Frontex

Frontex

Son dakika Frontex haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Frontex ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Frontex haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Frontex

haberleri sayfasında son dakika yaşanan frontex gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 frontex haberi bulunmuştur. Tüm frontex haberleri aşağıda listelenmiştir.
BBC, tekne faciasıyla ilgili Yunan yetkililerin şüpheli ifadelerini tespit etti
BBC, tekne faciasıyla ilgili Yunan yetkililerin şüpheli ifadelerini tespit etti BBC, Yunanistan açıklarında Çarşamba günü gerçekleşen ve en az 78 kişinin hayatını kaybettiği tekne kazasıyla ilgili Yunan sahil güvenlik yetkililerinin açıklamalarına gölge düşüren kanıtlara ulaştı.
19.06.2023 Gündem
Yunanlar AB’yi protesto etti! En az 500 göçmen kayıp
Yunanlar AB’yi protesto etti! En az 500 göçmen kayıp Yunanistan açıklarında hafta ortasında batan göçmen teknesindeki en az 500 kişi hâlâ kayıp. Yaşanan faciadan Yunan Sahil Güvenliği ve Avrupa Birliği’ni suçlayan göç yanlıları, başkent Atina dahil ülkenin çeşitli şehirlerinde hükümet karşıtı eylem yaptı.
17.06.2023 Gündem
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü Yunanistan 59 kişinin öldüğünü ve 100 kadar kişinin sağ salim kurtarıldığını dünyaya duyurdu. Yerel medya, yüzlerce kayıp olmasından korkulduğunu bildiriyor.
14.06.2023 Dünya
AB'den, Hırvatistan'a onay Bulgaristan ve Romanya'ya ret
AB'den, Hırvatistan'a onay Bulgaristan ve Romanya'ya ret Avrupa Birliği (AB) içişleri bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel’de yapılan toplantıda Hırvatistan’ın Schengen bölgesine tam üyeliğinin uygun olduğuna karar verirken, Bulgaristan ve Romanya ise üyelik onayı alamadı.
8.12.2022 Dünya
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Yunanistan'ın iddialarına yanıt: Misliyle cevap verildi
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Yunanistan'ın iddialarına yanıt: Misliyle cevap verildi İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan haber sitelerinde yer alan "Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından Yunan sorumluluk sahasına ve karasularına girilerek tehlikeli manevralar yapıldığı, silah gösterildiği ve arama kurtarma operasyonunun zorlaştırıldığı” haberlerini yalanladı.
1.11.2022 Gündem
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında Yunanistan'ın göçmenleri geri ittiğini belirterek "Frontex'in kayıtlarında dahi insanlık adına utanç verici tabloları hepimiz gördük. Batılılar çok iki yüzlü bir standart içindeler. Yunanistan her gün geri itmeleri yaptığı halde bununla ilgili tepki görmüyoruz. Batılı muhataplarımız özel toplantılarda Yunanistan onu da yapıyor diyorlar. Yunanistan'la ilgili neden kulağımıza fısıldıyorsunuz, açık yüreklilikle neden onların önüne koymuyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kalın, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e teklifte bulunduğunu açıkladı ve ABD'li yetkililere çağrı yaptı.
18.10.2022 Yaşam
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki İçişleri Bakanlığı, “Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmemiştir. 2020 yılından bu yana 46 bin 840’ı Ege Denizinde, 14 bin 897’si Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 61 bin 737 göçmen geri itmeye maruz kalmıştır. Yunanistan’ı, ölümlerle sonuçlanan göç politikasından vazgeçmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.
17.10.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki
Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan ve Frontex suç ortaklığı yapıyor. En son yaşanan olayların Türk kara sularında gerçekleşmiş gibi göstermek için koordinatları nasıl değiştirildiği de ortaya çıktı. Yunanistan'ın suçu arttıkça Türkiye'ye iftira atmaya yeltenmesi doğaldır. Yunanistan'ın yalanları ortaya çıktı" dedi. 
