Göğüs Ağrısı

Göğüs Ağrısı

Son dakika göğüs ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göğüs ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göğüs ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göğüs Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göğüs ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 882 göğüs ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm göğüs ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısı, çoğu zaman kalp rahatsızlığı ile karıştırılır. Ancak bu eskilerin deyimiyle "Yel girmesi'nden başka bir şey değildir. Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, kalbi de cildi de koruyan bir etkiye sahiptir. Hücre hasarına neden olan serbest radikallere karşı kalkan olan kuşburnu, flavonoidler, karotenoidler gibi bileşiklere sahiptir. Genel sağlığı destekleyen bu mucize besinin faydaları şöyle sıralanabilir:
24.02.2024 Sağlık
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Reflünün geçmesi için hastalara genellikle yaşam tarzlarını değiştirmeleri önerilir. Az ve sık sık yemek yedikten sonra uzanmamak ve gazlı içecekler tüketmemek reflünün hafiflemesini sağlayabilir.
8.01.2024 Sağlık
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Göğüs kafesi ağrısı genelde üşütme ya da soğuk algınlığı gibi durumların sonucu olarak ortaya çıkabilir. Kalp krizi gibi ciddi sorunların belirtisi de olabildiği için önemsenmesi ve aksatılmadan doktora gidilmesi gerekir.
2.01.2024 Sağlık
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: Tahrik etti
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: Tahrik etti Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç.'nin “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandıklarını açıkladı. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ifadesi ortaya çıktı. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırı ile ilgili "Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Hakeme şiddet hepimizin tepkisini çekti." dedi.
12.12.2023 Süper Lig
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor!
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor! Kanser İstatistikleri 2023 raporuna göre erkeklerde en sık teşhis edilen ilk üç kanser türü arasında görülen akciğer kanseri, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kan tükürme, halsizlik ve kilo kaybı olarak kendini gösteriyor. Sigara içmemek, sigara içilen ortamlardan kaçınmak dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, akciğer kanseri taramalarını aksatmamak akciğer kanseri riskini azaltırken, erken teşhis, hastalığın tedavi edilebilirliğini artıyor. Kasım ayı, bu önemli sağlık sorununa odaklanmak amacıyla küresel çapta 'Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı' olarak, 17 Kasım ise 'Akciğer Kanseri Farkındalık Günü' olarak tanımlanıyor. Biz de farkındalık ayında Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Tunç Güler’den akciğer kanserinin belirtileri, tedavi ve korunma yöntemlerine yönelik bilgi aldık.
19.11.2023 Yaşam
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay İstanbul'da yaşayan Burak Aktaş (21), Ağustos ayında halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora gitti. Sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. İki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Kalp Damar Cerrahisi ekiplerinin beraber katıldığı büyük bir operasyonla başarıyla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen kitle karşısında doktorları da şaşırdı.
5.11.2023 Yaşam
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor, çok sinsi ilerliyor! İşte hayatı kabusa çeviren hastalıktan kurtulma yöntemi
Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor, çok sinsi ilerliyor! İşte hayatı kabusa çeviren hastalıktan kurtulma yöntemi Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor. Baş ağrısı, nefes darlığı, burun kanaması, kızarma, sersemlik, göğüs ağrısı, görme ile ilgili problemler ve idrarda kan gibi sorunlar en büyük belirtileri olarak biliniyor. Kalp krizi, atriyal fibrilasyon gibi bazı ritim bozuklukları, kronik böbrek hastalığı gibi hastalıklara kapı açıyor. En riskli kişiler açıklandı, bu hastalıktan kurtulmanın reçetesi yazıldı. İşte hayatı kabusa çeviren hastalık ve şifası...
27.07.2023 Sağlık
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir?
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir? Hayıt otu kadın sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir. Sağlık alanında ilaç kadar bilinen ve tercih edilen bir bitkidir. Birçok soruna çözüm getiren hayıt otu, anne sütü arttırmada da çok etkilidir. 
13.07.2023 Sağlık
Savcı Sayan Kalp krizi geçirmişti! Doktoru açıkladı:  Taburcu etmeyi planlıyoruz
Savcı Sayan Kalp krizi geçirmişti! Doktoru açıkladı: Taburcu etmeyi planlıyoruz Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Aydın'da geçirdiği kalp krizi sonrası anjiyo oldu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör, "Sayan’ın durumu şu an iyi, yarın taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.
20.05.2023 Gündem
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü...
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü... ABD'de yaşayan 19 yaşındaki genç zararsız diye başladığı elektronik sigara yüzünden hayatından oluyordu. 13 yaşındayken elektronik sigara kullanmaya başlayan genç adam 4 kez akciğer sönmesi yaşayıp günlerce hastanede kaldıktan sonra kötü alışkanlığından kurtuldu. Elektronik sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak isteyen gencin açıklamaları bugün ABD basınında kendine geniş yer buldu.
6.04.2023 Dünya
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama Kırık kalp sendromu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uz. Dr. Kamuran Seyidoğlu, “Stresli durumlar ya da aşırı duygusal tepkiler kalbi de yorabiliyor. Hatta bu durumda kişiler göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve baş dönmesi yaşayabiliyor. Genelde bu durum kalp kriziyle karıştırılabildiği için endişeye neden olabiliyor. Kırık kalp sendromu olarak da bilinen bu sorun kalp kasının yapısında bile değişikliğe de sebep olabiliyor” dedi.
22.03.2023 Sağlık
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi Doç. Dr. Önder Doksöz, kalp kası iltihaplanmasına (miyokardit) en sık virüse bağlı enfeksiyonların yol açtığını söyledi. Soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyon vakalarındaki artışa dikkat çeken Doç. Dr. Doksöz, “Hastalıkların hastalık doğurmaması için enfeksiyonlardan korunmak zorundayız. Virüs salgınlarında miyokardite dikkat” dedi.
12.01.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir? Deve gribi ölümcül mü?
Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir? Deve gribi ölümcül mü? Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) uyardı! Covid-19’un daha ölümcül olan deve gribi diğer adıyla MERS’in yayılmasından endişe ediliyor. 2022 FIFA Dünya Kupası’nın deve gribinin hızlı yayılmasında etkili olabileceği belirten DSÖ, yeni bir pandemi olabileceği konusunda uyardı. Peki, Deve gribi nedir, belirtileri nelerdir? Deve gribi ölümcül mü? Deve gribi bulaşıcı mı? Deve gribi tehlikeli mi? İşte detayları ile deve gribi (MERS) hakkında bilmeniz gerekenler…
25.11.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göğüs Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göğüs ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.