Fahrettin Paşa

Fahrettin Paşa

Son dakika Fahrettin Paşa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fahrettin Paşa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fahrettin Paşa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fahrettin Paşa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fahrettin paşa gelişmeleri de dahil olmak üzere 141 fahrettin paşa haberi bulunmuştur. Tüm fahrettin paşa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyük destan: 30 Ağustos! Bir millet küllerinden yeniden doğdu
Büyük destan: 30 Ağustos! Bir millet küllerinden yeniden doğdu 26 Ağustos’ta başlayan ve 5 gün 5 gece süren Büyük Taarruz, Türk ordusunun Yunan’a karşı kesin zaferiyle sonuçlandı. Türk milleti 30 Ağustos’ta Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde makus talihini yendi ve dünyanın en güçlü devletleri tarafından desteklenen Yunan işgal güçlerini topraklarından attı. 101 yıl önce bugün kazanılan zaferle bir millet küllerinden yeniden doğdu, Anadolu'nun işgal edilemeyeceği tüm dünyaya gösterildi.
30.08.2023 Gündem
6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi?
6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi? İstanbul'un Kurtuluşu'nun 99. yılı kutlanıyor. 13 Kasım 1918'de fiilen başlayan İstanbul'un işgali 4 yıl 10 ay 23 gün sürerek 6 Ekim 1923 tarihinde sona erdi. İşgalin sona erdiği 6 Ekim ise İstanbul'un kurtuluş olarak takvimlerdeki yerini aldı. Peki, 6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi?
6.10.2022 Gündem
6 Ekim ne günü? 6 Ekim bugün İstanbul'un Kurtuluşu mu, İstanbul’un Kurtuluşu hangi gün, ne zaman?
6 Ekim ne günü? 6 Ekim bugün İstanbul'un Kurtuluşu mu, İstanbul’un Kurtuluşu hangi gün, ne zaman? İstanbul’un kurtuluşunun 100. Yılı yaklaşırken “6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu mu, İstanbul’un Kurtuluşu hangi gün, ne zaman?” sorularına da yanıt aranmaya başlandı. İtilaf Devletleri tarafından 13 Kasım 1918'de fiilen işgal edilen İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 99. yılı kutlanacak. 6 Ekim’de kamu kurum ve kuruluşları ise normal mesai saatlerinde hizmet vermeye devam edecek, okullar da açık olacak. Peki, 6 Ekim ne günü, İstanbul’un Kurtuluşu hangi gün?
6.10.2022 Gündem
İstanbul'un Kurtuluşu ne zaman, hangi gün ve tarihte, yarın mı? İstanbul'un kurtuluş tarihi ve günü!
İstanbul'un Kurtuluşu ne zaman, hangi gün ve tarihte, yarın mı? İstanbul'un kurtuluş tarihi ve günü! İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak, 13 Kasım 1918'de İstanbul’u işgal etti. 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. İtilaf Devletleri tarafından fiilen işgal edilen İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 100. Yılı için az bir süre kaldı. Peki, İstanbul'un Kurtuluşu ne zaman, hangi gün ve tarihte, yarın mı? İstanbul'un kurtuluş tarihi ve günü!
5.10.2022 Gündem
6 Ekim resmi tatil mi? İstanbul’da okullar, üniversiteler, işyerleri 6 Ekim 2022 İstanbul’un Kurtuluşu tatil mi?
6 Ekim resmi tatil mi? İstanbul’da okullar, üniversiteler, işyerleri 6 Ekim 2022 İstanbul’un Kurtuluşu tatil mi? 6 Ekim tatil mi, İstanbul’un kurtuluşu okullar, üniversiteler, işyerleri tatil mi? 13 Kasım 1918'de İtilaf Devletleri tarafından fiilen işgal edilen İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 99'uncu yılında resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. İstanbul'un kurtuluşu tarihi olan 6 Ekim’de kamu kurum ve kuruluşların normal mesai saatlerine devam edip etmeyeceği sorgulanıyor.
4.10.2022 Gündem
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak?
