Doğum Kontrol Hapı

Doğum Kontrol Hapı

Son dakika doğum kontrol hapı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğum kontrol hapı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğum kontrol hapı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğum Kontrol Hapı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğum kontrol hapı gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 doğum kontrol hapı haberi bulunmuştur. Tüm doğum kontrol hapı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar Yargıtay evlilik birliği içerisinde kocasının haberi olmadan gizlice doğum kontrol hapı kullanan kadını kusurlu buldu.
4.01.2024 Gündem
Ertesi gün hapları fiyatları 2022! Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi
Ertesi gün hapları fiyatları 2022! Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi Ertesi gün hapları bir tür acil doğum kontrolü olarak bilinir. Korunmasız cinsel ilişki sonrası doğum kontrol yöntemi olarak hamileliği önlemek için kullanılır. Ertesi gün hapları, yerleşmiş bir gebeliği sona erdirmez, ama yumurtlamayı geciktirerek önlemeye yardımcı bir yöntemdir. Ancak rutin kullanım için uygun değildir, pek çok yan etkisi bulunur. Peki, Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertesi gün hapı yan etkileri ne? Ertesi gün hapı isimleri ne? Ertes, Norlevo, Postpill, Ella ertesi gün hapı fiyat listesi!
4.12.2022 Sağlık
Denizli’de tüyler ürperten cinayet! Sürüyerek götürdü, sonrası vahşet
Denizli’de tüyler ürperten cinayet! Sürüyerek götürdü, sonrası vahşet Tüyler ürperten cinayet haberi bu kez de Denizli’den geldi. Eşi ile tartışma yaşayan adamın adeta gözü döndü. Babası dahi engel olamadı onu da bacağından yaraladı. Katil sonra ise yakayı böyle ele verdi.
30.11.2022 Yaşam
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor! Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor! Doğum kontrol hapı, prezervatif ve kayganlaştırıcı krem kullananlarda sık görülüyor. Vajinal kanamalara varana kadar çok fazla belirtiyle ortaya çıkan rahim ağzı yaraları hem sosyal hayatı hem de cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Peki, Rahim ağzı yarası nedir? Belirtileri nelerdir? Rahim ağzı yaraları neden olur? Rahim ağzı yaraları nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer rahim ağzı yaralarının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.04.2022 Sağlık
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor ABD’li bilim insanları, belirgin yan etkileri olmayan ve hormon içermeyen bir erkek doğum kontrol hapının fare deneylerinde yüzde 99 başarılı olduklarını açıkladı.
24.03.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’ GÖZ Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Özkan, göz kuruluğunun yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozduğunu söyleyerek, “Kuru göz hastalığı, gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Genellikle gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı buharlaşmasının artmasının neden olduğu kuru göz rahatsızlığı, hormonal değişiklikler, otoimmün hastalıklar ve iltihaplı göz kapağı bezleri gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Görme kaybına yol açan göz kuruluğunun basit bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim?
Kendime en uygun doğum kontrol yöntemini nasıl seçerim? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran, kadınların kendine uygun doğum kontrol yöntemine nasıl karar vermesi gerektiğini sizler için anlattı.
24.01.2022 Sağlık
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama...
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama... İngiltere'deki sağlık sistemindeki aksaklıklar ve doktorların yanlış teşhisi genç modelin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu...
8.01.2022 Dünya
Çikolata kisti hastalığının tedavisinde hangi yöntemler uygulanır?
Çikolata kisti hastalığının tedavisinde hangi yöntemler uygulanır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Prof. Dr. Ercan Baştu, çikolata kisti hastalığı ve tedavisinde uygulanan yöntemler hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
17.11.2021 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli!
Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli! Tüm dünyada her yıl binlerce kişiyi etkileyen inme acil müdahale gerektiren sağlık sorunları arasında ilk sıralarda yer alıyor. İnme ilk 3 saatte müdahale edilmediğinde kalıcı sakatlıklara ve hayat riske neden olabilir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, inme riskini engelleyecek önlemleri anlattı.
