Emeklilik Yaşı

Emeklilik Yaşı

Son dakika emeklilik yaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emeklilik yaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emeklilik yaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emeklilik Yaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emeklilik yaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.114 emeklilik yaşı haberi bulunmuştur. Tüm emeklilik yaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışanlar dikkat! SGK, Bağ-Kurluları kapsıyor, yaş sınırı var
Çalışanlar dikkat! SGK, Bağ-Kurluları kapsıyor, yaş sınırı var Milyonları yakından ilgilendiriyor. Emekli olamayan, emeklilik yaşı geçen, geçmişte kısa bir dönem sigortalı olup da bir daha çalışmayan, işyerini kapatanlar; primlerini almanın şartlarını merak ediyor. Sosyal güvenlik sistemi bu kişilere toplu prim iadesi alma hakkı tanıyor, ancak bunun da şartları var. İşte, o şartlar...
11.04.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu Malum, emeklilik yaşı milyonlarca çalışanın gündeminden düşmüyor. SGK çalışanların emeklilik planlamalarını kolaylaştırmak için resmi internet sitesinden emeklilik hesaplama tablosuna yer verdi. Bu tabloda prim, yaş ve sigorta giriş tarihi girildiği takdirde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Emeklilik planlamasında belirsizlik de sona eriyor.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Kademeli emeklilikte son dakika: 99 sonrası kademeli emeklilik var mı? Torba yasada yer aldı mı?  Kademeli emeklilik nedir, çıkacak mı?
Kademeli emeklilikte son dakika: 99 sonrası kademeli emeklilik var mı? Torba yasada yer aldı mı? Kademeli emeklilik nedir, çıkacak mı? Kademeli emeklilikte son dakika gelişmesi... 99 sonrası kademeli emeklilik şu sıralar torba yasada yer alıyor mu sorusu gündemdeki yerini aldı. Şartları taşıyan sigortalılar kademeli emekliliğin ne zaman çıkacağını araştırmaya başladı. Teklif Meclis'te kabul edildiği takdirde 99 ve 2008 arası sigorta girişi olanların kademeli emeklilik yaşı düşecek. Peki kademeli emeklilik çıkacak mı? Torba yasada kademeli emeklilik var mı? İşte kademeli emeklilik ile ilgili ayrıntılar...
17.01.2024 Ekonomi
Kademeli emeklilik bekleyenler için önemli açıklama! Emeklilik yaşı kadınlarda 50, erkeklerde 52 olmalı
Kademeli emeklilik bekleyenler için önemli açıklama! Emeklilik yaşı kadınlarda 50, erkeklerde 52 olmalı EYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Emeklilikte Adalet Derneği (EMAD-DER) Başkanı Mihriban Uğurlu, yaşanan mağduriyetler ve bu mağduriyetlerin nasıl giderileceğiyle ilgili bilgi verdi.
13.12.2023 Emekli
Teröristi ölüme 'aşk'ı götürdü! MİT ajanlarından PKK hücresinde operasyon
Teröristi ölüme 'aşk'ı götürdü! MİT ajanlarından PKK hücresinde operasyon MİT’in Suriye’de etkisiz hale getirdiği MLKP yöneticisi Osman Nuri Ocaklı’ya yapılan nefes kesen operasyonun detayları ortaya çıktı. Ocaklı, aşk yaşadığı örgütün kadın sorumlularından H.A. ile PKK’nın sözde yöneticileri için oluşturduğu güvenli evde buluşunca nokta operasyonla öldürüldü.
3.11.2023 Gündem
Beste'nin sır sonu! Herkes tanıyordu, banyoda bu halde bulundu
Beste'nin sır sonu! Herkes tanıyordu, banyoda bu halde bulundu Nazilli’de yakınlarının haber alamadığı 35 yaşındaki kadın, çilingir yardımı ile girilen evinde ölü bulundu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayda Beste İçel adlı hayvansever kadının cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsiye alındı.
3.11.2023 Yaşam
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 gün süre verilecek. Verilen 15 günlük süre sonunda izin belgesi alınmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlere 500 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için bir kez daha 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda bu durum devam ederse 1 milyon lira ceza kesilecek.
3.11.2023 Ekonomi
Son 20 yılın en düşük seviyesi: Barajlar alarm veriyor
Son 20 yılın en düşük seviyesi: Barajlar alarm veriyor İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 20 Ekim’de yüzde 21.12 olan barajlardaki doluluk oranı, yüzde 18’e kadar geriledi.
