Enerji Sektörü

Enerji Sektörü

Son dakika enerji sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enerji sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enerji sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enerji Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enerji sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.356 enerji sektörü haberi bulunmuştur. Tüm enerji sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS ISO sertifikalarını aldı
Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS ISO sertifikalarını aldı Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin inşaat projesini yürüten ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un iştiraki Akkuyu Nükleer A.Ş, uluslararası standartları teyit eden ISO sertifikalarını aldı.
13.03.2024 Ekonomi
Yüzde 100'den fazla kazandırıyor! Yatırımcının gözü halka arz taleplerinde
Yüzde 100'den fazla kazandırıyor! Yatırımcının gözü halka arz taleplerinde Ne ev, ne araba, ne de döviz... Yatırımcı gözünü 'halka arz'lara çevirdi Şirketlerin halka arz takvimleri vatandaşların radarına girdi.
27.11.2023 Ekonomi
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı Türk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
17.10.2023 Ekonomi
İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi! Berat Albayrak kitabında anlattı...
İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi! Berat Albayrak kitabında anlattı... Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde İsrail'le gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi konusunda yapılan görüşmeleri kitabında tek tek anlattı.
22.07.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar: 2024 yılı petrolde rekorlar yılı olacak
Bakan Bayraktar: 2024 yılı petrolde rekorlar yılı olacak Şırnak’ta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, 2023 yılında Türkiye Petrolleri inşallah bu sene bitmeden, yüzüncü yılın içerisinde tarihin en büyük üretim rakamına geçmiş olacak ve bir rekor kırmış olacak. Yani rekorlar yılı olacak. 2024 yılında yine Türkiye Petrolleri açısından fevkalade önemli. 70'inci yılında Türkiye Petrolleri inşallah bu üretim rekorlarının daha da yukarı taşıyacak ve 200 bin varil günlük üretime ulaşacak. Bu Türkiye’nin ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sini karşılanması anlamına geliyor” dedi.
24.06.2023 Ekonomi
Karadeniz Holding sahibi kim, nereli? Karadeniz Holding kimin, kime ait?
Karadeniz Holding sahibi kim, nereli? Karadeniz Holding kimin, kime ait? Süheyla Sultan, Depremzedeler için İskenderun'a geldi. Depremlerin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün depremzede vatandaşların kullanımına sunulmak üzere İskenderun'a gönderdiği Süheyla Sultan Gemisi, İskenderun Balıkçı Barınağı’nda konuklarını ağırlamak üzere hazırlıklara başladı. Gemi Karadeniz Holding tarafından deprem bölgesinde kullanılmak üzere dizayn edildiği belirtildi. Peki, Karadeniz Holding sahibi kim, nereli? Karadeniz Holding kimin, kime ait?
11.03.2023 Gündem
EPDK harekete geçti! Elektrik şirketleri 11 milyar lirayı geri ödeyecek
EPDK harekete geçti! Elektrik şirketleri 11 milyar lirayı geri ödeyecek Geçen yıl nisan ayında devreye alınan azami uzlaştırma fiyat mekanizmasının (AUF) ardından EPDK, sisteme aykırı fiyat hareketleri nedeniyle 40 şirketin 11 milyar lirayı geri ödemesini istemişti. Geri ödenecek miktarın 15.3 milyar lira olarak netleştiği ve 4 milyar liranın tahsil edildiği belirtildi. Yetkililer bu durumu ceza değil, haksızca alınan meblağın geri ödemesi olarak yorumladı.
20.02.2023 Ekonomi
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfini duyurdu. Enerji Uzmanı Doç. Dr. Yunus Furuncu, bu keşiflerdeki aslan payının filonun kurulmasında olduğunu ifade etti. Furuncu, "Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde alınan gemiler ile kurulan filo enerji yolculuğundaki en stratejik hamleydi." diye konuştu.
26.12.2022 Ekonomi
Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Rolls-Royce'un CEO'su olan Tufan Erginbilgiç’in biyografisi…
Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Rolls-Royce'un CEO'su olan Tufan Erginbilgiç’in biyografisi… BP'de uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan Tufan Erginbilgiç Rolls-Royce'un CEO'su oldu. Erginbilgiç yeni görevine 1 Ocak 2023'te başlayacak. Peki, Rolls-Royce'un başına geçen Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
27.07.2022 Gündem
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Zamlardan sonra yeni tarife, benzin ve motorin...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Zamlardan sonra yeni tarife, benzin ve motorin... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı. Zamlardan sonra indirim geliyor. Motorinde geçerli olacak. Arabası olanları yakından ilgilendiriyor. Tüm dünyada yaşanan gelişmelerden ötürü brent petrolün varili 25 Nisan'dan sonra ilk kez 100 doların altını gördü. Bu düşüş ise Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; 8 Temmuz Cuma günü gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 2 lira 10 kuruş indirim gelecek. Böylece İstanbul'da 26 lira 69 kuruştan satılan motorinin litre fiyatı 24 lira 59 kuruşa gerileyecek. İşte son dakika haberinin detayları...
