Genç Çiftçi

Genç Çiftçi

Son dakika genç çiftçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genç çiftçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genç çiftçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genç Çiftçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genç çiftçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 484 genç çiftçi haberi bulunmuştur. Tüm genç çiftçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
Ankara’da sokak köpekleri saldırısı: 40 kuzu telef oldu
Ankara’da sokak köpekleri saldırısı: 40 kuzu telef oldu Ankara’da koyun üreticiliği ve hayvancılıkla uğraşan Sefa İyiol’a ait 120 koyun ve kuzudan oluşan sürüde, sokak köpeklerinin ağıla girmesi sonucu 40 kuzu telef oldu.
9.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan çiftçilere yeni destek paketini açıklayarak "Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır." dedi.
6.01.2023 Gündem
Genç çiftçi, atıl araziyi tarıma kazandırdı! Her bir ağaç 30 kilo meyve veriyor
Genç çiftçi, atıl araziyi tarıma kazandırdı! Her bir ağaç 30 kilo meyve veriyor Mersin Erdemli'de üniversite mezunu genç çiftçi atıl vaziyetteki araziyi ayva bahçesine çevirerek her bir ağaçtan 25-30 kilogram arasında verim almaya başladı. Tarım kazandırılan alanda yetişen aroması ve kalitesiyle dikkat çeken ' Ekmek ayvası'nın bazıları bir kilograma kadar geldiği, her bir tanesinin ortalama 500 gram olduğu belirtildi.
15.11.2022 Ekonomi
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı Mevsimlik işçilerle ilgili flaş karar verildi. Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
Antalya'da genç çiftçiden anlamlı davranış
Antalya'da genç çiftçiden anlamlı davranış Antalya'da genç çiftçi, halde, yol ortasında bulduğu 700 TL'yi sahibinin bulunması için polise teslim etti.
6.05.2022 Yaşam
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş adım! Düğmeye basıldı
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş adım! Düğmeye basıldı Küçükbaş hayvancılıkta Avrupa'nın lideri Türkiye kırmızı et arzı için destekleme politikalarını artırarak sürdürüyor. Küçükbaş hayvancılık sektöründe sürü yenileme, büyütme çalışması yaparak çoban istihdam eden 210 binin üzerinde işletmeye yaklaşık 800 milyon TL ödeme yapıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan rapora göre, çoban desteğiyle küçükbaş hayvan varlığının artırılarak 75 milyona çıkarılması hedefleniyor. Planlama sayesinde koyun sayısı geçen yıl yüzde 7.2 artarak 45.1 milyona, keçi sayısı yüzde 3 artarak 12.3 milyona ulaştı. Çoban istihdamı desteği kapsamında 100 baş ve üzeri koyun keçi varlığına sahip işletmelerden sertifika sahibi çoban istihdam eden, yıl içinde 5 ay prim yatıranlara yılda 6 bin lira destekleme ödemesi yapılıyor.
26.04.2022 Ekonomi
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Limit ve vadeler artırıldı, 6 yeni kredi paketi devrede, faizler...
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Limit ve vadeler artırıldı, 6 yeni kredi paketi devrede, faizler... Ziraat Bankası harekete geçti ve resmen duyurdu. Yeni kredi paketleri devreye alındı. Mevcuttaki kredi ürünleri ise yenilendi; vade ve limitler artırıldı. Ziraat Bankası, yeni tarım bankacılığı stratejisini açıklayarak, yeni uygulamaya konulan kredi paketlerini tanıttı. 6 yeni kredi ürünü devreye giriyor. 'Küçük Ekipman Kredisi' ve 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' adlı kredi ürünlerinde ise kredi limitleri yükseltildi. Azami vade sayısı da 60 aya uzatıldı. Öte yandan tarım kredilerinde, kredi borçları takip hesaplarına geçmiş üreticilere yönelik sunulan faizsiz taksitlendirme çözümleri de yoğun ilgi gördü. Faiz destekli kredilere ilişkin de açıklama yapıldı. Kredi paketlerine ilişkin Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklama...
12.04.2022 Ekonomi
Çiftçiye kredi müjdesi! Başvurular Ziraat Bankası'na yapılıyor! Düşük faizli ve yüksek üst limitli...
Çiftçiye kredi müjdesi! Başvurular Ziraat Bankası'na yapılıyor! Düşük faizli ve yüksek üst limitli... Milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan hazine destekli düşük faizli tarım kredilerinin üst limitleri yükseltildi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin kararda yapılan değişiklik ile bu kredilerin üst limitlerinde yüzde 50 ile yüzde 230 kadar oranlarda artışlar yapıldı. Çiftçilere kullandırılan hazine destekli düşük faizli yani sübvanse edilen bu tarım kredilerinde en yüksek artışların yetiştiriciliklerde yapıldığı görüldü. Modern sulama sistemlerine geçişlerin de desteklendiği kredilerin özellikle genç ve kadın çiftçi ve girişimcileri de desteklediği görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mart ayında yaptığı bir konuşmada, üreticileri desteklemek adına yapacakları çalışmalardan birinin de Hazine destekli tarımsal kredi limitlerinin artırılacağı, güneş enerjisi ile sulama yatırımlarının destekleneceği olduğunu belirtmişti.
