Domain

Domain

Son dakika domain haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan domain ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını domain haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Domain

haberleri sayfasında son dakika yaşanan domain gelişmeleri de dahil olmak üzere 105 domain haberi bulunmuştur. Tüm domain haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Sahibinden' çıtır hasarlı! 20 saat boyunca erişim sağlanamadı
'Sahibinden' çıtır hasarlı! 20 saat boyunca erişim sağlanamadı Gayrimenkul, taşıt ve elektronik cihaz gibi onlarca kategoride ilanın yayınlandığı ve alım-satım işlemlerinin yapıldığı online platform ‘sahibinden. com’un internet sitesi ve mobil uygulamasına dün yaklaşık 20 saat erişim sağlanamadı.
4.01.2024 Gündem
Sahibinden.com yeniden erişime açıldı
Sahibinden.com yeniden erişime açıldı Sahibinden.com'a 2 Ocak akşam saatlerinden itibaren giriş yapılamıyordu. Şirket tarafından yapılan açıklamada alan adı hizmeti sağlayan firmayla sorun yaşandığı bildirildi. Ancak kısa süre sonra sitenin yeniden erişime açıldığı görüldü.
3.01.2024 Ekonomi
Ekşi Sözlük yeni adresi: Ekşi Sözlük kapatıldı mı? Ekşi Sözlük neden açılmıyor?
Ekşi Sözlük yeni adresi: Ekşi Sözlük kapatıldı mı? Ekşi Sözlük neden açılmıyor? Ekşi Sözlük yeni adresi: Erişim engelinin geldiği sosyal medya platformu Ekşi Sözlük sitesi son 10 gün içerisinde 2'inci kez engele takıldı. Yeni domain adresiyle ilgili açıklama yapıldı. eksisozluk111 adresinden siteye giriş yapılabiliyor. Peki Ekşi Sözlük kapatıldı mı?
26.12.2023 Gündem
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
Togg’un adı bile yetiyor! 50 milyon lira değer biçildi
Togg’un adı bile yetiyor! 50 milyon lira değer biçildi Yerli otomobil ‘Togg’ adıyla satın alan web sitesi isimleri ilan sayfalarında satışa çıkarıldı. Bir web sitesinin internetteki adı ve adresi anlamına gelen domainlerin fiyatları 1 milyon ile 50 milyon lira arasında değişiyor.
3.04.2023 Ekonomi
Fırsatçılar Togg için devrede! İnternet adreslerini alıp, satışa çıkardılar
Fırsatçılar Togg için devrede! İnternet adreslerini alıp, satışa çıkardılar Yerli otomobil Togg’un fiyatının açıklanmasıyla birlikte bazı kişiler, Togg uzantılı internet adreslerinin telif haklarını satın alarak e-ticaret siteleri üzerinden satışa çıkardı. toggbayi.com, toggyedekparca.com gibi benzeri alan adlarının (domain) yer aldığı ilanlarda fiyatlar 100 bin lira ile 7,5 milyon lira arasında değişiyor. İşte haberin detayları...
18.03.2023 Gündem
Araba sahiplerine büyük tuzak! Muayene randevusu oyunu ortaya çıktı
Araba sahiplerine büyük tuzak! Muayene randevusu oyunu ortaya çıktı Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çevirdi. Daha önce araç muayene ücretleri ile gündeme gelen istasyon bu defa da dolandırıcıların durağı haline geldi. Araba muayene istasyonundan internet üzerinden randevu almak isteyenler bu tuzağa düşüyor. Tüm paraları gidiyor, dolandırıldıklarını anladıklarında her şey çok geç oluyor. İşte akılalmaz yöntemin detayları...
17.01.2023 Yaşam
Araba kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Dikkat çeken 'sahte site' uyarısı geldi
Araba kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Dikkat çeken 'sahte site' uyarısı geldi Araba kiralamak isteyen bir çift dolandırıcıların tuzağına düştü! Kendilerine süre baskısı yapan fırsatçıların oyununu sonradan fark eden çift, tüm parasını kaptırdı. Fırsatçıların bu yöntemi defalarca kullandığını belirten Avukat Mustafa Karakum, site uzantısı, kredi kartı kullanımı ve internet üzerinden alışveriş ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.12.2022 Gündem
Putin Rusya'yı dünyaya kapatıyor! 11 Mart’ta fişi çekiyor...
