Fok

Fok

Son dakika fok haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fok ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fok haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fok

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fok gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 fok haberi bulunmuştur. Tüm fok haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akdeniz foklarını korumak için ilginç yöntem
Akdeniz foklarını korumak için ilginç yöntem Nesli tükenen hayvanlar denildiğinde ilk akla gelen deniz memelisi Akdeniz foklarını korumak için ilginç bir önlem alındı.
9.07.2023 Gündem
Katil balinaların sıradaki planı ne?
Katil balinaların sıradaki planı ne? Katil balina ya da orka olarak adlandırılan siyah beyaz deniz memelileri, beklenmedik hareketler yapıyor gibi görünüyor; sayıları artıyor ve genellikle görülmedikleri yerlerde dolaşıyorlar.
18.06.2023 Dünya
Falda Fok Balığı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Fok Balığı Nasıl Yorumlanır?
Falda Fok Balığı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Fok Balığı Nasıl Yorumlanır? Falda fok balığı görmek hem olumlu hem de olumsuz olarak yorumlanabilen bir şekildir. Eğer bir satış yapacaksanız bunu ertelemeli ve zarar etmekten kaçınmalısınız. Bunun yerine yatırım yapmanız ve paranızın uzun vadede değerlenmesini beklemeniz daha iyi sonuçlar verecektir. Faldaki fok balığı şeklinin bekarsanız hayırlı bir kısmet olarak yorumlanması mümkün olmaktadır. Ancak eğer yeni evliyseniz ve çocuk istiyorsanız yakın zamanda gelecek olan bebek haberi olarak da yorumlanabilir.
7.06.2023 Gündem
Plajda dehşet veren olay! Güneşlenen kadının göğsüne şemsiye saplandı, hayatını kaybetti
Plajda dehşet veren olay! Güneşlenen kadının göğsüne şemsiye saplandı, hayatını kaybetti Plaja güneşlenmeye giden 63 yaşındaki kadın, rüzgardan havalanan plaj şemsiyesinin göğsüne saplanması nedeniyle hayatını kaybetti.
13.08.2022 Dünya
Çiftçilere destek mesajı! 'Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın açıklaması olacak'
Çiftçilere destek mesajı! 'Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın açıklaması olacak' Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Biz diyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın da önderliğinde, 'Ekilmedik bir karış toprağımız kalmasın, dikilmedik tek bir fidan olmasın ve ahırlarımızda, kümeslerimizde ve diğer hayvan yetiştirmede kullandığımız alanlarda bu canlılarımız eksik olmasın. Üretelim.' Yine bir mottomuz var, 'Sen üret yeter' diyoruz, kime, bu ülkenin cefakar üreticilerine. Onlar üretecek biz yanlarında her zaman olduğu gibi duracağız. Daha fazla destek vereceğiz” dedi. Bakan Kirişçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda bir açıklaması olacağını söyledi.
18.04.2022 Ekonomi
Bodrum'da Akdeniz foku görüldü
Bodrum'da Akdeniz foku görüldü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerden Akdeniz foku, limanda balık avlarken, balıkçılar tarafından görüntülendi.
14.01.2022 Yaşam
Görenler şaşkına döndü! Balıkçılar buldu, tam 300 kilo...
Görenler şaşkına döndü! Balıkçılar buldu, tam 300 kilo... Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında balıkçılar tarafından, ölü Akdeniz foku bulundu. Balıkçı Oben Şahin'in (36) teknesinin arkasına bağlayarak Mut Kanalı'na getirdiği yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki erkek fok, Akdeniz Deniz Koruma Derneği yetkililerine teslim edildi.
29.08.2021 Yaşam
Deniz memelileri atık sular yoluyla Kovid-19’a yakalanabilir
Deniz memelileri atık sular yoluyla Kovid-19’a yakalanabilir Kanada’da yapılan bir araştırmada, deniz memelilerinde atık sular yoluyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşabileceği belirlendi.
12.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Dev vatoz Gökçeada'da görüntülendi
Dev vatoz Gökçeada'da görüntülendi Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde dalgıçlar, halk arasında "şeytan mantası" olarak bilinen ve görünümüyle uçan bir yarasayı andıran "mobula mobular" türü vatozu görüntüledi.
19.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Kuzey Ege'de ilk kez yalancı katil balinalar, Gökçeada'da dev vatoz görüntülendi
