Kademeli Emeklilik

Kademeli Emeklilik

Son dakika kademeli emeklilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kademeli emeklilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kademeli emeklilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kademeli Emeklilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kademeli emeklilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 422 kademeli emeklilik haberi bulunmuştur. Tüm kademeli emeklilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor EYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor.
10.04.2024 Çalışma Hayatı
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi!
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi! EYT diğer adıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde yerini koruyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılara yaş şartı olmadan emeklilik imkanı var. Bu düzenlemenin 5 milyon kişinin hayatına dokunması bekleniyor. Hali hazırda EYT'yi kıl payı kaçıran vatandaşlara kademeli emeklilik çıkacak mı sorusu da araştırılıyor.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu Malum, emeklilik yaşı milyonlarca çalışanın gündeminden düşmüyor. SGK çalışanların emeklilik planlamalarını kolaylaştırmak için resmi internet sitesinden emeklilik hesaplama tablosuna yer verdi. Bu tabloda prim, yaş ve sigorta giriş tarihi girildiği takdirde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Emeklilik planlamasında belirsizlik de sona eriyor.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Tarih 5 yıl öne çekilecek, EYT'yi kaçıranlar yararlanacak
Erken emeklilik müjdesi! Tarih 5 yıl öne çekilecek, EYT'yi kaçıranlar yararlanacak Yüz binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Düzenlemenin ardından EYT'yi kaçıranlar kademeli emeklilik beklerken Bağ-Kur'lular prim günlerinin SSK çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyordu. Ev kadınları ise emekli olup olamayacaklarını merak ediyordu. Emeklilik sistemi değişiyor. Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı. EYT'yi kaçıranlar için kademeli emeklilik imkanı da bulunuyor. Düzenlemede ayrıca memur ayrıntısı da dikkat çekiyor. İşte ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlayacak düzenleme ile ilgili tüm ayrıntılar...
25.02.2024 Çalışma Hayatı
81 ilde ikinci el dolandırıcılığı! Lüks rezidansta yakalandı
81 ilde ikinci el dolandırıcılığı! Lüks rezidansta yakalandı İnternet üzerinden ikinci el eşya satan sitelere sahte ilanlar oluşturup elektronik eşya satışı yapan bir kişi, Türkiye’nin her tarafından vatandaşları dolandırdı.
4.02.2024 Gündem
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik müjdesi! Sistem tamamen değişiyor: Memur ve çalışmayan ev kadınları için dikkat çeken ayrıntı
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik müjdesi! Sistem tamamen değişiyor: Memur ve çalışmayan ev kadınları için dikkat çeken ayrıntı Yüz binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Düzenlemenin ardından EYT'yi kaçıranlar kademeli emeklilik beklerken Bağ-Kur'lular prim günlerinin SSK çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyordu. Ev kadınları ise emekli olup olamayacaklarını merak ediyordu. Emeklilik sistemi değişiyor. Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı. EYT'yi kaçıranlar için kademeli emeklilik imkanı da bulunuyor. Düzenlemede ayrıca memur ayrıntısı da dikkat çekiyor. İşte ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlayacak düzenleme ile ilgili tüm ayrıntılar...
4.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kademeli emeklilikte yeni gelişme, yasa değişiyor
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kademeli emeklilikte yeni gelişme, yasa değişiyor Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Torba yasa maddeleri gündemdeki yerini koruyor. Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasada sona gelindi. Bu çerçevede 3600 ek gösterge, kademeli emeklilik, taşeron işçilere kadro gibi düzenlemelerin torba yasada yer alması bekleniyor. İşte torba yasayla değişecekler...
3.02.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Yaş ve prim sistemi tamamen değişiyor, her ay 2.133 TL devlet desteği sağlanacak
Erken emeklilik müjdesi! Yaş ve prim sistemi tamamen değişiyor, her ay 2.133 TL devlet desteği sağlanacak Çalışan, çalışmayan milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Emeklilik sistemi değişiyor. EYT'yi kaçıranlar kademeli emeklilik beklerken Bağ-Kur'lular prim günlerinin SSK çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyordu. Ev kadınları ise emekli olup olamayacaklarını merak ediyordu. Emeklilik sistemi değişiyor. Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı. Emeklilikte prim desteğinden gün sayısına kadar pek çok avantaj sağlanacak.
2.02.2024 Çalışma Hayatı
Kademeli emeklilik için yeni formül verildi! 'Emekli maaşı yaş ile paralel artabilir'
Kademeli emeklilik için yeni formül verildi! 'Emekli maaşı yaş ile paralel artabilir' Türkiye'de emeklilik sistemi, 8 Eylül 1999 tarihinden önce ve sonrasında işe girenler arasında adaletsizlik yaratıyor. EYT mağdurları, yaş ve prim şartlarındaki iyileştirmeleri talep ederken, diğer sorunlar da çözüm bekliyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak süreç ile ilgili bilgi verdi.
