Ekonomi Zirvesi

Ekonomi Zirvesi

Son dakika ekonomi zirvesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekonomi zirvesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekonomi zirvesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomi Zirvesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomi zirvesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 796 ekonomi zirvesi haberi bulunmuştur. Tüm ekonomi zirvesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yapay zekada gelişme var! Trafikte araçları verimli hale getirecek
Yapay zekada gelişme var! Trafikte araçları verimli hale getirecek Uber'in 70 ülkede, 10 binden fazla şehirde faaliyet gösterdiğini ifade eden Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ilk panelinde konuşan Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, "2023 yılındaki toplam platform işlem hacmi 137 milyar doların üzerine çıktı" dedi.
26.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 'Güven ortamını pekiştiriyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 'Güven ortamını pekiştiriyoruz' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yaptı. Yılmaz, "Ekonomide öngörülebilirliği artırmayı hızlandırıyoruz. Güven ortamını pekiştiriyoruz" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
Beştepe'de ekonomi zirvesi! Yeni eylem planı geliyor
Beştepe'de ekonomi zirvesi! Yeni eylem planı geliyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, eylül ayını işaret ederek 'Yeni eylem planı ortaya koyacağız' dedi. Yılmaz, ayrıca enflasyon, büyüme ile yeni ekonomik adımlarla ilgili bilgi verdi.
15.08.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Uludağ Ekonomi Zirvesi 2023" programına katılıyor. Bakan Nebati "ihracatımız Mart 2023 itibarıyla yıllık 255,7 milyar dolara ulaşmış, her geçen gün yeni rekorlar kırmaya devam etmiştir" dedi. Nebati ayrıca "Artan enflasyon ve hayat pahalılığına karşı aldığımız tedbirlerle ve küresel normalleşmenin de katkısıyla enflasyonu düşürmeye başladık; tedrici olarak tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız" ifadesini kullandı.
28.04.2023 Ekonomi
Birinci ve ikinci el konut kredilerinde değişiklik ile ilgili açıklama! Bakan Nebati'den flaş duyuru
Birinci ve ikinci el konut kredilerinde değişiklik ile ilgili açıklama! Bakan Nebati'den flaş duyuru Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, birinci ve ikinci el konut kredilerindeki değişikliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "BDDK bazı ek düzenlemelere gitti. 10 milyon üzeri değere sahip konutlar için konut kredisi alınamayacak. Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek." ifadelerini kullandı.
24.06.2022 Ekonomi
Binali Yıldırım: Dünya küresel gıda krizinin arifesindedir
Binali Yıldırım: Dünya küresel gıda krizinin arifesindedir  25'nci Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Rusya ve Ukrayna bu savaş öncesi dünya gıda ihtiyacının 3'te 1'inden fazlasını sağlıyordu. Pandemide tedarik zinciri bozuldu. Fiyatlarda artış çok fazla oldu. Bir de bu kriz devreye girince bu gıda meselesi birçok meselenin önüne geçti. Bugün dünya, küresel gıda krizinin arifesindedir" dedi.  
8.06.2022 Siyaset
Kritik ekonomi zirvesi! 3 bakan bir araya geldi, anlaşma sağlandı
Kritik ekonomi zirvesi! 3 bakan bir araya geldi, anlaşma sağlandı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile tarımsal üretimi arttırmaya ve enerji giderlerini azaltmaya yönelik toplantı yaptıklarını duyurdu.
14.04.2022 Ekonomi
Dolar, altın ve ekonomide yeni model! 5 aksiyon adımı...
Dolar, altın ve ekonomide yeni model! 5 aksiyon adımı... Türkiye ekonomisinde yeni dönem. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasıyla buluşmasında 5 aksiyon adımı öne çıktı. Dolar, altın, KOBİ,depozito koruma fonu ve endüstri bölgeleri… İşte ekonominin yol haritasındaki önemli adımlar...
15.12.2021 Ekonomi
İstanbul'da ekonomi zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nebati ve Kavcıoğlu ile görüştü
İstanbul'da ekonomi zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nebati ve Kavcıoğlu ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve kamu bankalarının genel müdürleriyle bir araya geldi. Üsküdar'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı olarak saat 15.00'de başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.
13.12.2021 Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Tarım, orman ve su tarihte hiç olmadığı kadar önemli hale geldi
Bakan Pakdemirli: Tarım, orman ve su tarihte hiç olmadığı kadar önemli hale geldi Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ikinci gününün açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, yeşil ekonomi temelinde sürdürülebilir bir ekonominin oluşturulmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Pakdemirli, tarım, orman ve sudan oluşan üç stratejik alanın, tarihte hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini belirtti.
25.11.2021 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı: 2021 turizm gelir hedefimizi 22 milyar dolar olarak güncelledik
Bakan Ersoy açıkladı: 2021 turizm gelir hedefimizi 22 milyar dolar olarak güncelledik Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesinin ilk gün kapanış konuşmasını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2020'deki pandemiye bağlı durgun dönemin ardından başarılı aşılama programıyla biraz gevşeme oldu. Ancak her ne olursa olsun artık farklı bir dünyadayız ve bu farklılaşan alışkanlık ve anlayışların iş sahalarımıza yansıdığının, kalıcı olduğunun bilincinde olmak zorundayız dedi.
