Elektronik

Elektronik

Son dakika elektronik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektronik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektronik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektronik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektronik gelişmeleri de dahil olmak üzere 17.098 elektronik haberi bulunmuştur. Tüm elektronik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arzlara yönelik düzenleme
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arzlara yönelik düzenlemeSermaye Piyasası Kurulu (SPK), "payların ilk halka arzında uygulanacak satış yöntemleri ve dağıtım esaslarına ilişkin kurul ilke kararı"nı açıkladı.
20.09.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin huzurundan taviz vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin huzurundan taviz vermeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına 7204 yeni aracın hizmete alım töreninde açıklamalarda bulundu. Terörle mücadele vurgusu yapan Erdoğan, "Türkiye'nin huzurundan en ufak taviz vermeyiz. Son derece kararlıyız. Milletimize, demokrasimize yönelik en ufak tehdidi dahi görmezden gelmiyoruz. Hemen her gün üst düzey teröristin imha haberini alıyoruz." dedi. Savunma alanında Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çeken Erdoğan, "Lübnan'daki terör saldırıları ile bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Milli teknoloji hamlemizin yatırımların kıymeti anlaşılmış oldu. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.
20.09.2024Gündem
Lübnan saldırının detaylarını açıkladı: Telsizler elektronik mesaj gönderilerek patlatıldı
Lübnan saldırının detaylarını açıkladı: Telsizler elektronik mesaj gönderilerek patlatıldıLübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) misyonu tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne gönderilen mektupta, çağrı cihazları ve el telsizlerinin elektronik mesaj gönderilerek patlatıldığının tespit edildiği belirtildi.
19.09.2024Dünya
Jandarma ve Emniyet güçlerinin kullandığı yerli ve milli telsizler görücüye çıktı! Türkiye'nin yüzde 95'ini kapsıyor
Jandarma ve Emniyet güçlerinin kullandığı yerli ve milli telsizler görücüye çıktı! Türkiye'nin yüzde 95'ini kapsıyorİsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırı ile güvenlik alanında yerli ve milli ürünlerin önemi bir kez daha ortaya çıkarken, ASELSAN tarafından geliştirilen Jandarma ve Emniyet'in kullandığı yerli ve milli telsizler, Ankara'da düzenlenen 'İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı'nda (İGEF) görücüye çıktı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Güvenliğimizi temin etme noktasında gelişmelere kendimizi hazırlamak zorundayız. Devlet olarak iç güvenlik noktasında emniyet, jandarma, sahil güvenlik 3 teşkilatımızı günün teknolojisine uygun araç gereç ve imkanlarla donatıyoruz" dedi.
19.09.2024Gündem
Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı USOM! Bakan Uraloğlu detayları açıkladı
Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı USOM! Bakan Uraloğlu detayları açıkladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Elektronik haberleşme altyapısı ve diğer kritik altyapıları siber tehditlere karşı koruyoruz. Teknolojik tedbirlerle siber olaylara yönelik hızlı tespit ve erken müdahale imkanları geliştiriyoruz" dedi.
19.09.2024Ekonomi
Türkiye'nin siber kalesi USOM tehditlere göz açtırmıyor
Türkiye'nin siber kalesi USOM tehditlere göz açtırmıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kritik altyapıların siber güvenlik tehditlerine karşı korunduğunu açıkladı. İzleme faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Uraloğlu, "Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen AVCI, AZAD, KASIRGA ve ATMACA projeleri ulusal siber güvenliğe önemli katkılar sağlıyor" dedi.
19.09.2024Gündem
MSB'den teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında açıklama: Süreç devam etmektedir
MSB'den teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında açıklama: Süreç devam etmektedirMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımların kullanıldığını vurgulayarak, "Üretim sürecine herhangi bir şekilde üçüncü tarafın dahil olması durumunda tedarik ve üretim sürecinde ilave detaylı kontrol mekanizmalarımız işletilmektedir." ifadesini kullandı. Teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında da 'Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili başlatılan süreç devam etmektedir' denildi.
