Doodle

Doodle

Son dakika doodle haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doodle ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doodle haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doodle

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doodle gelişmeleri de dahil olmak üzere 311 doodle haberi bulunmuştur. Tüm doodle haberleri aşağıda listelenmiştir.
Google 23 Nisan'ı doodle yaptı! Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı doodle oldu
Google 23 Nisan'ı doodle yaptı! Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı doodle oldu Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en özel tasarımı olan doodle ile kutladı. Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan, Google tarafından doodle ile ana sayfaya taşındı.
23.04.2024 Gündem
2024 artık gün neden kurbağa? Kurbağanın anlamı nedir, artık yıl neden olur, 2024 artık gün ne olacak?
2024 artık gün neden kurbağa? Kurbağanın anlamı nedir, artık yıl neden olur, 2024 artık gün ne olacak? Bugün, Google ana sayfasında dikkat çekici bir değişiklik yaşandı. 29 Şubat 2024 artık günü, Google'ın ana sayfasına taşındı ve bu özel gün, bir kurbağa figürüyle temsil edildi. Doodle'da göze çarpan rakamlar ise 28, 29 ve 1 olarak belirtilmişti. Bu özel vurgular, artık yılın önemine işaret ediyordu. Peki, 2024 artık gün neden kurbağa, 2024 artık gün ne olacak?
29.02.2024 Gündem
Artık gün nedir? Leap day ne demek, 2024 yılı 366 gün mü, artık yıllar hangileridir?
Artık gün nedir? Leap day ne demek, 2024 yılı 366 gün mü, artık yıllar hangileridir? Google, özel günleri anma geleneğini sürdürerek 29 Şubat 2024'ü renkli bir Doodle ile kutladı. Bu özel tarih, artık yılın ve artık günün bir simgesi. 29 Şubat, takvimlerin her dört yılda bir bu ek günü barındırmasıyla biliniyor. 29 Şubat, yıllık takvimlerde nadiren yer alır çünkü sadece artık yıllarda görülür. Dünya'nın Güneş çevresindeki dönüşü, tam olarak 365 gün değildir. Bu nedenle, her dört yılda bir bir ek gün eklenir ve bu özel gün ortaya çıkar. Peki, artık yıl nedir, leap day ne demek? Artık yıllar hangileridir, artık gün neden şubat ayına eklenir?
29.02.2024 Magazin
Google, yılın en romantik gününü unutmadı: 14 Şubat Sevgililer Günü Google Doodle oldu!  14 Şubat Sevgililer Günü anlamı ve önemi
Google, yılın en romantik gününü unutmadı: 14 Şubat Sevgililer Günü Google Doodle oldu! 14 Şubat Sevgililer Günü anlamı ve önemi 14 Şubat Sevgililer Günü Google Doodle oldu! Hazırlanan kimya oyunu üzerine sosyal medyada da paylaşımlar başladı. İşte, Google Doodle olan Sevgililer Günü anlamı ve tarihi
14.02.2024 Gündem
Sedad Hakkı Eldem kimdir? Doodle Sedad Hakkı Eldem yapıları ve eserleri nelerdir, ne zaman ve neden öldü?
Sedad Hakkı Eldem kimdir? Doodle Sedad Hakkı Eldem yapıları ve eserleri nelerdir, ne zaman ve neden öldü? Google, 20 Aralık 1908'de İstanbul'da doğan ve Türk mimarlığının en önemli isimlerinden biri olan Sedad Hakkı Eldem'in 115. doğum gününü Doodle olarak kutladı. Doodle'da, Eldem'in görseli dışında kalem ve bina figürlerine de yer verildi. Peki, Sedad Hakkı Eldem Kimdir? Doodle Sedad hakkı Eldem yapıları ve eserleri nelerdir, ne zaman ve neden öldü?
20.12.2023 Gündem
Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu?
Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu? Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım'da kutlanıyor. Öğretmenler Günü, duygu dolu anlar yaşarken, öğrenciler öğretmenler gününe ilişkin araştırma yapmaya başladılar. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, öğretmenlere armağanı olarak kutlanan bugün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı merak ediliyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu?
