Genç Nüfus

Genç Nüfus

Son dakika Genç nüfus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Genç nüfus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Genç nüfus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genç Nüfus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genç nüfus gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.132 genç nüfus haberi bulunmuştur. Tüm genç nüfus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek"
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek" Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek'
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek' Arap Bankacılık Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Arap dünyasının birçok alanda işbirlikleri ve ortaklıklar geliştirebileceğini söyledi. Bakan Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024 Gündem
Binance CEO’su Richard Teng'den  dikkat çeken açıklama: Bitcoin'de Türk yatırımcılar artıyor!
Binance CEO’su Richard Teng'den dikkat çeken açıklama: Bitcoin'de Türk yatırımcılar artıyor! Dünyanın en büyük borsalarından Binance’in CEO’su Richard Teng, “Kripto varlıkların günlük hayattaki yaygınlığı Türkiye’nin kripto için gelişen bir merkez olarak yerini güçlendiriyor. Türkiye’nin kriptoya en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer almasının önemli bir nedeni, kripto ve blok zinciri teknolojisine yoğun ilgi gösteren genç nüfus. Türk yatırımcıların yaklaşık yüzde 40’ının kriptoya yatırım yapmalarının birincil nedeni de yüksek getiri olarak öne çıkıyor” dedi.
26.04.2024 Ekonomi
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı ABD’de yapılan araştırma Z kuşağının internette arama yapmak için Google yerine, Tiktok ve Youtube gibi sosyal medya platformlarına başvurduğunu ortaya çıkardı.
12.04.2024 Gündem
Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı
Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı İstanbul, ünlü kozmetik şirketi L'Oréal'in dünyadaki 7 inovasyon merkezi arasında yer aldı.
11.01.2024 Vitrin
En çok göç alan ve veren il belli oldu!
En çok göç alan ve veren il belli oldu! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılı İç Göç İstatiklerine göre İstanbul hem en çok göç alan hem de en çok göç veren il oldu. Doktora tezini 'Türkiye’nin yoğun göç alan bölgelerinde meydana gelen sorunların güvenlik bağlamında analizi' konusunda yapan İstanbul Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kemal Olçar, "İstanbul da artık itici kent. Kent merkezlerindeki yoğunluktan kurtulmak isteyen ya da kent merkezlerindeki yaşam maliyetleri çok yükseldiği için kırsal mekanlara dönüş başladı. İnsanlar istihdam olanaklarını bırakmak istemiyorlar fakat hayatlarını da kaybetmek istemiyorlar. Dolayısıyla kent içi bir göç hareketi de mutlaka gerçekleşecektir" dedi.
17.08.2023 Gündem
TÜİK, Türkiye'de en çok genç nüfusa sahip ili açıkladı! İstanbul'da genç nüfus Türkiye ortalamasının altında! İşte şaşırtan rakamlar…
TÜİK, Türkiye'de en çok genç nüfusa sahip ili açıkladı! İstanbul'da genç nüfus Türkiye ortalamasının altında! İşte şaşırtan rakamlar… TÜİK, Türkiye'de en çok genç nüfusa sahip ili açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, 17 Mayıs 2023 tarihinde “İstatistikli Gençlik 2022” başlıklı raporunu yayınlayarak Türkiye'deki genç nüfus sayısını yayınladı. Türkiye'de yaşlı nüfus son beş yılda yüzde 22,6 artarken, 6 milyon 895 bin 385'ten 8 milyon 451 bin 699'a çıktığı görüldü. Türkiye'de genç nüfus 2009 yılında toplam nüfusun %17,2'sini oluştururken, bu oran yüzde 15'e geriledi. Verilere göre İstanbul'da genç nüfus ortalamanın altında kaldı ve genç nüfusun en az olduğu iller arasına girdi.
19.06.2023 Gündem
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre 16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı, 2021 yılında yüzde 97,1 iken 2022 yılında yüzde 96,9 oldu. İnternet kullanım oranı, genç erkeklerde 2021 yılında yüzde 98,4 iken 2022 yılında yüzde 97,6, genç kadınlarda ise 2021 yılında yüzde 95,6 iken 2022 yılında yüzde 96,1 oldu.
