Engelli Öğrenci

Engelli Öğrenci

Son dakika engelli öğrenci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan engelli öğrenci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını engelli öğrenci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Engelli Öğrenci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan engelli öğrenci gelişmeleri de dahil olmak üzere 570 engelli öğrenci haberi bulunmuştur. Tüm engelli öğrenci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'de 18 yaş üzeri yetişkin engellilere yönelik hizmete alınan ilk halk eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Özel eğitime ihtiyacı olan 18 yaş üstü yetişkin bireyler için açılan "Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi'ni ziyaretinde Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de eşlik etti.
2.09.2022 Siyaset
Görme engellilerin kampüs içi ulaşımlarını kolaylaştıracak web uygulaması
Görme engellilerin kampüs içi ulaşımlarını kolaylaştıracak web uygulaması Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü son sınıf öğrencilerinin görme engelli bireyler için gerçekleştirdikleri kampüs içi mekânsal betimleme projesi web uygulaması olarak erişime açıldı.
7.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Faiz, döviz kuru, enflasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Faiz, döviz kuru, enflasyon açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Engelli Memur Ataması programına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden Allah'ın izniyle kurtaracağız. Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız" dedi.
17.02.2022 Siyaset
Engelli öğrenciye darp iddiasında kamera kayıtları ortaya çıktı
Engelli öğrenciye darp iddiasında kamera kayıtları ortaya çıktı Aydın'ın Sultanhisar ilçesindeki bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde görevli Aslı Gümüş'ün (38), 12 yaşındaki engelli öğrenciye şiddet uyguladığı iddiasıyla tutuklanmasına neden olan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Gümüş'ün kendisini çimdikleyen engelli öğrencinin yüzüne ayağı ile vurup, kollarından tutarak üzerine bastırması ve odanın ortasına sürüklemesi yer alıyor.
27.09.2021 Yaşam
Para desteği! Hepsi alıyor... Yaşlı, engelli, öğrenci, ihtiyaç sahibi aileler...
Para desteği! Hepsi alıyor... Yaşlı, engelli, öğrenci, ihtiyaç sahibi aileler... Milyonlarca kişiye devlet desteği! Maddi yardıma ihtiyacı olan aileler de, öğrenciler de engelliler de alıyor. 7 milyon aileye 10.6 milyar lira, 2.6 milyon öğrenciye 730 milyon lira destek sağlandı. Ayrıca 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık alan yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi hanelere 1.000'er lira nakdi yardım yapıldı.
25.07.2021 Ekonomi
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk...
MEB harekete geçti ve değişiyor! 81 ilde ilk... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti ve değişiyor. MEB tarafından hayata geçirilen uygulama bir ilk olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değişiklikle hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunları, üniversite sınavına girebilecek. İSO ile yapılan iş birliği ile de bu öğrencilerin, gerçek iş ortamlarında beceri eğitimi almaları ve istihdamlarına öncelik tanınması sağlanacak. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinde yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde artık bu okul mezunlarımız YKS'ye girebilecekler" dedi. İmam hatip öğrencilerine üniversiteye hazırlıkta Akademik Danışma Kurulları ile destek verilecek. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz "81 ilimizde toplam 637 okulumuzda Akademik Danışma Kurulu oluşturuldu" - "Kurullar, öğrencilerin tercih edecekleri yükseköğretim kurumlarına göre bilimsel yönlerini geliştirmek, kabiliyetleri doğrultusunda kariyer gelişimlerini desteklemek, ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmelerine imkan tanımak amacıyla kuruldu" dedi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.
5.06.2021 Eğitim
THY sağlık çalışanı indirim kodu nasıl alınır, indirim başvurusu nasıl yapılır? Sağlık çalışanlarına Türk Hava yolları indirimi!
THY sağlık çalışanı indirim kodu nasıl alınır, indirim başvurusu nasıl yapılır? Sağlık çalışanlarına Türk Hava yolları indirimi! Corona virüs ile mücadele önemli rol oynayan sağlık çalışanları için uçuşlarda yüzde 40 indirim uygulayan Türk Hava Yolları (THY) kampanyayı bir ay daha uzattığını açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, " Sağlık çalışanları için düzenlediğimiz %40 indirim kampanyamız dünyanın dört bir yanında ilgiyle karşılandı. Türk Hava Yolları olarak yüksek talep gören kampanyamızın son katılım ve biletleme tarihlerini bir ay daha uzatıyoruz, kahraman sağlıkçılara bir kez daha teşekkürler" dedi. Peki, THY sağlık çalışanı indirim kodu nasıl alınır? THY sağlık çalışanları indirim başvurusu nasıl yapılır?