24.11.2023 Gündem
ABD'de rüşvet ve yolsuzluk skandalı! Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez bahanesi fos çıktı: İçi para dolu zarflarda DNA izi...
ABD'de rüşvet ve yolsuzluk skandalı! Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez bahanesi fos çıktı: İçi para dolu zarflarda DNA izi... Türk ve Türkiye düşmanlığı ile tanınan Senatör Bob Menendez, evinde bulunan deste deste banknotları acil durum için tuttuğunu, kendi tasarrufu olduğunu söyledi. Küba göçmeni olan Menendez, Komünist dönemden kalma bir alışkanlık olarak durumu açıklamaya çalışsa da Komünistler gelmeden ailesinin ülkeden göç ettiği anlaşıldı.
27.09.2023 Dünya
Google'dan 25. yıla özel doodle geldi! Google hangi ülkenin, ne zaman kuruldu?
Google'dan 25. yıla özel doodle geldi! Google hangi ülkenin, ne zaman kuruldu? Arama motoru Google, 25. yılına özel bir doodle hazırladı. Yeni yaşını kullanıcılarıyla birlikte kutlayan dünyaca ünlü arama motoru Google ne zaman kuruldu? Google hangi ülkenin? İşte detaylar...
26.09.2023 Gündem
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü?
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk ile akraba mı, neden öldü? Google, gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan’a özel ‘Doodle’ hazırladı. Doodle tıklandığında kullanıcılar, 14 Ağustos 1910’da İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Peki, Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk’ün neyi? İşte Nüzhet Gökdoğan’ın gençliği ve hayatı…
14.08.2023 Gündem
Babalar Günü için Google'dan doodle! 2023 Babalar Günü'ne özel doodle yayınlandı!
Babalar Günü için Google'dan doodle! 2023 Babalar Günü'ne özel doodle yayınlandı! Bugün Babalar Günü... Google, bu anlamlı güne özel doodle yayınladı. 18 Haziran 2023 Pazar günü kutlanan Babalar Günü için hazırlanan doodle'da birbirinden ilginç resimler yayınlandı. Haziran ayının 3. pazar günü kutlanan Babalar Günü nasıl ortaya çıktı?
17.06.2023 Gündem
22 Nisan Dünya Günü nedir, iklim değişikliği Dünya Günü nedir, neden kutlanır? İklim değişikliği Google Doodle oldu!
22 Nisan Dünya Günü nedir, iklim değişikliği Dünya Günü nedir, neden kutlanır? İklim değişikliği Google Doodle oldu! Dünya günü 22 Nisan nedir, Dünya Günü neden kutlanır? Google, 22 Nisan Dünya Günü'ne özel olarak "İklim Değişikliği" temasını doodle yaptı. Google’ın ana sayfasına taşıdığı doodle tasarımında bitkiler ve hayvanların iklim değişikliğinde yaşadığı zorluklara vurgu yapıldı. Dünya gününün doodle olmasının ardından vatandaşlar dünya gününün ne olduğunu araştırırken, gözlerini iklim değişikliğine çevirdi.
22.04.2023 Gündem
Doodle şampiyonasına katılım devam ediyor
Doodle şampiyonasına katılım devam ediyor Doodle (karalama) şampiyonası 16 Ocak – 28 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışmacılar, yaptıkları doodlelar (karalamalar) ile Mayıs’ta Amsterdam’da gerçekleşecek dünya finaline katılma şansı için yarışıyor. Yarışmanın başvuruları 24 Mart tarihine kadar devam ediyor.
18.01.2023 Yaşam
Öğretmenler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı? 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı, Dünya Öğretmeneler Günü neden 5 Ekim’de kutlanır?
