Fars

Fars

Son dakika fars haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fars ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fars haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fars

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fars gelişmeleri de dahil olmak üzere 547 fars haberi bulunmuştur. Tüm fars haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran’da 5 büyüklüğünde deprem
İran’da 5 büyüklüğünde deprem İran’ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Parsiyan kentinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
1.04.2023 Dünya
İran’da 4,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem
İran’da 4,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem İran’ın Fars ve İlam eyaletlerinde 4,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
26.03.2023 Gündem
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararına göre Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. Peki, Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi... 
23.02.2023 Gündem
İran'da 5.1 büyüklüğünde deprem
İran'da 5.1 büyüklüğünde deprem İran'ın Fars eyaletine bağlı Dorz köyünde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
21.02.2023 Dünya
Mevlana Eserleri Nelerdir? Mevlana Eserlerinin Özellikleri...
Mevlana Eserleri Nelerdir? Mevlana Eserlerinin Özellikleri... Mevlana olarak bilinen Celâleddîn-i Rûmî, Celâleddin Muhammed Rumi, yaygın adlarıyla Mevlânâ 13. yüzyılda Anadolu'da yaşamış ve başta Fars tasavvufçu, ilahiyat din adamı, şair ve bilgin olarak geçmişten günümüze kadar çok değerli eserler bırakmıştır.
16.11.2022 Eğitim
İran’da 70 yıldır yıkanmayan “Hacı Amca”, yıkandıktan sonra öldü
İran’da 70 yıldır yıkanmayan “Hacı Amca”, yıkandıktan sonra öldü İran’da temiz olmanın vücudunu hasta edeceğine inanan ve 70 yıldır yıkanmayan “Hacı Amca” lakaplı 94 yaşındaki adam yıkanmasının ardından hayatını kaybetti.
25.10.2022 Dünya
ABD’den Rusya’ya uçan İran’a ait kargo uçaklarına yaptırım
ABD’den Rusya’ya uçan İran’a ait kargo uçaklarına yaptırım ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya'ya kargo hizmeti veren ve İran havayolları tarafından işletilen 3 Boeing 747 uçağını ABD ihracat kontrollerini ihlal ettiği gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.
19.09.2022 Dünya
Hz. Ömer kimdir? Hz. Ömer'in özellikleri ve hayatı
Hz. Ömer kimdir? Hz. Ömer'in özellikleri ve hayatı Hz. Ömer 581 yılında Mekke'de dünyaya gelmiştir. Hz. Ömer peygamber efendimizin (sav) ölümünden sonra İslam'ın başına geçmiştir. Peki, Hz. Ömer kimdir? Hz Ömer Hz Muhammedin neyidir? Hz Ömer nasıl bir insandı? Hz Ömer hangi özelliği ile bilinir? Hz. Ömer'in özellikleri ve hayatı ile ilgili detaylar…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Diyanet KPSS’den en az 50 puanla personel alacak! İşte Diyanet personel alımı şartları
Diyanet KPSS’den en az 50 puanla personel alacak! İşte Diyanet personel alımı şartları Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! KPSS’den en az 50 puanla personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez Teşkilatında münhal bulunan sözleşmeli pozisyonlara 4/B sözleşmeli personel alınacak. Peki, Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet personel alımı başvuru şartları ne? Diyanet 4/B sözleşmeli personel alımı ilanı detayları!
28.08.2022 Personel Alımı
İran’dan ABD Beyaz Saray yetkilisi Bolton’a yönelik suikast suçlamasına tepki
İran’dan ABD Beyaz Saray yetkilisi Bolton’a yönelik suikast suçlamasına tepki İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yönelik suikast suçlamasının temelsiz ve hayal ürünü olduğunu belirterek, “Bu temelsiz suçlamalar ile İran vatandaşlarına yönelik atılacak her adıma karşı ABD’yi uyarıyoruz” dedi.
10.08.2022 Dünya
Gökyüzü İle ilgili sözler... Mavi gökyüzü ile ilgili kısa ve anlamlı sözler
Gökyüzü İle ilgili sözler... Mavi gökyüzü ile ilgili kısa ve anlamlı sözler Gök ve yüz kelimelerinin birleşmesiyle oluşan gökyüzü, dil devriminden sonra kullanılmaya başlanmıştır. Feza, asuman, felek ve sema sözcükleri gökyüzü ile eş anlamlıdır.
23.05.2022 Gündem
Ankara Kedisinin Özellikleri Nelerdir? Bakımı Ve Beslemesi Nasıl Yapılır?
Ankara Kedisinin Özellikleri Nelerdir? Bakımı Ve Beslemesi Nasıl Yapılır? Ankara kedilerinin tarihteki ilk uzun tüylü kedi ırkı olduğuna inanılır, bu egzotik kedi cinsinin kökeni Türkiye'dir. Ankara Kedisinin Özellikleri Nelerdir? Bakımı Ve Beslemesi Nasıl Yapılır?
16.02.2022 Yaşam
Alp Er Tunga'nın mezarı hakkında flaş gelişme! Bulunduğu yeri de açıkladı
Alp Er Tunga'nın mezarı hakkında flaş gelişme! Bulunduğu yeri de açıkladı Türk dünyasını heyecanlandıran keşifte yeni gelişme! Daha önce ünlü Türk hakanı Alp Er Tunga'nın mezarını bulduğunu iddia eden bilim insanı yeni açıklamada bulundu. Prof. Dr. Necati Demir, Alp Er Tunga'nın mezarının Özbekistan'ın Buhara şehrinde olduğunu öne sürerek "Eldeki kaynakların bazıları, mezarın aslında direkt nerede olduğunu söylüyor. Güvenlik açısından bunu söyleyemiyorum ama ben çok da sıkıntı çekmeden gidip mezarın yerini bulabildim" dedi.
3.10.2021 Gündem
Türk dünyasını heyecanlandıran Alp Er Tunga iddiası! Mezarı bulundu mu?