10.04.2022 Ekonomi
Çiftçiye kredi müjdesi! Ziraat Bankası...
Çiftçiye kredi müjdesi! Ziraat Bankası... Çiftçileri ilgilendiren son dakika açıklaması. Çiftçiye kredi müjdesi. Yeni kararla birlikte küçükbaş hayvancılıkta yatırım ve işletme kredilerindeki üst limit 15 milyon liradan 25 milyon liraya çıkarıldı. Ayrıca indirimli faiz oranları yüzde 75 olmakla birlikte bazı kriterlere göre bu oran yüzde yüzü buluyor. Bakanlık tarafından belirlenecek öncelikli bölgede yatırım, atıl işletme satın alma, yurt içinde doğan hayvan alımı ve kullanımı, kendi yemini üretme ve mera kullanımı, genç çiftçi ile kadın çiftçi kriterleri göz önüne alınarak her bir kriter için belirlenen yüzde onluk indirimli faiz oranlarıyla kullanılacak düşük faizli krediler yüzde yüzü yani sıfır faizden kredi kullanımını sağlanıyor. Krediler Ziraat Bankası tarafından veriliyor. İşte çiftçileri ilgilendiren kredi ile ilgili flaş detaylar...
8.04.2022 Ekonomi
Bakan Pakdemirli müjdeyi resmen duyurdu! Artık ücret alınmayacak...
Bakan Pakdemirli müjdeyi resmen duyurdu! Artık ücret alınmayacak... Manisa ziyareti kapsamında Kula ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan sağlığının insan sağlığı kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Sığır brusella, koyun, keçi brusella, şarbon ve veba aşılarının aşı bedelini bundan sonra inşallah almayacağız. Ayrıca tüberkülin testinin bedeli de yetiştiricilerimizden alınmayacak. Bu aşıların sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşı bedellerinin alınmaması ile birlikte aşılama oranlarının artacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının böylelikle önleneceğini düşünüyoruz" dedi.
13.01.2022 Ekonomi
Paraya para demiyor! 22 yaşında bu işe başladı
Paraya para demiyor! 22 yaşında bu işe başladı Aydın’ın Köşk ilçesinde çilek yetiştiriciliği yapan 22 yaşındaki genç çiftçi Büşra Ertem, çileğin diğer ürünlere göre adeta altın değerinde olduğunu belirterek, kilosunun 25 TL’den alıcı bulduğunu ifade etti.
21.12.2021 Ekonomi
Kursa gitti, 30 bin TL hibe alıp bu işe başladı! Kazancı yüzde 50 arttı...
Kursa gitti, 30 bin TL hibe alıp bu işe başladı! Kazancı yüzde 50 arttı... Kursa gidip başarıyla tamamladı. Ardından 30 bin TL hibe desteği aldı ve bu işe başladı. Yılda 20 ton üretim yapan Cengiz Özdemir kurduğu ikinci tesisle birlikte üretimini 40 tona çıkardı; kazancını yüzde 50 oranında artırdı. Bu işi özellikle gençlerimize tavsiye ederim. Özdemir, "Bulundukları Tarım İl Müdürlüklerine gidip araştırabilirler. Ve şu anda yüzde 50 hibeler var. Gençlerimize özellikle bir iş imkanı sağlanır diye düşünüyorum” dedi.
26.11.2021 Ekonomi
'Kadınlarımız artık girişimci, iş veren, istihdam sağlayan konumuna gelmiştir'
'Kadınlarımız artık girişimci, iş veren, istihdam sağlayan konumuna gelmiştir' Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün gelinen noktada misyonu ve artan sorumluluğu ile kadınların, tarımsal üretimin ve gıda güvenliğinin artık 'yıldız oyuncusu' olduklarını belirtip, "Kadınlarımız, bütün mukaddes görev ve sıfatlarının yanında artık üretici, girişimci, iş veren, istihdam sağlayan, işinin patronu konumuna gelmiştir" dedi.
15.10.2021 Ekonomi
İstemeyerek bu işe girmişti! Devlet desteğiyle büyüdü, şimdi ise...
İstemeyerek bu işe girmişti! Devlet desteğiyle büyüdü, şimdi ise... Karabük'te Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibe desteğiyle serasını büyüterek sebze yetiştiren Filiz Gülmez, kendi işinin patronu oldu.
14.10.2021 Ekonomi
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu Malatya’da ev temizliğine giderek kazandığı günlük 80 TL’yle istiridye mantarı sporları ve ekipmanlar alarak üretime başlayan Hayriye Duman, ayda 1.5 ton mantar elde etmeye başladı. Hayriye Duman, Halk Bankası Kadın Girişimciler Zirvesi’nde hikayesini öğrenen Emine Erdoğan’dan büyük takdir aldı. Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, “Entegre tesis kurmak istiyorum” diyen Hayriye Duman’a destek sözü verdi.