5.06.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz: Hedefimiz yüksek gelirli ülkeler ligine çıkmak
Cevdet Yılmaz: Hedefimiz yüksek gelirli ülkeler ligine çıkmak AK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. Yılmaz "Türkiye kalkınmakta olan ve gelişmiş olma ülke iddiasını ortaya koymuş durumda. Alt gelirden üst orta ligine yükseldi Türkiye. Katma değeri yüksek sektörlerde atılım yaparak ihracatı köklü şekilde değiştirerek, kişi başına geliri 13 bin doların üzerine çıkarınca gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler ligine atlamış oluyorsunuz" dedi.
18.04.2023 Gündem
Spor Bakanı Kasapoğlu: Bir devrim yazdık ve o devrimle üniversite harçlarını tarihe gömdük
Spor Bakanı Kasapoğlu: Bir devrim yazdık ve o devrimle üniversite harçlarını tarihe gömdük Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, an itibariyle başvuru yapan gençlerin tamamının GSB yurtlarına yerleştiğini kaydederken, ‘’Devletimiz GSB Yurtları çatısı altına girmek isteyen hiçbir gencini dışarda bırakmadı’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, son 4 senede milli sporcuların sporcularımız, 19 bin 620 madalya elde ettiğini bildirdi.
7.12.2022 Diğer Sporlar
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık' diyerek duyurdu. Son 2 haftadan beri ciddi şikayetler alındığını belirten Bakan Özer, gerekli yazışmalar tamamlandıktan sonra tüm illerin bilgilendirileceğini açıkladı. İşte detaylar...
31.10.2022 Eğitim
Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı! Bakan Kirişci duyurdu
Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı! Bakan Kirişci duyurdu Ayçiçeği alım fiyatının kilosunun 12 TL olduğunu duyuran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Özellikle ayçiçeğiyle ilgili tabii ki yüzde 35 civarında arz açığı olan bir ürün ve biz kendi üretimimizi de bu manada destekliyoruz. Son günlerdeki fiyat düşüşü belli ki üreticilerimizi mutsuz etmiş. Bunun telafisi için de Sayın Cumhurbaşkanımızın da onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin alım fiyatlarını 12 TL kilogram üzerinden devam ettireceğiz" dedi.
13.09.2022 Arşiv
Kodlama Maratonu’nda başarılı gençler ipi göğüsledi
Kodlama Maratonu’nda başarılı gençler ipi göğüsledi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) ve Huawei Türkiye’nin, bilişim alanında yetenekli yazılımcıların eğitimine yönelik birlikte yürüttüğü bir proje olan Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu’nun ikincisi bugün tamamlandı. İki kategoride gerçekleşen yarışmada dereceye giren 16 başarılı gence ödülleri Ankara'daki BTK Başkanlığı’nda düzenlenen törende takdim edildi.
22.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı Mevsimlik işçilerle ilgili flaş karar verildi. Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! Öğrencilere büyük destek, aylık 500 TL ödenecek
MEB resmen duyurdu! Öğrencilere büyük destek, aylık 500 TL ödenecek 500 lira ödeme yapılacak. Her ay yapılan ödemeler 4 yıl boyunca devam edecek. MEB tarafından resmi açıklama gedi. İmzalar atıldı. Uygulanmaya başlayacak. Gaziantep’te Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerini Destekleme İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, bugün kadın şiddetten bahsedenlerin 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı kız çocuklarının okuyamamasına ses çıkarmadığını belirterek, “28 Şubat sürecinin mesleki eğitim merkezlerinden uzaklaştırdığı başarılı öğrenciler artık mesleki eğitim merkezlerine gitmeye başladı” dedi. Öte yandan, imzalanan protokolle, meslek lisesinde okuyanlara aylık 500 lira destek verilecek.
22.06.2022 Eğitim
Türkiye 27 Avrupa ülkesine fark attı! Genç nüfus oranları açıklandı: İşte Türkiye'nin listedeki yeri...
