Dtö

Dtö

Son dakika dtö haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dtö ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dtö haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dtö

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dtö gelişmeleri de dahil olmak üzere 165 dtö haberi bulunmuştur. Tüm dtö haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı pay, 2023 sonunda yüzde 1,08'e, hizmet ihracatındaki payı da yüzde 1,3'lük artışla rekor seviyeye ulaştı.
11.04.2024 Ekonomi
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik Hindistan başkanlığındaki G20 Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik” dedi.
22.11.2023 Dünya
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak 16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village - GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Accenture ve Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi.
17.01.2023 Ekonomi
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artarak 23,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bakan Muş, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk altı ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve altıda altı yaptık" dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...'
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...' ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un petrol krizi ile ilgili yaptığı konuşma kameralara yakalandı. Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan liderleri gazeteciler konusunda uyarsa da Macron'un sözleri duyuldu.
28.06.2022 Dünya
Türkiye davayı kazandı! Kayıplar telafi edilecek
Türkiye davayı kazandı! Kayıplar telafi edilecek Ticaret Bakanlığı’nın çelik önlemleriyle ilgili AB’ye karşı DTÖ’de açtığı dava, Türkiye lehine sonuçlandı. Dava için kurulan panel Türkiye’nin tezlerini destekledi. AB tarafından itiraz görmeyen ve temyiz edilmeyen panel raporu önümüzdeki günlerde DTÖ'de Anlaşmazlıkların Halli Organı'nda kabul edilecek. Kabul edilen rapor, AB açısından kesin ve bağlayıcı olacak. Bu önlemden etkilenen başta Türkiye olmak üzere birçok çelik ihracatçısı ülke kararın eksiksiz uygulanması ile AB pazarındaki kayıplarını telafi etmeye başlayabilecek.
7.05.2022 Ekonomi
DTÖ AB'nin kararına karşı davada Türkiye haklı bulundu
DTÖ AB'nin kararına karşı davada Türkiye haklı bulundu Avrupa Birliği tarafından belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye'nin başlattığı davada DTÖ paneli Türkiye'yi haklı buldu.
6.05.2022 Gündem
Antalya Deniz Ticaret Odası yöneticisine, denizi kirletmekten 49 bin TL ceza
Antalya Deniz Ticaret Odası yöneticisine, denizi kirletmekten 49 bin TL ceza Antalya'da tarihi Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'nda Deniz Ticaret Odası (DTO) yönetim kurulu üyesi Hanifi Demirkıran'a, deniz üstünde teknesini raspa ve boya yaparak kirletmesi nedeniyle 49 bin TL ceza uygulandı.
28.04.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak İzmir'deki 'Ege Turizm Merkezi Çeşme Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme Projesi ile ilgili oluşturulan plan henüz nihai plan değildir. Buradaki hedeflerimizden biri, sezonu 12 aya yaymak. Bu proje ile birlikte hava trafiği İzmir'de 12 ay başlamış olacak. İzmir tüm dünyaya direkt uçuşlarla birçok noktadan bağlanmış olacak. Ege Bölgesi turist sayısının ve gelirin yüzde 10'unu oluşturuyor. Hedefimiz, Ege'nin turizm payını yüzde 20'ye çıkarmak" dedi.
21.03.2022 Ekonomi
285 bin TL hibe ödüllü girişimcilik yarışması başladı
285 bin TL hibe ödüllü girişimcilik yarışması başladı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Pamukkale Teknokent’in de ortağı olduğu, girişimcilerin iş kurmalarını teşvik etmeye yönelik olarak hazırlanan ve toplamda 285 bin TL hibe desteğinin verileceği KOSGEB İş Planı Ödül Yarışması İş Birliği Protokolü’nün tanıtım toplantısı, Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve paydaş kurumlardan yetkililerin katılımı ile gerçekleştirildi.
28.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Muş duyurdu! İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı
Bakan Muş duyurdu! İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracat ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 artışla 20,8 milyar dolar oldu. Geçen ayki Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat değeri tazelendi." dedi.
1.11.2021 Ekonomi
Aşı patentinde flaş gelişme! Resmen harekete geçildi
Aşı patentinde flaş gelişme! Resmen harekete geçildi Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi ülkeler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarında fikri mülkiyet haklarının kaldırılması için müzakerelere başlanılmasına yeşil ışık yaktı.
6.05.2021 Gündem
ABD dünyaya duyurdu! Salgını bitirmek için dev hamle
