EMA, Çin aşısı Sinovac için harekete geçti
EMA, Çin aşısı Sinovac için harekete geçti Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Çin aşısı Sinovac için ön değerlendirme sürecinin başlatıldığı duyurdu.
4.05.2021 Dünya
Sinovac neden EMA listesine alınmadı? Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş açıklama
Sinovac neden EMA listesine alınmadı? Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş açıklama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de de kullanılan Çin'in Sinovac ve Rusya'nın Sputnik V aşısının, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) aşı pasaportu için onayladığı aşılar arasında yer almamasının nedeninin ticari olduğunu söyledi. Ceyhan, "Bunun ticari nedenleri var çünkü diğerleri ya AB'de üretiliyor ya da ABD'de. Bir diğer neden de Çin'den biyolojik ürün alırken en büyük sıkıntı, verilerini açıklamıyorlar ama ticari kavga, pazardan pay alma kavgasının da bunda etkili olduğunu kabul etmek lazım" dedi.
14.04.2021 Gündem
Avrupa İlaç Ajansı'ndan Moderna aşısına onay
Avrupa İlaç Ajansı'ndan Moderna aşısına onay Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) ABD'nin Moderna koronavirüs aşısını onayladığı bildirildi.
6.01.2021 Dünya
Kritik karar! Binlerce ilaç toplanacak!
Kritik karar! Binlerce ilaç toplanacak! Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'yi de ilgilendiren kritik bir karara imza attı. 10 binden fazla ilaç toplanacak
29.03.2017 Ekonomi