Genç Çiftçi Projesi

Genç Çiftçi Projesi

Son dakika Genç Çiftçi Projesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Genç Çiftçi Projesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Genç Çiftçi Projesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genç Çiftçi Projesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genç çiftçi projesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 57 genç çiftçi projesi haberi bulunmuştur. Tüm genç çiftçi projesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ankara’da sokak köpekleri saldırısı: 40 kuzu telef oldu
Ankara’da sokak köpekleri saldırısı: 40 kuzu telef oldu Ankara’da koyun üreticiliği ve hayvancılıkla uğraşan Sefa İyiol’a ait 120 koyun ve kuzudan oluşan sürüde, sokak köpeklerinin ağıla girmesi sonucu 40 kuzu telef oldu.
9.05.2023 Gündem
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı Mevsimlik işçilerle ilgili flaş karar verildi. Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş adım! Düğmeye basıldı
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş adım! Düğmeye basıldı Küçükbaş hayvancılıkta Avrupa'nın lideri Türkiye kırmızı et arzı için destekleme politikalarını artırarak sürdürüyor. Küçükbaş hayvancılık sektöründe sürü yenileme, büyütme çalışması yaparak çoban istihdam eden 210 binin üzerinde işletmeye yaklaşık 800 milyon TL ödeme yapıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan rapora göre, çoban desteğiyle küçükbaş hayvan varlığının artırılarak 75 milyona çıkarılması hedefleniyor. Planlama sayesinde koyun sayısı geçen yıl yüzde 7.2 artarak 45.1 milyona, keçi sayısı yüzde 3 artarak 12.3 milyona ulaştı. Çoban istihdamı desteği kapsamında 100 baş ve üzeri koyun keçi varlığına sahip işletmelerden sertifika sahibi çoban istihdam eden, yıl içinde 5 ay prim yatıranlara yılda 6 bin lira destekleme ödemesi yapılıyor.
26.04.2022 Ekonomi
Kursa gitti, 30 bin TL hibe alıp bu işe başladı! Kazancı yüzde 50 arttı...
Kursa gitti, 30 bin TL hibe alıp bu işe başladı! Kazancı yüzde 50 arttı... Kursa gidip başarıyla tamamladı. Ardından 30 bin TL hibe desteği aldı ve bu işe başladı. Yılda 20 ton üretim yapan Cengiz Özdemir kurduğu ikinci tesisle birlikte üretimini 40 tona çıkardı; kazancını yüzde 50 oranında artırdı. Bu işi özellikle gençlerimize tavsiye ederim. Özdemir, "Bulundukları Tarım İl Müdürlüklerine gidip araştırabilirler. Ve şu anda yüzde 50 hibeler var. Gençlerimize özellikle bir iş imkanı sağlanır diye düşünüyorum” dedi.
26.11.2021 Ekonomi
'Kadınlarımız artık girişimci, iş veren, istihdam sağlayan konumuna gelmiştir'
'Kadınlarımız artık girişimci, iş veren, istihdam sağlayan konumuna gelmiştir' Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün gelinen noktada misyonu ve artan sorumluluğu ile kadınların, tarımsal üretimin ve gıda güvenliğinin artık 'yıldız oyuncusu' olduklarını belirtip, "Kadınlarımız, bütün mukaddes görev ve sıfatlarının yanında artık üretici, girişimci, iş veren, istihdam sağlayan, işinin patronu konumuna gelmiştir" dedi.
15.10.2021 Ekonomi
İstemeyerek bu işe girmişti! Devlet desteğiyle büyüdü, şimdi ise...
İstemeyerek bu işe girmişti! Devlet desteğiyle büyüdü, şimdi ise... Karabük'te Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibe desteğiyle serasını büyüterek sebze yetiştiren Filiz Gülmez, kendi işinin patronu oldu.
14.10.2021 Ekonomi
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu Malatya’da ev temizliğine giderek kazandığı günlük 80 TL’yle istiridye mantarı sporları ve ekipmanlar alarak üretime başlayan Hayriye Duman, ayda 1.5 ton mantar elde etmeye başladı. Hayriye Duman, Halk Bankası Kadın Girişimciler Zirvesi’nde hikayesini öğrenen Emine Erdoğan’dan büyük takdir aldı. Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, “Entegre tesis kurmak istiyorum” diyen Hayriye Duman’a destek sözü verdi.
