Gizli Zam

Gizli Zam

Son dakika gizli zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gizli zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gizli zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gizli Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gizli zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 187 gizli zam haberi bulunmuştur. Tüm gizli zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gizli fiyat artışı ile ilgili harekete geçildi!  81 ile talimat gönderildi
Gizli fiyat artışı ile ilgili harekete geçildi! 81 ile talimat gönderildi Ticaret Bakanlığı tüketicilere satılan ürünleri mercek altına aldı. Fahiş fiyata karşı denetimlerini sıkılaştıran Bakanlık gizli fiyat artışlarına ilişkin önemli bir uyarı yaptı. Bakanlık 81 ile talimat gönderdiğini duyurdu. İşte detaylar...
27.08.2023 Ekonomi
Marketlerden gramaj hilesi! Vatandaşları gram gram böyle soyuyorlar
Marketlerden gramaj hilesi! Vatandaşları gram gram böyle soyuyorlar Marketleri gramaj oyunu ortaya çıktı. Pek çok gıda ürünün fiyatını değiştirmeden gramı ile oynayan marketler vatandaşları gram gram soyduğu belirlendi. Peki vatandaş böyle bir durumda ne yapmalı? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu vatandaşa önemli uyarılarda bulundu.
19.08.2023 Ekonomi
Son dakika... İstanbul'da suya zam yapıldı!
Son dakika... İstanbul'da suya zam yapıldı!  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde su fiyatlarına yüzde 17,80 oranında zam kararı alındı. 
15.12.2021 Ekonomi
Ekmek ve simit fiyatlarına gizli zam! Hem fiyatı hem gramajı değişti
Ekmek ve simit fiyatlarına gizli zam! Hem fiyatı hem gramajı değişti Ekmek ve simit fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İstanbul, (DHA) - İSTANBUL Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Aradan kısa süre geçmesine rağmen bazı ilçelerde fırınlar ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkardı. 3 liraya ekmek satan fırınlardan birçoğu gramajı da 210'a düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden biri de Ümraniye. Fırıncılar zammı maliyetlere bağlarken vatandaşlar ise tepki gösterdi.
5.12.2021 Ekonomi
Ekmeğe gizli zam! Gramaj düşürüldü, 10 liraya...
Ekmeğe gizli zam! Gramaj düşürüldü, 10 liraya... Edirne'de fırıncılar ekmeğin girdi maliyetinin artması gerekçe gösterip, 2 liradan sattıkları 250 gram ekmeğin gramajını 200 grama düşürüp satmaya başladı. Ekmeğin fiyatını belirleyen Edirne Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Kemal Cingöz,  8 lira 70 kuruştan satılan ekmeğin kilosunu 10 liraya çıkardıklarını bu yüzden fırıncıların ekmeğin gramajını düşürüp satmalarını uygun bulduklarını söyledi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, kendilerine bağlı fırınlarda  ekmeğe zam kararı çıkmadığını gramajı düşürülüp gizli zam yaparak ekmek satan fırıncıların denetlenip cezalandırılmasını istedi.
23.11.2021 Ekonomi
İnsani su hakkı kaldırıldı! AK Parti'den İSKİ'ye 'suya gizli zam' tepkisi!
İnsani su hakkı kaldırıldı! AK Parti'den İSKİ'ye 'suya gizli zam' tepkisi! İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), "İnsani Su Hakkı" uygulamasını kaldırdığını bildirdi. İBB Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar, karara tepki gösterip gizli zam yapıldığını iddia ederek, "İSKİ'nin yüzde 40 zam teklifi kabul görmeyip, genel kurul tarafından yüzde 15,62 zam yapılınca, bu sefer insani su hakkını kaldırarak gizli şekilde yüzde 20 daha zam yapmış oluyor" dedi.
26.10.2021 Gündem
Ekmeğe zam! Fiyatlar kuruş kuruş artıyor
Ekmeğe zam! Fiyatlar kuruş kuruş artıyor Ekmek fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! İstanbul’da fırıncılar ekmeğe yine zam talep ediyor. Şu an ekmeğin gramajı neredeyse her sokaktaki fırında farklı farklı. Bu nedenle zam gelse bile adeta ‘gizli’ kalıyor. İstanbul’un bazı ilçelerinde ise fırıncılar, ‘maliyet’ bahanesine sığınarak Valilik ve İstanbul Ticaret Odası’nın kararını beklemeden ekmeği 2.5 liradan satmaya başladı.
22.10.2021 Ekonomi
Gizli zam! Flaş karar, 10 gram için 114 bin TL ceza
Gizli zam! Flaş karar, 10 gram için 114 bin TL ceza Gıda maddelerine gelen fahiş zamlar nedeni ile tüketiciler şikayetçi. Bazı firmalar zam yapmak yerine ürünün gramajından eksilterek aynı fiyata satıyor. Gizli zam oyunu ile ilgili bakanlık harekete geçti. Gramaj hilesine emsal ceza geldi. Bir ketçap markasının her ambalajda 10 gram eksilterek gizli zam uyguladığı tespit edilince 114 bin lira para cezası uygulandı.
