Galata Kulesi

Galata Kulesi

Son dakika Galata Kulesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Galata Kulesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Galata Kulesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Galata Kulesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan galata kulesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 257 galata kulesi haberi bulunmuştur. Tüm galata kulesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Galata Kulesi 1 ay ziyarete kapatılacak
Galata Kulesi 1 ay ziyarete kapatılacak Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları nedeniyle yarından itibaren 1 ay boyunca ziyarete kapatılacak.
21.02.2024 Gündem
Yılın ilk 7 ayında 2,1 milyon Müze Kart satıldı! Rekor seviye
Yılın ilk 7 ayında 2,1 milyon Müze Kart satıldı! Rekor seviye Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzelerde geçerli olan Müze Kart satışlarının, 2023 yılının ilk 7 ayında 2 milyon 151 bin 988'e ulaştığını duyurdu.
27.08.2023 Ekonomi
Devlet arazisini satıp 16 milyonluk vurgun yapan Sülün Osman Çetesi çökertildi!
Devlet arazisini satıp 16 milyonluk vurgun yapan Sülün Osman Çetesi çökertildi! Devlet arazisini satıp vurgun yaptılar! ‘Sülün Osman’ çetesi İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonla çökertildi. 16 milyonluk vurgun yapan 14 çete üyesi gözaltına alındı. Dolandırıcılık çetesinin elde ettiği paralar ile araç kiralama şirketi kurduğu ortaya çıkarken lüks otomobilleri ünlü isimlere de kiraladıkları belirlendi. Operasyonun detaylarını ise CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı…
31.07.2023 Gündem
Galata Kulesi’nde 15 Temmuz fotoğraf sergisi! "Her biri çok anlamlı binlerce kare"
Galata Kulesi’nde 15 Temmuz fotoğraf sergisi! "Her biri çok anlamlı binlerce kare" Yerli ve yabancı birçok ziyaretçi akın etti. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. O karanlık gecede yaşanan ve hafızalara kazınan fotoğrafların yer aldığı ‘O AN’ fotoğraf sergisi ‘olanları unutmayalım, unutturmayalım’ diye Galata Kulesi’nde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.
15.07.2023 Gündem
Galata’da 'pes' dedirten görüntüler! Göz gözü görmedi
Galata’da 'pes' dedirten görüntüler! Göz gözü görmedi Galata Kulesi Meydanı’nda bir grup, hastaneye giden yolun trafiğini araçla keserek asker adayını havaya fırlattı. Evlilik teklifi yapan bir başka grup ise ortalığı dumana boğdu. Pes dedirten o anlar kameralara yansırken, dakikalarca yolu kapatan magandalar polisin müdahalesi ile araçlarına binip ayrıldı.
18.06.2023 Yaşam
Galata’da dehşet anları!  “Ölmek istiyorum” diyerek şüpheli çantayı fırlattı çığlık çığlığa kaçarken birbirlerini ezdiler
Galata’da dehşet anları! “Ölmek istiyorum” diyerek şüpheli çantayı fırlattı çığlık çığlığa kaçarken birbirlerini ezdiler   Galata Kulesi Meydanı’nda bir binanın girişinde unutulan şüpheli çantayı alan şahsın, “ölmek istiyorum” diyerek vatandaşların üstüne fırlatması sonucu yaşanan dehşet anlarının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşların can havliyle koşarak adeta birbirlerini ezdikleri o anlarla ilgili fünye ile patlatılan çantadan yiyecek ve çocuk bezi çıkmıştı.
23.05.2023 Gündem
Galata’da dehşet anları kamerada! Birbirlerini ezdiler
Galata’da dehşet anları kamerada! Birbirlerini ezdiler Galata Kulesi Meydanı’nda bir binanın girişinde unutulan şüpheli çantayı alan şahsın, “ölmek istiyorum” diyerek vatandaşların üstüne fırlatması sonucu yaşanan dehşet anlarının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşların can havliyle koşarak adeta birbirlerini ezdikleri o anlarla ilgili fünye ile patlatılan çantadan yiyecek ve çocuk bezi çıkmıştı.
