Galaksi

Galaksi

Son dakika galaksi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan galaksi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını galaksi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Galaksi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan galaksi gelişmeleri de dahil olmak üzere 137 galaksi haberi bulunmuştur. Tüm galaksi haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 Mayıs Star Wars günü nedir, Star Wars günü ne demek? Dünya Star Wars Günü ne zaman ve neden kutlanıyor?
4 Mayıs Star Wars günü nedir, Star Wars günü ne demek? Dünya Star Wars Günü ne zaman ve neden kutlanıyor? Galaksi maceralarının ve ışın kılıçlarının ışıltısının kutlandığı, hayranların Star Wars evrenine olan sevgisini gösterdiği özel bir gün olan "Star Wars Günü", dünya genelinde 4 Mayıs tarihinde kutlanıyor. Peki, 4 Mayıs Star Wars günü nedir, Star Wars günü ne demek? Dünya Star Wars Günü ne zaman ve neden kutlanıyor?
4.05.2024 Gündem
Yusuf Güney'den yeni uzaylı açıklaması: 900 yaşında sevgilim var
Yusuf Güney'den yeni uzaylı açıklaması: 900 yaşında sevgilim var Astral seyahat ve uzaylılarla ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken şarkıcı Yusuf Güney, özel hayatı hakkında yöneltilen soru üzerine bu kez 'Andromeda Galaksi' sözleriyle herkesi şaşkına çevirdi.
25.03.2024 Magazin
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır?
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır? Işık yılı, Gökbilim alanını ilgilendiren bir kavramdır ve mesafe ölçümüdür. Yıl çağrışımı olarak algılansa dahi Işık yılı, bilinen sene sayısını değil, mesafe uzaklığını tanımlamaktadır. Yaşanılan yere bağlı olarak geliştirilen ışık yılı kavramı dünya ve Gökcisimleri arasındaki mesafeyi ölçümleme ifadesidir. 
30.01.2024 Gündem
Bu soru işareti insanlığa bir mesaj olabilir mi?
Bu soru işareti insanlığa bir mesaj olabilir mi? Genelde sorularımızı cevaplayan James Webb bu kez bizi kocaman bir soru işaretiyle baş başa bıraktı
8.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Bilim insanları keşfetti: İşte Samanyolu’nda görülen en hızlı kaçak yıldız!
Bilim insanları keşfetti: İşte Samanyolu’nda görülen en hızlı kaçak yıldız! Samanyolu’nda altı kaçak yıldızın daha keşfedilmesiyle, bu türde şimdiye kadar tespit edilen en hızlı yıldız bulunmuş oldu.
3.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Webb Teleskobu'ndan rekor kıran keşif: En uzak galaksiler keşfedildi!
Webb Teleskobu'ndan rekor kıran keşif: En uzak galaksiler keşfedildi! Keşif, insanlığın uzay macerasında önemli bir rol oynayacak.
30.12.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu’ndan evrenin en derin ve detaylı fotoğrafı
James Webb Uzay Teleskobu’ndan evrenin en derin ve detaylı fotoğrafı Dünyanın en büyük ve en güçlü uzay teleskobu James Webb’in çektiği ilk tamamen renkli fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafın, evrenin bugüne kadar çekilmiş en derin ve en detaylı fotoğrafı olduğu belirtildi.
12.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor Bilim dünyası çığır açan bir buluşa imza attı. Pek çok ülkenin ortak düzenlediği basın konferasında duyurulan haberde Samanyolu Galaksisi'nin ortasında yer alan dev kara deliğin ilk defa fotoğrafı yayınlandı. İçine aldığı her şeyi yok eden Yay A* dev bir külte çekim gücüne sahip. Bilim dünyası ona 'canavar' diyor.
12.05.2022 Dünya
Dünya tarihi için bir ilk! Resmen kayıtlara geçti, radyo dalgası...
Dünya tarihi için bir ilk! Resmen kayıtlara geçti, radyo dalgası... Gökbilimciler, uzayda megamaser olarak bilinen güçlü bir radyo dalgası lazeri tespit etti.