Türkiye 27 Avrupa ülkesine fark attı! Genç nüfus oranları açıklandı: İşte Türkiye'nin listedeki yeri... Avrupa'nın genç nüfus oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dikkat çeken bir istatistiği yayınladı. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) "İstatistiklerle Gençlik 2021" araştırmasına göre, Türkiye nüfusunun yüzde 15,3'ünü 15-24 yaş grubundaki genç nüfus oluşturdu. Türkiye, bu oran ile Avrupa Birliği'nin 27 ülkesini geçti. Öte yandan; nüfus projeksiyonlarına göre; Türkiye'nin 2080 yılındaki genç nüfus oranı da öngörüldü. İşte Türkiye'nin sıralamada geçtiği Avrupa ülkeleri ve araştırmanın detayları!
17.05.2022 Yaşam
Türkiye nüfusunun yüzde 15,3'ünü gençler oluşturuyor
Türkiye nüfusunun yüzde 15,3'ünü gençler oluşturuyor Genç nüfus, Türkiye’nin toplam nüfusunun yüzde 15,3'ünü oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İstatistiklerle Gençlik 2021 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2021 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin toplam nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 971 bin 289 kişi oldu. Genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,3'ünü oluşturdu. Genç nüfusun yüzde 51,3'ünü erkek nüfus, yüzde 48,7'sini ise kadın nüfus oluşturdu. Nüfus projeksiyonlarına göre genç nüfusun toplam nüfus içindeki oranının 2025 yılında yüzde 14,3, 2030 yılında yüzde 14,0, 2040 yılında yüzde 13,4, 2060 yılında yüzde 11,8 ve 2080 yılında yüzde 11,1'e düşeceği öngörüldü.
17.05.2022 Gündem
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber,  yaş şartı var...
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber, yaş şartı var... İşçi işveren yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ve belli oldu, hükümet harekete geçti ve yeni yol hariktasını belirledi. İstihdam Garantili Yeni İşbaşı Eğitim Programının kapsamı genişletildi. Sigortalının işe alındığı ilk aydan başlamak üzere üç aylık dönem için prim, vergi ve ücret desteği sağlanıyor. Bu kapsamda; lise altı eğitime aylık 5.879,70TL’ye kadar, lise mezununa aylık 6.220,59 TL’ye kadar, yükseköğretim mezunu istihdam edilirse aylık 6.566,18 TL’ye kadar destek sağlanacak. İşte KPSS şartı olmayan desteğin ayrıntıları...  
21.04.2022 Çalışan Hakları
Resmen duyuruldu! Tarih verildi, 0-14 yaş ile 65 yaş üstü nüfus…
Resmen duyuruldu! Tarih verildi, 0-14 yaş ile 65 yaş üstü nüfus… Tüm Türkiye’yi kapsıyor. Tarih verildi. Yaş sınırları belli oldu. 0-14 yaş ve 65 yaş üstü nüfus ile ilgili yeni açıklama yapıldı. Kötü haber verildi. Üretkenlik azalacak. Buna paralel olarak çalışan nüfus da azalacak. Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Velittin Kalınkara, "Şu an ülkemizde yüzde 24 civarında 0-14 yaş arasında, yüzde 10 civarında yaşlı nüfus var. 2040 yılında her iki nüfus eşitlenecek" dedi. Genç ve yaşlı nüfusunun eşitlenmesi Türkiye açısından olumsuz sonuçlar getirecek. Bunlardan en önemlisi üretimin azalması olacak. Üretimin azalması ile çalışan kişi sayısı azalacak anacak çalışanların bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı artacak. Peki şu an güncel nüfusu kaç? İl il nüfus rakamları belli oldu. Erzincan, Tunceli, İstanbul, Ankara, İzmir...
27.03.2022 Gündem
Kredi desteği, 24 ay ödemesiz 96 ay vadeli! Bakan canlı yayında duyurdu...
Kredi desteği, 24 ay ödemesiz 96 ay vadeli! Bakan canlı yayında duyurdu... Kredi paketleri resmen duyuruldu ve belli oldu! Hükümet 3 ayrı kredi paketini devreye aldı. 60 milyar liralık paketin en önemli ayağı 24 ay ödemesiz ve 96 ay vadeli yatırım destek paketi oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu ile ilgili açıklamada bulundu. Yatırım, ihracat ve işletme harcamaları olmak üzere 3 yeni destek paketi devreye alındı. Kredi paketlerinin detayları da açıklandı. İhracat destek paketi azami 6 ay ödemesiz dönem, 18 ay vade; yatırım destek paketi azami 24 ay ödemesiz dönem, azami 96 ay vade, yatırıma bağlı işletme kredileri için 6 ay ödemesiz dönem, 30 ay vade olmak üzere, her bir KOBİ için maksimum kredi limiti 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira olacak. Kredi Garanti Fonu (KGF) nedir? Yeni KGF desteği ne kadar, Kredi Garanti Fonu (KGF) destek paketinden kimler yararlanacak? İşte tüm detaylar...
