Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat Glütensiz diyetin kişilerde protein, diyet posası, vitamin ve mineraller gibi bazı besin ögesi eksikliklerine neden olabileceğine dikkati çeken Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Glütensiz besinlerin yağ içeriği yüksek olduğundan, kardiyovasküler risk faktörleri açısından da dikkatli olunması gerekir. Glütensiz diyetlerde sık görülen besin ögesi yetersizliklerini önlemek için glüten içermeyen ve besin ögeleri açısından zengin alternatif tahılların tüketilmesinin yanı sıra, posa ve birçok besin ögesinden zengin sebze, meyve ve kurubaklagil tüketimine de önem gösterilmelidir” dedi.
26.05.2021 Sağlık
Enfeksiyonlar çölyak hastalığını tetikleyebilir!
Enfeksiyonlar çölyak hastalığını tetikleyebilir! Çölyak hastalığının Türkiye’de görülme sıklığının yüzde 1 olduğunu söyleyen Gastroenterolog Prof. Dr. Vedat Göral, “Dünyada en yaygın olarak bilinen ve genetik bir hastalık olan çölyak hastalığı her yaşta ortaya çıkabilmesine rağmen 8-12 aylık çocuklarda ve 30-40 yaş aralığında daha sık görülür. Çölyak hastalığı tedavi edilmediğinde ince bağırsaklardaki emilim bozukluğu nedeniyle zamanla vücutta vitamin, mineral ve diğer besin maddelerinin eksikliği ortaya çıkar” dedi.
14.05.2021 Sağlık
Glutensiz diyet yararlı mı, zararlı mı?
Glutensiz diyet yararlı mı, zararlı mı? Son yıllarda tüm dünyada glutensiz diyetin sağlıklı olduğuna inanıp herhangi bir hastalığı olmadan glutensiz diyet uygulayan kişi sayısının arttığını belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, ABD’de insanların yüzde 30’unun glutensiz diyet tercih ettiğini bildirdi.
6.10.2017 Sağlık
Glutensiz diyette obezite riski
Glutensiz diyette obezite riski Uzmanlar daha fazla yağ ve daha az protein içerdiği gerekçesiyle glutensiz diyetin obetize riski taşıdığını ifade etti.
12.05.2017 Sağlık