7.07.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Bayram öncesi indirim geliyor...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Bayram öncesi indirim geliyor... Tüm dünyada yaşanan gelişmelerden ötürü brent petrolün varili 25 Nisan'dan sonra ilk kez 100 doların altını gördü. Bu düşüş ise Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; 8 Temmuz Cuma günü gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 2 lira 10 kuruş indirim gelecek. Böylece İstanbul'da 26 lira 69 kuruştan satılan motorinin litre fiyatı 24 lira 59 kuruşa gerileyecek.
6.07.2022 Ekonomi
Kriz baş gösterdi! Avrupa ülkesindeki grev, kazanı kaynattı
Kriz baş gösterdi! Avrupa ülkesindeki grev, kazanı kaynattı Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonrası yükselen enerji fiyatları Avrupa'da paniğe neden olmuşken Norveç'te enerji işçilerinin başlattığı grev krizi daha da derinleştirdi. İşçilerin grev kararı sonrası gaz fiyatları yaklaşık yüzde 7 arttı. Krizden en büyük darbeyi alan Almanya'nın Saksonya eyaletinde sıcak suya kısıtlama getirildi.
5.07.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Selman görüşmesi sona erdi! İki ülke ortak bildiri, anlaşma sağlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Selman görüşmesi sona erdi! İki ülke ortak bildiri, anlaşma sağlandı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, resmi ziyareti çerçevesinde Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed bin Selman resmi törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens bir araya geldi. Baş başa yapılan görüşme yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü. Görüşme sonrası iki ülke ortak bildiri yayınladı. Bildiride "Resmi görüşmeler iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerin derinliğini bünyesinde barındıran samimiyet ve kardeşlik ortamında gerçekleşti. Taraflar, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve yatırım fırsatlarının araştırılmasını el aldı. " ifadeleri kullanıldı.
22.06.2022 Siyaset
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Bakan açıkladı: Olağan dışı tedbirler gerekiyor
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Bakan açıkladı: Olağan dışı tedbirler gerekiyor Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez enerji sektöründeki fiyat artışlarının olağan dışı olduğunu söyleyerek bu dönemin atlatılması için olağan dışı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Sektördeki fiyat dalgalanmalarının, karşılarına zorluk çıkardığını belirten Bakan Dönmez olası tedbirlerin alınması durumunda geçici olarak uygulanacağını belirtti. Nisan ayında zamlanan doğal gaz fiyatları Mayıs'ta sabit kalırken Haziran'da da yüzde 30 artmıştı. İşte son dakika haberinin detayları...
14.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve petrol kararı! Türkiye harekete geçti...
Doğal gaz ve petrol kararı! Türkiye harekete geçti... Türkiye harekete geçti. Doğal gaz ve petrol hamlesi. TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin, "'Azerbaycan'da daha fazla var olacağız, var olmak istiyoruz. Enerji güvenliğinin tesisi için iki ülkenin yapabileceği bir çok çalışma var. Bu çalışmalar planlı olarak devam ediyor" dedi.Bilgin, "Azerbaycan’da daha fazla var olacağız, var olmak istiyoruz, daha çok projelerde müştereken çalışmak, faaliyet göstermek istiyoruz ve karşılıklı menfaatler ortaya çıkarmak istiyoruz. Hazar havzası yeni yatırımlarla büyüyecek ve bu yeni yatırımlar gerek Türkiye için, gerek dünya enerji sektörü için faydalar üretmeye devam edecek" diye konuştu.
1.06.2022 Ekonomi
'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' ödülleri sahiplerini buldu
'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' ödülleri sahiplerini buldu Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerji sektörü global bir alan ve bu alanda kadınlar için muazzam fırsatlar da söz konusu. Enerji sektörünü değiştirip, dönüştürecek kadın liderler arzusundayız. Türkiye geneli kadın istihdam yüzde 26 seviyesinde. Enerji sektöründe maalesef oldukça altındayız. Bu oran yüzde 12,1" dedi.
25.03.2022 Gündem
Petrolcular İstanbul’da buluşacak!
