Bulgaristan

Bulgaristan

Son dakika Bulgaristan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bulgaristan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bulgaristan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulgaristan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulgaristan gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.709 bulgaristan haberi bulunmuştur. Tüm bulgaristan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın
Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın Mısır’dan Bulgaristan’a seyir halindeki kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı Akbaş önlerinde yangın çıktı. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğazı’nda ‘Ak Discovery' isimli 107 metrelik kuru yük gemisinde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.
25.04.2024 Gündem
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi yaralandı
Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi yaralandı Kırklareli'nin Kavaklı beldesi yakınlarında Bulgaristan'a yolcu taşıyan otobüs Kırklareli'nde devrildi. Kazada 11 kişi yaralandı.
19.04.2024 Gündem
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor"
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" Kozan’ın Hacıbeyli Mahallesi'nde bu yıl 10 dönüm araziye 27 bin 500 lahana fidesi eken üretici Haşim Taşkın tarlada kilosu 8 TL’den 1 TL’ye düşen lahanayı satamayınca kendi toplayıp köyüne dağıtma kararı aldı. 10 gündür tarladan topladığı lahanaları dağıtan Taşkın, "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" dedi.
8.04.2024 Adana
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3-4 Nisan tarihlerinde NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidecek.
2.04.2024 Gündem
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladı
'AB Karadeniz Havzası' programının son proje teklif başvuruları başladı Dışişleri Bakanlığı, AVRUPA Birliği (AB) Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı'nın 52 milyon avro bütçeli ikinci ve son teklif çağrısının başvuru süreci başladı.'Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı', 2021-2027 dönemi ikinci çağrısından 25 il yararlanacağı vurgulandı.
1.04.2024 Gündem
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti Almanya’nın Solingen kentinde dün gece 02.30 sularında çıkan yangında, biri bebek dört Bulgaristan Türkü hayatını kaybetti, 9'u ağır 21 kişi ise yaralandı. Savcılık faciaya ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.
26.03.2024 Gündem
Fatih Terim, Fenerbahçeli yıldıza kafayı taktı!
Fatih Terim, Fenerbahçeli yıldıza kafayı taktı! Fenerbahçe U19 ile Panathinaikos U19, özel maçta karşı karşıya geldi. Teknik direktörlüğünü Semih Şentürk'ün yaptığı Fenerbahçe U19, karşılaşmadan 3-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim de müsabakayı izleyenler arasında yer aldı. Terim'in sarı - lacivertli bir futbolcuyu beğendiği ve takibe aldığı iddia edildi. İşte detaylar...
26.03.2024 Fenerbahçe
Günün En Çok Oynanan Maçları
Günün En Çok Oynanan Maçları Misli’de günün iddaa programı içerisinde en çok oynanan bahisleri ve Misli.com yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
25.03.2024 İddaa
Milyonlar havada uçuştu! Jandarmaya bağışladı
Milyonlar havada uçuştu! Jandarmaya bağışladı Burdur’un Bucak ilçesinde eşi öldükten sonra tek başına yaşayan Fatma Arıcan'a Antalya kara yolu üzerinde bulunan yaklaşık 3 dönümlük arazisine milyonlarca lira teklif yapılmasına rağmen red etti. Arıcan, "Devletim hep yanımda oldu, şimdi ben de arazimi devletime veriyorum" diyerek arazisini jandarmaya bağışladı.
13.03.2024 Gündem
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023'te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı. Romanya'dan gelen SNTGN Transgaz'ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi'ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya'da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya'da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır "dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Avrupa’da iş bulmanın en kolay olduğu şehir belli oldu!
Avrupa’da iş bulmanın en kolay olduğu şehir belli oldu! Avrupa Birliği’nde (AB) iş bulmanın en kolay olduğu şehrin Prag olduğu belirlendi. AB Komisyonu her yıl hazırladığı Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi raporunu kamuoyuna duyurdu. İstihdam imkanlarının da değerlendirildiği rapora göre, AB’nin kuzey bölgelerinde iş bulma olasılığı güneye kıyasla daha fazla.
