Edirne Valisi

Edirne Valisi

Son dakika Edirne Valisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Edirne Valisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Edirne Valisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Edirne Valisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan edirne valisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 439 edirne valisi haberi bulunmuştur. Tüm edirne valisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı haziranda bitmesi hedefleniyor!
Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı haziranda bitmesi hedefleniyor! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ilerleme yüzde 80'nin üzerinde tamamlandığını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne-İstanbul arasını 1 saat 30 dakikaya düşürecek projenin Edirne ayağının haziran ayında bitirilmesinin planlandığını ifade etti.
7.05.2024 Gündem
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası gerçekleşti.
1.02.2024 Vitrin
Yunus Sezer kimdir, nerenin valisi oldu? Eski AFAD Başkanı Yunus Sezer nereli, kaç yaşında, evli mi, ne mezunu? İşte Yunus Sezer’in eğitimi…
Yunus Sezer kimdir, nerenin valisi oldu? Eski AFAD Başkanı Yunus Sezer nereli, kaç yaşında, evli mi, ne mezunu? İşte Yunus Sezer’in eğitimi… AFAD Başkanı Yunus Sezer, Edirne Valisi olarak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 57 ile yeni vali ataması yapılırken, AFAD Başkanı Yunus Sezer de Edirne Valisi olarak görevlendirildi. Peki, Yunus Sezer kimdir, ne mezunu, kaç yaşında ve nereli? İşte Yeni Edirne Valisi Yunus Sezer hakkında merak edilenler…
10.08.2023 Gündem
Gurbetçilerin bayram için Türkiye’ye girişleri başladı
Gurbetçilerin bayram için Türkiye’ye girişleri başladı Yaz tatilini ve Kurban Bayramı’nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, Edirne'deki sınır kapılarından giriş yapmaya başladı.
14.06.2023 Yaşam
Şehit polis, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı Hatay'da meslektaşı Mustafa S. tarafından tabancayla vurularak şehit edilen komiser yardımcısı Selim Sarıkaya (36), Kırklareli'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye polis şapkasıyla katılan Sarıkaya'nın 2 oğlu, eşi, babası, annesi ve ablası tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
11.06.2023 Gündem
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu Saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı inşa edilen demiryolu ile Edirne-İstanbul arası 1 saat 10 dakikaya düşecek. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’yi İstanbul’a bağlayacak Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin 2024 yılında Çerkezköy’den Kapıkule'ye kadar olan hattaki tüm çalışmalar bitmiş olacağını belirtti.
31.05.2023 Ekonomi
Bulgar polisin öldürülmesinde şüpheli 2 kardeş, ormanda yakalandı
Bulgar polisin öldürülmesinde şüpheli 2 kardeş, ormanda yakalandı Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Küçünlü köyü sınır bölgesinde, Bulgaristan sınır polisi Petır Bicvarov'un (30), av tüfeğiyle öldürülmesiyle ilgili jandarma komandolar tarafından ormanda yakalanan Mustafa E. (34) ile kardeşi Engin E. (28) adliyeye sevk edildi. Çobanlık yapan ve 'hırsızlık' suçundan kayıtları olan kardeşler, ifadelerinde, Bulgar polisinin tellerin yanından uzaklaşmak için kendilerini uyarıp, araç farını üzerlerine yakınca ateş açarak kaçtıklarını söylediği öğrenildi. 
9.11.2022 Gündem
Bakan Kirişci'den çiftçilere müjde! 1000 TL artıyor
Bakan Kirişci'den çiftçilere müjde! 1000 TL artıyor Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çeltik alım fiyatının ton başına 1000 lira artırıldığını açıkladı. Söz konusu fiyatın, TMO'ya ürününü daha önce verenler için de geçerli olduğunu söyleyen Kirişci, "Gelişen piyasa koşullarını dikkate alarak TMO'nun çeltik fiyatlarını her bir çeşit için ton başına 1000 TL artırıyoruz. Bu fiyat farkından bugüne kadar TMO'ya ürün teslim eden üreticilerimiz de faydalandırılacaktır" dedi.
5.10.2022 Ekonomi
Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Soylu, bombalı saldırının faillerinin yakalandığını açıkladı
Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Soylu, bombalı saldırının faillerinin yakalandığını açıkladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da cezaevi servis aracına düzenlenen, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenlenen MLKP üyesi 3 kişinin yakalandığını açıkladı. Soylu, "Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koyduğu bu büyük başarıyla beraber eylemi gerçekleştiren Seda Baykal MLKP terör örgütü üyesi, eylemi gerçekleştiren Dilek Aksu, bunlara da kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar, emniyet istihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir" dedi.
