Gastroenteroloji

Gastroenteroloji

Son dakika Gastroenteroloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gastroenteroloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gastroenteroloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gastroenteroloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gastroenteroloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 gastroenteroloji haberi bulunmuştur. Tüm gastroenteroloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor Dünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024 Adana
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor” Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez Tüketildiğinde insan sağlığı üzerine olumlu etkileri olduğu düşünülen probiyotikler ve prebiyotikler hakkında Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İsmail Acar önemli bilgiler paylaştı. “Probiyotikler ve prebiyotikler tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez” diyen Dr. Acar, “Sağlıklı bireylere önermeden önce bağışıklık sistemini ne derece etkilediği ve ne için kullanılacağı dikkatlice değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.
18.09.2023 Sağlık
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı Dünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, kolon, pankreas, meme, tiroit kanseri gibi normalde 40-50'li yaşlardan sonra riski yüksek olan kanserlerin 30'lu yaşlarda daha sık ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Dulundu, özellikle Kovid pandemisi sonrası, 40 yaş altı kanser teşhisi alan hastalarda artış gözlemlediklerine de dikkat çekti.
26.04.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Ramazanda bu içecek ve yiyeceklerden uzak durun!
Uzman isim uyardı: Ramazanda bu içecek ve yiyeceklerden uzak durun! Ramazanda sık tüketilecek kafeinli içeceklerin reflü hastalarının şikâyetlerini artıracağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Ertuğrul, “Ramazanda kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Kafein denilince aklımıza sadece kahve gelmemelidir. Kafein içeren içecekler arasında günlük yaşantıda sık kullanılan kolalı içecekler ve çikolata içeren içecekler de bulunmaktadır. Kafein, yemek borusunun alt ucunda midenin girişine doğru bulunan kasların gevşemesine sebep olmaktadır. Bu nedenle reflünün en önemli tetikleyicileri arasındadır” dedi.
27.03.2023 Yaşam
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
20.03.2023 Ramazan Haberleri
15 yaşındaki çocuğun midesinden 1 metrelik şarj kablosu ve toka çıktı
15 yaşındaki çocuğun midesinden 1 metrelik şarj kablosu ve toka çıktı Diyarbakır'da kusma ve bulantı şikayetiyle hastaneye götürülen, çekilen röntgeninde 1 metrelik şarj kablosu ve toka yuttuğu tespit edilen 15 yaşındaki erkek çocuğu, Elazığda gerçekleştirilen operasyonla yuttuğu cisimlerden kurtuldu.
15.12.2022 Yaşam
Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi!
Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi! Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir? Sadettin Hülagü kaç yaşında ve nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sadettin Hülagü’nün biyografisi!
14.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na Sadettin Hülagü atandı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na Sadettin Hülagü atandı Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına eski Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü atandı. Hülagü’nün atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
13.12.2022 Siyaset
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilir
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilir Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fatma Seçil Kırdök, ülseratif kolit ve Crohn hastalıklarının semptomlarının birbirine çok benzediğine dikkat çekerek, karın ağrısı ve ishale yol açan bu hastalıkların stres ve kötü beslenmeyle tetiklendiğini söyledi.
4.12.2022 Sağlık
Tam 35 kilo! Karın ağrısıyla gitti, doktorlar şaşkına döndü
Tam 35 kilo! Karın ağrısıyla gitti, doktorlar şaşkına döndü Tekirdağ'da Türkiye ve dünyada çok nadir gerçekleşen bir olay yaşandı. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 40 yaşındaki kadın hasta, doktorları şoke etti. 'İlk kez' böyle bir vaka gördüklerini belirten doktorlar 2 saat süren operasyonun sonunda şaşkınlıklarının gizleyemedi. İşte haberin detayları...
22.11.2022 Yaşam
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor! Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022 Sağlık
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturması
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturması Sağlık Bakanlığı, CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ilgili ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bodrum'daki hastanede babasına teşhis konulamadığını belirten avukat Ezgi Pekşen, teftiş kurulu müfettişlerine 5 saat ifade verdi.
27.09.2022 Gündem
Çöp evden çıkarılan Muhammed'in son hali ortaya çıktı! Vicdansız teyze tutuklandı
Çöp evden çıkarılan Muhammed'in son hali ortaya çıktı! Vicdansız teyze tutuklandı Bursa'da bir çöp evde 1 yıldır kilitli tutulan ve bitkin düşen 9 yaşındaki erkek çocuk, önce Antalya’da yaşayan annesine daha sonra savcılık kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi. Geniş bir tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yatışı yapılan çocuğun, Pediatri, Çocuk Ruh Sağlığı, Beslenme ve Diyet Polikliniklerini de kapsayan genel bir değerlendirmeye tabii tutulacağı bildirildi. Öte yandan teyze Kamuran Pınar A. çıkarıldığı adliyede tutuklanarak ceza evine gönderildi.