Kuzey Ege'de ilk kez yalancı katil balinalar, Gökçeada'da dev vatoz görüntülendi Nesli tükenme tehlikesi altında olan yalancı katil balinalar, Kuzey Ege'de ilk, Ege Denizi'nde ise 25 yıl sonra görüntülendi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arda M. Tonay, "Yalancı katil balinaların son 30 yıldır tüm Akdeniz'de kaydı 20'den azdır. Ege Denizi'nde ise son 25 yıldır ve Kuzey Ege'de ilk defa yalancı katil balinalar kayıt altına alındı" dedi. Bu arada yine Gökçeada'da dalgıçlar halk arasında "şeytan mantası" olarak bilinen ve görünümüyle uçan bir yarasayı andıran "mobula mobular" türü vatozu görüntüledi.
19.05.2020 Yaşam
Antalya'da ölü Akdeniz foku kıyıya vurdu
Antalya'da ölü Akdeniz foku kıyıya vurdu Antalya'nın Kemer ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz foku ölüsü kıyıya vurdu.
15.01.2020 Yaşam
Antalya'da ölü Akdeniz foku, kıyıya vurdu
Antalya'da ölü Akdeniz foku, kıyıya vurdu ANTALYA'nın Kemer ilçesinde nesli tükenmekte olan Akdeniz foku ölüsü kıyıya vurdu.
14.01.2020 Yaşam
Datça'da yıllar sonra ilk kez görüntülendi!
Datça'da yıllar sonra ilk kez görüntülendi! Muğla'nın Datça ilçesinde, denizde 7 yıl aradan sonra Akdeniz foku görüntülendi.
7.06.2019 Yaşam
"Türkiye'nin Kızıldenizi" atık tehlikesiyle karşı karşıya
"Türkiye'nin Kızıldenizi" atık tehlikesiyle karşı karşıya Su altı zenginliği bakımından Kızıldeniz'e benzetilen dalış turizminin gözde mekanları arasındaki Samandağ sahili, deniz dibindeki çöplerin oluşturduğu tehlikeyle karşı karşıya bulunuyor.
5.06.2019 Gündem
Herkes şaşkın! Aylardır aynı yerde duruyor
Herkes şaşkın! Aylardır aynı yerde duruyor Bodrum'daki Gümbet Koyu'nu, nesli tükenme tehlikesi altındaki beyaz ve dişi Akdeniz foku mesken tuttu. Koydaki bir otelle rezidansın iskelesinde dinlenen foku gören birçok vatandaş o anların fotoğrafını ve videosunu çekerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.
29.05.2019 Yaşam
'Rus donanması casus balina kullanıyor olabilir'
'Rus donanması casus balina kullanıyor olabilir' Norveçli denizcilik uzmanları, Inga köyünde geçen hafta balıkçılar tarafından bulunan ve üzerinde askılar olan bir beyaz balinanın, Rus donanması tarafından eğitilmiş bir 'casus' olabileceğini öne sürdü.
29.04.2019 Dünya
Başlarını kesmişler!
Başlarını kesmişler! Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nda bir koyda başı kesilmiş 6 kürklü fok yavrusu bulundu.
19.12.2018 Dünya
ABD, Washington'daki FKÖ ofisini kapatıyor
ABD, Washington'daki FKÖ ofisini kapatıyor ABD'de Donald Trump yönetiminin, Washington'daki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ofisini bugün yapacağı duyuruyla kapatacağı belirtildi.
10.09.2018 Dünya
Badem  akrabasını yolladı!
Badem akrabasını yolladı! Bodrum’daki Gümüşlük Koyu’na son 1 haftada zaman zaman gelen Akdeniz foku, görenleri şaşırttı.
14.01.2018 Yaşam
Meryem Uzerli'den bomba bir paylaşım daha!
Meryem Uzerli'den bomba bir paylaşım daha! Meryem Uzerli, havuzda yüzdüğü sevimli bir foku öperken çektirdiği fotoğrafı Instagram'dan paylaştı.
17.08.2017 Magazin
Foça'da Bulutsuzluk Özlemi konseri!
Foça'da Bulutsuzluk Özlemi konseri! İzmir'in Foça ilçesinde sahne alan Bulutsuzluk Özlemi grubu, şarkılarının tamamını sevenleriyle birlikte söyledi.
29.06.2017 Kültür Sanat
Deniz canlıları "aşırı avlanma" tehdidi altında
Deniz canlıları "aşırı avlanma" tehdidi altında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Karakulak, balina, yunus, fok, deniz kaplumbağası, orkinos, kılıç balığı, köpek balığının aşırı avlanmadan etkilenen türler olduğunu belirterek, "Avcı türler kaybolunca, yani büyük boylu türlerin kaybolmasıyla, deniz ekosistemi daha çok küçük boylu türlerden oluşmaya başlar. Besin zinciri bozulabilir. Predatör türlerin kaybolması, deniz ekosisteminde deniz analarının aşırı olarak çoğalmasına yol açabilir." dedi.
28.06.2017 Yaşam
Denizin ortasında domuzla karşılaştılar
Denizin ortasında domuzla karşılaştılar Bodrum'da tekneyle denize açılan balıkçılar, yüzerek adadan karaya geçmeye çalışan bir domuzla karşılaştı.
25.01.2017 Yaşam
Dev fok balığı arabayı ezdi
Dev fok balığı arabayı ezdi Avustralya’nın Tazmanya eyaletinde dolaşmaya çıkan dev tüylü fok, üzerine çıktığı arabayı ezdi...
17.06.2021 Dünya
Tazmanya’da dev fok balığı arabayı ezdi
Tazmanya’da dev fok balığı arabayı ezdi Avustralya'nın Tazmanya eyaletinde dolaşmaya çıkan dev tüylü fok, üzerine çıktığı arabayı ezdi.
26.12.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fok ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fok haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.