ABD dünyaya duyurdu! Salgını bitirmek için dev hamle ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyetin kaldırılmasını desteklediklerini, Dünya Ticaret Örgütün'de (DTÖ) gerekli müzakerelere katılacaklarını bildirdi.
5.05.2021 Dünya
Türkiye'den 'DTÖ' açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz
Türkiye'den 'DTÖ' açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörlüğü'ne Nijeryalı aday Ngozi Okonjo-Iweala'nın atanmasının memnuniyet verici olduğunu açıkladı.
15.02.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran'ın  cenaze namazına katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran'ın cenaze namazına katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran'ın cenaze namazına katıldı.
5.12.2020 Siyaset
Bakan Pekcan: İş birliğimize devam etmeliyiz
Bakan Pekcan: İş birliğimize devam etmeliyiz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, videokonferans ile katıldığı G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısında, "Pandemi sürecinde de G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları olarak ticareti kolaylaştırmaya ve kısıtlayıcı önlemleri ortadan kaldırmaya yönelik iş birliğimize devam etmeliyiz" dedi.
23.09.2020 Ekonomi
Trump'tan Pentagon'a: Onlar savaştan başka bir şey istemiyor
Trump'tan Pentagon'a: Onlar savaştan başka bir şey istemiyor ABD Başkanı Donald Trump, "Askerler beni seviyor ama muhtemelen Pentagon'un başındakiler sevmiyordur. Onlar savaştan başka bir şey istemiyor." açıklamasında bulundu.
7.09.2020 Dünya
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye büyüyecek ve güçlenecek!
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye büyüyecek ve güçlenecek! Bakan Karaismailoğlu, Deniz Ticaret Odası Toplantısı'nda konuştu: Türkiye büyüyecek ve güçlenecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Piri Reis Üniversitesinde, Deniz Ticaret Odası'nın 'Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı. Bakan Karaismailoğlu, Unutmayalım ki, denize ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir" dedi.
2.07.2020 Ekonomi
Tek tek kanıtlandı! Arkasında Suudi Arabistan var
Tek tek kanıtlandı! Arkasında Suudi Arabistan var Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), korsan maç yayını yapan beoutQ platformunun arkasında Suudi Arabistan'ın olduğunu, bu ülkenin uluslararası hukuku ihlal ettiğini bildirdi.
16.06.2020 Dünya
Trump'tan flaş aşı açıklaması: Yıl sonuna kadar...
Trump'tan flaş aşı açıklaması: Yıl sonuna kadar... ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle, bir süre önce sağladıkları fonları askıya aldığı Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) ilişkin yakın zamanda yeni bir açıklamaları olacağını duyurdu.
14.05.2020 Corona Virüsü
Dünya Ticaret Örgütü'nde beklenmedik ayrılık
Dünya Ticaret Örgütü'nde beklenmedik ayrılık Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Roberto Azevedo, kişisel nedenlerle görevinden ayrılacağını bildirdi.
14.05.2020 Dünya
Eximbank'tan ihracatçılara yeni kredi desteği
Eximbank'tan ihracatçılara yeni kredi desteği Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) Genel Müdürü Ali Güney, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ihracatçılara etkilerinin azaltılması amacıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kaynaklı Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla "Türk Lirası Reeskont Kredi Programı" hazırladıklarını belirterek, "Program kapsamında, KOBİ'ler için 25 milyon liraya, KOBİ dışı firmalar için 50 milyon liraya kadar, yüzde 9,75 maliyetle, 1 yıl vadeli kredi kullandıracağız." dedi.
19.04.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan STK temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Pekcan STK temsilcileriyle bir araya geldi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, artık iş dünyasının, ihracat desteklerinden otomasyon sistemi üzerinden yararlanabileceğini belirterek, "Ofislerinden müracaat edecekler ve desteklerimizin her aşamasından yararlanıp sonuçlandırabilecekler." dedi.
4.12.2019 Ekonomi
Ünlü isimler dikkat çekecek!
Ünlü isimler dikkat çekecek! “İklim değişikliğinin denizlere etkisi ve denizcilik sektörü” başlıklı İklim Değişikliği Kurultayı’nda tehlikenin boyutları her yönüyle 13 Kasım 2019 Çarşamba günü İstanbul’da ele alınacak.
7.11.2019 Kültür Sanat
Anadolu'da bir ilk! İmzalar atıldı
Anadolu'da bir ilk! İmzalar atıldı TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği (Habitat) iş birliğiyle İstanbul Maslak'ta açılan Facebook İstasyon'un ikincisi Denizli'de kurulacak. Anadolu'da ilk olma özelliği taşıyan istasyonun protokolü, düzenlenen törenle imzalandı.
4.11.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dtö ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dtö haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.