Ekonomik Tedbirler

Ekonomik Tedbirler

Son dakika ekonomik tedbirler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekonomik tedbirler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekonomik tedbirler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomik Tedbirler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomik tedbirler gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.579 ekonomik tedbirler haberi bulunmuştur. Tüm ekonomik tedbirler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cevdet Yılmaz: Sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz
Cevdet Yılmaz: Sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "Orta Vadeli Program Çerçevesinde Türkiye ve İstanbul Ekonomi Gündemi" başlıklı toplantıda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde doğru tanımlanmış ve sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz" dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Putin, tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol satışını yasakladı
Putin, tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol satışını yasakladı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB ve G7 ülkelerinin Rus petrolüne getirdiği tavan fiyat uygulamasına dahil olan ülke ve şirketlerin Rus petrolü ve petrol ürünlerini almasını yasaklayan kararnameyi imzaladı.
27.12.2022 Dünya
Bakan Nebati'den flaş EYT ve ÖTV açıklaması
Bakan Nebati'den flaş EYT ve ÖTV açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemdeki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, EYT'den ÖTV indirimine, memur ve emekli zamlarına ilişkin detayları duyurdu.
22.12.2022 Ekonomi
Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Kabine gündeminde hangi konular var?
Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Kabine gündeminde hangi konular var? Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Kritik Kabine toplantısının gündeminde başörtüsünü anayasal güvence sağlayacak anayasa değişiklik teklifi gündemin ilk sırasında yer alırken, enflasyonla mücadele ve ekonomik tedbirler de görüşülecek. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Kabine gündeminde hangi konular var? İşte 24 Ekim 2022 Kabine gündemi!
23.10.2022 Gündem
AK Parti'li Turan: Aynı saygıyı Yunan makamlarından da bekliyoruz
AK Parti'li Turan: Aynı saygıyı Yunan makamlarından da bekliyoruz AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Gökçeada Metropolithanesi'ne yaptığı ziyarette, "Lozan Antlaşması gereği tüm vatandaşlarımızın, Rum vatandaşlarımızın tüm haklarına saygı duyuyoruz ama aynı saygıyı Yunan makamlarından da bekliyoruz. Nasıl ki Rum vatandaşlarımız için Gökçeada'mızda kilisemiz var, okulumuz var. Gönül ister ki Atina'da da camimiz olsun. Bunlar her halkın, her milletin, her dinin talepleridir diye düşünüyorum" dedi.
29.07.2022 Siyaset
Döviz ve kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu
Döviz ve kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu Döviz ve kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. BDDK, geçen hafta ticari krediler ile ilgili düzenlemeye gitti. Alınan karar, kamuoyuna yansıdığı andan itibaren yoğun şekilde tartışılıyor. Kredi ve döviz kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Hızlı kredi artışı ve kredilerin verimli alanlarına yönlendirilmemesi bazı risklere yol açıyor. Bu çerçevede istihdama katkı sunan sektörleri desteklemek için biz bunları selektif alanlara katkı sağlasınlar diye buralara yönlendirdik. Kredileri ekonomiye katkı sağlayacak alanlara yönlendirdik. İhtiyacı olmayan şirketlerin de döviz aldığını gördük. Bu düzenlemenin sermaye kontrölü ile alakası yok. Bu finansal istikrarın sağlanması konusunda önem arz ediyor. Bankacılık Kanunu bize bu yetkiyi veriyor." ifadelerini kullandı.
1.07.2022 Ekonomi
İkinci el araba ve sıfır arabada yeni dönem! Böylesi ilk kez oldu!
İkinci el araba ve sıfır arabada yeni dönem! Böylesi ilk kez oldu! Sıfır ve ikinci araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Sıfır ve ikinci el araba satıcıları isyan bayrağını çekti. Pandemi sebebiyle uçuşa geçen araba fiyatları sebebiyle vatandaşların araba alımına ilgisi azaldı. Rusya ile Ukrayna krizinin patlak vermesiyle de satışlar durdu. Araba fiyatlarına indirim gelmesine rağmen vatandaşlar araba almaya yanaşmıyor. Araba satıcıların piyasaların durgunluğundan vatandaşlar ise gereksiz yüksek fiyatlardan şikayetçi. Öte yandan sıfır ve ikinci el araba fiyatlarına yüzde 10'a varan indirim gelmiş durumda. Uzmanlar satışlar bu seyirde devam ederse indirimlerin daha da artacağı görüşünde. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
13.03.2022 Ekonomi
Putin kritik kararnameyi imzaladı! 2 gün sonra belli olacak...