27.11.2021 Ekonomi
'Enerji sektörüne 19 yılda 100 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı'
'Enerji sektörüne 19 yılda 100 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yerli sermaye desteğinin yanı sıra, bugün yabancı bankalar, bölgesel kalkınma fonları, yatırım bankaları, ajanslar, hibeler gibi pek çok yurt dışı kaynaklı finansman modeli de yatırımcılarımız tarafından değerlendiriliyor. Bu sayede enerji sektörüne son 19 yılda 100 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı" dedi.
25.03.2021 Ekonomi
Destek açıklaması! Resmen duyuruldu, bugünden itibaren...
Destek açıklaması! Resmen duyuruldu, bugünden itibaren... Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. Bakan Varak duyurdu. Bugünden itibaren başlıyor. Ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOSGEB'in Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı adını verdiğimiz yeni programının ilk çağrısına bugün itibarıyla çıkıyoruz." ifadesini kullandı.
25.03.2021 Ekonomi
Cumhuriyet tarihinde ilk: Birinci Su Şurası pazartesi başlıyor
Cumhuriyet tarihinde ilk: Birinci Su Şurası pazartesi başlıyor Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleşecek Birinci Su Şurası'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde haftaya pazartesi günü başlatıyoruz." dedi.
24.03.2021 Ekonomi
'Türkiye yaşadığı türbülansı aşacak ve yoluna devam edecek'
'Türkiye yaşadığı türbülansı aşacak ve yoluna devam edecek' Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, "Türkiye, şu anda yaşadığı türbülansı aşacak, sakinleşecek ve yoluna devam edecek." dedi.
24.03.2021 Ekonomi
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Turizmde rakiplerimize göre daha az kayıp yaşayacağız
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Turizmde rakiplerimize göre daha az kayıp yaşayacağız Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nı ve tanıtım etkinliklerini başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu ikisinin etkileriyle rakiplerimizden görece daha az kayıpla, turist sayısında yüzde 70 daralmayla, gelirde ise yüzde 67-68 daralmayla yılı kapatacağız görünüyor." dedi.
10.12.2020 Ekonomi
Pazartesi günü Lityum Karbonat üretimi başlıyor! Bakan Dönmez duyurdu
Pazartesi günü Lityum Karbonat üretimi başlıyor! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Pazartesi günü, Eskişehir Kırka Eti Maden Tesisleri'nde Lityum Karbonat üretimine başlıyoruz. Bu üretim yerli elektrikli otomobilin pil yapımında önemli bir girdi olarak kullanılacak" dedi.
4.12.2020 Ekonomi
Ekonomi zirvesi toplanıyor
Ekonomi zirvesi toplanıyor Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkanlığında bugün Genişletilmiş Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) yapılacak
28.04.2020 Ekonomi
Merkel'den flaş Türkiye hamlesi
Merkel'den flaş Türkiye hamlesi Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye-AB arasındaki göç mutabakatının yeni bir aşamaya getirilmesi için çaba göstereceğini söyledi.
9.03.2020 Dünya
Thunberg Davos Zirvesi'nde konuştu: Bugüne kadar...
Thunberg Davos Zirvesi'nde konuştu: Bugüne kadar... Davos Zirvesi'nde konuşan Greta Thunberg, "İklim değişikliği ile savaşmak adına hiçbir şey yapılmadı" ifadelerini kullandı.
21.01.2020 Dünya
Yerli otomobil elektrikli SUV’la başlıyor
Yerli otomobil elektrikli SUV’la başlıyor 2022’de satışa sunulacak yerli otomobil yüzde 100 elektrikli SUV modeli olacak. Fikri mülkiyet hakları Türkiye’ye ait olan otomobilin üretileceği akıllı fabrika inşaatına ise bu yıl başlanacak. Yerli otomobil projesinin istihdama katkısı doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 20 bin kişi olacak.
25.03.2019 Ekonomi
Katar'dan Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım!
Katar'dan Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım! Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkiyi değerlendiren Katar Finans Merkezi CEO’su Yousuf Mohamed Al-Jaida, Türkiye’ye yapılan yatırımların 20 milyar doları aştığını ve bunun yanında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin, 2018 Ağustos ayı itibariyle 15 milyar dolar ek yatırım yaptığını belirtti.
25.03.2019 Ekonomi
Bakan Varank: Hedef ürünlerde ithal ikamesini gerçekleştiriyoruz
Bakan Varank: Hedef ürünlerde ithal ikamesini gerçekleştiriyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Uçtan Uca Yerlileşme Programı'na ilişkin "Üretici ve tüketici arasında yeni bir iş birliği modeliyle hedef ürünlerde ithal ikamesini gerçekleştiriyoruz. Bir sonraki adım bu ürünlerin ihraç edilmesi olacak." dedi.
23.11.2018 Siyaset
Dudak tiryakisi
Dudak tiryakisi Dün dolarda çok enteresan saatler yaşandı. TCMB’nin “Gerekli adımlar atılacak” mesajı 4.50’ye fırlayan dolara geri adım attırdı. TCMB Başkanı’na randevu verilmesi de iyimserliği pekiştirdi. Faiz silahı çekilmeden, sadece sözlü açıklamalar 10 kuruşluk gerileme yarattı
16.05.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomi Zirvesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomi zirvesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.