Duma

Duma

Son dakika duma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan duma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını duma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Duma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan duma gelişmeleri de dahil olmak üzere 514 duma haberi bulunmuştur. Tüm duma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önce yemin edecek, sonra yeni kabineyi açıklayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan önce yemin edecek, sonra yeni kabineyi açıklayacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü’nde açıklanacak. Erdoğan’ın yemin ve göreve başlama törenlerine, aralarında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de aralarında bulunduğu 20 dünya lideri, çok sayıda bakan ve temsilci katılacak.
3.06.2023 Gündem
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi!
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi! Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaştı. Pazartesi itibarıyla Rus petrolüne karşı 60 dolar tavan fiyat uygulanacak.
4.12.2022 Dünya
Ukrayna’nın Kakhovka barajına saldırdığı iddia edildi
Ukrayna’nın Kakhovka barajına saldırdığı iddia edildi Rus basınında yer alan haberlerde, Ukrayna ordusunun Rus işgali altında bulunan Herson bölgesindeki Kakhovka barajına saldırı düzenlediğini iddia etti.
6.11.2022 Dünya
Putin, Ukrayna'dan ilhak edilen bölgelerde sıkı yönetim ilan etti
Putin, Ukrayna'dan ilhak edilen bölgelerde sıkı yönetim ilan etti Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun saldırıları nedeniyle Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde sıkı yönetim ilan etti.
19.10.2022 Dünya
Rusya'ya şok! Ukrayna, Herson bölgesinde ilerliyor
Rusya'ya şok! Ukrayna, Herson bölgesinde ilerliyor Ukrayna, Rusya tarafından ilhak edilen 4 bölgeden biri olan Herson'daki Mala Oleksandrivka köyünde yeniden hakimiyet sağladı.
5.10.2022 Dünya
Duma’dan Ukrayna'dan ilhak edilen 4 bölgenin Rusya'ya katılımına onay
Duma’dan Ukrayna'dan ilhak edilen 4 bölgenin Rusya'ya katılımına onay Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına katılımı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ardından Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da da onaylandı.
3.10.2022 Dünya
Kremlin'e yakın ismin kızı öldürüldü! Saldırının arkasındaki ismi açıkladılar...
Kremlin'e yakın ismin kızı öldürüldü! Saldırının arkasındaki ismi açıkladılar... Ünlü Rus düşünür Aleksander Dugin’in aracına yerleştirilen bombanın infilakı Rusya’da gündemi sarstı. Ülkede halk nezdinde Ukrayna karşıtı hareketlerin ivme kazanması bekleniyor. Suikast sonucu kızını kaybeden 60 yaşındaki Dugin, 2007 yılında Türkiye’de görülen “Ergenekon” davasında da adını duyurmuştu. Suikastın üzerinden 48 saat geçmeden eski Rus vekil saldırının arkasındaki ismi açıkladı.
22.08.2022 Dünya
Rusya’daki yabancı haber kuruluşlarının kapatılmasına izin veren yasa onaylandı
Rusya’daki yabancı haber kuruluşlarının kapatılmasına izin veren yasa onaylandı Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından Batılı ülkelerin Rus devlet haber kuruluşlarını kapatmasının ardından Rusya’daki yabancı haber kuruluşlarının kapatılmasına izin veren yasayı onayladı.
24.05.2022 Dünya
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu!
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ülkenin doğusunda tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Batı'nın Kiev'e gönderdiği büyük bir silah sevkiyatının Ukrayna'nın kuzeybatısında uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Mariupol'de Rusya'ya karşı direnişi sürdüren Azovstal çelik fabrikasındaki Ukrayna askerlerinin son grubunun da teslim alındığını, fabrikanın tamamen boşaltıldığını açıkladı.
21.05.2022 Dünya
Rusya, 287 İngiliz Avam Kamarası üyesini yaptırım listesine ekledi
Rusya, 287 İngiliz Avam Kamarası üyesini yaptırım listesine ekledi Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İngiltere’ye misilleme olarak 287 İngiliz Avam Kamarası üyesinin yaptırım listesine dahil edildiği duyuruldu.
27.04.2022 Dünya
Rusya'dan ABD'ye karşı hamle: 398 kongre üyesine kara liste kararı
Rusya'dan ABD'ye karşı hamle: 398 kongre üyesine kara liste kararı Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın 398 ABD’li kongre üyesini ‘kara listeye’ aldığını duyurdu.
13.04.2022 Dünya
Youtube, Rus parlamentosunun kanalına erişimi engelledi
Youtube, Rus parlamentosunun kanalına erişimi engelledi Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Youtube kanalına erişim engellendi.
9.04.2022 Dünya
Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski hayatını kaybetti
Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski hayatını kaybetti Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Türkiye’nin de yakından tanıdığı Liberal Demokrat Partisi (LDPR) lideri Vladimir Jirinovski’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.
6.04.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop'tan 'müzakere' değerlendirmesi: İstanbul’da yapılacak olması isabetli karar
TBMM Başkanı Şentop'tan 'müzakere' değerlendirmesi: İstanbul’da yapılacak olması isabetli karar TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Birliği (AB) Parlamento Başkanları Toplantısına katılmak üzere geldiği Slovenya’nın Başkenti Lübliyana’da basın mensuplarına Ukrayna-Rusya müzakerelerinin Türkiye’de yapılacak olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
28.03.2022 Siyaset
Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya art arda yaptırımlar! İngiltere'den sonra ABD de duyurdu: 400'den fazla isim var!
Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya art arda yaptırımlar! İngiltere'den sonra ABD de duyurdu: 400'den fazla isim var! Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya dünyadan tepki ve yaptırım yağmaya devam ediyor. Bugün İngiltere'den sonra ABD de yeni bir yaptırım paketi ile 400'den fazla isme uygulanacak kısıtlama ve yasakları duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden "Rus oligarklar Kremlin'in politikalarından şahsen istifade diyorlardı. Bu bedele de ortak olmaları gerek" dedi.
24.03.2022 Dünya
Putin'in sadık gücü Silovikler! Bakın aralarında kimler var...
Putin'in sadık gücü Silovikler! Bakın aralarında kimler var... Ukrayna topraklarına Rus ordusunun girmesiyle başlayan savaş sürerken, askeri harekatın mimarları olarak anılan ‘Kremlin sadıkları’ Siloviklerin gücü her geçen gün artıyor. Vladimir Putin'in en güvenilir danışmanları olan ve yakın çevresinin kalbindeki adamlar olarak anılan Silovikler, Rusya’nın dış dünyayla bağlarının her geçen gün azalmasıyla nüfuslarını artırmaya devam ediyor. İşte Batı medyası tarafından 'Putin'in endişelerini körükleyen seçkin grup' olarak anılan Siloviklerin hikayesi...
19.03.2022 Dünya
SWIFT sistemine alternatif geliyor! Rusya ve Çin harekete geçti
SWIFT sistemine alternatif geliyor! Rusya ve Çin harekete geçti Rusya ile Çin`in iki ülke arasında finansal mesajlaşma sistemi, yani SWIFT sistemine alternatif oluşturulması için çalıştıkları öne sürüldü.
16.03.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 16. güne girildi. Çatışmaların eksik olmadığı bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dnipro kentine hava saldırısı düzenlendi. Bir anaokulu ve bir apartman vurulurken bir ayakkabı fabrikası yerle bir oldu. Kremlin'den gelen flaş açıklamaya göre Putin Zelenski ile görüşmeye hazır olduğunu bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Rusya-Ukrayna müzakere sürecinde bazı olumlu gelişmeler oluyor" açıklamasını yaparken Putin'in çatışmanın başlangıcından bu yana 'yaklaşık sekiz' Rus komutanı görevden aldığı duyuruldu...
11.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme!  Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı Dünyanın korku ile takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya ordusu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktı. Rusya'yı 'nükleer terörizm' ile suçlayan Zelenski, 'Rusya nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçti' dedi. İngiltere, Rusya’nın Ukrayna'daki nükleer santrale saldırısı sonrasında BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. ABD'den "Çatışma bize gelirse biz hazırız" açıklaması gelirken, Ukrayna sınırına 5 kilometre mesafedeki Amerikan askerleri fotoğraflandı.
4.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşda kritik gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın beklediği Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşme başladı. Cephe hattında Rus ordusu Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında çaresiz. Belarus sınırına yakın Chernihiv kenti ve çevresi bombardıman altında. Borodyanka'dan Makariv'e doğru ilerleyen Rus tanklarındaki askerler, Ukraynalılarla çatıştı. Zelenskiy, Rus askerlerine "Gidin ve canınızı kurtarın" diyerek seslendi. Associated Press (AP) haber ajansı ise, çok ses getirecek fotoğraflar servis etti.
28.02.2022 Dünya
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi!
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi! Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birçok ülke Rusya’ya yaptırım uygulamaya başladı. Avrupa Birliği de Rus ekonomisine orta vadede ciddi zararlar verecek yaptırımlar konusunda uzlaştı. Yaptırımlarda öncelik finans sistemine verilirken, Rus havacılığının sekteye uğratılması, ihtiyaç duyulan teknolojik ürünlere sınırlandırma getirilmesi, vize uygulamalarının sertleştirilmesi gibi maddeler de yer alıyor. AB, enerji konusunda ise çok fazla adım atma taraftarı değil.
26.02.2022 Dünya
AB ülkelerinin liderleri "Rusya-Ukrayna krizi" için toplanacak
AB ülkelerinin liderleri "Rusya-Ukrayna krizi" için toplanacak Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in, AB liderine gönderdiği davet mektubu ile liderler yarın Belçika’nın başkenti Brüksel’de Rusya-Ukrayna krizini görüşecek.
23.02.2022 Dünya
ABD Ankara Büyükelçiliği son dakika gelişmesini duyurdu: Yasaklanacaktır
ABD Ankara Büyükelçiliği son dakika gelişmesini duyurdu: Yasaklanacaktır ABD Ankara Büyükelçiliği Basın Ataşesi ve Sözcüsü Julie Eadeh, "ABD Başkanı Biden, bir başkanlık kararnamesiyle Amerikalıların, Ukrayna'nın sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nde yeni yatırım, ticaret ve finansman faaliyetlerinde bulunmasını yasaklayacaktır" dedi.
22.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Duma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki duma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.