3.03.2024 Ekonomi
Şişecam’dan yeni karar! 114 milyon dolarlık yatırıma imza atılacak
Şişecam’dan yeni karar! 114 milyon dolarlık yatırıma imza atılacak Şişecam Türkiye, İtalya ve Bulgaristan’da toplam kapasitesi 20 milyon metrekareye yaklaşan üç yeni kaplamalı cam hattı için 114 milyon dolarlık yatırıma imza atacak.
3.03.2024 Ekonomi
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor?
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan Estavini Kralı, Macaristan Başbakanı, Türkmenistan Devlet Başkanı ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile görüştü.
1.03.2024 Gündem
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi Edirne'de baharın gelişinin müjdeleyicisi olduğuna inanılan ve her yıl 1 Mart'ta tüm Balkanlar'da kutlanılan 'Baba Marta' etkinliği yapıldı.
1.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı Antalya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Serik ilçesindeki Mecek Camii'nde kıldı. Çıkışta sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, çocuklara harçlık verdi, oyuncak dağıttı.
1.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi.
1.03.2024 Gündem
Eğitimde önemli dönüşüm: "S2DInTs Projesi"
Eğitimde önemli dönüşüm: "S2DInTs Projesi" Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve 2 yıl devam eden “S2DInTs Projesi” tamamlandı.
27.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan müttefikimiz ve dostumuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan müttefikimiz ve dostumuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Kurultayı’na gönderdiği video mesajda, "Çok boyutlu meydan okumalarla karşılaştığımız bir dönemde Türkiye Bulgaristan ilişkilerinin ilerletilmesine ayrı bir ihtimam gösteriyoruz. Bulgaristan’la münasebetlerimizi her alanda geliştirmenin çabasındayız" dedi.
24.02.2024 Gündem
Sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 arttı! Hedef 200 milyon dolar
Sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 arttı! Hedef 200 milyon dolar Türkiye, 2023/24 sezonunun ilk 4 aylık döneminde sofralık zeytin ihracatını yüzde 21'lik artışla 61 milyon dolardan 73,7 milyon dolara taşırken, Türkiye'nin sofralık zeytin ihracatı döviz bazında yüzde 52 değerlendi. Sektör, 2023/24 sezonu sonunda ihracatta 200 milyon doları aşmayı hedefliyor.
23.02.2024 Ekonomi
Uluslar Ligi'nde kuralar çekildi! Türkiye'nin rakipleri belli oldu
Uluslar Ligi'nde kuralar çekildi! Türkiye'nin rakipleri belli oldu A Milli Futbol Takımı'nın B Ligi'nde mücadele edeceği 2024/25 UEFA Uluslar Ligi kura çekimi heyecanı sona erdi. A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri Galler, İzlanda ve Karadağ oldu.
8.02.2024 Futbol
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor
A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde rakipleri belli oluyor A Milli Futbol Takımı, 2024-2025 UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde mücadele edeceği rakipleri yarın Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak kura çekimi ile belli olacak.
7.02.2024 Süper Lig
Yatalak babalarını bırakmayınca ikinci depremde tüm aile can verdi
Yatalak babalarını bırakmayınca ikinci depremde tüm aile can verdi Adana'da 6 Şubat'ta ilk depremde binaları zarar gören ancak babaları yatalak olduğu için evi terk etmeyen aile ikinci depremde bina çökünce hayatını kaybetti. Geride kalan dede ve babaanne depremin yıldönümü öncesi acılarının hala çok taze olduğunu söyledi. Depremde ölen aileden geriye ikinci depremden önce evlerini çektikleri video kalırken videoda evdeki çatlaklar görüldü.
4.02.2024 Adana
Bakan Fidan: Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceğiz
Bakan Fidan: Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceğiz Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile gerçekleştirdiği basın toplantısında “Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceğiz. Bu konunun tartışılmasını bırakın akıldan geçirilmesi bile söz konusu olamaz” dedi.
30.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bulgaristan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulgaristan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.