Geliştirme

Geliştirme

Son dakika geliştirme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan geliştirme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını geliştirme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geliştirme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geliştirme gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.347 geliştirme haberi bulunmuştur. Tüm geliştirme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin beklentisinin farkındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin beklentisinin farkındayız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentilerinin tamamının farkındayız. Mesajların gereğini vakti saati geldiğinde muhakkak yapacağız. Bu süreçte ince eleyip sık dokuyor, gerçekten çok titiz davranıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bizi ziyaret etti. Arayı uzatmadan bayramdan önce biz de kendisine iade-i ziyarette bulunacağız" dedi.
1.06.2024 Gündem
Hepsiburada ve 42 Türkiye iş birliğiyle geleceğin teknoloji liderleri yetişiyor
Hepsiburada ve 42 Türkiye iş birliğiyle geleceğin teknoloji liderleri yetişiyor Hepsiburada, "Hepsiburada Tech Academy" programıyla 42 Türkiye (42 in Türkiye) öğrencilerine iş hayatı deneyimi yaşatacak. Okulun İstanbul ve Kocaeli'deki kampüslerinde gerçekleştirilecek 8 modülden oluşan eğitim ile Hepsiburada’nın uzman teknoloji kadrosu, teknoloji alanındaki farklı çalışma konularını ve uygulamalarını ele alacak. Hepsiburada ve 42 Türkiye iş birliği kapsamında okulda 2 yıllık temel eğitimini tamamlayan öğrencilere de staj imkanı sunulacak.
31.05.2024 Advertorial
Bakan Kacır: TÜRKSAT 6A ile birlikte kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacağız
Bakan Kacır: TÜRKSAT 6A ile birlikte kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye, tüm kritik bileşenleri yerli olarak üretilen TÜRKSAT 6A ile birlikte kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacak" dedi.
30.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Mesleki eğitimi özel bir gündem haline getirdik
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Mesleki eğitimi özel bir gündem haline getirdik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Nüfusumuz maalesef hızla yaşlanırken, çocuklarımızın yeteneklerinin erken yaşlarda tespit edilmesi ve doğru metotlarla çalışma hayatına hazırlanmaları çok kıymetli. Bizim yaşlanmadan zenginleşmemiz lazım. Demografi çok önemli. Hem yaşlı hem yoksulsanız bu tam bir felaket senaryosu. Yaşlanmadan zenginleşirseniz, bu süreçleri daha kolay yönetebilirsiniz" dedi.
30.05.2024 Ekonomi
TÜBİSAD: Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüklüğü 785 milyar TL'ye ulaştı
TÜBİSAD: Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüklüğü 785 milyar TL'ye ulaştı TÜBİSAD, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2023 Yılı Pazar Verileri ve Trendleri”ni açıkladı. Rapora göre sektör, TL bazında bir önceki yıla kıyasla yüzde 83 oranında büyüyerek 784,6 milyar TL'lik hacme ulaştı. İhracatını 57 milyar 590 milyon TL olarak gerçekleştiren sektörün istihdamı da 237 bin kişiye yükseldi.
28.05.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Adalet Bakanlığı'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.05.2024 Gündem
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaştı, üyelerinin birikimlerini korudu
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaştı, üyelerinin birikimlerini korudu Üyelerinin birikimlerini verimlilik, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırım ilkeleri doğrultusunda yöneten OYAK, açıkladığı yüzde 77,1 nema oranı ile sürdürülebilir getiri sağladı. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 470 binden fazla üyesine sağladığı değeri geliştirme ve güçlendirme sorumluluğuyla çalışan OYAK’ın, 2023’ün istisnai piyasa koşullarında planlanan ve bütçelenen tüm stratejik, operasyonel ve ticari hedeflere ulaştığını kaydetti.
26.05.2024 Ekonomi
Adana'da biyoçeşitliliği koruma merkezi açıldı
Adana'da biyoçeşitliliği koruma merkezi açıldı Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Seyhan Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme sahası sınırları içerisinde Çobandede mevkiinde Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi faaliyete geçti. Yüzölçümü 13 bin 823 metre kare alan içerisinde yapılan merkezde 39 adet memeli, 41 adet kuş, 24 adet sürüngen, 24 adet amfibi, eklembacaklılar, 10 adet kelebek, 12 adet odunsu gövde, 25 adet bitki canlandırması olmak üzere toplam 175 türün tanıtımı yapılıyor.
25.05.2024 Adana
Bakan Yumaklı'dan Yapay Zeka açıklaması!
Bakan Yumaklı'dan Yapay Zeka açıklaması! Ankara'da Yapay Zeka Politikaları Derneği'nce düzenlenen 'AI Tomorrrow Summit' etkinliğine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, arım alanında teknolojik olarak hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirtti. Bakan Yumaklı, "Orman yangınlarında yapay zeka temelli yazılımlar ve uygulamalar kullanılmaya başlandı" dedi.
24.05.2024 Gündem
Bedava tatilin adresi olarak biliniyor! Lüks otellere komşuluğu bitiyor
Bedava tatilin adresi olarak biliniyor! Lüks otellere komşuluğu bitiyor Antalya'nın Aksu ilçesinin Kumköy sahili'nde bulunan lüks otellere komşu 'bedava tatilin adresi' olarak tanımlanan çardaklar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 'Sahilleri halka açacağız, kaçak yapılar yıkılacak' açıklamasıyla yeniden gündem oldu. Aksu Belediyesi, kasım ayında çardakları yıkıp, yeni bir proje ile sahilden uzakta tek tip yapı sistemine geçmeyi planlandığı ifade edildi.
