muhafazakar Parti liderlik yarışı sona erdi. Eski Başbakan Boris Johnson ve Penny Mordaunt'un başbakanlık yarışından çekilmesiyle Rishi Sunak’ın önü açıldı. Tek aday olan Hint kökenli Rishi Sunak, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu. Peki, İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak kimdir? Rishi Sunak nereli, kaç yaşında? İşte Rishi Sunak’ın biyografisi!
24.10.2022 Dünya
İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu! Tarihe geçti, işte hayatı ve detaylar
İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu! Tarihe geçti, işte hayatı ve detaylar İngiltere'de Liz Truss'ın istifasının ardından tüm dünyanın merakla beklediği yeni başbakan belli oldu. Böylece ülkede Muhafazakar Parti liderlik yarışının düğümü de çözüldü. Buna göre İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu. Hint asıllı olmasıyla ülke tarihine geçen Sunak'ın serveti de dudak uçuklattı. Peki, İngiltere'de başbakanlık koltuğuna oturan Rishi Sunak kimdir? İşte eski Başbakan Boris Johnson'ın da adının geçtiği liderlik yarışına ilişkin tüm detaylar...
24.10.2022 Dünya
FED toplantısı ne zaman? Ekim ayında FED toplantısı var mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?
FED toplantısı ne zaman? Ekim ayında FED toplantısı var mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Küresel piyasaların gözü kulağı FED faiz kararında! Küresel resesyon riski devam ederken gelişmiş ülkelerdeki para politikalarının küresel ekonomik yavaşlamayı gerilemeye dönüştürdüğü belirtiliyor. Dünyada küresel resesyon uyarıları yapılırken uzun süreli durgunluğa sürükleme riski açıklamaları dikkat çekiyor. Piyasalarda altın, dolar ve petrol fiyatlarında etkili olan FED faiz kararının ne olacağı ise merak konusu. Goldman Sachs ekonomistlerinden Jan Hatzius'un ekibi Kasım'da da 25 baz puanlık artırım beklediklerini duyurmuştu. Gözler FED toplantısına çevrilirken yatırımcı toplantı tarihlerini araştırıyor. Peki, Ekim ayı FED toplantısı ne zaman? Ekim ayında FED toplantısı var mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı kasım ayında mı yapılacak? İşte FED toplantı takvimi!
4.10.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Büyük indirim bekleniyor, işte son fiyatlar
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Büyük indirim bekleniyor, işte son fiyatlar Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Akaryakıt fiyatlarında büyük indirim bekleniyor. Dünya genelinde merkez bankalarının faiz artışı kararları sonrasında Brent petrolün varil fiyatında bugünkü düşüş yüzde 5’e yaklaştı. Motorin fiyatlarına 1 lira 76 kuruş indirim gelmesinin ardından İstanbul'da 23,05 TL, Ankara'da 23,16 TL ve İzmir'de 23,19 TL oldu. İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı 19,23 TL civarında değişiklik gösteriyor. İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
24.09.2022 Ekonomi
Türkiye ekonomisiyle son dakika açıklaması! Patlama yapabilir
Türkiye ekonomisiyle son dakika açıklaması! Patlama yapabilir Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 7.6 büyümesinin ardından Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, “Türkiye’nin net ihracatı son 2 yılda büyümeye katkı sağladı. Türkiye ekonomisinin büyük bir patlama yapması için piyasalara yönelik küçük bir adım atması bile yeterli. Politikada küçük bir değişim bu büyük patlamanın önünü açacak” diye konuştu.
2.09.2022 Ekonomi
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor...
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor... Euro Bölgesi, ilk çeyrekteki geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4 oranında gelen büyümenin ardından bu Cuma ikinci çeyrek verilerini açıklanacak.
27.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Goldman Sachs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki goldman sachs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.