19.09.2024Gündem
Bakan Fidan açıkladı: Esad ile görüşmeye hazırız
Bakan Fidan açıkladı: Esad ile görüşmeye hazırızDışişleri Bakanı Hakan Fidan, müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulması ile ilgili konunun MGK'da gündeme geldiğini, yakın zamanda bunun hayata geçirileceğini söyledi. Suriye ile normalleşme süreciyle ilgili de konuşan Bakan Fidan, Esad ile görüşmeye hazır olduklarını belirterek, 'Zaten görüşmeler bir süredir dolaylı yoldan yapılıyor' dedi.
19.09.2024Gündem
Akıllı cihazlar uzaktan patlatılır mı? "Bombaların üstündeyiz"
Akıllı cihazlar uzaktan patlatılır mı? "Bombaların üstündeyiz"İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazlarını patlatarak gerçekleştirdiği saldırı, akıllara diğer elektronik eşyaları getirdi. İnternete bağlanabilen akıllı ev cihazlarını uzaktan patlatmak mümkün mü? Otomobillere uzaktan erişim sağlanıp kaza yaptırılabilir mi?
19.09.2024Gündem
İnsansız Deniz Aracı Yarışması Final Süreci Başlıyor
İnsansız Deniz Aracı Yarışması Final Süreci BaşlıyorTEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN yürütücülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışmasının final değerlendirme süreci 19-22 Eylül tarihlerinde Mersin Erdemli Balıkçı Barınağında gerçekleşecek.
18.09.2024Yaşam
Cevdet Yılmaz'dan Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin açıklama geldi.
Cevdet Yılmaz'dan Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin açıklama geldi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin, "Hem terör saldırılarında hem de ülkeler arası çatışmalarda çok farklı yöntemlerin, teknolojilerin kullanıldığını görüyoruz. Bu konuda, kendi ayakları üzerinde durabilen toplumlar kazanacak." dedi.
18.09.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! Narin cinayetinde WhatsApp mesajları için META'yla görüşmeye devam ediyoruz
Bakan Uraloğlu açıkladı! Narin cinayetinde WhatsApp mesajları için META'yla görüşmeye devam ediyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu "(Narin Güran cinayeti soruşturması...) META şirketi WhatsApp mesajlarını kaydetmediğini söylüyor. META başta olmak üzere tüm sosyal medya mecralarıyla görüşmeye devam ediyoruz" dedi. Bakan Uraloğlu, "Her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız." dedi.
18.09.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'e tepki: Katliam şebekesi sınır tanımıyor
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'e tepki: Katliam şebekesi sınır tanımıyorAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çelik, İsrail'in dijital saldırısıyla ilgili olarak, "Eninde sonunda katliam şebekesi uluslararası kamuoyunda mahkemeye çıkacaklar" dedi.
17.09.2024Gündem
KADEM’İN “İnovasyonda Kadın” programında final haftası
KADEM’İN “İnovasyonda Kadın” programında final haftasıKadın ve Demokrasi Vakfı KADEM’in girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı İnovasyonda Kadın Programı’na bu yıl iki ayrı kategoride 31 kadın girişimci katılmaya hak kazandı. Kampa katılmaya hak kazanan kadınlar bir hafta boyunca eğitim alacak. Ödül töreni 22 Eylül’de.
17.09.2024Ekonomi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan sahte işlemler hakkında vatandaşlara uyarı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan sahte işlemler hakkında vatandaşlara uyarıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü personelinin isimleri kullanılarak menfaat temin etme amaçlı yapılan sahte işlemlere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.
16.09.2024Gündem
İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışma finalleri başlıyor
İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışma finalleri başlıyorTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, ASELSAN yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, gençlerin tasarladıkları uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor.
16.09.2024Yaşam
Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü "SİPER"in yeni füzesi testi başarıyla geçti
Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü "SİPER"in yeni füzesi testi başarıyla geçtiÇelik Kubbe'nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü, Türkiye’nin dağıtık mimaride çalışan ve stratejik seviyede kritik rol oynayan, yerli ve milli uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi SİPER Ürün-2’nin test atışı başarıyla gerçekleştirildi.