2.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik sistemi değişiyor! Binlerce kişiye emeklilik imkanı doğacak, prim ve yaş ayrıntısı ortaya çıktı
Emeklilik sistemi değişiyor! Binlerce kişiye emeklilik imkanı doğacak, prim ve yaş ayrıntısı ortaya çıktı Yüz binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Düzenlemenin ardından EYT'yi kaçıranlar kademeli emeklilik beklerken Bağ-Kur'lular prim günlerinin SSK çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyordu. Ev kadınları ise emekli olup olamayacaklarını merak ediyordu. Emeklilik sistemi değişiyor. Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor. Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı. Emeklilikte prim desteğinden gün sayısına kadar pek çok avantaj sağlanacak. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz emeklilikte prim ve yaş detayını açıkladı. İşte ayrıntılar...
1.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik yolu açılıyor! EYT kapsamına girmeyenler dikkat, yeni emeklilik düzenlemesi geliyor, sistem tamamen değişiyor
Emeklilik yolu açılıyor! EYT kapsamına girmeyenler dikkat, yeni emeklilik düzenlemesi geliyor, sistem tamamen değişiyor Yüz binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Düzenlemenin ardından EYT'yi kaçıranlar kademeli emeklilik beklerken Bağ-Kur'lular prim günlerinin SSK çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyordu. Ev kadınları ise emekli olup olamayacaklarını merak ediyordu. Emeklilik sistemi değişiyor. Emeklilikte reform yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyuruldu. Düzenleme SSK, Bağ-Kur prim eşitleme ve ev kadınlarına emeklilik sistemini de içeriyor. TBMM'ye gelecek torba yasa ile milyonlarca vatandaş erken emeklilik imkanına kavuşacak. İşte detaylar...
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilikle ilgili düzenleme gündeme alınacak mı? Kademe talebinde dikkat çeken hesap
Emeklilikle ilgili düzenleme gündeme alınacak mı? Kademe talebinde dikkat çeken hesap Çalışma hayatına başlayan pek çok kişi ne zaman emekli olacağını merak ediyor ve erken emekli olmanın yollarını arıyor. EYT düzenlemesi ile birlikte yüz binlerce kişi emeklilik hakkı elde etti. Öte yandan bir gün ile dahi bu düzenleme kapsamına girmeyen de çok sayıda kişi bulunuyor. EYT düzenlemesinin ardından kademeli emeklilik talepleri gündeme geldi. Peki kademeli emeklilik talep edenler ne istiyor? Yaş şartında esneme olacak mı? Detaylar haberimizde...
25.01.2024 Çalışma Hayatı
O ilimizde resmen başladı! Artık elektrik faturası ödemiyorlar
O ilimizde resmen başladı! Artık elektrik faturası ödemiyorlar Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesiyle 2023 yılında Düzce ilinde şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 1 köyde 11 hane elektriğe ücret ödemiyor.
20.01.2024 Ekonomi
Kademeli emeklilik bekleyenler için önemli açıklama! Merak edilen detaylar ortaya çıktı
Kademeli emeklilik bekleyenler için önemli açıklama! Merak edilen detaylar ortaya çıktı EYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Emeklilikte Adalet Derneği (EMAD-DER) Başkanı Mihriban Uğurlu, yaşanan mağduriyetler ve bu mağduriyetlerin nasıl giderileceğiyle ilgili bilgi verdi. Öte yandan Uğurlu, mağdurların 21 Ocak saat 14:00’te, Kartal Miting Alanı’nda buluşacaklarını aktardı.
20.01.2024 Emekli
ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı artırıldı!
ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı artırıldı! Engelli vatandaşlara sağlanan ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı yükseltildi. Bununla birlikte ÖTV muafiyetli araçların kapsamı da genişletildi. Peki istisna tutarı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 58,46 oranında artırılan ÖTV muafiyetli araçları kimler kullanabilir? Şartlar neler?
18.01.2024 Ekonomi
Kademeli emeklilikte son dakika: 99 sonrası kademeli emeklilik var mı? Torba yasada yer aldı mı?  Kademeli emeklilik nedir, çıkacak mı?