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak? Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Tarsus'un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını söyledi. Ayrıca Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak değiştirdi. Söz konusu gelişmenin ardından Tarsus Belediyesi hangi parti, 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus Belediye başkanı kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Gündem
Büyük Zafer böyle geldi! 5'inci Süvari Kolordusu Yunan cephesine sızıp savaşın kaderini değiştirdi
Büyük Zafer böyle geldi! 5'inci Süvari Kolordusu Yunan cephesine sızıp savaşın kaderini değiştirdi 26 Ağustos’ta başlayan ve 5 gün 5 gece süren Büyük Taarruz, Türk ordusunun Yunan’a karşı kesin zaferiyle sonuçlandı. 30 Ağustos’ta Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde makus talihini yendi ve dünyanın en güçlü devletleri tarafından desteklenen Yunan işgal güçlerini topraklarından attı. Zafere giden yolda ise kritik anlarda yaptığı önemli hamlelerle Fahrettin Altay ve komuta ettiği 5. Süvari Kolordusu’nun rolü çok büyüktü.
30.08.2022 Gündem
Kızılay Başkanı Kınık: İnsani yardım modellerinde bilim bizlere rehberlik ediyor
Kızılay Başkanı Kınık: İnsani yardım modellerinde bilim bizlere rehberlik ediyor Türk Kızılay ev sahipliğinde Kızılay Lojistik sponsorluğunda Kızılay Akademi ve Lojistik Derneği iş birliğinde ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi’nde insani yardım lojistiği ve tedarik zinciri alanlarındaki son gelişmeler masaya yatırıldı. Alanında uzman kesimlerin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede konuşan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Dünyada insani yardım modellerinde de değişiklikler yaşanıyor. Bu alanda bizlere rehberlik edecek olan bilimdir. Bu konuda ‘big data’ yönetimini yapmak zorundayız” dedi. Kongrede konuşan İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu ise “İstanbul Havalimanı’na hangi büyüklükte olursa olsun depremlerde uçak inebilir” dedi.
9.02.2022 Gündem
İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlanıyor!
İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlanıyor! Bugün İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri Gibi Giderler ”dediği gün olan 6 Ekim İstanbul’un 98. kurtuluş günü olarak kutlanıyor. Pek çok kişi de İstanbul’un kurtuluşu ile ilgili bilgileri ve mesajları araştırıyor. İşte İstanbul’un Kurtuluşu ile ilgili bilgiler…
6.10.2021 Gündem
Otobüsler neden ücretsiz? Bugün İstanbul’da toplu taşıma kaça kadar ücretsiz? Metrobüs, otobüs, tramvay metro…
Otobüsler neden ücretsiz? Bugün İstanbul’da toplu taşıma kaça kadar ücretsiz? Metrobüs, otobüs, tramvay metro… Bugün otobüsler ücretsiz mi? 6 Ekim İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro kullanacaklar arama motorlarına yöneldi. 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu nedeniyle toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. İşte detaylar…
6.10.2021 Gündem
6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu tarihi nedir? İstanbul 4 yıllık işgalden nasıl kurtuldu, İstanbul’un kurtuluşu nasıl oldu?
6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu tarihi nedir? İstanbul 4 yıllık işgalden nasıl kurtuldu, İstanbul’un kurtuluşu nasıl oldu? Osmanlı Devleti ve müttefikleri 1. Dünya Savaşı'ndan yenilgiyle çıkınca, işgalin yolu da örülmeye başlandı. 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak İtilaf Devletleri 13 Kasım 1918'de donanmalarını Haydarpaşa önüne demirledi. 1918'de başlayan işgal, 16 Mart 1920 yılında resmi bir işgale dönüştü. Peki, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu nasıl gerçekleşti? İstanbul’un kurtuluşu tarihi…
6.10.2020 Gündem
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu 98. yılında! İzmir Kurtuluş Savaşı’nda bayrak diken kimdir? İzmirli Kurtuluş Savaşı kahramanları ve 9 Eylül İzmir Kurtuluş Savası tarihçesi…
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu 98. yılında! İzmir Kurtuluş Savaşı’nda bayrak diken kimdir? İzmirli Kurtuluş Savaşı kahramanları ve 9 Eylül İzmir Kurtuluş Savası tarihçesi… 9 Eylül 1922 İzmir'in Kurtuluşu 98. yıl dönümünde kutlanıyor. 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz harekâtı sonucu Türk ordusu, Yunan işgali altındaki İzmir'e 9 Eylül 1922'de girdi ve İzmir’i işgalcilerden kurtardı. Peki, İzmir Kurtuluş Savaşı’nda bayrak diken kimdir? İzmir Kurtuluş Savaşı kahramanları kimlerdir? İşte 9 Eylül İzmir Kurtuluş Savaşı tarihçesi…
9.09.2020 Gündem
‘Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum’
‘Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum’ Mustafa Kemal Paşa, 16 Haziran 1922’de kesin kararını vermişti. Kendisine karşı çıkanlara ise son sözünü söyledi: Tarihe karşı bütün sorumluluğu kendi üzerime alıyorum. Öte yandan Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusuna esir düşen Yunan generali Trikopis’in Kayseri’de yaşadığı esaret dönemine ait görseller de ilk kez gün yüzüne çıktı.