3.11.2023 Yaşam
Emeklilik sistemi değişiyor! Flaş emeklilik yaşı ve yüksek maaş detayı
Emeklilik sistemi değişiyor! Flaş emeklilik yaşı ve yüksek maaş detayı Türkiye'de milyonlarca çalışanı ve emekliyi yakından ilgilendiren emeklilik sistemi, 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı ile yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Programda yer alan bilgilere göre, emeklilik yaşında ve aylık bağlama oranlarında önemli değişiklikler öngörülüyor. Bu değişiklikler, çalışanların daha uzun süre iş gücü piyasasında kalmasını teşvik edecek ve emekli maaşlarının daha adil hesaplanmasını sağlayacak.
3.11.2023 Emekli
Emeklilik yaşı değişecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıkladı
Emeklilik yaşı değişecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Emeklilik yaşı yükselecek mi? sorusuna cevap verdi.
24.10.2023 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili yeni fırsat! Refah payı detayı ortaya çıktı
Emeklilik ile ilgili yeni fırsat! Refah payı detayı ortaya çıktı Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Emeklilere 5 bin liralık ikramiye müjdesinin ardından 85 milyonun hayatına dokunan, ev kadınlarına emeklilik, yeni istihdam fırsatları, çalışma hayatında yeni uygulamalar devreye giriyor. Tek seferlik, dul ve yetimlerin de yararlanacağı 5 bin liralık ikramiye 15 Kasım'dan önce emeklilerin hesabında olacak. Emeklilere sosyal destek projeleri yaşama geçecek, kültür sanat etkinliklerinde indirim yapılacak, kamu yararına çalışma imkanı sunulacak. Ev kadınlarına emeklilik imkanı sağlanacak, sigorta priminin üçte birini devlet ödeyecek, emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek.
12.10.2023 Emekli
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak Emekli milyonlara çift maaş müjdesi geldi. Emekliler çift maaş alacaklar. Çalışan emeklilik yaşı geldiğinde hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kapsamında ikinci emekli aylığını alacak. İki emekli aylığı da herhangi bir kesinti olmadan alınabilecek. İşte çift emekli aylığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
9.09.2023 Emekli
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz EYT düzenlenmesinin çıkmasıyla birlikte birçok kişi yaş koşulu olmadan, emekli olarak maaşlarını almaya başladı. Ancak EYT şartlarını taşıdığı halde henüz başvurusu sonuçlanmayanlar bulunuyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete başvurusu sonuçlanmayan EYT'lileri uyararak yeniden müracaatta bulunmadan önce yapılması gerekenleri açıkladı. Ağustos ayında başvurusunu yenileyenler 4 maaş ve iki bayram ikramiyesini kaybetmiş olacak.
16.08.2023 Çalışma Hayatı
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
1999 sonrası kademeli emeklilik ne olacak, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı?
1999 sonrası kademeli emeklilik ne olacak, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı? 1999 sonrası kademeli emeklilik var mı, 1999 sonrası EYT olur mu? EYT sonrası kademeli emeklilik kabinenin toplanmasıyla yeniden gündeme geldi. EYT yasası kapsamı dışında kalan vatandaşlar emeklilik formüllerini araştırmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik sistemi ile belirli şartları karşılayanların emeklilik yaşı öne çekilebilecek. Peki, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı?
14.06.2023 Emekli
Hiç çalışmamış ev hanımlarına emeklilik fırsatı! Erken emeklilikte kaç çocuk olmalı? 25 yıl evli kalmak yeterli mi? SSK, BağKur Kadın prim günleri kaç oldu?
Hiç çalışmamış ev hanımlarına emeklilik fırsatı! Erken emeklilikte kaç çocuk olmalı? 25 yıl evli kalmak yeterli mi? SSK, BağKur Kadın prim günleri kaç oldu? Ev hanımları emeklilik şartları güncellendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlarda erken emeklilik konusunda atılacak adımları teker teker açıkladı. Ev hanımlarının kaç yıl sigortalı olması gerekecek? Çocuk sayısına göre değişen erken emeklilikte asıl amaç ailenin korunması olmakta. Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak aile koruma kalkanı programında daha az ödeyerek daha erken emeklilik fırsatı sağlanacak. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te birini devlet ödeyecek. Peki SSK, BağKur kadınlarda erken emeklilik yaşı kaç oldu? Kadınlarda erken emeklilikte çocuk sayısı kaç olacak? İşte detaylar..