Petrolcular İstanbul’da buluşacak! Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı “Petroleum İstanbul” 31 Mart’ta kapıları açıyor.
17.03.2022 Otomobil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB üyeliği ile ilgili son dakika açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB üyeliği ile ilgili son dakika açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile anlaşmaların imza töreni ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Ukrayna'nın üyeliği için gösterdiği hassasiyeti Türkiye için de göstermesi gerektiğini belirterek, "AB üyelerine diyorum ki, Türkiye'yi niçin AB'ye almakta hâlâ endişe ediyorsunuz, veya almıyorsunuz? Yoksa, Türkiye'ye de birileri savaş açıp saldırdığı zaman mı Türkiye'yi gündeme alacaksınız?" ifadelerini kullandı.
1.03.2022 Siyaset
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi!
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi! Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birçok ülke Rusya’ya yaptırım uygulamaya başladı. Avrupa Birliği de Rus ekonomisine orta vadede ciddi zararlar verecek yaptırımlar konusunda uzlaştı. Yaptırımlarda öncelik finans sistemine verilirken, Rus havacılığının sekteye uğratılması, ihtiyaç duyulan teknolojik ürünlere sınırlandırma getirilmesi, vize uygulamalarının sertleştirilmesi gibi maddeler de yer alıyor. AB, enerji konusunda ise çok fazla adım atma taraftarı değil.
26.02.2022 Dünya
Elektrik faturasında indirim! Bakan Dönmez: Artan enerji fiyatlarına karşı tedbir aldık
Elektrik faturasında indirim! Bakan Dönmez: Artan enerji fiyatlarına karşı tedbir aldık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 21 elektrik dağıtım bölgesinin yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklama yaptı. Bakan Dönmez toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu ve "Elektrik ve doğal gazda vatandaşa desteğimiz sürüyor. Dünyada hızla artan enerji fiyatlarına karşı tedbir aldık" dedi...
11.02.2022 Ekonomi
İhracat rakamları açıklandı! Bakan Muş duyurdu: Tüm zamanların en yükseği...
İhracat rakamları açıklandı! Bakan Muş duyurdu: Tüm zamanların en yükseği... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta 2021 yılı boyunca yakalanan ivmenin bu yılda devam ettiğini belirterek, “İhracatımız geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır. İthalatımız ise ocak ayında yaşanan son yılların en ağır ve beklenmedik kış koşulları ve enerji fiyatlarındaki artışların bir sonucu olarak 28 milyar dolar olmuştur” dedi.
2.02.2022 Ekonomi
Elektrik zammı ne kadar 2022? Elektrik faturası zammı 2022 yüzde kaç?
Elektrik zammı ne kadar 2022? Elektrik faturası zammı 2022 yüzde kaç? Elektrik zammı ne kadar? EPDK geçtiğimiz günlerde 2022 yılı için belirlenecek zam miktarını duyururdu. EPDK tarafından yapılan açıklamada 1 Ocak 2022 itibarıyla kademeli tarife uygulamasına geçileceği de bildirildi. Ocak ayı elektrik faturalarının yüksek geldiğini belirten vatandaşlar, elektriğe ne kadar zam geldi, sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2022 elektrik zammı yüzde kaç oldu?
14.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları için son dakika kararı! EPDK harekete geçti, inceleme başlatıldı
Elektrik faturaları için son dakika kararı! EPDK harekete geçti, inceleme başlatıldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gelen şikayetler sonrası harekete geçti. Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Yüksek elektrik faturaları ile ilgili inceleme başlatıldı. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan elektrik zammının aralık faturalarına yansıtıldığına dair gelen şikayetler üzerine inceleme başlatıldı.
12.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Değişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Değişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Destek ödemesi ile ilgili flaş karar! Ödeme miktarı artırıldı. 2022'de aylık 206 lira fatura desteği verilecek. Geçen yıl hanedeki birey sayısına göre 137,33 lira olan elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı, yeni yılda 206 liraya çıkarıldı. Cihaza bağımlı kronik hastalara da elektrik tüketimine göre 200 liraya kadar destek verilecek. Öte yandan elektrik tüketiminde kademeli sisteme geçildi. Kademeli elektrik faturası sistemi, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle hayata geçti. Buna göre belirli bir kilovat altında tüketim sergileyen tüketiciler ile üzerinde tüketim gerçekleştiren tüketiciler arasında çarpan değeri farklı olacak. Peki, kademeli elektrik faturası nedir, nasıl hesaplanıyor? İşte elektrikte yeni dönem ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enerji Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enerji sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.