Putin Rusya'yı dünyaya kapatıyor! 11 Mart’ta fişi çekiyor... Ukrayna işgalinden sonra Rusya ağır yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Putin yaptırımlara karşı yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Rusya uzun süredir üzerinde çalıştığı interneti dış dünyaya kapatma planını devreye sokuyor. Alınan kararla tüm Rus siteleri Rusya’ya çağrıldı. 11 Mart’a kadar sitelerin sadece Rusya’da sunucusu bulunacak, ‘.ru’ uzantısı olacak ve Rusya DNS’ini kullanacak şekilde hizmet vermesi istendi. Bu hamleyle Rusya geçen yaz test ettiği gibi interneti dışa bağlı olmadan kendi kontrolüne alabilir.
8.03.2022 Dünya
‘com’ uzantılı alan adlarının fiyatı yüzde 50 artacak
‘com’ uzantılı alan adlarının fiyatı yüzde 50 artacak Verisign, 1 Eylül 2021’de, com uzantılı adların kayıt ve yenilemesi için talep ettiği toptan satış fiyatını yaklaşık yüzde 7 artırarak 8,39 dolara çıkardı. Fiyatın Eylül 2022'de ise 8,97 dolara yükseleceğini açıkladı. Artışın devam edeceğine dikkat çeken İş insanı Bahaddin Yazıcı, “Bu da 2020’den 2030’a geldiğimizde 2 katına çıkarak 15 doları aşan bir fiyat anlamına geliyor” dedi.
2.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Twitter'ı alt üst edecek karar! 'Büyük bir saldırıya uğrayacak...'
Twitter'ı alt üst edecek karar! 'Büyük bir saldırıya uğrayacak...' Sosyal medya platformlarının popülerliklerini koruyabilmeleri ve trend kalabilmeleri için sık sık yeniliklere başvurmaları şart. Bu yenilikler özellikle Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlarda kullanıcıların beklentileriyle şekilleniyor. Twitter'ın bir süredir 'Articles' adı verilen yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların 280 karakter sınırına takılmadan istedikleri uzunlukta paylaşımlar yapabilmesinin önü açılmış olacak. Peki Twitter'ın yeni özelliği kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir mi? Kullanıcılar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşabilir mi? Uzmanlar bu yeni özelliğin getirebileceği olası tehlikelere dikkat çekti.
11.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Danıştay Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak!
Danıştay Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak! Danıştay Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere, gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli alacak. Adaylarda KPSS'den en az 70 puan şartı aranıyor. Başvurular, 30 Temmuz'da sona erecek. Peki, Danıştay personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Danıştay Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı başvuru şartları!
6.07.2021 Personel Alımı
ABD iddiaları doğruladı! İran merkezli bazı internet sitelerine el konuldu...
ABD iddiaları doğruladı! İran merkezli bazı internet sitelerine el konuldu... ABD Adalet Bakanlığı, aralarında İran devlet televizyonuna ait Arapça ve İngilizce yayın yapanların da bulunduğu bazı internet sitelerine el koydukları iddiasını doğruladı.
23.06.2021 Dünya
Google'a domain şoku! 25 liraya kaybetti
Google'a domain şoku! 25 liraya kaybetti En büyük internet sitelerinden Google'ın Arjantin domaini kısa süreliğine de olsa bir başkasının kontrolüne geçti. Nicolas Kurona isimli Arjantinli google.com.ar'ı sadece 25 liraya satın aldı.
26.04.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD’de 10 saniyelik video 6.6 milyon dolara satıldı
ABD’de 10 saniyelik video 6.6 milyon dolara satıldı ABD’de kripto para yatırımcısı ve matematikçi Pablo Rodriguez-Fraile, sanat koleksiyonundaki ve sanatın dijital dünyayla buluşmasında yeni bir adım olarak bilinen "blockchain" tarafından doğrulanan 10 saniyelik videoyu rekor fiyata 6.6 milyona (49 milyon 155 bin TL) satıldı.
4.03.2021 Gündem
Koronavirüs mutasyonu küresel risk taşıyor!
Koronavirüs mutasyonu küresel risk taşıyor! Gerek Güney Afrika, gerekse İngiltere orijinli varyant virüslerde görülen N501Y mutasyonu paniğe neden oluyor. Uzmanlar, "Mutasyonlu virüsün yayılmasının sınırlanması da son derece önemli." açıklamasında bulunuyor. Yayılımın engellenmemesi halinde Kovid-19'un Afrika mutasyonu küresel risk taşıyabileceği uyarısında bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sait Buğdacı mutasyonlu virüs hakkında bilgi verdi.