25.07.2022 Yaşam
Hasta yakınları doktoru darbedip, silahla tehdit etti! 'Ölüm korkusu yaşadım'
Hasta yakınları doktoru darbedip, silahla tehdit etti! 'Ölüm korkusu yaşadım' Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Ali Fırat (29), 2 hasta yakınının saldırısına uğrayıp, silahla tehdit edildi. Şüpheliler gözaltına alınırken, Dr. Fırat, "Bir arbede oldu. Güvenlik görevlisi arkadaşlar ve diğer arkadaşlar araya girdi. Böyle olunca silahına sarıldı. İkisinin de üzerinde silah vardı. Biri elini silaha doğru attı, çekmeye çalışırken şarjörü düştü. Arkadaşlar hemen doğrultmaya çalışırken silahı elinden aldılar" dedi.
8.06.2022 Yaşam
'Ramazan'da dinlenen midenizi bayramda yanlış beslenerek yormayın'
'Ramazan'da dinlenen midenizi bayramda yanlış beslenerek yormayın' Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Ramazan’da gün boyu aç kalmaya alışan midemizde sorun yaşanmaması için yemek miktarlarının azaltılıp, öğün sıklıklarının artırılması gerektiği unutulmamalıdır” dedi.
3.05.2022 Sağlık
28 kiloya düşen Kübra'nın tedavisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat
28 kiloya düşen Kübra'nın tedavisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat Bursa'da 3 yıl önce yakalandığı ‘Kronik atriyal ve bağırsak disritmi’ (CAID) hastalığı nedeniyle 45 kilodan 28 kiloya kadar düşen Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Kübra Nur Palut (30), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tedavisi için Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. 
27.04.2022 Gündem
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları!
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları! Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, Ramazan ayı boyunca sindirim sistemi sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem Ramazan ayında beslenme düzenindeki değişiklik mide ağrısına neden olabiliyor. Şikeyetlerin arttığı bu dönemde, uzmanlar mide ağrısının hafife alınmaması gerektiğini ifade ediyor. Mide ağrısına eşlik eden kanama, kilo kaybı, sarılık, iştahsızlık, boğazda takılma hissi, erken doyma veya kansızlık gibi durumlar varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurmak gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan mide ağrısına eşlik eden belirtileri ve alınabilecek önlemleri anlattı. Peki, oruçluyken mide ağrısı neden olur? Mide ağrısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? İşte mide ağrısına iyi gelen yöntemler…
4.04.2022 Ramazan
Ramazan’da acıyla aranıza mesafe koyun
Ramazan’da acıyla aranıza mesafe koyun Ramazan’da mide sorunlarını tetikleyen besinlerden uzak durulması önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Ramazan’da özellikle acılı, baharatlı, biberli, aşırı yağlı ve ağır yemekler yenmemelidir. Mideyi rahatsız edebilecek aşırı tuzlu besinler ve kızartmalardan da kaçınılmalıdır” dedi.
1.04.2022 Sağlık
Mide bulantısı, bacak ve karın şişliği varsa dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir!
Mide bulantısı, bacak ve karın şişliği varsa dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir! 40-60 yaş arasında görülen karaciğer yağlanması daha erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Sarı cilt tonu, bacak ve karın şişliği gibi belirtilerle kendini gösterebilen karaciğer yağlanmasına karşı erken dönemde önlem almanın önemli olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç karaciğer yağlanmasının 8 belirtisini anlattı.
29.03.2022 Sağlık
SGK aylık bağlıyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor, işveren ya da çalışan talep ediyor, hesaplama...
SGK aylık bağlıyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor, işveren ya da çalışan talep ediyor, hesaplama... Sosyal güvenlik Kurumu'nca aylık bağlanıyor. Tüm çalışanlar için geçerli, ihtiyaç doğması halinde SGK'ya başvuru yapılabiliyor. İşverenin ya da çalışanın talebi gerekiyor. SGK tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra kişiye aylık bağlanıyor. 10 yıl sigortalı olma şartı aranıyor. Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre sonra emeklilik hayali kuruyor. Çeşitli koşullar nedeniyle bazen emekli olma imkanı mümkün olmayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekliliğe hak kazanamayan çalışanların mağdur olmaması için aylık bağlıyor. Sigortalı çalışırken çalışma gücünü en az yüzde 60 oranında kaybedenlere malûl aylığı bağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2021 yılında 9 bin 964 kişiye malûl aylığı bağladı. En fazla malûl aylığı ise kanser hastalıklarından dolayı bağlandı.
16.03.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Gastroenteroloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gastroenteroloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.