Girne

Girne

Son dakika girne haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan girne ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını girne haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Girne

haberleri sayfasında son dakika yaşanan girne gelişmeleri de dahil olmak üzere 777 girne haberi bulunmuştur. Tüm girne haberleri aşağıda listelenmiştir.
Petek Dinçöz'ün özel tasarım takılarının değeri dudak uçuklattı!
Petek Dinçöz'ün özel tasarım takılarının değeri dudak uçuklattı! 1997'de katıldığı Kıbrıs Güzellik Yarışması'nda ikinci olan, iki yıl sonra ise Basın Güzeli seçilen Petek Dinçöz, mesleki hayatının başlangıcı olan Girne'de müzik ziyafeti sundu. Özel tasarım takılarıyla konser veren ünlü şarkıcı, "Elektrikler kesilir de beni kaçırırlarsa artık nerede bulursunuz bilemiyorum" dedi.
24.02.2024 Magazin
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildi
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan, aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, karar çıkmadı. Mahkeme, Söylemez kardeşlere ve avukatlara 'son kez' uyarısında bulunarak süre verdi.
22.12.2023 Gündem
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı Eyüpsultan'da eşine 5 yıl önce cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği kuzeni Abdullah Koşar'ı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Aslan İlhan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, olay yerinde 'Namussuzluğun bedeli budur' notu bulunmasına rağmen, cinayetin maktul Koşar, şüpheli Aslan İlhan, İlhan'ın eşi ve ağabeyleri arasında Trakya'da bulunan definenin paylaşımı konusundaki anlaşmazlık yüzünden gerçekleştiğine kanaat getirdi. Savcılık, Aslan İlhan, eşi Semanur İlhan ve ağabeyleri Erdal İlhan ve Nedim İlhan'ın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılmaları talebiyle dava açtı.
26.08.2023 Yaşam
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor Lefkoşa’da tarihi gün yaşanıyor. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümünde Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı yapılıyor. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı gerçekleştirecek.
20.07.2023 Gündem
Sevgilisiyle son kez konuşmak istedi sonrası dehşet!
Sevgilisiyle son kez konuşmak istedi sonrası dehşet! Adana'da uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Bilal Saygılı (39), eski sevgilisi Sibel K.'yi (26), son kez konuşma bahanesiyle aracına bindirip, akaryakıt istasyonuna gitti. Pompaların bulunduğu bölgede aracını park eden Saygılı, Sibel K.'nin boğazına bıçak dayayıp, "Benden ayrılırsan, seni öldürürüm" diyerek rehin aldı. Polis, ikna edemediği Saygılı'yı, bir anlık dalgınlığından faydalanıp gözaltına aldı.
19.07.2023 Yaşam
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler Kahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023 Gündem
Taner Tolga Tarlacı, cezaevinden çıkar çıkmaz yaptığı açıklamayla olay oldu
Taner Tolga Tarlacı, cezaevinden çıkar çıkmaz yaptığı açıklamayla olay oldu Taner Tolga Tarlacı, "Tutuklandım" mesajından aylar sonra sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımla herkesi şaşkına çevirdi. Cezaevinden çıktığını duyuran eski Survivor yarışmacısı, sevenlerinden acil cep telefonu istedi. Kendine 3T' lakabını takan Tarlacı'nın, cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu haberi kısa sürede gündem olmuştu.
9.12.2022 Magazin
Milli Savunma Bakanlığından SOLOTÜRK paylaşımı
Milli Savunma Bakanlığından SOLOTÜRK paylaşımı Milli Savunma Bakanlığı, SOLOTÜRK ekibinin Beşparmak Dağları’nda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının üstünde yaptığı gösteriyi paylaştı.
4.12.2022 Gündem
Yangında dumandan etkilenen 4 yaşındaki Ebrar hayatını kaybetti
Yangında dumandan etkilenen 4 yaşındaki Ebrar hayatını kaybetti Gaziantep'te evde yalnız başınayken çıkan yangında dumandan etkilenen Ebrar Ok (4), tedavi gördüğü hastanede 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.