12.02.2022 Ekonomi
Kredi, altın ve yatırım! Yeni ekonomi destek paketi belli oldu...
Kredi, altın ve yatırım! Yeni ekonomi destek paketi belli oldu... Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirlerini canlı yayında açıkladı. Altın ile ilgili atılan adımları açıklanan Bakan Nebati, "Döviz bozdurum oranı yüzde 49’u yani 10 milyar doları geçti. Şimdi adım adım tedbirlerimizden bir ikincisinde yani altın ile ilgili tasarruf önlemimiz nedir. Onlarla ilgili birkaç şey söyleyeyim. Büyümenin finansmanında yurt içi tasarrufların geliştirilmesini yurt içi tasarruflarının etkin ve verimli alanlara yönelinmesini amaçlayan bir tasarruf sistemi modeli. Bu model yastıkaltı birikimlerini finansal sisteme kazandıracak. Yurt için tasarrufların etkin ortamlara yönlendirilmesini geliştirecek ve TL tasarruflarının cazibesini artıracaktır." ifadelerini kullandı.
12.02.2022 Ekonomi
Numan Kurtulmuş'tan üniversite öğrencilerine müjde
Numan Kurtulmuş'tan üniversite öğrencilerine müjde Sultanbeyliyi ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gençlerle Buluşma programına katıldı. Programda Sultanbeylide ikamet eden ve İstanbuldaki üniversitelerde eğitim gören gençler için bir müjde de veren Kurtulmuş, Sultanbeyli Belediyemiz, her bir üniversite öğrencisinin aylık İstanbulkartlarını karşılayacak. Gençlerimize hayırlı uğurlu olsun, belediyemizi tebrik ediyorum dedi.
20.01.2022 Siyaset
Millet İttifakında adaylık krizi! Son çare...
Millet İttifakında adaylık krizi! Son çare... Millet İttifakında adaylık krizi sürüyor. Millet İttifakı, yeni yıla anket mesaisi ile başlıyor. Oy alınamayan iller için özel çalışma yapılacak. Anketlerde Millet İttifakı'nın bir türlü belirlenemeyen Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da sorulacak.
4.01.2022 Siyaset
Prof. Dr. Özlü'den kritik uyarı! 'Kapalı alanlardan uzak durun'
Prof. Dr. Özlü'den kritik uyarı! 'Kapalı alanlardan uzak durun' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Eğer iki doz aşı yapılmışsa, aradan 3 ay geçmişse mutlaka 3'üncü dozları yaptırmak lazım. Çünkü yapılan çalışmalar ‘Omicron’un iki doz aşıya rağmen aşıdan çok etkilenmediğini gösteriyor. Mümkün olduğu kadar kapalı alanlara, sosyal alanlara girmemek lazım. Kalabalıklara sokulmamak lazım. Diğer insanlarla mesafeyi korumak lazım ve sosyal alanlarda mutlaka maskeyi usulüne göre kullanmamız lazım." dedi.
27.12.2021 Gündem
Sanatçılar, NFTnin sanatı büyüteceğini düşünüyor
Sanatçılar, NFTnin sanatı büyüteceğini düşünüyor Desing Week Türkiyenin ikinci gününde düzenlenen Resim ve Tasarım panelinde konuşan ünlü sanatçılar İsmail Acar ve Nazlı Keçili, NFTnin sanat sektöründeki yerine dikkat çekerek, etkilerini değerlendirdi. Acar, NFTye duygusal yaklaştığını, bir deneyim olduğunu söyledi. Keçili ise NFTnin sanatı büyüteceğini, yararı olacağını düşünüyorum dedi. 
18.12.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Genç Nüfus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genç nüfus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.