30.08.2019 Siyaset
Cinnet getirip, evi ateşe verdi
Cinnet getirip, evi ateşe verdi Mersin'in Tarsus ilçesinde babasıyla tartıştıktan sonra cinnet getirdiği iddia edilen T.Ö., ailesiyle yaşadığı evi ateşe verdi.
30.06.2019 Yaşam
Cinnet getirip, evi ateşe verdi
Cinnet getirip, evi ateşe verdi Mersin'in Tarsus ilçesinde babasıyla tartıştıktan sonra cinnet getirdiği iddia edilen T.Ö., ailesiyle yaşadığı evi ateşe verdi.
30.06.2019 Yaşam
Başbakan Yıldırım Kabil'de Mehmetçik ile buluştu
Başbakan Yıldırım Kabil'de Mehmetçik ile buluştu Afganistan'da Mehmetçik'le buluşan Başbakan Yıldırım "Bir yerde Türk askeri varsa orada güven, emniyet, hakkaniyet vardır, orada barış vardır" dedi.
8.04.2018 Gündem
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Bunu diyen geri zekalılar var!
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Bunu diyen geri zekalılar var! YENİ Ufuklar Derneği tarafından '2017 Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri' töreni yapıldı. Geceye onur konuğu olarak katılan Tarihçi-yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı, Fahrettin Paşa'ya 'İttihatçı, neden Medine'yi savunmuş?' diyenlere, "Geri zekalı'' dedi.
29.09.2021 Gündem
BAE'den Türkiye ile alakalı bir skandal daha!
BAE'den Türkiye ile alakalı bir skandal daha! Son günlerde Türkiye’yi hedef alan skandal açıklamalarıyla gündemde olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin bir skandalı daha ortaya çıktı... Hem de bu skandal 15 Temmuz gününe ait.
29.12.2017 Dünya
Suudi kanalında Osmanlı'ya küstah suçlama
Suudi kanalında Osmanlı'ya küstah suçlama Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Fahrettin Paşa ile ilgili fikirleri büyük eleştirilerin hedefi olurken, Suudi televizyon kanalında konunun analizi yapıldı ve bakana adeta sahip çıkıldı.
26.12.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fahreddin Paşa' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fahreddin Paşa' yanıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın, Fahrettin Paşa'ya yönelik skandal tweeti alıntılamasıyla ilgili olarak çok sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Medine korumasını yaparken Fahreddin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi?" dedi.
29.09.2021 Gündem
Türkiye'ye hakaret eden BAE Dışişleri Bakanı'na sert tepki
Türkiye'ye hakaret eden BAE Dışişleri Bakanı'na sert tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Türkleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayıcı bir mesajı paylaşan BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'e yanıtı sert oldu.
19.12.2017 Dünya
6 ilde elektrik kesintisi
6 ilde elektrik kesintisi Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis'in bazı bölgelerine 28 Aralık Çarşamba günü elektrik verilemeyecek
29.09.2021 Gündem
4 ilde elektrik kesintisi
4 ilde elektrik kesintisi Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin bazı bölgelerinde 4 Eylül Pazar günü elektrik kesintisine gidilecek.
29.09.2021 Gündem
4 ilde elektrik kesintisi
4 ilde elektrik kesintisi Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin bazı bölgelerinde 4 Eylül Pazar günü elektrik kesintisine gidilecek.
29.09.2021 Gündem
6 Ekim'de okullar tatil edilecek mi?
6 Ekim'de okullar tatil edilecek mi? 6 Ekim salı günü okullar tatil mi İstanbul Valiliği ne karar verecek? İstanbul Valisi Vasip Şahin 'in kararı beklenirken yarın okulların tatil olacağına dair ilk haber farklı bir kaynaktan geldi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fahrettin Paşa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fahrettin paşa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.