17.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gurbetçilere mektup!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gurbetçilere mektup! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Kapıkule Sınır Kapısı'nda dönüş için bekleyen gurbetçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubu ile yaşadıkları sorunlarla ilgili çözümleri anlatan bir broşür verdi.
4.09.2022 Gündem
Çiftçilerin yüzünü güldürecek gelişme!
Çiftçilerin yüzünü güldürecek gelişme! Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, geçen yıl 1 milyon 73 bin dekar arazide ayçiçeği ekimi yapıldığını belirterek, "Toplam rekoltemiz 285 bin ton civarındaydı. Bu yıl itibarıyla bizdeki veriler, daha yüksek bir ekim alanını işaret ediyor. Yaklaşık 1 milyon 200 bin dönüm civarında arazide ayçiçeği ekiminin olduğunu öngörüyoruz. Yıllık rekolte beklentimizin de yaklaşık 300 bin tonun üzerinde olacağını düşünüyoruz" dedi.
30.08.2022 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanlığı, taşkınların bilançosunu açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, taşkınların bilançosunu açıkladı Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, Türkiye'de 1975'ten bugüne 2 bin 600'ün üzerinde taşkın yaşandığını belirterek, "Bu taşkınlarda 900'den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 990 bin hektarlık alan taşkına maruz kalmış ve zarar olarak değerlendirdiğimizde de 4 milyar dolardan fazla da mali zarar meydana gelmiştir" dedi.
6.07.2022 Gündem
Halkalı- Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi'nde raylara ilk kaynak törenle yapıldı
Halkalı- Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi'nde raylara ilk kaynak törenle yapıldı Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi'nde raylara ilk kaynak Edirne'nin Havsa ilçesinde törenle yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Projemiz tamamlandığında, Halkalı-Kapıkule arasında 229 kilometrelik güzergahta çift hatlı, 200 kilometre/saat hızında, yolcu ve yük taşımak mümkün olacaktır. Bulgaristan, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile İstanbul'u hızlı tren ağına bağlayacak proje hizmete alındığında, Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahat süresi 4 saatten 1 saat 36 dakikaya, yük taşıma süresi 6,5 saatten 3 saat 6 dakikaya düşecek" dedi. AB Komisyonu Avrupa Genişleme ve Komşuluk Genel Müdürlüğü Türkiye'den Sorumlu Müdürü Henrike Trautmann ise projenin dünyadaki en büyük Avrupa Birliği projesi olduğunu söyledi.
8.06.2022 Ekonomi
Valiyi harekete geçiren fotoğraf! 'İlk defa görüyorum'
Valiyi harekete geçiren fotoğraf! 'İlk defa görüyorum' Bulgaristan'a geçmek isteyen TIR'lar yoğunluk nedeniyle 39 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Birçok sürücü malları bozulacağı için isyan etti. Aksaklığın sebebinin Bulgaristan kaynaklı olduğu açıklandı. 21 yıldır bu işi yapan bir sürücü, "İlk defa bu kadar uzun bir kuyruk gördüm" dedi. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık da olay yerine giderek sürücüleri dinledi. İşte son dakika haberinin detayları...
28.05.2022 Gündem
Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğu, 39 kilometreye ulaştı
Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğu, 39 kilometreye ulaştı Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için bekleyen şoförlerin ihraç yüklü TIR'larının oluşturduğu kuyruk, 39 kilometreyi buldu. Kapıkule Sınır Kapısı'nda ise 3 bin 500'den fazla TIR, çıkış için bekletiliyor.
28.05.2022 Gündem
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de! 2022 Yeni Valilik Kararnamesine göre hangi illerin valilileri değişti, hangi valililer görevden alındı?
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de! 2022 Yeni Valilik Kararnamesine göre hangi illerin valilileri değişti, hangi valililer görevden alındı? Cumhurbaşkanlığı kararı ile bazı valilerin görev yerleri değişti. Atama kararnamasi ile 10 ilin valisi görevden alınırken; 9 ile yeni vali atandı. Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda 20 ilin valisi de değişti. Peki, Yeni Valilik Kararnamesine göre hangi illerin valilileri değişti, hangi valililer görevden alındı?