17.10.2022 Gündem
Şentop: Avrupa göçmenlere kapılarını kapattı, öldürmek dahil her türlü eylemi yaptı
Şentop: Avrupa göçmenlere kapılarını kapattı, öldürmek dahil her türlü eylemi yaptı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa ülkelerinin göçmenlere kapılarını kapattığını belirterek, "Avrupa, göçmenlere karşı çok kesin kararlı bir biçimde kapılarını kapattı. Hatta bir fırsat bulup Afrika'dan aynı şekilde gelmeye, kendi kara topraklarına ulaşmaya çalışanları öldürmek dahil, botlarını şişleyerek batırmak dahil, çocuk, kadın ne olursa olsun her türlü eylemi yaptılar. Onun için yapılması gereken bu paradigmayı değiştirmektir" dedi.
22.07.2022 Siyaset
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz  Küresel Parlamenter Göç Konferansı'nda  'Dünyada En Fazla Yerinden Edilmiş İnsan Barındıran Ülke Olarak Türkiye Tecrübesi' başlıklı panelde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede 13 bölgede yerleşim alanları kurulacak ve içlerinde sadece konutlar değil, ticarethaneler, diğer sosyal mekanlar, yönetim merkezleri bulunacak. Bu bölgelerden de 3 tanesinin bütün detay projeleri hazırlandı" dedi.
21.06.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Göç sorununun Türkiye'nin omuzlarına yıkılması haksızlıktır
TBMM Başkanı Şentop: Göç sorununun Türkiye'nin omuzlarına yıkılması haksızlıktır Küresel Parlamenter Göç Konferansı'nda konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Düzensiz ve zorunlu göç olgusu bugün ülkelerin veya bölgelerin sorunu olmaktan çıkmış, bütün dünyanın sorunu haline gelmiştir. Göç meselesi Türkiye’nin sorunu olmadığı gibi, bu sorunun maddi ve manevi külfetinin de sadece Türkiye’nin omuzlarına yıkılması büyük bir haksızlıktır. Küresel göç meselesine ve göçmenlerin sorunlarına yönelik çözüm stratejileri için çaba göstermeye devam edeceğiz" dedi.
20.06.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Göçün sebebi, ülkelerin yaşanmaz hale getirilmesi
TBMM Başkanı Şentop: Göçün sebebi, ülkelerin yaşanmaz hale getirilmesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Göç sadece Türkiye'nin meselesi değil tüm dünyanın meselesi. Göçün en temel sebebi; insanların kendi doğdukları topraklardan mahrum olmalarıdır. Neden böyledir? Bunun en aktüel sebebi; onların yaşadıkları ülkelerin, Batılı ülkeler tarafından yaşanmaz hale getirilmesidir" dedi.
16.06.2022 Siyaset
Bakan Soylu yabancılarla ilgili yeni kararı açıkladı: 1 Temmuz'da uygulanacak
Bakan Soylu yabancılarla ilgili yeni kararı açıkladı: 1 Temmuz'da uygulanacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 1 Temmuz'dan itibaren oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacak. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Soylu, Kurban Bayramı'nda Suriyeliler için bayram izni olmayacağını açıkladı.
11.06.2022 Gündem
Bakan Akar'dan son dakika sığınmacı açıklaması!
Bakan Akar'dan son dakika sığınmacı açıklaması! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudut güvenliği konusunda yalan haberler, sahte videolar ve dezenformasyonla farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Yapılan tüm açıklamalara, bilgilendirmelere rağmen maalesef bazıları gerçekleri anlamamakta, dinlememekte, görmemekte, duymamakta ısrar ediyorlar. Hudutların korunması milli bir meseledir. Mehmetçik hudutlarda kendisine sağlanan imkanları en etkin şekilde kullanıyor, Yapılması gerekenleri başarılı bir şekilde icra ediyor” dedi.
7.05.2022 Siyaset
Şentop: Rusya-Ukrayna savaşı dünyayı tehdit eden büyük riski içinde barındırıyor
Şentop: Rusya-Ukrayna savaşı dünyayı tehdit eden büyük riski içinde barındırıyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı hatırlatarak, dünyanın zor günlerden geçtiğini söyledi. Şentop, "Bu savaşın meydana getirdiği yıkımı ve riski, hepimiz yakından takip ediyoruz. Bu sadece Ukrayna ve Rusya arasında değil. Aynı zamanda bölgemizi, Avrupa'yı, tüm dünyayı tehdit eden potansiyelleri, büyük bir riski içinde barındırıyor" dedi.