16.04.2022 Dünya
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, birbirine giren üç galaksiyi görüntüledi.
19.02.2022 Dünya
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor NASA'ya göre Güneş'in 4,1 milyon katı kütleye sahip kara deliğin "uyuyan bir canavar olmadığı" kanıtlandı.
20.12.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'dan 'gülen yüze' benzeyen galaksi paylaşımı
NASA'dan 'gülen yüze' benzeyen galaksi paylaşımı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzayın derinliklerinde keşfedilen "gülen yüz" şeklini andıran galaksinin fotoğrafını paylaştı.
26.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir Gökbilimciler, Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfetmiş olabileceklerini bildirdi.
26.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Gök bilimciler, galaksilerin şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntülerini yakaladı
Gök bilimciler, galaksilerin şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntülerini yakaladı Gök bilimciler, uzayın derinliklerinde galaksilerin şu ana kadarki en ayrıntılı görüntülerini yakalayarak paylaştı.
18.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk doktorun renklendirdiği fotoğraf "NASA" seçkisinde!
Türk doktorun renklendirdiği fotoğraf "NASA" seçkisinde! Türk astronomi fotoğrafçısı Dr. Mehmet Hakan Özsaraç'ın, Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği siyah beyaz görüntüyü renklendirdiği fotoğraf, NASA tarafından "Dünya'da Günün Astronomi Fotoğrafı" seçildi.
15.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Şok iddia! Yıldızlar uzaylıların iletişim aracı
Şok iddia! Yıldızlar uzaylıların iletişim aracı Bir kuantum fizikçisi, uzaylıların yıldızlarla iletişim kurduğunu iddia etti. İddiaya göre, gelişmiş medeniyetler bu yıldızların ışığını kullanıyor.
3.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen en bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen e n bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi Gök bilimciler, Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş "fosil galaksi" keşfetti.
21.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi Gök bilimciler, Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş "fosil galaksi" keşfetti.
20.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu Galaksisi'nde ortay çıktı! Saatli bomba...
Samanyolu Galaksisi'nde ortay çıktı! Saatli bomba... ilim insanlarına göre az sayıda büyük yıldız, hayatının son demlerinde Wolf-Rayet yıldızlarına dönüşüyor. Bu aşama birkaç yüz bin yıl sürüyor ama bu da bir yıldız açısından epey kısa bir süre.
20.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Süper kütleli kara delik keşfedildi
Süper kütleli kara delik keşfedildi Gök bilimciler, Büyük Patlama'dan hemen sonra oluşan ve etrafında kozmik bir "örümcek ağı" bulunan süper kütleli bir kara delik keşfetti.
2.10.2020 Bilim ve Teknoloji
NASA doğum günü fotoğrafı çekiyor! Uzay teleskobu Hubble ile nasıl fotoğraf çekilir? Doğum gününde galaksi ve gökyüzü nasıldı?
NASA doğum günü fotoğrafı çekiyor! Uzay teleskobu Hubble ile nasıl fotoğraf çekilir? Doğum gününde galaksi ve gökyüzü nasıldı? NASA doğum günü fotoğrafı çekiyor. NASA, kara delikle ilgili kanıtın, iki X ışını gözlem evi ve Hubble Uzay Teleskobu'nun verilerini inceleyen New Hampshire Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından keşfedildiğini duyurdu ve NASA, uzayı görüntülediği Hubble teleskobunu erişime açtı. Doğum gününde gökyüzünün nasıl bir halde olduğunu merak eden sosyal medya kullanıcıları, Hubble internet sitesine deyim yerindeyse akın etti. Doğum gün ve ay bilgilerini girerek HUBBLE teleskopu ile gökyüzünün doğduğunuz gündeki görüntüyü görebilirsiniz. Doğum gününde galaksi ve gökyüzü nasıldı? Uzay teleskobu Hubble ile nasıl fotoğrafı nasıl çekilir? NASA Hubble nedir?
3.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Galaksi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki galaksi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.