7.10.2021 Ekonomi
Zam yapıldı! Tavan ücret yüzde 40 aşıldı, fiyatlar 1.300 TL'ye çıktı
Zam yapıldı! Tavan ücret yüzde 40 aşıldı, fiyatlar 1.300 TL'ye çıktı Gizli zam yapıldı. Belirlenen sınır aşıldı. Vatandaşlar şikayetçi. En yüksek fiyat olarak 748 TL belirlendi. Ancak tavan ücret aşılarak 1.300 liraya çıkarıldı. Okullarda yüz yüze eğitim bugün itibarı ile başladı. Velilerin gündeminde ise servis ücretleri var. Servis ücreti konusunda bazı özel okul ve tur firmalarının, büyükşehir belediyeleri tarafından belirlenen tavan ücreti yüzde 40 aştığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Buna itiraz hakkınız var. Sözleşmeye de ‘UKOME ücretini ödeyeceğim’ diye madde ekletin.
6.09.2021 Ekonomi
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam Milyonlarca veliye kötü haber! İstanbul'da okul servis araçlarına UKOME'nin yüzde 15'lik zammına rağmen 'yeni araba', 'iyi araba', 'hostes bedeli' gibi gerekçelerle yüzde 35'e varan ek ücret talep edilmesi velilerin tepkisine neden oldu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Hostes için velilerimiz yüzde 35 artı bir ücret ödemek durumunda" dedi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise ücretlerin belirlenenden fazla istenmesi durumda velilerin tüketici hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
4.09.2021 Ekonomi
Ekmeğe zam! 2.5 lira...
Ekmeğe zam! 2.5 lira... Ekmeğe zam yapıldı. İstanbul'da bazı ilçelerdeki fırınlar ekmeği 2.5 TL'den satmaya başlayınca zam tartışması başladı. Ancak İstanbul Ticaret Odası (İTO) 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, 5 ilçede fırınların gramajı 270'e çıkarak ücreti 2,5 lira yaptığını açıkladı.
3.09.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili 'zam' açıklaması! Tüm aboneleri ilgilendiriyor
Elektrik faturaları ile ilgili 'zam' açıklaması! Tüm aboneleri ilgilendiriyor Elektrik faturalarına ilişkin son dakika zam açıklaması! Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. EPDK'dan resmi duyuru yapıldı. Elektrik faturalarının çok yüksek geldiği, artış veya gizli zam yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. EPDK bu iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, herhangi bir artışın ya da gizli zammın söz konusu olmadığı, hiçbir dağıtım ya da perakende şirketinin vatandaşlara gönderilen faturaya herhangi bir bedel artışı yansıtamayacağı belirtildi. İşte elektrik faturalarındaki artış iddialarına ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan yapılan açıklama...
28.08.2021 Ekonomi
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar Gizli zam uygulaması pandemi döneminde başladı. Pek çok kişi gramları kontrol etmeden alışveriş yaptığı için gramaj hilelerinden habersiz. Aynı ücrete daha az ürün satarak gizli zam yapan firmalar için devlet harekete geçti. Pandemi sürecinde ambalajlı gıda ve temel tüketim ürünlerinde gramaj azalırken, fiyatın değişmemesi gizli zam oyununu gözler önüne serdi. Bazı paketlerde 200 gramlık fındığın 160 grama, 100 gramlık ayçekirdeğinin de 74 grama kadar düştüğü anlaşıldı. Uzmanlar, tüketicilere ürün alırken mutlaka paketteki gramaja bakmaları, gerekirse ilgili yerlere şikayet etmeleri önerisinde bulundu.
19.08.2021 Ekonomi
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık...
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık... Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir özellikle temel gıda maddelerinde gramaj hileleri ile gizli zam yapıldığı gündeme geliyordu. Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili harekete geçti. Ticaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlerde gramaj ve adet ölçülerinin azaltılmasına rağmen fiyatlardaki gizli artışa karşı harekete geçti. 81 ile gönderilen yazıda idari yaptırım uygulanabileceği belirtildi.
1.08.2021 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili flaş açıklama! Yarın değişiyor, fiyatlar...
Akaryakıt ile ilgili flaş açıklama! Yarın değişiyor, fiyatlar... Akaryakıt ile ilgili flaş açıklama! Yarın gece değişiyor. Aracı olan herkes için geçerli. EPDK kararıyla 2 aydır devam eden 'tavan fiyat uygulaması' 19 Mayıs saat 00.00 itibarıyla sona erecek. Fiyatlar yeniden serbest piyasa koşullarında belirlenecek. Tavan fiyat kararıyla akaryakıtta 17 ila 20 kuruş arasında indirim gerçekleşmiş, bazı şehirlerde indirimler 40 kuruşu bulmuştu.
17.05.2021 Ekonomi
Akaryakıtta flaş tavan fiyat kararı! Resmen değişti
Akaryakıtta flaş tavan fiyat kararı! Resmen değişti EPDK akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulama kararı aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2 ay geçerli olacak tavan fiyat uygulaması kapsamında akaryakıt fiyatlarında 17 ila 20 kuruş indirim gerçekleşecek.