12.05.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu, Bulgar mevkidaşı tarafından tampon bölgede karşılandı
Bakan Karaismailoğlu, Bulgar mevkidaşı tarafından tampon bölgede karşılandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi temasta bulunmak üzere Bulgaristan’a gitti. Bakan Karaismailoğlu'nu Kapıkule Sınır Kapısı ile Kapitan Andreevo Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Nikolay Sabev karşıladı. 
17.02.2022 Gündem
Selimiye Camisi, kılınan son cuma namazıyla restorasyona alındı
Selimiye Camisi, kılınan son cuma namazıyla restorasyona alındı Türk İslam tarihinin en önemli eserlerinden, Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camisi ve Keşan ilçesindeki 5 asırlık Hersekzade Ahmet Paşa Cami, kılınan son cuma namazlarıyla restorasyona alındı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Türk İslam medeniyetinin en muhteşem eseri olan Selimiye'ye böyle bir restorasyonu yapabilmenin onurunu, şerefini, gururunu hep birlikte yaşıyor olacağız. İnşallah bu restorasyon, Selimiye'yi bir asır daha geleceğe taşıyacaktır" dedi.
21.01.2022 Gündem
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı Edirne’de 12. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Enez Ayasofya (Fatih) Cami-i Şerifi 56 yıl sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kılınan Cuma namazı ile yeniden ibadete ve ziyarete açıldı.
24.12.2021 Gündem
Edirne'de yağmur felaketi: 11 kişi kurtarıldı, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Edirne'de yağmur felaketi: 11 kişi kurtarıldı, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Edirne'nin Enez ilçesinde sel nedeniyle mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı. Dere kenarındaki evinde yaşayan 75 yaşındaki Murat Güneş de sel sularına kapıldı. Güneş'in en son komşusuyla telefonda görüştüğü ve 'beni kurtarın' dediği öğrenildi. AFAD ve jandarma ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde Güneş'in cansız bedeni evine 200 metre uzaklıkta dere yatağında bulundu. Yağış ise etkisini artırarak devam ediyor.
13.12.2021 Yaşam
Şentop: Bir canı sahiplendiğinizde sorumluluğun bilincinde olun
Şentop: Bir canı sahiplendiğinizde sorumluluğun bilincinde olun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Prof. Dr. Mustafa Şentop, Hayvan Hakları Federasyonu'nun istatistiklerine göre Türkiye'de, satın alınan evcil hayvanların yüzde 60-70'inin bir süre sonra sokağa atıldığını söyleyerek, "Bir canı sahiplendiğiniz zaman lütfen aldığınız sorumluluğun bilincinde olun" dedi.
3.10.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması Milli Savunma Bakanı Akar, "Yunanistan'ın yayılmacı tutum, yaklaşımlar ve provokatif davranışlarla bir yere varamayacağını, bu politikaların akıldan uzak olduğunu, boş hayal peşinde koşmaktan başka bir anlama gelmediğini görmesi lazım." dedi.
29.08.2021 Siyaset
Bakan Kurum: Artık şehirde at arabacılığı yapılmayacak
Bakan Kurum: Artık şehirde at arabacılığı yapılmayacak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Keşan'da "At arabaları triportöre dönüşüyor" projesi programına katıldı. Burada konuşma yapan Kurum, "Artık şehirde hiçbir şekilde at arabacılığı yapılmayacak" dedi.
10.03.2021 Gündem
Vali isteğini bu sözlerle duyurdu: 'İki ay hayırsız evlat olun'
Vali isteğini bu sözlerle duyurdu: 'İki ay hayırsız evlat olun' Korona risk haritasında 'çok yüksek riskli' iller arasında bulunan Edirne'de, Vali Ekrem Canalp, vatandaşlardan tedbirlere uymalarını isteyerek, "Lütfen, nisan ayının sonuna kadar kimse, komşusunu ziyaret etmesin. Hatta bizim kültürümüzde anne babasını ziyaret eden evlat hayırlı evlattır. Evlatlar, istirham ediyorum, 2 ay süreyle hayırsız evlat olsunlar ve 2 ay boyunca anne ve babasını dahi ziyaret etmesinler. Kardeşler de ziyaret etmesinler" dedi.
5.03.2021 Gündem
SMS ile koronavirüs uyarısı! Dikkatli olun
SMS ile koronavirüs uyarısı! Dikkatli olun Edirne Valiliği, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle vatandaşları, cep telefonlarına SMS göndererek, dikkatli olmaları yönünde uyardı.
26.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Edirne Valisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki edirne valisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.