23.05.2023 Vatan TV
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Bu akşam 21.00'de gerçekleştirilecek ışık ve lazer gösterilerinin ardından tarihi yapı, yarından itibaren halkın ziyaretine açılacak. Kız Kulesi'ni basın mensuplarıyla birlikte ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İki yıllık bir restorasyon sürecinden sonra bu akşam Kız Kulesi'ni nihayet tekrar vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Binanın son 20 yıldır, 30 yıldır gözlemlediğimiz görüntüsü, yanlış görüntüsüydü. Aslına özgün haline, bu çalışmayla binamız getirildi. Bu akşam saat 9'dan itibaren ışık ve lazer şovu ile birlikte binamız açılıyor. Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi seyredebilmesi için Mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık, motor da ücretsiz olacak" dedi.
11.05.2023 Gündem
Galata Kulesi 23 Nisan'da Atatürk'ün fotoğraflarıyla renklendi
Galata Kulesi 23 Nisan'da Atatürk'ün fotoğraflarıyla renklendi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yapay zekâ algoritmasıyla yorumlanan fotoğrafları Galata Kulesi'ne yansıtıldı. Sergi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
23.04.2023 Yaşam
Depreme karşı Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı
Depreme karşı Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı Olası İstanbul depremine karşı afet planı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi eserleri Mimar Sinan’ın kullandığı ‘Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı. Horasan harcı geçtiğimiz yıllarda çalışmaları tamamlanan Galata Kulesi’nin güçlendirilmesinde de kullanılmıştı...
19.03.2023 Gündem
Galata Kulesi'nin yanında şüpheli paket paniği, çantayı alıp: Ölmek istiyorum ben açarım
Galata Kulesi'nin yanında şüpheli paket paniği, çantayı alıp: Ölmek istiyorum ben açarım Beyoğlu'nda şüpheli çanta paniğe neden oldu. Polisin aldığı güvenlik önlemlerine rağmen, bir kişi, "Ben zaten ölmek istiyorum ağabey. Ben bu çantayı açarım" diye bağırarak yanına gittiği çantayı eline aldı. Bu kişinin polisin müdahalesi sonrası çantayı atmasıyla sokakta bulunanlar panikle kaçmaya başladı. Fünye ile patlatılan çantadan patlamış mısır, çocuk bezi ve kıyafetler çıktı.
1.01.2023 Gündem
Husumetli akrabalar arasında silahlı kavga çıktı: 3 ölü, 1 yaralı
Husumetli akrabalar arasında silahlı kavga çıktı: 3 ölü, 1 yaralı Ankara'nın Mamak ilçesinde, husumetli akrabalar arasında bir kafede çıkan silahlı kavgada ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı. Ölenlerden 1'inin olayla alakasının olmadığı, kafedeki müşterilerden olduğu öğrenildi. 
31.12.2022 Yaşam
Yeni yıl için Galata Kulesi'nde görsel şov
Yeni yıl için Galata Kulesi'nde görsel şov  Galata Kulesi'nde yeni yıl için video mapping gösterisi yapıldı. Yaklaşık 2 dakika süren şovu görenler, cep telefonuna sarıldı.
31.12.2022 Yaşam
İstanbul’un üzerini yağmur bulutları kapladı
İstanbul’un üzerini yağmur bulutları kapladı İstanbul'da yağmur öncesi kentin üzerini kara bulutlar kapladı. Galata Kulesi ve tarihi yarımadanın üzerine çöken yağmur bulutları ilginç manzaralar oluştururken yağmurun gelişi dron ile havadan görüntülendi.
25.11.2022 Yaşam
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı? 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı tatili 28 Ekim Cuma saat 13.00’te başlıyor, 29 Ekim Cumartesi 00.00’da sona erecek. 1 buçuk günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar “Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?” sorularına yanıt aranıyor.
27.10.2022 Gündem
Bakan Ersoy: Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak
Bakan Ersoy: Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolları tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Ersoy "Dünyada bu kadar geniş çapta, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren ender ülkelerden biriyiz. Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak" dedi.  