Türk dünyasını heyecanlandıran Alp Er Tunga iddiası! Mezarı bulundu mu? Saka Türklerinin efsanevi ismi Alp Er Tunga için Türk dünyasını sarsacak iddia geldi. Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Necati Demir, efsanevi Türk hakanı Alp Er Tunga’nın mezarını bulduğunu iddia etti. Ancak tarihçiler bu konuda temkinli. Efsanevi bir kimliği olan Alp Er Tunga’nın mezarının nerede olduğu yıllardır araştırılıyor.
2.10.2021 Gündem
Hesaba yatırılıyor, 3 bin lira, başvuru kasımda...
Hesaba yatırılıyor, 3 bin lira, başvuru kasımda... Binlerce öğrenciye burs imkanı! Hesaba yatırılıyor. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumundan lisans ve lisansüstü öğrencilerine 3 bin liraya kadar burs imkanı. 2022 ocak ayı itibarıyla verilecek lisans burslarına ilişkin başvurular, 2021 yılı kasım ayında alınacak. Türk Tarih Kurumu ise ilk 3 tercihinden biri olarak Tarih, Tarih Eğitimi, Tarih Öğretmenliği bölümlerinden birine yerleşen toplam 400 lisans öğrencisine başarı sıralamasına göre 1000 ile 2000 lira arasında ve yine bu bölümler içerisinde kazandığı bölüme en yüksek puanla yerleşen 50 lisans öğrencisine 1000 lira olmak üzere burs verecek.
21.08.2021 Eğitim
Aşure ayı ne zaman bitiyor? Muharrem ayının son günü ne zaman?
Aşure ayı ne zaman bitiyor? Muharrem ayının son günü ne zaman? Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk gelen aşure günü dün idrak edildi. Hicri takvime göre yılın 12. ve sonuncu ayı olan Zilhicce'nin sona ermesiyle Muharrem ayı başladı. 9 Ağustos'ta başlayan Muharrem ayı ne zaman bitiyor? Aşure ayı son günü ne zaman?
19.08.2021 Gündem
İran'da 5,7 büyüklüğünde deprem!
İran'da 5,7 büyüklüğünde deprem! İran'ın güneyindeki Fars eyaletinde 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
18.07.2021 Gündem
ABD iddiaları doğruladı! İran merkezli bazı internet sitelerine el konuldu...
ABD iddiaları doğruladı! İran merkezli bazı internet sitelerine el konuldu... ABD Adalet Bakanlığı, aralarında İran devlet televizyonuna ait Arapça ve İngilizce yayın yapanların da bulunduğu bazı internet sitelerine el koydukları iddiasını doğruladı.
23.06.2021 Dünya
İran'da 5 büyüklüğünde deprem
İran'da 5 büyüklüğünde deprem İran'ın güneybatısındaki Fars eyaletine bağlı Baba Monir ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
28.05.2021 Dünya
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ceylan öldü mü? Sanem Çelik'in EDHO kadrodan ayrıldı mı?
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ceylan öldü mü? Sanem Çelik'in EDHO kadrodan ayrıldı mı? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin Ceylan'ını canlandıran Sanem Çelik'in kadrodan ayrılacağı iddia edildi. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ekibinde bulunan Ceylan karakterinin nasıl veda edeceği ise merak ediliyor. Peki, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Ceylan ölecek mi?
23.03.2021 Gündem
İran'da sel felaketi! Ölü sayısı artıyor
İran'da sel felaketi! Ölü sayısı artıyor İran'ın güney bölgelerinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Hürmüzgan eyaletine bağlı Parsian ilçesinde 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 7'ye yükseldi.
6.12.2020 Dünya
İran'dan dengeleri değiştirecek 'nükleer' hamlesi! Onaylandı
İran'dan dengeleri değiştirecek 'nükleer' hamlesi! Onaylandı İran Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK), nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını ve nükleer tesislerdeki denetimlerin sınırlandırılmasını zorunlu kılan yasa tasarısını Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümet üyelerinin karşı çıkmasına rağmen onayladı.
2.12.2020 Dünya
İran’dan flaş koronavirüs kararı! Hepsi yasaklanıyor
İran’dan flaş koronavirüs kararı! Hepsi yasaklanıyor İran’da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yarından itibaren başkent Tahran dahil 25 eyalete giriş ve çıkışlar yasaklanıyor.
1.11.2020 Dünya
Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Nasirüddin Tusi kimdir?
Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Nasirüddin Tusi kimdir? Türk mühendisler tarafından yapımına 2018 yılında başlanan uçan araba 'Tusi’ projesinde sona gelindi. Tusi’nin açık alanda test sürüşlerine başlandı. Peki, Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Tusi kim tarafından yapıldı? Nasirüddin Tusi kimdir? İşte Yerli uçan araba Tusi özellikleri ve Nasirüddin Tusi hakkında merak edilenler...
19.10.2020 Gündem
Gence nerede? Gence'nin stratejik önemi nedir? Ermenistan neden sivillere hedef alıyor?
Gence nerede? Gence'nin stratejik önemi nedir? Ermenistan neden sivillere hedef alıyor? Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki sivilleri Scud tipi "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi. Gence saldırısının ardından pek çok kişi de Gence neresi? Gence'nin stratejik önemi nedir? Ermenistan neden sivillere hedef alıyor? sorularını araştırıyor. Peki, Gence nerede? Gence Bakü arası kaç km? İşte Gence'nin haritadaki yeri ve stratejik önemi...
17.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fars ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fars haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.