Kademeli emeklilikte son dakika: 99 sonrası kademeli emeklilik var mı? Torba yasada yer aldı mı? Kademeli emeklilik nedir, çıkacak mı? Kademeli emeklilikte son dakika gelişmesi... 99 sonrası kademeli emeklilik şu sıralar torba yasada yer alıyor mu sorusu gündemdeki yerini aldı. Şartları taşıyan sigortalılar kademeli emekliliğin ne zaman çıkacağını araştırmaya başladı. Teklif Meclis'te kabul edildiği takdirde 99 ve 2008 arası sigorta girişi olanların kademeli emeklilik yaşı düşecek. Peki kademeli emeklilik çıkacak mı? Torba yasada kademeli emeklilik var mı? İşte kademeli emeklilik ile ilgili ayrıntılar...
17.01.2024 Ekonomi
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti Kademeli emeklilik geliyor. Torba yasa düzenlemesi ile birçok düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kademeli emeklilik için aranan şartların da masada olması bekleniyor. Kademeli prim sistemiyle birlikte, işe giriş tarihine göre belirlenen yaş şartını karşılayanlar kısmi emeklilik imkanından faydalanabilecek. Ancak, EYT'li olmayan sigortalılar için kademeli yaş şartı bulunuyor ve buradaki yaş şartı işe giriş tarihi ile belirleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte, daha önce emeklilik hakkını kullanamayan milyonlarca vatandaş, yaş şartı olmadan emeklilik imkanına kavuşuyor. Kısmi emeklilik isteyenler ise kademeli prim sistemi sayesinde işe giriş tarihlerine göre belirlenen yaş şartlarını karşıladıklarında bu avantajdan faydalanabilecek. İşte düzenleme için son gelişmeler...
10.01.2024 Çalışma Hayatı
EYT ile ilgili ikinci fırsat açıklaması geldi! Kademeli emeklilik ile ilgili bilinmeyen detay
EYT ile ilgili ikinci fırsat açıklaması geldi! Kademeli emeklilik ile ilgili bilinmeyen detay Türkiye'nin emeklilik tarihine baktığımızda, ülkede çeşitli dönemlerde farklı emeklilik yasalarının uygulandığını görüyoruz. Özellikle 1999, 2008 ve sonrasında yapılan değişiklikler, emeklilik şartlarını belirleyen önemli kilometre taşları olarak öne çıkıyor. Bu değişiklikler, sigortalıların başlangıç tarihlerine göre emeklilik haklarını belirliyor. Öte yandan yeni çıkan EYT yasası sonrası bu yasanın dışarısında kalan vatandaşlardan hak talepleri gelmeye devam ediyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz EYT ile ilgili ikinci bir yasanın çıkıp çıkmayacağıyla ilgili bilgi vererek yaşanan süreci anlattı.
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Kur korumalı mevduatta 25.4 milyar liralık düşüş
Kur korumalı mevduatta 25.4 milyar liralık düşüş Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 2 trilyon 651 milyar 831 milyon liradan 2 trilyon 626 milyar 353 milyon liraya geriledi. Böylece KKM'de 25.4 milyar liralık düşüş gerçekleşti.
5.01.2024 Ekonomi
2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi?
2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi? EYT yasasının ardından 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddeleri arasında erken emeklilik teklifi olup olmadığını sorguluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında, sigorta başlangıç tarihleri 1999 sonrası olanlar için kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecek. Peki, 2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı? 2000 sonrasına kademeli emeklilik var mı, kademeli emeklilik gelecek mi? Kademeli emeklilik şartları neler?
5.01.2024 Emekli
Boşandığı eşini öldürmüştü, teslim oldu
Boşandığı eşini öldürmüştü, teslim oldu Kocaeli'nin Darıca ilçesinde eski eşine tabancayla boynundan vurarak öldüren daha sonrada kaçan zanlı polis ekiplerine teslim oldu.
5.01.2024 Gündem
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler?
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler? Kademeli emeklilik fırsatı geliyor. Son dakika açıklaması geldi. 9 Eylül 1999 ve sonrasında SGK'li olanlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamadı. 9 Eylül 1999 ile 2008 yılları arasında sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik düzenlemesi geliyor. EYT düzenlemesi sonrasında güncellenen prim-yaş listesine göre, 2000 ve 2008 arası sigortalı olanların erken emekli olabilecekler. İşte Kademeli Erken Emeklilik için yaş ve pirim gün sayısı şartları...
5.01.2024 Çalışma Hayatı
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Kademeli emeklilik bekleyenler için önemli açıklama! Emeklilik yaşı kadınlarda 50, erkeklerde 52 olmalı
Kademeli emeklilik bekleyenler için önemli açıklama! Emeklilik yaşı kadınlarda 50, erkeklerde 52 olmalı EYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Emeklilikte Adalet Derneği (EMAD-DER) Başkanı Mihriban Uğurlu, yaşanan mağduriyetler ve bu mağduriyetlerin nasıl giderileceğiyle ilgili bilgi verdi.
13.12.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Kademeli Emeklilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kademeli emeklilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.