16.04.2023 Emekli
Erken emeklilik geliyor! Devletten 12 bin 804 liralık prim desteği
Erken emeklilik geliyor! Devletten 12 bin 804 liralık prim desteği Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Ev kadınlarına emekllik hakkıyla ilgili merak edilen soru yanıtlandı. Buna göre; emeklilik yaşı kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre aşağı çekilecek. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet ödeyecek. Yapılacak emeklilik düzenlemesi ile kadınlar daha az ödeyerek daha erken emekli olabilecek. İşte milyonların merak ettiği detaylar...
15.04.2023 Emekli
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı Fransa Macron yönetiminin emeklilik yasası sonra protestolara sahne olmuş ülke savaş alanına dönmüştü. Fransa'da bugün herkesin gözü kulağı Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karardaydı. Mahkeme, Macron yönetiminin meclis onayı almadan kabul ettiği emeklilik yaşını 62'den 64'e yükselten yasayı onayladı.
14.04.2023 Dünya
Milyonlarca ev kadınına emeklilik fırsatı! Devlet karşılayacak
Milyonlarca ev kadınına emeklilik fırsatı! Devlet karşılayacak Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev kadınlarına emeklilik kapısı açılıyor. 14 milyon kadın emeklilik için başvurabilecek. Sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. AK Parti Seçim Beyannamesi'nde emeklilik yaşı, ev kadınlarına erken emeklilik, yeni istihdam fırsatları, çalışma hayatında yenilikler konusunda önemli adımlar yer aldı. Ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanacak, emeklilik yaşı özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilecek.
13.04.2023 Emekli
99 öncesi yapılara risk analizi zorunlu oluyor! 15 yıla varan finans desteği
99 öncesi yapılara risk analizi zorunlu oluyor! 15 yıla varan finans desteği AK Parti, 2023 seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesinde kentsel dönüşüm için atılacak adımlar ve afetlere yönelik alınacak önlemler dikkat çekti. Beyannameye göre; kentsel dönüşümde vatandaşa 15 yıla varan finans desteği sunulacak ve 99 öncesi yapılarda risk analizi zorunlu olacak
11.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Emeklilik yaşı esnetilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Emeklilik yaşı esnetilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Emeklilik yaşının esnetileceğinin altını çizen Erdoğan, 'Ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlanacak' açıklamasında bulundu.
11.04.2023 Emekli
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
11.04.2023 Gündem
Kısmı emeklilik EYT'de var mı, EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir? EYT 3600 kısmi emekliliği kapsıyor mu, 3600 kısmi emeklilik ne oldu, çıktı mı, 3600 EYT emekli oluyor mu?
Kısmı emeklilik EYT'de var mı, EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir? EYT 3600 kısmi emekliliği kapsıyor mu, 3600 kısmi emeklilik ne oldu, çıktı mı, 3600 EYT emekli oluyor mu? EYT kısmi emeklilik konusu EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçmesiyle gündeme geldi. Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşı yeni düzenlemeyle emeklilik hakkı kazandı. EYT'de yaş şartı kaldırılınca prim gününü tamamlayan vatandaşlar emekli oldu. Prim gününü dolduramayanların gözü ise EYT kısmi emeklilik ile emekli olunup olunmayacağı oldu. Peki, Kısmi emeklilik nedir? Kısmı emeklilik EYT var mı, EYT kısmi emeklilik yaşı nedir? Kısmı emeklilik EYT kapsamına girdi mi? İşte EYT kısmi emeklilik şartları ve Kısmı emeklilik EYT son dakika gelişmeleri…
2.03.2023 Emekli
Ne zaman emekli olurum? SGK SSK Bağkur Emekli Sandığı kaç prim gününde emekli olurum? SGK işe giriş tarihine göre EYT emeklilik yaşı ve tarihi!
Ne zaman emekli olurum? SGK SSK Bağkur Emekli Sandığı kaç prim gününde emekli olurum? SGK işe giriş tarihine göre EYT emeklilik yaşı ve tarihi! EYT yasa teklifi TBMM'ye sunuldu. Yeni düzenlemeyle kademeli gün şartı sigortalı çalışmaya başlama tarihine göre 5000 ile 5975 gün arasında değişiyor. Meclis'e sunulan düzenleme ile kademeli geçiş sistemindeki günler korundu. Kademeli günü dikkate alarak emekli olunacak. Yasa düzenlemesiyle emeklilik hayali kura vatandaşlar Ne zaman emekli olurum? Sorusuna yanıt aramaya başlandı. İşte İşte e-Devlet ve SGK 4A, 4B, 4C emeklilik yaşı ve tarihi hesaplama ekranı…
3.02.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilik Yaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emeklilik yaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.