6.09.2022 Siyaset
İstanbul’da simge yapılarında 15 Temmuz mapping gösterisi
İstanbul’da simge yapılarında 15 Temmuz mapping gösterisi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Galata Kulesi, Haydarpaşa Gar ve Atatürk Kültür Merkezi binalarında video mapping gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriyi izleyen vatandaşlar cep telefonları ile o anları ölümsüzleştirdi. 
15.07.2022 Gündem
Eminönü'nde bayram yoğunluğu
Eminönü'nde bayram yoğunluğu Bayram tatilini İstanbul'da geçirenler Eminönü'nün yolunu tuttu. Kurban Bayramı'nın ilk günü çarşı ve sahilde yoğunluk yaşandı.
9.07.2022 Yaşam
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı...
Bedava konaklama fırsatı! 81 ilde geçerli, yaş sınırı... Tamamen ücretsiz! Yaş sınırı bulunuyor. Tüm Türkiye'de geçerli olacak. Bakan Kasapoğlu, “18-25 yaş arası gençlere, müze ve ören yerlerine tamamen ücretsiz girebilecekleri bir Müzekart GNS hediye ediyoruz. Bakanlığımızın misafiri olarak Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma gibi 300’den fazla müzeyi ziyaret edebilecekler, tatile çıktıklarında da 81 ilimizdeki yurtlarda bedava konaklayabilecekler” dedi.
3.07.2022 Ekonomi
İntihar girişimini izlerken 5 araç kaza yaptı! Yaralılar var
İntihar girişimini izlerken 5 araç kaza yaptı! Yaralılar var Hatay’ın İskenderun ilçesinde inşaat halindeki bir binanın çatısında intihara teşebbüs eden kişiyi izleyen sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen zincirleme kazada 5 kişi yaralandı.
2.06.2022 Yaşam
Galata’da kendini yakan adam öldü mü, yaşıyor mu? Galata’da yanan adam kim, Galata’da kendini yakan adamın son durum!
Galata’da kendini yakan adam öldü mü, yaşıyor mu? Galata’da yanan adam kim, Galata’da kendini yakan adamın son durum! Galata’da yanan adam öldü mü, yaşıyor mu? Beyoğlu Galata Kulesi önünde akşam saatlerinde eline plastik bir orak alan Abdullah Cihat Turan P. (28), henüz bilinmeyen bir nedenle kıyafetine önce tiner döktü, ardından da kendini ateşe verdi. Peki, Galata’da yanan adam kim, Galata’da kendini yakan adam öldü mü, son durum?
2.06.2022 Yaşam
Galata Kulesi önünde kendini yakan kişi hayatını kaybetti
Galata Kulesi önünde kendini yakan kişi hayatını kaybetti Beyoğlu'nda Galata Kulesi önünde kendini yakan Abdullah Cihat Turan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
2.06.2022 Yaşam
Galata'da panik anları, kendini ateşe verdi!
Galata'da panik anları, kendini ateşe verdi! Beyoğlu Galata Kulesi Meydanı'nda bir kişi kendini ateşe vererek intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.
31.05.2022 Yaşam
Makedon Kulesi, Galata Kulesi gibi olacak
Makedon Kulesi, Galata Kulesi gibi olacak Edirne'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restorasyona alınan, 1500 yıllık Makedon Kulesi'ndeki kazı çalışmalarında, Bizans dönemine ait duvar taşlarına ulaşıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Makedon Kulesi'nin müze olacağını belirterek, "Galata Kulesi'ndeki gibi yerli ve yabancı ziyaretçiler, kulenin en uç noktasına çıkıp, 360 derece şehri seyredecek" dedi.
20.05.2022 Kültür Sanat
Galata Kulesi'ne 'güvenli trafik' uyarıları yansıdı
Galata Kulesi'ne 'güvenli trafik' uyarıları yansıdı İstanbul'un tarihi simgelerinden Galata Kulesi'ne Trafik Haftası kapanışında "yayalar için 5 adımda güvenli trafik" uyarıları yansıtıldı.
13.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Galata Kulesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki galata kulesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.