10.10.2021 Ekonomi
İşini bırakıp köye döndü! 6'ya katladı
İşini bırakıp köye döndü! 6'ya katladı Zonguldak’ta güzellik uzmanlığı mezunu Münevver Meziroğlu (24), köyündeki atıl durumda bulunan arazileri değerlendirmek için başvurduğu genç çiftçi projesi sayesinde kurduğu seranın ardından yetiştirdiği ürünleri satarak sera sayısını 6’ya yükseltti. Seralarda yetiştirdiği ürünlerle talebe yetişemeyen Münevver Meziroğlu, "Proje onaylandıktan sonra seramızı kurduk. İlk yıl marul, ikinci yıl ise domates ektik. Sonra ağabeyimle birlikte el birliği yaparak seralarımızı arttırmayı hedefledik. Bir tane daha bir tane daha derken şu an 6 seramız var. Çok mutluyuz. Devletimiz çok güzel desteği var. Köyümüzde ki boş arazileri bu şekilde değerlendirerek bütçemize katkı sunuyoruz" dedi.
14.08.2021 Ekonomi
Memleketine geri dönüp bu işi yapmaya başladı! 250 bin liraya sattı
Memleketine geri dönüp bu işi yapmaya başladı! 250 bin liraya sattı İstanbul'da yüksekokul öğrenimini tamamlayarak acil tıp teknisyeni olan Tayfun Kalaycı (25), Zonguldak'taki köyünde ‘Genç Çiftçi’ projesi hibesiyle 32 koyun ve 2 koç aldı. 3 yıl içerisinde büyüttüğü 120'yi aşkın koyun ve koçları yaklaşık 250 bin liraya satan Tayfun Kalaycı, çiftçilikte işlerini daha da büyütmek istediğini söyledi.
14.07.2021 Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Türkiye net bir tarım ürünleri ihracatçısı ülke konumuna yükseldi
Bakan Pakdemirli: Türkiye net bir tarım ürünleri ihracatçısı ülke konumuna yükseldi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Son 2.5 yılda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin etkin ve hızlı yapısı sayesinde, Türkiye toplam ihracatının yüzde 10'undan fazlasını karşılamak suretiyle, net bir tarım ürünleri ihracatçısı ülke konumuna yükselmiştir" dedi.
7.12.2020 Ekonomi
Genç çiftçi, kiraladığı ahır satılınca hayvanları ile dışarıda kaldı
Genç çiftçi, kiraladığı ahır satılınca hayvanları ile dışarıda kaldı Muş'un Varto ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi' projesinden yararlanarak aldığı 5 büyükbaş hayvan sayısını 3 senede 19'a çıkaran Murat Akbal (28), kiraladığı ahır satılınca ortada kaldı. Hayvanları sokakta kalan Akbal, ahır yapımı konusunda yetkililerden yardım beklediğini söyledi.
10.08.2020 Yaşam
Bakan Pakdemirli: 10,5 milyar liralık hibe desteği sağladık
Bakan Pakdemirli: 10,5 milyar liralık hibe desteği sağladık Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugüne kadar kırsal kalkınma maksadıyla yaklaşık 10,5 milyar liralık hibe desteği sağladık. Bu desteklemelerimiz bundan sonra da devam edecek" dedi.
4.08.2020 Ekonomi
40 günde 15 bin lira kazandıran meslek!
40 günde 15 bin lira kazandıran meslek! Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Kozabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık, Genç Çiftçi Projesi ile Türkiye genelinde 85 tane böcek besleme evi yapıldığını belirterek, "İpekböceği besleme evi projesine başvuran her üreticiye destek verildi. Hedef şuydu; üretici 250 dut dikecek 5 paket ipekböceği yetiştirecek ve 10 bin lira kazanacaktı. Bu rakam günümüzde 15 bin lira oldu. Özetle 40 günlük bir emek vererek 15 bin lira kazanmak mümkün oldu” dedi.
10.07.2020 Ekonomi
Üreticiye 50 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı
Üreticiye 50 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı Corona virüs salgınından üreticilerin daha az etkilenmesini sağlamak için Tarım Bakanlığı harekete geçti. Talep eden üreticilere faizsiz 50 bin liraya kadar kredi verilecek. İşte detaylar...
25.03.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi İzmir'de açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi İzmir'de açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayii Bölgesi kuracağımızın müjdesini vermek istiyorum. Konuyla ilgili olarak bunu bu akşam burada konuştuk, Bakan'ımız da bu işin bir numaralı sorumlusudur. Bu yakın takibi sürdüreceğiz ve süratle bu organize sanayii bölgesini kuracağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan, 'Kiraz ilçemizde jeotermal kaynakların değerlendirilmesi için bir çalışma yapılması için talimatı verdim' dedi.
22.11.2019 Siyaset
Köyüne geri dönene büyük destek!
Köyüne geri dönene büyük destek! Kentten köye dönüşü cazip hale getirmek için ‘genç çiftçi’, ‘300 koyun’, ‘düve desteği’ ve ‘üniversiteli çiftçi’ projeleri hayata geçirildi. Yoğun ilgi gören bu desteklerden nasıl faydalanabilirsiniz? İşte detaylar...
10.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Genç Çiftçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genç çiftçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.