10.10.2021 Ekonomi
İşini bırakıp köye döndü! 6'ya katladı
İşini bırakıp köye döndü! 6'ya katladı Zonguldak’ta güzellik uzmanlığı mezunu Münevver Meziroğlu (24), köyündeki atıl durumda bulunan arazileri değerlendirmek için başvurduğu genç çiftçi projesi sayesinde kurduğu seranın ardından yetiştirdiği ürünleri satarak sera sayısını 6’ya yükseltti. Seralarda yetiştirdiği ürünlerle talebe yetişemeyen Münevver Meziroğlu, "Proje onaylandıktan sonra seramızı kurduk. İlk yıl marul, ikinci yıl ise domates ektik. Sonra ağabeyimle birlikte el birliği yaparak seralarımızı arttırmayı hedefledik. Bir tane daha bir tane daha derken şu an 6 seramız var. Çok mutluyuz. Devletimiz çok güzel desteği var. Köyümüzde ki boş arazileri bu şekilde değerlendirerek bütçemize katkı sunuyoruz" dedi.
14.08.2021 Ekonomi
Memleketine geri dönüp bu işi yapmaya başladı! 250 bin liraya sattı
Memleketine geri dönüp bu işi yapmaya başladı! 250 bin liraya sattı İstanbul'da yüksekokul öğrenimini tamamlayarak acil tıp teknisyeni olan Tayfun Kalaycı (25), Zonguldak'taki köyünde ‘Genç Çiftçi’ projesi hibesiyle 32 koyun ve 2 koç aldı. 3 yıl içerisinde büyüttüğü 120'yi aşkın koyun ve koçları yaklaşık 250 bin liraya satan Tayfun Kalaycı, çiftçilikte işlerini daha da büyütmek istediğini söyledi.
14.07.2021 Ekonomi
40 günde 15 bin lira kazandıran meslek!
40 günde 15 bin lira kazandıran meslek! Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Kozabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık, Genç Çiftçi Projesi ile Türkiye genelinde 85 tane böcek besleme evi yapıldığını belirterek, "İpekböceği besleme evi projesine başvuran her üreticiye destek verildi. Hedef şuydu; üretici 250 dut dikecek 5 paket ipekböceği yetiştirecek ve 10 bin lira kazanacaktı. Bu rakam günümüzde 15 bin lira oldu. Özetle 40 günlük bir emek vererek 15 bin lira kazanmak mümkün oldu” dedi.
10.07.2020 Ekonomi
Köyüne geri dönene büyük destek!
Köyüne geri dönene büyük destek! Kentten köye dönüşü cazip hale getirmek için ‘genç çiftçi’, ‘300 koyun’, ‘düve desteği’ ve ‘üniversiteli çiftçi’ projeleri hayata geçirildi. Yoğun ilgi gören bu desteklerden nasıl faydalanabilirsiniz? İşte detaylar...
10.10.2019 Ekonomi
Köye dönüşe "proje" desteği
Köye dönüşe "proje" desteği Tarım ve Orman Bakanlığının destek sağladığı "Genç Çiftçi Projesi", "300 Koyun Projesi" gibi tarım ve hayvancılık alanındaki birçok proje, kentten köye dönüşü cazip hale getiriyor.
21.07.2019 Gündem
Jandarmanın 17 ilde yaptığı "rüşvet" operasyonu!
Jandarmanın 17 ilde yaptığı "rüşvet" operasyonu! Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, çiftçiyi zarara uğratacak şekilde hileli işlemler yaptığı belirtilen bir şebekeye yönelik Ardahan merkezi 17 ilde yapılan "rüşvet" operasyonda yakalananlar arasında kamu görevlilerinin de olduğunu bildirdi.
25.06.2019 Gündem
Devlet desteğiyle hayalini gerçekleştirdi
Devlet desteğiyle hayalini gerçekleştirdi Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Zübeyde Kurt, Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi"nden aldığı hibe desteğiyle istiridye mantarı üreterek hayalini gerçekleştirdi.
3.03.2019 Ekonomi
300 bin kişiye istihdam!
300 bin kişiye istihdam! Anadolu’yu kalkındıracak refah paketiyle, 300 projeye destek verilecek. Etkin üretim planı yapılacak. Kırsalda 300 bin kişiye istihdam sağlanacak. 20 bin genç çiftçi desteklenecek.
3.03.2019 Ekonomi
Genç çiftçiye 30 bin liralık destek verilecek! Başvurular ne zaman yapılacak?