Putin kritik kararnameyi imzaladı! 2 gün sonra belli olacak... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın güvenliğini korumak için ithalat ve ihracatı kısıtlayan özel ekonomik tedbirleri içeren kararnameyi imzaladı.
8.03.2022 Dünya
Ukraynalı Bakan BM Genel Kurulu'na seslendi: Rusya saldırırsa yanıt vermeye hazırız
Ukraynalı Bakan BM Genel Kurulu'na seslendi: Rusya saldırırsa yanıt vermeye hazırız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıma kararının dünyada etkisi sürüyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Putin'nin hamlesinin ardından BM Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Ukrayna'nın gerginliğin çözülmesi için elinden geleni yaptığını belirten Dmitro, "Putin durmayacak gibi görünüyor. Rusya'yı durdurmalıyız" dedi. Ayrıca Dmitro, Ukrayna'nın Donbass'da herhangi askeri eylem planlamadığını belirtirken, Rusya'nın saldırması halinde öz savunma hakkını kullanacaklarını vurguladı.
23.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: KDV sisteminin sadeleşmesi reel sektörün işlerini kolaylaştıracak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: KDV sisteminin sadeleşmesi reel sektörün işlerini kolaylaştıracak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Helalleşme kılıfında hesaplaşma turlarına çıkanlardan, karın örttüğü yollarda milleti kaderine terk eden zihniyetten iş insanımızın derdiyle dertlenmesini bekleyecek değiliz. 20 yıldır nasıl özel sektörümüzle omuz omuza ilerlediysek Cumhuriyetin 100’üncü yılına da yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme odaklı bir yaklaşımla iş dünyamızla birlikte ilerleyeceğiz” dedi.
27.01.2022 Siyaset
Dolar ile ilgili flaş açıklama! ABD'li dev banka JP Morgan'dan Türkiye değerlendirmesi
Dolar ile ilgili flaş açıklama! ABD'li dev banka JP Morgan'dan Türkiye değerlendirmesi ABD'li dev yatırım bankası JP Morgan, Türkiye'de dolarizasyonun azaldığını ve çok kısa vadede kredi piyasasında istikrarın kazanılacağını açıkladı. Bununla birlikte bazı Türk bankalarının tahvillerine yönelik olarak tavsiyesini yükseltti.
27.01.2022 Ekonomi
Ekonomi ile ilgili yeni tedbirler masada! Fiyat İstikrarı Komitesi ikinci kez toplandı
Ekonomi ile ilgili yeni tedbirler masada! Fiyat İstikrarı Komitesi ikinci kez toplandı Fiyat İstikrarı Komitesi'nin ikinci toplantısı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda başladı. Kritik toplantıda enflasyonla ilgili alınacak tedbirler masada olacak. Komite, ilk toplantısında küresel enflasyon gerçekleşmeleri ve Emtia piyasalarındaki gelişmeleri ele almıştı.
4.01.2022 Ekonomi
Dolar düşüyor! TL değer kazanıyor, işte son fiyat...
Dolar düşüyor! TL değer kazanıyor, işte son fiyat... Dolar ve euro fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Dolar ve euro dibe çöküyor. Piyasalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomik tedbirlerini benimsemeye başladı. Dolar 11 lira seviyesine gerilerken Türk Lirası 4 günde yüzde 40 civarında değer kazancı yaşadı. Euro ve altında da düşüş devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar kurunun iyi yerlerde dengeye geleceğini belirtti.
23.12.2021 Ekonomi
Türk Lirası’nda büyük yükseliş! Dolar ve euro çakıldı, altın sert düştü
Türk Lirası’nda büyük yükseliş! Dolar ve euro çakıldı, altın sert düştü Türk lirası, dolar ve euro karşısında hızlı bir şekilde değer kazanmaya başladı. Bir süredir yükselişte olan altın fiyatları da geriledi. Özellikle kurdaki sert çakılma sonrası, vatandaşlar döviz bürolarına koştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kur korumalı TL mevduat’ sistemini duyurması sonrası piyasalarda yaşanan bu olumlu seyir, ülke ekonomisine rahat bir nefes aldırdı. Gelişme sonrası, Türk Lirası’nda kazanç yüzde 40’a ulaşırken İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, açıklamanın ardından sabaha kadar 1.75 milyar dolarlık satış işlemi gerçekleştirildiğini söyledi.
