Endemik

Endemik

Son dakika endemik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan endemik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını endemik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Endemik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan endemik gelişmeleri de dahil olmak üzere 438 endemik haberi bulunmuştur. Tüm endemik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyüleyici güzellikteki mavi kelebekler sadece Adana'da
Büyüleyici güzellikteki mavi kelebekler sadece Adana'da Türkiye'deki 400 kelebek türünden 160'ı Adana’nın Saimbeyli ilçesinde bulunuyor. Adana’nın Saimbeyli ilçesinde endemik bir tür olan mavi kelebekler doğada görsel bir şölen oluşturuyor.
25.04.2024 Adana
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar..
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar.. Türkiye'nin 3'üncü büyük ovasına sahip Muş'ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141 TL ceza kesileceği açıklanan lalelere ziyaretçiler, dokunmaya çekindiklerini belirtiler.
22.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024 Gündem
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama Hakkari il genelinde bal üretim sezonu başladı. Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 2024 yılı ilkbahar arı bakımları ile birlikte bal üretim sezonunun başladığını açıkladı. Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bal ve arı ürünlerini yetiştiren yetiştiricilere bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.
18.04.2024 Ekonomi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yıl dönümünde Antalya'da anma etkinliği düzenlendi. Dönemin Malatya Valisiyken depreme yakalanan ve zor günler geçiren Antalya Valisi Hulusi Şahin yaşadıklarını güçlükle anlattı. Duygusal anlar yaşayan Vali Şahin, "Trafik kazası geçiren bir kişi kaza anının bir kısmını unutur ya ben de bazı bölümleri hatırlayamıyorum. Depremde 14 milyon insanın da bir parçası öldü. Bizlerin de bir parçası öldü. Bizim yaralarımız asla iyileşmiyor, bir araba yoldan geçtiğinde, bina sallandığında yine o anı yaşıyorsunuz" dedi.
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
2.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 'doğal sit ormanı' olarak koruma altında olan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim adamları girebiliyor. İçerisinde pek çok hayvan türü ve endemik bitkinin bulunduğu orman, Avrupa çapında önemli bir alana sahip olarak dikkat çekiyor.
7.01.2024 Gündem
Endemik bitkilerin karışımıyla yapılan Van'ın tescilli lezzeti otlu peynir satışa sunuldu
Endemik bitkilerin karışımıyla yapılan Van'ın tescilli lezzeti otlu peynir satışa sunuldu Yüksek kesimlerde yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan kentin tescilli ürünü olan otlu peynir, asırlardır değişmeyen lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
31.10.2023 Yaşam
Çamaş Kanyonu Guinness yolcusu
Çamaş Kanyonu Guinness yolcusu Ordu’nun Çamaş ilçesinde bulunan Çamaş Kanyonu, eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Türkiye'nin en uzun kanyonlarından olan Çamaş Kanyonu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.
14.10.2023 Yaşam
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden 2 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.
10.10.2023 Yaşam
AFAD, AKUT ve UMKE devredeydi! Dünyadaki en kapsamlı kurtarma operasyonunda 9. günde güzel haber geldi
AFAD, AKUT ve UMKE devredeydi! Dünyadaki en kapsamlı kurtarma operasyonunda 9. günde güzel haber geldi Araştırma yapmak için girdiği Morca Mağarası’nda mide kanaması geçirince 1040 metrede doktorların tedavi ettiği ABD’li Mark Dickey 11’inci günde yeryüzüne çıkarıldı. Operasyonun son aşamasında Türk kurtarma ekiplerince çıkarılan Dİckey tedavi altına alındı.
12.09.2023 Gündem
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor Balıkesir'in Gönen ilçesinde, tatil için geldiği yazlık evinden 17 Haziran’da 'Tina' isimli Doberman cinsi köpeği ile ayrıldıktan sonra, kendisinden bir daha haber alınamayan Dünya Bankası'ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmaları 85'inci gününde de devam ediyor. Berzeg ile kaybolduktan 74 gün sonra, kilo kaybı yaşamadan, vücudunda ve patilerinde toz ve çamur bulaşmadan geri dönen Tina'dan, kayıp olduğu süre içinde kapalı alanda mı tutulduğu ya da ormanda mı yaşadığının tespiti için alınan dışkı ve kan örneklerinde yapılan incelemede, delil elde edilecek hiçbir veri elde edilemediği belirtildi.