24.07.2020 Çalışma Hayatı
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan "Engelliler Haftası" paylaşımı
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan "Engelliler Haftası" paylaşımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, istihdam edilen engelli işçi sayısının 117 bin 734, memur sayısının ise 55 bin 196 olduğunu, evde bakım yardımından yararlanan engelli sayısının 526 bin 754'e ulaştığını, özel eğitim sınıflarında 49 bin 304, özel eğitim okullarında da 53 bin 814 engelli öğrenciye eğitim verildiğini bildirdi.
12.05.2020 Ekonomi
Anadolu Üniversitesi açıköğretim sınavları internetten yapılacak
Anadolu Üniversitesi açıköğretim sınavları internetten yapılacak Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, "Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin 2019-2020 öğretim yılı bahar dönemi ara sınavlarının 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır. Açıköğretim sınavları ilk defa internet ortamında kişiye özel olarak gerçekleştirilecektir. Sınava katılan her öğrenci eş değer farklı sorularla karşılaşacaktır. Öğrenciler istedikleri gün ve saatte bulundukları yerden sınav sistemine internet erişimi üzerinden giriş yapabilecektir" ifadelerini kullandı.
30.03.2020 Eğitim
'Gölge Eğitici yetiştirmek için önlisans programı açıyoruz'
'Gölge Eğitici yetiştirmek için önlisans programı açıyoruz' Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç,"'Engelliler Destek Programı'nı hayata geçiriyoruz. Bu program iki yıllık bir önlisans programı. Yurt dışında 'Gölge Eğitici' adıyla bilinen kişileri akademik ortamda yetiştirecek olan bu program mezunlarının engellilerin hayatında önemli bir yer tutacağını, onların topluma kazandırılmasında katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.
3.12.2019 Eğitim
Ağlayan zihinsel engelli öğrenciyi darp etme olayında yeni gelişme
Ağlayan zihinsel engelli öğrenciyi darp etme olayında yeni gelişme Kayseri'de, 75'inci Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli M.A.'nın (20), görevliler tarafından darbedilerek karga tulumba tutulup, pencereden binaya sokulduğu görüntülere tepki yağarken, biri öğretmen 6 kişi açığa alındı.
15.11.2019 Gündem
Başarılı öğrenciye destek veren çok
Başarılı öğrenciye destek veren çok Başarılı ancak maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bursların önemi büyük. Bu noktada KYK’nin yanı sıra birçok vakıf ve dernek, öğrencilere 1400 TL’ye varan burs desteği veriyor. Ayrıca bursların yanında staj, kurs, kültürel aktiviteler, rehberlik hizmeti gibi imkânlar sunan kurumlar da var.
16.08.2019 Eğitim
Engelli öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 10 yaralı
Engelli öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 10 yaralı Gaziantep'te, zihinsel engelli öğrencileri rehabilitasyon merkezine taşıyan servis minibüsü kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü ile servis sorumlusu ve 8 öğrenci yaralandı.
3.08.2019 Gündem
ÖSYM’nin zorlu siyam ikizleri sınavı
ÖSYM’nin zorlu siyam ikizleri sınavı Üniversite hayallerini gerçekleştirmek için 15 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 18 yaşındaki siyam ikizleri ÖSYM’yi zorladı. Kızlara sınavda farklı kitapçıklar verildi. Fakat şimdi yanıt bulması beklenen soru farklı üniversitelerde farklı bölümleri kazanırlarsa ne olacak? TBMM Down Sendromu ve Otizm Araştırma Komisyonu’nun “İkisinin aynı yerde okuması lazım” talebine ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yaşar Özban, “Siyam ikizleri aynı bünyeyi paylaşan iki farklı kişi ama hukuksal olarak aynı bünyeye sahip olmayan iki farklı kişi” dedi.
9.07.2019 Yaşam
İnternette viral olmuştu! Çağlar öğretmen Zeynep’i anlattı
İnternette viral olmuştu! Çağlar öğretmen Zeynep’i anlattı Gönüllü olarak bedensel engelli öğrencilere dans dersi veren Çağlar öğretmen, 23 Nisan’da minik Zeynep’le dans gösterisi yaptı. Dans videosu sosyal medyada ilgi gören öğretmen: “Öğretmenlerin engelli öğrencileri yeteneklerini gösterebileceğine teşvik etmesi lazım. Engelli çocukların üzerine öğretmenlerin daha fazla titremesi gerekiyor.”
4.05.2019 Yaşam
Son ana kadar öğrencilerini sordu! Serap öğretmenden kötü haber
Son ana kadar öğrencilerini sordu! Serap öğretmenden kötü haber Antalya'da spor yaparken beyin kanaması geçiren Türkçe öğretmeni Serap Seviğ, 18 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. İdealistliğiyle Reşat Nuri Güntekin'in kaleme aldığı 'Çalıkuşu' romanındaki 'Feride öğretmen' karakterine benzetilen Seviğ, son anına kadar öğrencilerini sordu.