22.12.2021 Ekonomi
Hükümet yeni ekonomik tedbirleri devreye aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Hükümet yeni ekonomik tedbirleri devreye aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Hükümetten kritik kararlar! Yeni ekonomik tedbirler devreye alındı! Yılın son Kabine toplantısından Dolardaki artışa önlem adımı geldi. Yeni kararları "Vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz" diye açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolardaki artışın TL mevduatlarına yansıtılacağını dile getirdi. Peki, Yeni ekonomik tedbirler ne? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının detayları...
20.12.2021 Ekonomi
Türkiye’nin en kirli şehirleri belli oldu! Uydu verileriyle tespit edildi
Türkiye’nin en kirli şehirleri belli oldu! Uydu verileriyle tespit edildi Türkiye’nin havası en kirli kentleri belli oldu! 2018 yılından bugüne günlük veya aylık olarak veriler toplandı, tek tek tespit edildi. Fosil yakıtların çevreyi nasıl kirlettiğini uydu verileriyle ortaya çıkaran bir yazılım geliştiren akademisyenler, en kirli şehirleri açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, “Özellikle pandemi nedeniyle kapanmanın olduğu, ulaşımın yasaklandığı dönemlerde kirlilik son derece azalmış. Ama açılmayla birlikte ulaşımın artmasıyla yeniden kirlilik miktarının arttığını gördük” dedi.
11.11.2021 Gündem
8 ayın dibini gören altında hareketlilik! Çeyrek ve gram altın fiyatı...
8 ayın dibini gören altında hareketlilik! Çeyrek ve gram altın fiyatı... Altın fiyatları dün 8 ayının en düşüğüne gerilemişti. Altın fiyatlarında toparlanma gözleniyor. Yatırımcı küresel gelişmeleri takip ederken yurt içinde de altın fiyatları merak ediliyor. Ons Altın’da yaşanan geri çekilme devam ederken gram altın, kurdaki yükseliş sonrası değer kazanıyor. Ons Altın’ın izleyeceği seyir Gram Altın için önemini koruyor. Bu yüzden yatırımcı koronavirüs salgını gelişmeleri, aşılama çalışmaları ve hükümetlerin aldığı ekonomik tedbirler yatırımcının takip edeceği küresel gelişmeler arasında yer alıyor. Peki, Altın ne olur? Altın yükselir mi? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Gram altın kaç lira? 3 Mart altın fiyatı ve canlı altın kuru...
3.03.2021 Ekonomi
Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman bitecek? Kısa Çalışma ödeneği mart ayını kapsıyor mu?
Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman bitecek? Kısa Çalışma ödeneği mart ayını kapsıyor mu? Koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardından istihdamı korumak ve işverene destek olmak amacıyla hükümet tarafından devreye alınan Kısa Çalışma Ödeneği neredeyse 1 yıldır uygulanıyor. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin son kez uzatıldığını duyurdu. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman bitecek? Kısa Çalışma Ödeneği uzadı mı? Kısa Çalışma ödeneği mart ayını kapsıyor mu? İşte Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili merak edilenler...
18.02.2021 Ekonomi
Güney Kıbrıs'ta Anastasiadis'e öfkelenen halk sokağa döküldü
Güney Kıbrıs'ta Anastasiadis'e öfkelenen halk sokağa döküldü Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde yolsuzluklar ve Covid-19 nedeniyle alınan tedbirlerden bunalan Rumlar sokaklara indi, polisle çatıştı.
13.02.2021 Dünya
Bakan Pekcan: Küresel değer zincirlerinde çeşitlendirmeye gitmeliyiz
Bakan Pekcan: Küresel değer zincirlerinde çeşitlendirmeye gitmeliyiz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Pandemiyi daha iyi, verimli ve daha dirençli küresel değer zincirleri tasarlamak için bir fırsat olarak görmeliyiz ve küresel değer zincirlerinde çeşitlendirmeye gitmeliyiz" dedi.
29.10.2020 Ekonomi
Evden çalışanlar tam maaş mı alır? Evden çalışanlar kısa çalışma ödeneği alacak mı?