9.09.2023 Yaşam
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hastalığın ağır seyredebileceğini bildirdi. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen de çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.07.2023 Sağlık
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi Ege Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nden bilim insanları, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, ters lale türüne ait yeni bir bitki keşfetti. Literatüre kazandırılan ve bilimsel ismi 'Fritillaria karakocanensis' olan bitkiye, 'Karakoçan lalesi' adı verildi.
6.07.2023 Yaşam
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti Gökova-Karacasöğüt koyu, Ege Denizi’nin doğa harikası yerlerinden biri. 1988’den beri Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan Karacasöğüt’te müsilaj görüldü. Ege Denizi’nin doğa harikası koylarını barındıran Gökova Körfezi içinde yer yer müsilaj görülmesi doğa severleri ve çevrecileri tedirgin etti.
4.07.2023 Gündem
Soyu tehlike altındaki yamyam tombul çekirge, Mardin'de görüntülendi
Soyu tehlike altındaki yamyam tombul çekirge, Mardin'de görüntülendi Doğada nadir olarak 1000 rakımın üzerindeki yerlerde görülen yamyam tombul çekirge (Bradyporus), Mardin'in Midyat ilçesinde görüntülendi. Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Satar, yamyam tombul çekirgenin soyunun tehlike altında olduğunu, bu türe zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.
2.07.2023 Yaşam
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yumurtalarını bırakmak için sahile çıkan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının yuvalama alanı, Kuşadası Belediyesi ile Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından etrafı çitle çevrilerek koruma altına alındı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, nesli tehlike altında olan carettaların yuvalarına zarar verilmemesi yönünde uyarıda bulundu.
29.06.2023 Gündem
ABD’de 20 yıl sonra iki eyalette yerel kaynaklı sıtma vakası tespit edildi
ABD’de 20 yıl sonra iki eyalette yerel kaynaklı sıtma vakası tespit edildi ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ABD’nin iki eyaletinde yerel kaynaklı toplamda 5 sıtma vakasının tespit edildiğini duyurdu. CDC, ülkede 20 yıldır yerel kaynaklı sıtma vakasının görülmediğini belirterek, doktorlara ve halk sağlığı yetkililerine yönelik uyarıda bulundu.
28.06.2023 Gündem
‘Dağ horozu’ gözleminde ‘çekirge kamışçını’ Türkiye’de ilk kez objektiflere yakalandı
‘Dağ horozu’ gözleminde ‘çekirge kamışçını’ Türkiye’de ilk kez objektiflere yakalandı Kafkasya bölgesinin endemik kuş türlerinden olan, Türkiye'de sadece Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü çevresinde yaşayan dağ horozunu görebilmek için yurdun dört bir yanından gözlemciler, 18'inci Dağ Horozu Şenliği'ne katıldı. Sabahın ilk ışıkları ile yaylaya çıkan fotoğraf tutkunları, dağ horozunu gözlemledi, ötleğengiller familyasından nadir görülen ‘çekirge kamışçını da Türkiye’de ilk kez fotoğraflandı.
17.06.2023 Yaşam
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi
Kazdağı'nda 2 türü bulunuyor! Bu bitkiyi koparmanın cezası 244 bin lira
Kazdağı'nda 2 türü bulunuyor! Bu bitkiyi koparmanın cezası 244 bin lira Kazdağı Milli Parkı'nda, koruma altında olan ve çiçeği açtıktan 2 hafta gibi kısa bir süre sonra kuruyan şakayıkları koparana 244 bin lira ceza uygulanıyor.
12.06.2023 Yaşam
Çiftçilerin kabusuydu, çok faydalı olduğu ortaya çıktı! Yüzde 99 oranında yok ediyor
Çiftçilerin kabusuydu, çok faydalı olduğu ortaya çıktı! Yüzde 99 oranında yok ediyor Aydın ve çevresinde endemik bitkiler üzerinde yaptığı çalışmalarla sürekli gündeme gelen ve birbirinden ilginç buluşları ile dikkatleri üzerine çeken bir Ar-Ge firması yıllardır devam eden deve dikeni araştırmalarını tamamladığını açıkladı. Oldukça ilgi çeken çalışmanın laboratuvar sonuçlarına göre deve dikeni tohumlarından elde edilen yağın parazitleri (Leishmania) yüzde 99 oranında yok ettiği belirlendi.
8.06.2023 Sağlık
Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL Aydın Kuşadası ilçesinde bulunan ve yok olma riski taşıdığı için koruma altına alınan, endemik bitki türü 'tülüşah' çiçek açtı. Tülüşahı koparmanın veya doğal ortamından sökerek, başka yere taşımanın cezası ise 244 bin 315 TL olarak belirlendi.
30.05.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Endemik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki endemik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.