1.05.2019 Yaşam
Beştepe'de 23 Nisan... Cumhurbaşkanı Erdoğan çocukları kabul etti
Beştepe'de 23 Nisan... Cumhurbaşkanı Erdoğan çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beştepe'ye gelen çocukları kabul etti. Erdoğan koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Ozan Sözeyataroğlu'na devretti. Sözeyataroğlu'nun basın mensuplarının sorduğu sorulara verdiği cevaplar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve salondakileri gülümsetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"İnşallah sizler çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla Türkiye'yi çok daha ileri aşamalara taşıyacaksınız. Sizlerin ellerinde bu ülke dünya sahnesinde hak ettiği konuma ulaşacaktır." dedi.
23.04.2019 Gündem
Görme engelliler için üretti
Görme engelliler için üretti Rize İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik bölümü öğretmenlerinden Fatih Gündüz, görme engelliler için daktilo üretti.
20.12.2018 Bilim ve Teknoloji
LGS sonucunu öğrenmek için sisteme girdi, hayatının şokunu yaşadı!
LGS sonucunu öğrenmek için sisteme girdi, hayatının şokunu yaşadı! Zonguldak'ta, Mimar Sinan Ortaokulu ve özel yetenekli öğrencilerin alındığı Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gören Aleyna Üşenmez (14), LGS'de 327 puanla okul 3'üncüsü olmasına rağmen, sistem hatası nedeniyle 'özel eğitime ihtiyacı olan öğrenci' olduğu belirtilerek bir okula yerleştirilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçeyle başvuran aile, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
2.08.2018 Gündem
Dilara okula yürüyerek geldi
Dilara okula yürüyerek geldi Öğretmeninin sırtında taşıdığı engelli ilkokul öğrencisi Dilara ameliyat oldu, 4 ayda ayağa kalktı. Dün ilk kez okuluna yürüyerek gitti, öğretmeni onu kapıda gözleri yaşlı karşıladı
14.02.2018 Yaşam
Sesli Soru Bankası görme engellilere üniversite umudu oldu
Sesli Soru Bankası görme engellilere üniversite umudu oldu 2017 yılında her 3 görme engelli öğrenciden 1’i üniversiteye Sesli Soru Bankası’yla hazırlandı. Kredi Kayıt Bürosu, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Üniversitesi ortaklığıyla üniversiteye hazırlanan, görme engelli gençler için hayata geçirilen ‘Sesli Soru Bankası’ projesinin dördüncü fazının sonunda, 10.000’i aşkın soru seslendirilerek görme engellilerin erişebileceği kütüphanelere hazır hale getirildi.
8.01.2018 Eğitim
10 yaşındaki engelli öğrenciye şiddet iddiası
10 yaşındaki engelli öğrenciye şiddet iddiası BURDUR'un Bucak ilçesinde 10 yaşındaki engelli öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen ile okul müdürü ve müdür yardımcısı görevden uzaklaştırılırken, haklarında adli ve idare soruşturma başlatıldı.
2.01.2018 Yaşam
İşitme engelli öğrenci 6 saat serviste unutuldu
İşitme engelli öğrenci 6 saat serviste unutuldu Çorlu’da işitme engelli 7 yaşındaki E.Ç., servis minibüsünde 6 saat unutuldu. Olay, annenin, eve bırakılan oğlunun beslenme çantasına koyduğu yiyecekleri yemediğini fark etmesiyle ortaya çıktı. Mahkemeye çıkarılan servis sürücüsü E.T., serbest bırakıldı
31.10.2017 Yaşam
7 yaşındaki işitme engelli öğrenci, serviste 6 saat unutuldu
7 yaşındaki işitme engelli öğrenci, serviste 6 saat unutuldu TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde işitme engelli 7 yaşındaki E.Ç., servis minibüsünde 6 saat unutuldu. Olay, annenin, eve bırakılan oğlunun beslenme çantasına koyduğu yiyecekleri yemediğini fark etmesiyle ortaya çıktı. Gözaltına alınıp, mahkemeye çıkarılan servis sürücüsü E.T., serbest bırakıldı.
31.10.2017 Yaşam
YÖK'ten engelli öğrencilere "YGS" müjdesi
YÖK'ten engelli öğrencilere "YGS" müjdesi Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) engelli öğrencilerin özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvuru için gerekli olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanının, sınavın yapıldığı yıl dahil 2 yıl süreyle geçerli olmasına karar verildi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Engelli Öğrenci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki engelli öğrenci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.