Öğretmenler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı? 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı, Dünya Öğretmeneler Günü neden 5 Ekim’de kutlanır? 24 Kasım Öğretmenler Günü Google tarafından doodla olarak kutlanıyor. Özel gün ve tarihlerde kullanıcılarına sürpriz yapan arama motoru bu kez 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel Doodle tasarımı oluşturdu. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı? Öğretmenler Günü ne zaman kutlanamaya başlandı? İşte, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tarihi ve önemi hakkında merak edilenler…
24.11.2022 Gündem
Hulusi Kentmen kimdir? Google Hulusi Kentmen’i unutmadı!
Hulusi Kentmen kimdir? Google Hulusi Kentmen’i unutmadı! Yeşilçam’ın ‘Baba’ karakterlerinden Hulusi Kentmen, Google’da Doodle oldu. Google’ın anasayfasında anılan Hulusi Kentmen, Doodle açıklamasında, Türk sinemasının Yeşilçam döneminin en sevilen ve en üretken oyuncularından biriydi. Yeşilçam filmlerinin 'babası' olarak anılmaya başlandı. Bugün Türkiye’de sert ama babacan bir kişiliği belirtmek için hala “Hulusi Kentmen gibi” ifadesi yaygın olarak kullanıyor.” ifadelerine yer verildi. Peki, Hulusi Kentmen kimdir, ne zaman öldü? Hulusi Kentmen filmleri!
1.11.2022 Kültür Sanat
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google’da Doodle oldu!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google’da Doodle oldu! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Google kutladı. Dünyaca ünlü arama motoru Google 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Doodle hazırladı. Doodle çizimi cumhuriyetin ilan edildiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası'nı resmediyor.
29.10.2022 Gündem
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü?
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü? Google 'Jale İnan' Doodle oldu. Google, 27 Eylül tarihine özel Jale İnan Doodle ile kullanıcılarını meraklandırdı. Jale İnan Doodle'ı sonrası Jale İnan kimdir, Google 'Jale İnan' doodle nedir, mesleği ne, neden doodle oldu? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte Jale İnan’ın doğum yeri, kitapları, eserleri ve hakkında merak edilen diğer detaylar…
27.09.2022 Gündem
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!
Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı! Yahudi soykırımının sembol isimlerinden biri olan Anne Frank Google’a Doodle oldu. Google, günlük yazarı Anne Frank’ın hayatından kesitlerin olduğu slayta yer verdi. Arama motoruna giren milyonlarca kişi Anne Frank’ın hayatını araştırıyor. Peki, Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!
25.06.2022 Kültür Sanat
Dünya günü nedir, ne zaman, neden kutlanır? 22 Nisan Dünya Günü mesajları (Google “Dünya Günü 2022” için doodle hazırladı)
Dünya günü nedir, ne zaman, neden kutlanır? 22 Nisan Dünya Günü mesajları (Google “Dünya Günü 2022” için doodle hazırladı) Google, iklim değişikliğine özel “Dünya Günü 2022” doodle hazırladı. Google, iklim değişikliği için hazırladığı doodle ile Dünya Günü'ne destek verdi. “Bugün Dünya Günü. Google'ın iklim değişikliğiyle nasıl mücadele ettiğine göz atın' açıklamasının yer aldığı tasarımda Google iklim değişikliği ile ilgili projelerine de kullanıcılarla paylaştı. Peki, Dünya günü nedir, ne demek? İşte Dünya günü ile ilgili merak edilenler ve 22 Nisan Dünya Günü mesajları…
22.04.2022 Gündem
İklim değişikliği nedir, nedenleri nelerdir, nasıl önlenir? Google’da doodle olan küresel iklim değişikliği sonuçları, etkileri…
İklim değişikliği nedir, nedenleri nelerdir, nasıl önlenir? Google’da doodle olan küresel iklim değişikliği sonuçları, etkileri… İklim değişikliği 2022 dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google tarafından doodle oldu. Google iklim değişikliğine dikkat çekti ve 22 Nisan Dünya Günü için bir doodle yayınladı. Araştırma yapmak, merak ettiği bir şeyi sorgulamak ya da sadece haber sitelerini girerek gündemi takip etmek isteyenler yeni doodle ile karşılaştı. Google tarafından hazırlanan doodle ile bilgi sahibi olmak isteyenler "İklim değişikliği nedir, nasıl önlenir, neden olur, etkileri ve sonuçları nelerdir?" gibi sorulara yanıt arama başladı.