15.09.2024Gündem
Bakan Kacır G20 dijital ekonomi bakanları toplantısına katıldı
Bakan Kacır G20 dijital ekonomi bakanları toplantısına katıldıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Brezilya’nın ev sahipliğinde, Maceio kentinde gerçekleştirilen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’na katıldı.
14.09.2024Ekonomi
Bakan Kacır: Uygun fiyatlı internet sunuyoruz
Bakan Kacır: Uygun fiyatlı internet sunuyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Brezilya’nın ev sahipliğinde, Maceio kentinde gerçekleştirilen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’na katıldı. Kacır, “Dijital Kapsayıcılık Evrensel ve Anlamlı Bağlanabilirlik, Dijital Devlet- Güvenilir ve Kapsayıcı Dijital Kamu Altyapısı İnşa Etmek, Çevrimiçi Doğru ve Güvenilir Bilgi ve Dijital Ekonomide Güven ile Sürdürülebilir Kalkınma ve Eşitsizliklerin Giderilmesi İçin Yapay Zeka” başlıklarında düzenlenen iki ayrı oturumda konuştu.
14.09.2024Gündem
ASELSAN'ın net kârı yüzde 133 yükseldi
ASELSAN'ın net kârı yüzde 133 yükseldiASELSAN'ın yılın ilk yarısında cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 büyüyerek 35,7 milyar TL'ye ulaşırken, net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 133 artarak 3,6 milyar TL oldu.
11.09.2024Ekonomi
IFA 2024'te geleceğin mobilite stratejileri anlatıldı
IFA 2024'te geleceğin mobilite stratejileri anlatıldıBu yıl 32’nci kez Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'na (IFA 2024) katılan Vestel, geçtiğimiz aylarda kurduğu yeni şirketi Vestel Mobilite'nin geliştirdiği ürünleri ziyaretçilerin deneyimine sundu.
9.09.2024Yaşam
Bakan Uraloğlu test etti: Otonom kamyon akıllı yollarda!
Bakan Uraloğlu test etti: Otonom kamyon akıllı yollarda!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri teknolojisi ile donatılmış Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu’nda şehir dışı lojistik merkezleri arasında sürücüsüz lojistiğe imkân tanıyacak Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu Teknolojisine sahip otonom kamyonunu test etti.
7.09.2024Ekonomi
Adana'da mühendis adayı öğrenciler yaptı! TEKNOFEST'te derece almak istiyorlar
Adana'da mühendis adayı öğrenciler yaptı! TEKNOFEST'te derece almak istiyorlarAdana'da makine mühendisi adayı öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurdu'nda (GSB) kendilerine tahsis edilen bir odada yaptıkları otonom çalışan güdümlü robotla ilk kez katılacakları TEKNOFEST'te derece almak istiyor.
7.09.2024Adana
İtalyan basınından Türk savunma sanayisi başarısı: Rus ordusunun dehşeti haline geldi
İtalyan basınından Türk savunma sanayisi başarısı: Rus ordusunun dehşeti haline geldiİtalyan kamu yayıncısı RAI, Türkiye'nin savunma sektörünün son yıllarda TB2, Kızılelma gibi insansız hava araçları (İHA), elektromanyetik hava savunma sistemleri ve 5. nesil savaş uçağı "KAAN" ile gelişimini gösterdiğini belirtti.
6.09.2024Gündem
Adana'da üniversite öğrencilerine hayali ev dolandırıcılığı: Kapora göndermelerini istiyorlar
Adana'da üniversite öğrencilerine hayali ev dolandırıcılığı: Kapora göndermelerini istiyorlarAdana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, üniversite okumak için başka şehirlere gitmeye hazırlanan öğrencilerin kiralık ev arayışına başladıklarını belirtti. Özellikle sahte ya da inşaat aşamasındaki konutun proje fotoğraflarıyla portallara ilan girip kapora dolandırıcılığı yapanlarda ciddi artış olduğunun altını çizen ve gençleri uyaran Uçar, dolandırıcılık durumlarının, 15 Eylül itibarıyla elektronik ilan doğrulama sistemi ile son bulacağını vurguladı.
6.09.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Elektronik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektronik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.