17.03.2021 Ekonomi
Su faturaları ile ilgili flaş gelişme! Fiyatlar...
Su faturaları ile ilgili flaş gelişme! Fiyatlar... Su faturaları ile ilgili yeni bir teklif gündemde. Yüz binlerce abonenin faturasının değişmesine neden olacak. Su faturalarının kademeli olarak değiştirilmesi tartışılıyor. "Kademeli su faturası" uygulaması teklifi kapsamında, konut tipi aboneliklerde metreküp birim fiyatı 5 TL olan ücretin 7,5, 15 metreküp üzeri için 9 liraya, sosyal yardım alan ailelerin kullandığı suyun fiyatının ise 1 liraya düşürülmesi planlanıyor.
15.03.2021 Ekonomi
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı!
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı'nca piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında denetlenen ürün sayısı, 2020'de bir önceki yıla göre 4,5 katına çıkarak 10,96 milyona ulaşırken Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 495 firmaya 15 milyon 500 bin lira ceza uygulandı.
15.03.2021 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili flaş fiyat açıklaması!
Akaryakıt ile ilgili flaş fiyat açıklaması! Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarındaki haksız kâr artışına "dur" diyen ve gizli zam yaptığı tespit edilen akaryakıt dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlatan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeni bir çalışmaya imza attı. EPDK, "Akaryakıt kalitesi her lisanslı bayide aynıdır, markayı değil ucuz olanı tercih edin" mesajı paylaştı.
9.03.2021 Ekonomi
EPDK'dan flaş karar! Gizli zam...
EPDK'dan flaş karar! Gizli zam... EPDK fiyat artışları ile ilgili harekete geçti. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar! Fiyat artışı yapmaya devam eden firmalar hakkında inceleme başlatıldı. Enerji iyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), haksız kâr artışı ile fiyatlarına gizli zam yapan akaryakıt dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlattı. Başkan Mustafa Yılmaz, "EPDK olarak kâr oyunlarına asla izin vermeyiz" dedi.
3.03.2021 Ekonomi
Gıda fiyatlarındaki artışla ilgili flaş açıklama!
Gıda fiyatlarındaki artışla ilgili flaş açıklama! Temel gıda maddelerinde yaşanan fahiş artış nedeniyle harekete geçildi. Rekabet Kurumu devreye girdi. Fiyatların makul seviyeye çekilmesi için gerekli zemin hazırlandı. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle yaptığı açıklamada, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) da haksız fiyat artışı yapanları takibe aldı. Soruşturma tamamlanmak üzere ve vurguncular hak ettikleri cezaya çok yakın. Fiyatların makul rakamlara çekilmesi için gerekli zemin büyük ölçüde oluştu." dedi. Gramj hilesi ile yapılan zamlar ile ilgili ise Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Gramaj hilesi, "aldatıcı ticari uygulama" kapsamına alındı. Gramaj hilesi yapanlara 11 bin ile 114 bin TL arasında ceza verileceği duyuruldu. TESK tarafından yapılan açıklamada da vatandaşlar haksız fiyat artışlarını şikayet etmeleri konusunda uyarıldı.
4.02.2021 Ekonomi
Resmen değişti! Cezası 11 bin lira...
Resmen değişti! Cezası 11 bin lira... 81 ilde uygulanacak karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gramaj hilesi, "aldatıcı ticari uygulama" kapsamına alındı. Gramaj hilesi yapanlara 11 bin ile 114 bin TL arasında ceza verilecek.
3.02.2021 Ekonomi
Ekmeğe gizli zam! Ekmek fiyatları...
Ekmeğe gizli zam! Ekmek fiyatları... Ekmek fiyatına zam mı yapıldı? İstanbul Valiliği fırınları mercek altına aldı. " gramaj-fiyat " denetimi yaptı. O denetimlerde ise İstanbul’un bazı ilçelerinde esnafın resmi olmayan fiyat tarifeleri uyguladığı ortaya çıktı. Bunun üzerine CNN TÜRK muhabirleri de sahaya indi farklı ilçelerden ekmek aldı. Bakın kaç gram ekmek kaça satılmış...
2.12.2020 Ekonomi
Aman dikkat! İndirim tuzağına düşmeyin
Aman dikkat! İndirim tuzağına düşmeyin Tüketici derneklerinin temsilcileri, son günlerde peynir, yoğurt, zeytin, sıvı yağ ve çay gibi çokça tüketilen gıda ürünleri başta olmak üzere çok sayıda üründe gramajların düşürüldüğü belirtiyor.
30.01.2019 Ekonomi
Tuvalet kağıtlarında fırsatçıların çap oyunu!
Tuvalet kağıtlarında fırsatçıların çap oyunu! Haksız fiyat artışıyla ilgili denetimler fırsatçıları durdurmadı. Döviz kuru nedeniyle eylülde yüzde 100 oranında zamlanan tuvalet kağıtlarının fiyatı düştü ama bu kez de rulosu genişledi, kağıdı azaldı...
23.11.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gizli Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gizli zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.