Genç çiftçiye 30 bin liralık destek verilecek! Başvurular ne zaman yapılacak? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, kırsal alanda yaşayanların desteklenmesi amacıyla başlatılan 'genç çiftçilere 30 bin liralık hibe desteği sağlanması' projesi sürmeye devam ediyor. Genç çiftçiler ise yeni yılda hibe desteği başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, 2019 genç çiftçiye hibe desteği başvurusu ne zaman yapılacak?
22.01.2019 Gündem
Tadını beğendiği mantarın, devlet desteğiyle üreticisi oldu
Tadını beğendiği mantarın, devlet desteğiyle üreticisi oldu İzmir'de üniversiteden mezun olmasının ardından iş bulamayan 24 yaşındaki Büşra Sultan Aydın, iki yıl önce Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibe sayesinde istiridye mantarı yetiştirme tesisi kurarak, kendi işinin patronu oldu.
14.01.2019 Ekonomi
Bakan Pakdemirli: 1 milyon 50 bin...
Bakan Pakdemirli: 1 milyon 50 bin... Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çeşitli ziyaretler için geldiği Hatay'da Vali Erdal Ata ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Antakya ilçesine bağlı Karlısu Mahallesi'ndeki bir zeytin bahçesindeki hasada katılan Pakdemirli, burada çiftçilerle bir süre sohbet etti.
26.10.2018 Siyaset
Bakan Pakdemirli, devletten destek alan çiftçilerle buluştu
Bakan Pakdemirli, devletten destek alan çiftçilerle buluştu Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınmayı teşvik amacıyla başlattığı Genç Çiftçi Projesi meyvelerini veriyor. Proje kapsamında destek alarak iş kuran çiftçilerle Kızılcahamam'da buluşan ve ekili alanları gezen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "İnsanımızın toprağından ayrılmaması Türkiye'nin ve dahası dünyanın gıda güvenliği, arz güvenliği açısından çok önemli. Birilerinin mutlaka bu sektörde olması lazım, çünkü tarım çok önemli ve stratejik bir konu." dedi.
8.10.2018 Ekonomi
Genç çiftçilere 503 milyon lira hibe
Genç çiftçilere 503 milyon lira hibe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin yarın ilan edileceğini belirterek, "Bu yıl 16 bin 733 genç çiftçimize 503 milyon lira hibe vereceğiz." ifadesini kullandı.
22.05.2018 Ekonomi
Yıllık kazançları 300 bin TL
Yıllık kazançları 300 bin TL Devlet desteğiyle başladıkları arıcılıkta 45 olan kovan sayısını kısa sürede 450'ye çıkaran İzmirli çift, yılda 20 ton bal, kraliçe arı ve polen satışıyla 300 bin lira gelire ulaştı.
1.05.2018 Ekonomi
500 TIR dolusu hayvan kayıp!
500 TIR dolusu hayvan kayıp! Ali Karadaş adlı bir kişinin Kars’ta ‘ölü kimliğiyle’ besicilerden 500 TIR dolusu hayvan alıp kayıplara karıştığı öne sürüldü
25.01.2018 Yaşam
Tarımsal destekleme ödemeleri bugün başlıyor
Tarımsal destekleme ödemeleri bugün başlıyor Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2017 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında bugünden itibaren üreticilere toplam 918,5 milyon lira ödeme yapılacağını bildirdi.
6.10.2017 Ekonomi
"Gelecekte dünyayı kontrol edecekler"
"Gelecekte dünyayı kontrol edecekler" Bakan Faruk Çelik, "Tarımla uğraşan hiçbir kardeşimizin uğraştıkları bu meslekten dolayı başını öne eğdirmeyeceğiz. Gıdayı kontrol edenler, gelecekte dünyayı kontrol edecekler." dedi.
18.05.2017 Ekonomi
Bakan Avcı'dan müjde! Ödemeler yılda iki kez yapılacak...
Bakan Avcı'dan müjde! Ödemeler yılda iki kez yapılacak... Kültür ve Turizm Bakanı Avcı,"Desteklerde bürokrasiyi azaltacak, uygulamaları ise daha basit ve sade bir şekilde düzenleyeceğiz. Destekleme ödemelerini yılda iki kez nisan-mayıs, eylül-ekim topluca yapacak, üreticimizin finansmana en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde desteğini almasını sağlayacağız" dedi.
24.03.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Genç Çiftçi Projesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genç çiftçi projesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.