1.02.2021 Sağlık
Yerli yazılım, şirketlerin internetteki açıklarının peşine düşecek
Yerli yazılım, şirketlerin internetteki açıklarının peşine düşecek Google, Facebook, Twitter, CERN gibi şirketlerin dijital uygulamalarındaki açıkları tespit edip, bunların iyileştirilmesine katkı sağlayan siber güvenlik uzmanı Kılıç ve ekibi, sitelerin siber güvenlik risklerini ortaya koyan yazılım geliştirdi.
20.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Kovid-19'u ararken "oltaya" geldiler
Kovid-19'u ararken "oltaya" geldiler Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına yönelik merakı fırsata çevirmek için dünya genelinde günde 6 bin "Kovid-19" temalı alan adı alan siber saldırganlar, "oltalama" yoluyla internet kullanıcılarını mağdur etti.
17.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Web sitesi ismi sizi bir adım öne geçirebilir
Web sitesi ismi sizi bir adım öne geçirebilir Web sitesi ismi almak isteyenlere uzmanından altın tavsiyeler geldi. Uzmanlar insanların kolaylıkla hatırlayacağı web sitesi isimlerinin bir adım öne geçireceğine dikkat çekti.
26.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Siber suçlular, e-devlet kullanıcılarını hedef alıyor
Siber suçlular, e-devlet kullanıcılarını hedef alıyor Zor zamanlarda kişilerin ihtiyaç ve meraklarından fayda çıkarmaya çalışan siber suçlular, bu kez de cep telefonlarından e-devlet işlemi yapmak isteyen kullanıcıları hedef aldı. İşte kullanıcıların kredi kartı bilgilerine ulaşmayı amaçlayan sahte e-devlet uygulamaları...
11.04.2020 Bilim ve Teknoloji
THY’den gençlere yönelik iki önemli alım ilanı! Başvuru tarihi ve şartları neler? Çalışma hangi dönemi kapsıyor?
THY’den gençlere yönelik iki önemli alım ilanı! Başvuru tarihi ve şartları neler? Çalışma hangi dönemi kapsıyor? Türk Hava Yolları (THY) gençlere yönelik iki alım ilanı yayınladı. "AIRSTARTER" adını verdiği program kapsamında THY'nin çeşitli birimlerinde çalıştırılmak üzere verdiği ilanlar için başvurular başladı. Peki başvuru tarihleri ve şartları neler? Çalışma hangi dönemi kapsıyor? İşte detaylar…
14.02.2020 Personel Alımı
'Tr' uzantılı alan adlarının aktarımı 23 Aralık’ta başlıyor
'Tr' uzantılı alan adlarının aktarımı 23 Aralık’ta başlıyor BTK’nın imzaladığı domain satışı sözleşmesi uyarınca, 330 bine yakın .tr domainin belirli 13 firmadan birine devredilme süreci 23 Aralık’ta başlıyor.
18.12.2019 Gündem
WhatsApp'ta kullanıcıların 'cebini boşaltan' tehlike
WhatsApp'ta kullanıcıların 'cebini boşaltan' tehlike Siber güvenlik uzmanları sosyal mühendisliğe dayalı dolandırıcılık amaçlı bir mesaj tespit ettiler. WhatsApp üzerinden yayılım sağlamaya çalışan internet dolandırıcıları, WhatsApp uygulamasının yıl dönümünü kutlamak amacıyla 1.000 GB internet hediye edeceğini belirterek kullanıcıları kandırmaya çalışıyor.
2.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Rusya internetin fişini çekebilir!
Rusya internetin fişini çekebilir! Rusya, dijital olarak dünyanın geri kalanıyla bağlantısının kopması durumunda altyapısının nasıl çalışacağını test etmek için kısa bir süreliğine internet bağlantısını kesmeyi değerlendiriyor.
12.02.2019 Dünya
İnternetten satış yapmak isteyenler için 10 ipucu
İnternetten satış yapmak isteyenler için 10 ipucu İnternetten para kazanmak çoğu zaman "hayal ürünü" gibi gelse de , aslında İnternet gerçek işlerden çok daha kolay bir şekilde para kazanma yolları sunuyor. İnternetten birçok farklı ürün satarak para kazanmak mümkün. İşte başarılı bir şekilde e-ticaret yapmanın püf noktaları…
21.01.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Domain ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki domain haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.