2.05.2022 Siyaset
İçişleri duyurdu! 47 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri duyurdu! 47 terörist etkisiz hale getirildi Terör operasyonlarıyla ilgili son dakika açıklaması! İçişleri Bakanlık Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "2022 Ocak ayında; kırsal alanda 5’i büyük, 14’ü orta çaplı olmak üzere 7 bin 795 kırsal operasyon ve terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 315 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda 34’ü sağ, 13’ü teslim olmak üzere toplam 47 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
4.02.2022 Gündem
Yunanistan'ın insanlık dışı hareketine Bakan Soylu'dan sert tepki: Barbarlık, Canilik...
Yunanistan'ın insanlık dışı hareketine Bakan Soylu'dan sert tepki: Barbarlık, Canilik... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada Yunan Sahil Güvenliği'nin 3 göçmeni denize attığını belirtti ve yaşanan bu olaya sert tepki gösterdi.
31.01.2022 Dünya
AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Tipik bir fitne siyaseti
AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Tipik bir fitne siyaseti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'telefonlarımız dinleniyor' iddiasına "İlk olarak benim hatırladığım kadarıyla 2018'de benzer cümleler söyledi. 2018'den beri ne ortaya belge koyuyor, ne de savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyor. 'Beni dinliyorlar, MYK'yı dinliyorlar' dediğinizde bu tipik bir fitne siyaseti olur" dedi.
29.12.2021 Siyaset
Fuat Oktay'dan Yunanistan'a tepki: İnsanlık Ege'de bir kez daha ayaklar altına alındı
Fuat Oktay'dan Yunanistan'a tepki: İnsanlık Ege'de bir kez daha ayaklar altına alındı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan sahil güvenliğinin düzensiz göçmenlerin bulunduğu botu Türk kara sularına itmesi ve göçmenlere kötü muamelesine ilişkin, "İnsanlık Ege'de bir kez daha ayaklar altına alındı" sözleriyle tepki gösterdi.
21.11.2021 Siyaset
Bakan Soylu: 3 yılda 1 milyon 250 bin kaçak göçmeni sınırda engelledik
Bakan Soylu: 3 yılda 1 milyon 250 bin kaçak göçmeni sınırda engelledik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin son 3 yılda 1 milyon 250 bin kaçak göçmeni sınırda engellediğini belirterek, "Biz bu tedbirleri almamış olsaydık, 1 milyon 250 bin kaçak göçmen Türkiye'ye gelmiş olacaktı." dedi.
10.09.2021 Gündem
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de 'Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Akar, Rum kesiminin Atatürk kitabıyla ilgili verdiği skandal talimata tepki gösterdi. Akar, "Çarpık ve düşmanca zihniyetin bir örneği. Şiddetle reddediyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.
9.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi zirvenin detaylarını anlattı: Tarihi hata...
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi zirvenin detaylarını anlattı: Tarihi hata... Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde ABD Başkan Biden ile yaptığı görüşmenin içeriğine de değindi. Erdoğan, Biden'a ''Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile hareket edeceksiniz?'' diye sorduğunu ancak cevap alamadığını söyledi. Erdoğan, "Terörün hedefi olan bir müttefikin yanında durmak yerine o müttefikin mücadele ettiği terör örgütlerini tercih etmek, tarihi bir hatadır." dedi.
17.06.2021 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik Rum lider Anastasiadis'in açıklamalarıyla ilgili olarak, "KKTC eşit egemenlik hakkını talep ettiği için büyük bir çılgınlık içinde bu konuşmaları yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye yaptığı bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz." dedi.
3.05.2021 Siyaset
Ömer Çelik’ten CHP'ye Berat Albayrak tepkisi: Gayriahlaki bir iş yapıyorsunuz!
Ömer Çelik’ten CHP'ye Berat Albayrak tepkisi: Gayriahlaki bir iş yapıyorsunuz! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Maalesef Kılıçdaroğlu yine aile değerleri üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Eski Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'tan bahsederken aile yapısına değinmek yanlış. Siyasi açıdan tabi ki de eleştirebilirsiniz. Ancak aile ilişkileri üzerinden yaparsanız bu durum gayriahlaki bir tutumdur." dedi.
23.02.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı'
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne hitaben, "Kısa süre önce, PKK terör örgütü Kuzey Irak'ta 13 masum insanı öldürdü ve dünya yine sessiz kaldı. Uluslararası dayanışma olmadan ve mevcut çifte standartlarla bu tehdidi ortadan kaldıramayız" dedi.
22.02.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Frontex ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki frontex haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.