Evden çalışanlar tam maaş mı alır? Evden çalışanlar kısa çalışma ödeneği alacak mı? Corona virüsü önlemleri kapsamında evden çalışmak durumunda kalan vatandaşlar, evde kaldıkları süre boyunca maaşlarının tam yatıp yatmadığını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanlarına evden çalışılan süre, kısa çalışma ödeneği kapsamına girer mi, sorularını soruyor. Peki, evden çalışana maaş tam mı yatar? Evden çalışma emekliliği etkiler mi?
23.06.2020 Emekli
Nakdi ücret desteği süresi uzaltıldı mı? Ücretsiz izin ödemeleri devam edecek mi?
Nakdi ücret desteği süresi uzaltıldı mı? Ücretsiz izin ödemeleri devam edecek mi? Corona virüs sürecinde alınan ekonomik tedbirler kapsamında ekonomiyi canlandırmak için atılan adımların yanı sıra istihdamı koruyan tedbirler de bir bir hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında en önemli başlık virüs önlemleri ile ilgili alınan tedbirler. Ancak çalışma hayatına ilişkin tedbirler ve teşviklerin de görüşüldüğü toplantıda milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararlar da alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından İŞKUR tarafından ücretsiz izne çıkarılanlara ödenen Nakdi ücret desteği ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Nakdi ücret desteği süresi uzaltıldı mı? Ücretsiz izne çıkarılanlara verilen nakit ücret desteği ne zamana kadar verilecek? İşte Nakdi ücret desteği ile ilgili son gelişmeler...
9.06.2020 Çalışma Hayatı
Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği süresi uzatıldı mı? Ücretsiz izne çıkarılanlara verilen nakit desteği miktarı ne kadar olacak?
Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği süresi uzatıldı mı? Ücretsiz izne çıkarılanlara verilen nakit desteği miktarı ne kadar olacak? Corona virüs sürecinde alınan ekonomik tedbirler kapsamında hükümet İstihdam Kalkanı paketini devreye alıyor. Ekonomiyi canlandırmak için atılan adımların yanı sıra istihdamı koruyan tedbirler de bir bir hayata geçiriliyor. İlk aşamada kısa çalışma ödeneğinde model değişikliği, istihdamı koruyan teşvikler, işverene fesih yasağı ve ücretsiz izne çıkarılanlara verilen destekler gündemde. Özellikle ücretsiz izne çıkarılan işcilere verilen 1177 TL'lik desteğin de uzatılması bekleniyor. Peki, Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği süresi uzatıldı mı? Ücretsiz izne çıkarılanlara verilen nakit desteği devam edecek mi? Ücretsiz izne çıkarılanlara verilen nakit desteği miktarı ne kadar olacak? İşte ücretsiz izne çıkarılanlara verilen destek ile ilgili son gelişmeler...
9.06.2020 Gündem
SSK ve  Bağ-Kur emekli MAAŞI ne zaman ödenecek? Tarihlerine göre bayram öncesi emekli maaşları ödemeleri...
SSK ve Bağ-Kur emekli MAAŞI ne zaman ödenecek? Tarihlerine göre bayram öncesi emekli maaşları ödemeleri... Ramazan Bayramı’nın başlamasına günler kala, corona virüsünün de etkisiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emekli aylığı ödemeleri ile ilgili açıklama yapmış ve emekli maaşlarının önce çekildiğini duyurmuştu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamanın ardından SSK ve Bağklular emekli maaşlarının ödeneceği tarihi araştırmaya başladı. Peki, SSK emekli maaşı ne zaman ödenecek? – Bağkur emekli maaşı ne zaman yatacak? İşte Tarihlerine göre bayram öncesi emekli maaşları ödemeleri…
20.05.2020 Emekli
Sicil affı ne oldu, çıkacak mı? Banka kredi kartı sicil affı ne zaman Resmi Gazete’te yayımlanır?
Sicil affı ne oldu, çıkacak mı? Banka kredi kartı sicil affı ne zaman Resmi Gazete’te yayımlanır? Corona virüsü önlemlerinin arttırılmasıyla alınan ekonomik tedbirler devam ederken, vatandaşın alınan tedbirler ile ilgili yaptığı araştırmalar da arttı. Bu kapsamda kredi borcu ya da kredi kartı borcu olanlar da sicil affı ne oldu, sorusuna yanıt arama başladı. Peki, Sicil affı ne oldu, çıkacak mı? Banka kredi kartı sicil affı ne zaman Resmi Gazete’te yayımlanır?
14.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomik Tedbirler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomik tedbirler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.