31.10.2021 Sağlık
Pandemide mamografik tarama kontrolleri aksatıldı!
Pandemide mamografik tarama kontrolleri aksatıldı! “Kontrol Sende” kampanyasıyla meme kanserine karşı farkındalık çalışmaları yapan Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) bugüne dek yaklaşık 100 bin kadına ulaştı. Bu yıl 10 bin kadına daha ulaşmayı amaçlayan MEMEDER erken teşhise imkan tanıyan kontrolün hayat kurtaracak uygulamaları hayata geçirdi. MEMEDER Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, pandemi döneminde rutin mamografik taramalarda yüzde 50 oranında düşüş gözlemlediklerine dikkat çekti.
30.10.2021 Sağlık
Yılda 19 bin kadın meme kanserine yakalanıyor
Yılda 19 bin kadın meme kanserine yakalanıyor Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de yılda yaklaşık 19 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor.
8.10.2021 Sağlık
Meme kanserinden korunmanın üç basit kuralı
Meme kanserinden korunmanın üç basit kuralı Meme kanseri, dünyada ve Türkiye’de gittikçe daha yaygın hale gelen sağlık sorunlarından biri haline geldi. Tedavi edilebilir bir kanser türü olan meme kanserinin tanı ve tedavi sürecine multidisipliner bir yaklaşımla bakmak gerektiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli düzenli kontrol, erken teşhis ve 40 yaş sonrasında mamografi çektirilmesinin önemine dikkat çekti.
7.10.2021 Sağlık
Hem vücudu hem beyni etkiliyor
Hem vücudu hem beyni etkiliyor Genel popülasyona göre Türk kadınlarının daha erken menopoza girdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, “Menopozun hem fiziksel hem psikolojik etkileri vardır. Ateş basması, gece terlemesi, uyku bozukluğu, saç ve deride değişiklikler, sindirim sistemi problemleri, gerginlik, depresif ruh hali görülebilir. Östrojen düzeyinde azalmayla bilişsel gerileme başlayabilir ve menopozun az bilinen semptomlarından biri olan beyin sisi veya bilinç bulanıklığı meydana gelebilir” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler Ülkemizde meme kanserinden sonra en yaygın görülen kadın kanserlerinde ihmal edilen bazı belirtiler aksine yaşamsal önem taşıyor. Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadına rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri, 1.500 kadına da rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Ancak çoğunlukla bu kanserler belirti vermeden sinsice ilerlediği için, çoğu kişi de ya korkudan ya da ihmalkarlıktan düzenli kontrollerini yaptırmadığı için ne yazık ki ileri evreye ulaşmış oluyor. Oysa ölümcül kadın kanserleri düzenli rutin kontroller ve testler ile erken teşhis edilirse tedavi edilebiliyor.
8.09.2021 Sağlık
Varise karşı etkili 9 yaz önerisi
Varise karşı etkili 9 yaz önerisi Mavi veya mor renkleriyle özellikle yaz aylarında daha fazla gözler önüne serilerek estetik açıdan rahatsızlık yaratan varis, aslında toplardamar yetersizliğinin bir sonucu olarak karşımıza çıkan önemli bir sağlık sorunu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz “Çirkin ve rahatsız edici görünümleri nedeni ile sadece estetik bir problem olarak düşünülse de, psikososyal sorunlar da dahil olmak üzere varisli damarlar birçok soruna yol açabilir. Bazı durumlarda, ilerlemiş varisli damarlar içerisinde pıhtı gelişebilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” diyor. Doç. Dr. Ahmet Arnaz, yaz aylarında güneşin ve sıcağın etkisiyle yakınmaların arttığı varise karşı 9 etkili öneride bulundu, önemli açıklamalar yaptı.