22.05.2024 Gündem
Uçak yolculuklarında yeni dönem! Bagaj, eşya, kargo hepsi için geçerli, kabul edilmeyecek
Uçak yolculuklarında yeni dönem! Bagaj, eşya, kargo hepsi için geçerli, kabul edilmeyecek Havalimanlarındaki güvenlik tedbirlerinde ayrıcalık tanınmayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak. Cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcu uçağa kabul edilmeyecek” dedi.
21.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin ölümü sonra bir günlük yas kararı aldık Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşim sayın İbrahim Reisi ve heyet üyelerinin vefatından derin üzüntü duyduk. Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla iletişime geçerek arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ülkemizde 1 günlük yas ilan edilmesini kararlaştırdık" dedi.
20.05.2024 Gündem
Destek ödemelerinde limitler güncellendi, 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor, başvuru süreci başladı
Destek ödemelerinde limitler güncellendi, 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor, başvuru süreci başladı Destek ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmesi! KOSGEB, Girişimcilik Destekleri’ni günün şartların göre güncelledi, desteğin üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. ‘İş Kurma Desteği’ ve ‘İş Geliştirme Desteği’ olmak üzere iki ana başlıktan oluşan programdan kimler, nasıl faydalanacak? İşte detaylar...
20.05.2024 Ekonomi
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerindeki iyileşmeyi girişim sermayesi fon yöneticileri ile konuştuğunu belirterek, “Türkiye'nin kredi risk priminin hızla düşüyor olması Türk ekonomisinin doğru yolda olduğunun önemli göstergelerinden biri. Bunun sonucunda önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yatırımların çok hızlanacağını öngörüyoruz. Türkiye'nin yeni dönemdeki bu sermaye akımlarını hızlı çekmesi, bu kaynağın büyük ölçekte katma değerli üretime, teknolojik dönüşüme ve teknolojik girişimciliğine kazandırılması için çabalarımızı artıracağız. Türkiye yepyeni başarı hikayelerini hayata geçirecek ve bu defa öncekilerden de daha güçlü şekilde, katma değerli, rekabetçi, verimli üretim ve yüksek teknoloji girişimleri hikayede başrol oynayacak." dedi.
17.05.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması! İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024 Gündem
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu Değişimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelişme ve Türkiye'nin rekabetçi gücüne katkı için AR-GE ve inovasyonu teşvik eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
17.05.2024 Adana
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
16.05.2024 Ekonomi
Emlak Konut'tan Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma
Emlak Konut'tan Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma Emlak Konut GYO Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bin 615 bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk Lirasına satın alındığını bildirdi.
15.05.2024 Ekonomi
Emlak Konut'tan  İstanbul Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma
Emlak Konut'tan İstanbul Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma Emlak Konut GYO Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bin 615 bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk Lirasına satın alındığını bildirdi.
15.05.2024 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! Togg sahiplerinin yüzde 80’i D-Smart GO’yu kullanmaya başladı
Türkiye'de bir ilk! Togg sahiplerinin yüzde 80’i D-Smart GO’yu kullanmaya başladı Nisan ayından itibaren Togg T10X’te erişime açılan D-Smart GO, Togg sahiplerinin yüzde 80’i tarafından kullanılmaya başlandı. Togg kullanıcıları, platform üzerinden 100’den fazla TV kanalına canlı olarak ulaşabiliyor. Seyahat sırasında yolcu ekranı açık kalırken; sürücünün dikkatini dağıtmaması için ana ekran kapanıyor.
14.05.2024 Gündem
Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması başvuruları başladı
Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması başvuruları başladı Bilişim Vadisi ve Türkiye Açık Kaynak Platformu yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması için başvurular başladı. Türkçe doğal dil işleme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılardan veri üretme, açık kaynak araçları kullanma, veri saatleri geliştirme ve işaretsiz verileri işaretli hale getirme gibi konularda çalışmalar yapması bekleniyor.
14.05.2024 Yaşam
'Sıfır Atık' projesi atık üretimini azalttı! Ödüle layık görüldü
'Sıfır Atık' projesi atık üretimini azalttı! Ödüle layık görüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi, Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Ödülü'ne değer görüldü. Ödülü, Emine Erdoğan'ın adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki alacağı ifade edildi.
14.05.2024 Gündem
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjde
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır yollardaki TOGG sayısını açıkladı ve yepyeni bir özelliğin geleceğini de duyurdu. İşte merak edilen detaylar...
13.05.2024 Gündem
Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'a Avrupa vizesi!
Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'a Avrupa vizesi! Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Avrupa’ya gitme hayali olan Uğurcan’a izin verebileceklerini söyledi, “Bazı kulüplerin bizimle temasa geçtiği doğrudur. Resmi teklif geldikten sonra konuşmak daha doğru olur” dedi.
12.05.2024 Şampiy10
Geometri ile uzay zirvesi! Marmara Üniversitesi'nde uzay bilimi konferansı düzenlendi
Geometri ile uzay zirvesi! Marmara Üniversitesi'nde uzay bilimi konferansı düzenlendi Marmara Üniversitesi’nde Geometri Günleri adı altında düzenlenen konferansa ilgi yoğundu. Yurtdışından ve yurtiçinden çok önemli bilim insanlarının katıldığı uluslararası etkinlikte, uzay ve geometri konuları ele alındı.
12.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Geliştirme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geliştirme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.