17.11.2022 Yaşam
Eline serum bağlı çocuk ile 2 kadını elektrikli bisikletiyle taşıdı
Eline serum bağlı çocuk ile 2 kadını elektrikli bisikletiyle taşıdı Adana’da bir kişinin, arkasındaki 2 kadın ile eline serum bağlı çocuğu elektrikli bisikletle taşıdığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
11.11.2022 Yaşam
Funda Arar: Sahne sanatçısı olmak kolay değil
Funda Arar: Sahne sanatçısı olmak kolay değil Funda Arar, önceki akşam Girne'de bir otelde müzikseverlerle buyuştu. Konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen ünlü şarkıcı, "Sahne sanatçısı olmak kolay değil" derken, mesleğin zorluklarından bahsetti.
18.10.2022 Magazin
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor Türkiye için sevindiren gelişme. Turizmde yeni rekor geliyor. Dünyadaki pandemi ve savaş ortamı koşullarına rağmen Türkiye turizmde yeni bir rekora odaklandı. Bu açıdan ağustos rezervasyon akışı da bu rekorun önemli destekleyicisi olacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, ağustosta yerli ve yabancı turistin ilgisinin devam edeceğinin görüldüğüne dikkat çekerken, “Birebir rezevarsyonlar bunu gösteriyor. Rusya’nın kapalı olması diğer pazarlara olan pazarlama çalışmalarında iyi oluğumuzu gösterdi. Kaybolanın yeri dolmaz ama dünya şartlarına rağmen bu rakamlara oldukça iyi diyebiliriz” şeklinde konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı?
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs’ta barış ve huzuru tesis etmek amacıyla TSK tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü kutlanıyor. Kıbrıs Barış Harekatı Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskının önüne geçmek amacıyla yapıldı. Peki, Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman başladı, neden yapıldı? İşte detaylar…
20.07.2022 Gündem
Aydın'da dekan sekreteri evinde ölü bulundu
Aydın'da dekan sekreteri evinde ölü bulundu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Sekreteri Ayşe Akay'ın (50), evinde iple doğal gaz borusuna asılı cansız bedeni bulundu.
18.07.2022 Yaşam
Okçular, KKTC’nin Özgürlük Bayramı’nı kutlayacak
Okçular, KKTC’nin Özgürlük Bayramı’nı kutlayacak Okçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün birlikte düzenledikleri II. Uluslararası Barış ve Özgürlük Kupası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında yarın başlıyor.
16.07.2022 Kültür Sanat
Linet: Ağlama Duvarı'nda hayallerimi yazdım ve gerçek oldu
Linet: Ağlama Duvarı'nda hayallerimi yazdım ve gerçek oldu İlk albümünü doğup büyüdüğü İsrail'de yapan, Türkiye'deki ilk albümünü ise 1995 yılında çıkaran Linet Menaşi, Girne'de sahneye çıktı. Hayallerinin gerçekleşip gerçekleşmediği sorulan şarkıcı, 11 yaşında okul gezisiyle Kudüs'teki Ağlama Duvarı'nda gittiğini açıklarken, yıllar öncesine ait dileğini paylaştı.
11.07.2022 Magazin
Halil Falyalı soruşturması tamamlandı
Halil Falyalı soruşturması tamamlandı KKTC'de silahlı saldırı sonucu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin "Tasarlayarak öldürme" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 12'şer yıla kadar hapisleri istendi. Diğer 4 şüphelinin ise "Tasarlayarak öldürmeye yardım" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından ise 32 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianamede, Halil Falyalı'nın öldürülmesinin eylülde planlandığı ancak Falyalı cezaevinde olduğu için 6 ay sonra gerçekleştirildiği belirtildi. İddianamede, son derece planlı ve profesyonel bir şekilde işlendiği de kaydedildi.