5.07.2021 Sağlık
"Safra kesesi taşı, mide ağrısıyla karıştırılabilir"
"Safra kesesi taşı, mide ağrısıyla karıştırılabilir" Genellikle sinsi seyreden safra kesesi taşının mide ağrısıyla karıştırılabildiğini belirten Doç. Dr. Bülent Yaşar “Safra kesesi taşı oluşumunda kadınlar daha fazla risk altındadır. Hastalar çoğunlukla ağrıyı ‘mide ağrısı’ olarak ifade eder. Karnın üst orta ve sağ tarafında yemek sonrası başlayan, sırta ve sağ omuza vurabilen, şiddetli hatta kıvrandırıcı, birkaç saat süren ağrılardır. Mide ağrısı sandığınız safra kesesi taşı olabilir” dedi.
24.04.2021 Sağlık
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor Kadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
5.03.2021 Sağlık
Vajinal akıntı ve kaşıntı hastalık belirtisi olabilir!
Vajinal akıntı ve kaşıntı hastalık belirtisi olabilir! Vajinal akıntı çoğunlukla normal karşılansa da anormal ve kokulu vajina akıntısı bir enfeksiyonun işareti olabilir. Temizlik çok önemli ancak yanlış yapılması iyi huylu bakterilerin yok olmasına dolayısıyla zararlı etkenlerin çoğalarak hastalık oluşmasına neden olabiliyor. Peki, Vajinal akıntı ve kaşıntı nasıl geçer? Vajinal akıntı neden olur? Vajinada kaşıntı nasıl geçer? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü vajina akıntısı ve kaşıntısının nedenlerini ve kurtulmanın yollarını anlattı.
5.02.2021 Sağlık
Sincaplara doğum kontrol hapı! İngiltere'den şaşırtan karar
Sincaplara doğum kontrol hapı! İngiltere'den şaşırtan karar İngiliz hükümeti 'işgalci' boz sincaplara doğum kontrol hapı verilmesine destek çıktı. Çevre Bakanı da konuyla ilgili açıklama yaparak ilginç projeye destek çıktı.
27.01.2021 Dünya
İnmeye yol açan 7 önemli neden
İnmeye yol açan 7 önemli neden Her yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişi inme (felç) geçiriyor. 6 milyon kişi de felç nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi inme geçiriyor. Peki, İnme belirtileri ne? İnme (felç) nedenleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, inmeni nedenlerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
Türkiye'de bir yılda yaklaşık 18 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor
Türkiye'de bir yılda yaklaşık 18 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor Sağlık Bakanlığınca meme kanseri görülme sıklığı dünya geneli için 100 binde 46,3 iken Kuzey Avrupa ülkeleri için 92,6, Doğu Asya için 39,2, Amerika Birleşik Devletleri için 38,3 ve Türkiye için 45,6 olarak belirtiliyor.
4.10.2020 Sağlık
Doğum kontrol hapları 'Yumurtalık Kanseri'ne engel oluyor
Doğum kontrol hapları 'Yumurtalık Kanseri'ne engel oluyor Antalya Anadolu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oya Ünsal Erbay, "İstenmeyen gebelikleri önlemek için en çok tercih edilen korunma yöntemlerinden biri de doğum kontrol hapı. Doğum kontrol hapı yumurtalık kanserine engel olurken kistlerin de azalmasını sağlıyor" dedi.
22.09.2020 Sağlık
Tekrarlayan düşük ve erken doğuma neden oluyor!
Tekrarlayan düşük ve erken doğuma neden oluyor! Miyom, kadınlarda sık rastlanan iyi huylu bir tümördür. Miyomlar özellikle üreme çağında sık görülüyor. Adet düzensizliğinden ağrıya, kısırlıktan düşüğe kadar pek çok olumsuz tabloya neden olan miyomlar, kişiye özel tedavilerle kontrol altına alınabiliyor. Peki, Miyom nedir, nasıl tedavi edilir? Miyom belirtileri nelerdir? Miyomlar (tümörler) vücuttan alınmalı mı? Miyom tedavisinde rahmi korumak için en etkin yöntem hangisidir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu miyom tedavisini anlattı.
14.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Doğum Kontrol Hapı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğum kontrol hapı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.