Fitch Ratings

Fitch Ratings

Son dakika Fitch Ratings haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fitch Ratings ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fitch Ratings haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fitch Ratings

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fitch ratings gelişmeleri de dahil olmak üzere 204 fitch ratings haberi bulunmuştur. Tüm fitch ratings haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması: Böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması: Böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kredi notuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
9.03.2024 Ekonomi
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.
9.03.2024 Ekonomi
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden çarpıcı Türkiye ekonomisi yorumları geldi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, "Politika değişikliğinin, yakın vadeli makrofinansal istikrar risklerini ve ödemeler dengesi baskılarını azalttığını düşünüyoruz" derken, S&P Global Market Intelligence Küresel Ekonomi Başkan Yardımcısı Ken Wattret, "Para politikasındaki bu yön değişikliği bizi daha istikrarlı bir ortama götürüyor gibi görünüyor. Para birimini desteklemek ve enflasyonu istikrara kavuşturmak için gerekli mekanizmalar şu anda mevcut görünüyor, ancak bu biraz zaman alacak" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Türkiye'nin büyüme tahminleri yükseliyor! Uluslararası dev kuruluş revizeye gitti
Türkiye'nin büyüme tahminleri yükseliyor! Uluslararası dev kuruluş revizeye gitti Fitch Ratings, Türkiye'nin orta vadeli büyüme potansiyeli tahminini revize etti. Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 3,9'dan yüzde 4,1'e yükseltti.
4.11.2023 Ekonomi
Fitch, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
Fitch, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin orta vadeli büyüme potansiyeli tahminlerini yükseltti. Önceden Türkiye'nin yüzde 3,9 büyümeyeceğini tahmin eden Fitch, revizeyle bu oranı yüzde 4,1'e çıkardı.
3.11.2023 Ekonomi
Fitch Ratings Türkiye kararını 2 yıl sonra revize etti
Fitch Ratings Türkiye kararını 2 yıl sonra revize etti Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit etti, kredi notu görünümünü ise 2 yıl sonra negatiften durağana çıkardı.
9.09.2023 Ekonomi
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! İşte benzin ve motorinde güncel durum...
Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! İşte benzin ve motorinde güncel durum... Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorin fiyatlarına yapılan üst üste zamlar sonrası flaş bir gelişme yaşandı. Litresi 29 liraya yaklaşan benzine indirim gelirken, motorin fiyatlarına bu gece itibarıyla geçerli olmak üzere zam geleceği duyuruldu. İşte LPG, benzin ve motorinde son fiyatlar...
15.06.2022 Ekonomi
Fitch Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti
Fitch Türkiye için büyüme tahminlerini yükseltti Fitch, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika ve Polonya için büyüme tahminlerini yükseltti. Fitch, 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 2.4'ten yüzde 4.5'e çıkardı. Böylece tahmin yüzde 87.5 oranında artış yaşamış oldu.
14.06.2022 Ekonomi
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi?
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi? Rus ordusuna Ukrayna için istila emri veren Rusya Devlet Başkanı Putin, kuşkusuz siyasi kariyerinin en zor günlerini geçiriyor. Ağır ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kalan ve Batılı merkez bankalarındaki döviz rezervleri dondurulan Rusya için bugün oldukça kritik bir gün. İşte temerrüde düşme riski ile karşı karşıya kalan Rusya'yı bekleyenler...
16.03.2022 Dünya
Fitch'den flaş Türkiye tahmini!
Fitch'den flaş Türkiye tahmini! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin 2021 yılındaki büyüme beklentisini yüzde 9,2'den yüzde 10,5'e çıkardı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
3.12.2021 Ekonomi
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar...
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar... Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yeniden şekillenen küresel tedarik zincirinde stratejik üs haline gelen Türkiye, jeopolitik konumu ve sunduğu maliyet avantajıyla uluslararası şirketlerin radarına girmeye devam ediyor.
14.10.2021 Ekonomi
Türkiye için sevindiren gelişme! Fitch resmen duyurdu: Son 10 yılın en yükseği...
Türkiye için sevindiren gelişme! Fitch resmen duyurdu: Son 10 yılın en yükseği... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 7,9'dan yüzde 9,2'ye çıkardı. Kredi derecelendirme kuruluşu, Küresel Ekonomik Görünüm raporunda, Türkiye'de 2021'de neredeyse son 10 yılın en yüksek büyümesinin yaşanmasının muhtemel olduğunu belirtti. Fitch, küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminini ise yüzde 6,3'ten yüzde 6'ya düşürdü.