4.07.2022 Yaşam
Türkiye ve KKTC'den Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat
Türkiye ve KKTC'den Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Doğu Akdeniz'de uluslararası sularda gerçekleştirdiği 'Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı' tamamlandı.
15.06.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu, KKTC Lapta’da vatandaşlarla buluştu
Bakan Çavuşoğlu, KKTC Lapta’da vatandaşlarla buluştu KKTC’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Girne’de Sivil Toplum Kuruluşları ile bir buluşma gerçekleştirdi ve daha sonra Lapta’da vatandaşlarla buluştu.
13.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kıbrıs Rum Yönetimi provokatif faaliyetlerinin cevapsız kalmayacağını bilmelidir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kıbrıs Rum Yönetimi provokatif faaliyetlerinin cevapsız kalmayacağını bilmelidir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Doğu Akdeniz'de hem ülkemizin hem de Kıbrıs Türk halkının eşit hakları ve meşru çıkarları vardır. Kıbrıs Rum Yönetimi provokatif faaliyetlerinin cevapsız kalmayacağını bilmelidir” dedi.
31.05.2022 Siyaset
HADO ilk seferine KKTC'ye yapıyor
HADO ilk seferine KKTC'ye yapıyor Hatay Deniz Otobüsü (HADO) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda uluslararası sulardaki ilk seferini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenleyecek.
18.05.2022 Gündem
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın Uzun kış döneminin ardından ilk tatil fırsatı olan Ramazan Bayramı'nda, Akdeniz ve Ege sahillerindeki popüler destinasyonlar yoğun ilgi gördü. Sektör temsilcileri, bayram tatili için 'Rezervasyonsuz yola çıkmayın' uyarısında bulundu. Ajda Pekkan'dan Şevval Sam'a, Ebru Gündeş'ten Sibel Can'a birçok sanatçı da otellerde konser verecek.
28.04.2022 Yaşam
Ajda Pekkan'dan dudak uçuklatan ödeme! İşte Kıbrıs'taki yeni evi
Ajda Pekkan'dan dudak uçuklatan ödeme! İşte Kıbrıs'taki yeni evi Sık sık Kıbrıs'a giden ve 2017'de Kıbrıs vatandaşlığı aldığını dile getiren Ajda Pekkan, işleri bir adım daha ileriye götürdü. Ünlü şarkıcı Kıbrıs'tan yeni bir ev aldı. Pekkan'ın yeni mülkü için ödediği ücret dudak uçuklattı.
22.04.2022 Magazin
Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme! Gözaltı sayısı 8’e yükseldi
Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme! Gözaltı sayısı 8’e yükseldi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kenti Çatalköy'de 8 Şubat gecesi evine giderken düzenlenen pusuda öldürülen Halil Falyalı ve şoförüyle ilgili yürütülen soruşturmanın İstanbul ayağında 2 şüpheli daha gözaltına alındı.
18.02.2022 Gündem
Halil Falyalı cinayetinde tetikçiler konuştu: Mustafa Söylemez de tetiği çekti...
Halil Falyalı cinayetinde tetikçiler konuştu: Mustafa Söylemez de tetiği çekti... KKTC’de otel ve kumarhane işleten Halil Falyalı, geçen hafta Girne’de aracındayken çapraz ateşe tutuldu. Saldırıda Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş öldü. Ada’yı sarsan cinayetin ardından saldırıdaki kiralık araçlardan birini kullandığı tespit edilen Ömer Tunç yakalandı. Soruşturma İstanbul’a da uzandı. İstanbul polisi, ‘üniformalı çete’ olarak bilinen ‘Söylemez Kardeşler Çetesi’nin liderlerinden Mustafa Söylemez ile 2 adamını gözaltına aldı. Daha sonra çetenin kilit isimlerinden Fena Söylemez ve 2 kişi daha yakalandı.
17.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Girne ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki girne haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.