22.04.2022 Gündem
Earth Day ne demek, Instagram’da Earth Day hikayesi nedir? 22 Nisan Earth Day (Dünya Günü) nasıl kullanılır?
Earth Day ne demek, Instagram’da Earth Day hikayesi nedir? 22 Nisan Earth Day (Dünya Günü) nasıl kullanılır? Sosyal platformlardan biri olan Instagram'ın hikayeler bölümüne gelen Earth Day kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Instagram'da zaman zaman önemli günlere özel hikayeler açılıyor, Instagram bugün de  Earth Day hikayesini ekledi. Peki, Earth Day nedir, ne demek? Instagram'da Earth day hikayesi nasıl kullanılır?
22.04.2022 Bilim ve Teknoloji
2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı hangi kanalda, paralimpik kış oyunları nelerdir? Kış Paralimpik oyunları nedir, ne zaman başlıyor?
2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı hangi kanalda, paralimpik kış oyunları nelerdir? Kış Paralimpik oyunları nedir, ne zaman başlıyor? Google bu kez 1976 yılından bu yana düzenlenen 2022 Kış Paralimpik Oyunları'nı doodle yaptı. 2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışının Doodle olarak görenler  Kış Paralimpik Oyunları'na yönelik araştırma yapmaya başladı. Peki, 2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı hangi kanalda, paralimpik kış oyunları nelerdir? Kış Paralimpik oyunları nedir, ne zaman başlıyor?
4.03.2022 Diğer Sporlar
Sabire Aydemir kimdir? Goggle’da Doodle olan Sabire Aydemir’in ölüm nedeni ne, kaç yaşında öldü? İşte veteriner Sabire Aydemir’in biyografisi!
Sabire Aydemir kimdir? Goggle’da Doodle olan Sabire Aydemir’in ölüm nedeni ne, kaç yaşında öldü? İşte veteriner Sabire Aydemir’in biyografisi! Sabire Aydemir kimdir? Google Sabire Aydemir'i doodle olarak ana sayfasına taşıyınca hakkında yapılan aramalar arttı. 1 Şubat 1910 yılında Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde dünyaya gelen Sabire Aydemir Türkiye'de ilk kadın Veteriner Hekim ünvanını taşıyor.  Google  doğum gününde Aydemir’i unutması ve doodle olarak ana sayfaya taşıdı. İşte Sabire Aydemir’in hakkında merak edilenler ve ölüm sebebi ve yaşı…
1.02.2022 Gündem
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir?
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking Google'a Doodle oldu! Dünyaca ünlü fizikçi, Stephen Hawking'in 80. doğum günü Google'in tasarımıyla kutlanıyor. Yaşamı boyunca fikirleri, kitapları ve hastalığı ile çokça konuşulan Stephen Hawking, Einstein'dan bu yanan dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking hastalığı ne, neden öldü? İşte Stephen Hawking kitapları!
8.01.2022 Gündem
Kış sezonu nedir, ne zaman başlar-biter? Kış gündönümü nedir? 21 Aralık Kış gündönümü en uzun gece doodle oldu!
Kış sezonu nedir, ne zaman başlar-biter? Kış gündönümü nedir? 21 Aralık Kış gündönümü en uzun gece doodle oldu! Kış sezonu başladı. Google, özel günler, kişiler ve doğa olaylarını karşı hazırladığı doodlerınu bu kez kış gündönümü için hazırladı. 2021-2022 kış sezonuna özel doodle logosunu ana sayfada kullanıcıların hizmetine sundu. Peki Kış sezonu nedir, kış sezonu ne zaman başlar, ne zaman biter? Kış gündönümü nedir?
21.12.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Doodle ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doodle haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.