16.09.2021 Ekonomi
ABD tarım dışı istihdam verileri ne zaman açıklanacak? ABD tarım dışı istihdam verisi ağustos 2021!
ABD tarım dışı istihdam verileri ne zaman açıklanacak? ABD tarım dışı istihdam verisi ağustos 2021! ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı mı? Küresel piyasalar, dün ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından bugün yine ABD'de yayımlanacak ağustos ayı istihdam raporundaki verilere odaklandı. Peki, ABD tarım dışı istihdam verileri bugün saat kaçta açıklanacak?
3.09.2021 Gündem
Fitch Ratings, Türkiye için bu yıl büyüme beklentisini yükseltti
Fitch Ratings, Türkiye için bu yıl büyüme beklentisini yükseltti Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" ve not görünümünü "durağan" olarak korudu.
13.08.2021 Ekonomi
ABD Hazine Bakanı Yellen'dan Kongreye "borç limiti" uyarısı
ABD Hazine Bakanı Yellen'dan Kongreye "borç limiti" uyarısı ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongrenin ülkenin borç limitini yükseltmemesi halinde Bakanlığın 2 Ağustos'ta "olağanüstü önlemler" alması gerekeceğini bildirdi.
23.07.2021 Dünya
Fitch, Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerini yükseltti
Fitch, Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerini yükseltti Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'ye ilişkin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 3,5'ten 6,7'ye, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4,5'ten 4,7'ye yükselttiğini açıkladı.
17.03.2021 Dünya
Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "durağan"a çevirdi
Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "durağan"a çevirdi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.
19.02.2021 Ekonomi
Fitch: 2021'de gelişen piyasalar için kredi ortamı daha olumlu olacak
Fitch: 2021'de gelişen piyasalar için kredi ortamı daha olumlu olacak Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bu yıl gelişen piyasalara yönelik sermaye akışının güçlenmesi, emtia fiyatlarının artması ve ABD dolarının zayıflaması nedeniyle gelişen piyasalar için kredi ortamının daha olumlu olacağını duyurdu.
20.01.2021 Ekonomi
Fitch'ten 2021 tahmini! Gelişen piyasalar için kredi...
Fitch'ten 2021 tahmini! Gelişen piyasalar için kredi... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bu yıl gelişen piyasalara yönelik sermaye akışının güçlenmesi, emtia fiyatlarının artması ve ABD dolarının zayıflaması nedeniyle gelişen piyasalar için kredi ortamının daha olumlu olacağını duyurdu.
20.01.2021 Ekonomi
Fitch'ten Joe Biden açıklaması! 'Yönetimin acil politika önceliği...'
Fitch'ten Joe Biden açıklaması! 'Yönetimin acil politika önceliği...' Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın yönetiminde acil politika önceliğinin federal hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ve bunun ekonomik sonuçlarına yönelik müdahalesini desteklemek olacağını bildirdi.
11.01.2021 Ekonomi
Fitch'ten Suudi Arabistan kararı! "Negatife" çevrildi
Fitch'ten Suudi Arabistan kararı! "Negatife" çevrildi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Suudi Arabistan'ın kredi notunu "A" olarak teyit ederken, kredi not görünümünü "durağandan" "negatife" çevirdi.
9.11.2020 Ekonomi
AK Parti'den sert tepki! 'Boşuna çırpınıyorlar, yapacakları hiçbir şey kalmadı'
AK Parti'den sert tepki! 'Boşuna çırpınıyorlar, yapacakları hiçbir şey kalmadı' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, "320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfinin Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmasından hemen sonra Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi not görünümünü durağandan negatife indirdiğini açıklıyor. Neden şimdi yapıyor bu açıklamayı? Nedeni çok basit: Doğalgaz rezervi keşfinin açıklanması çok olumlu bir hava oluşturdu. Bu olumlu havanın ekonomiyle ilgili beklentilere de yansıması kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.
22.08.2020 Siyaset
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz artıracak mı?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz artıracak mı? Piyasalar, Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Uzmanlar faiz artırımı ve sabit faiz beklentisine girdi. Yatırımcılar “Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Politika faizi nedir? Merkez Bankası faiz artıracak mı?” sorularını merak ediyor. İşte Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili merak edilenler...
19.08.2020 Ekonomi
Moody's Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme  yapmadı
Moody's Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmadı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.
5.06.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fitch Ratings ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fitch ratings haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.