Divriği

Divriği

Son dakika Divriği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Divriği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Divriği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Divriği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan divriği gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 divriği haberi bulunmuştur. Tüm divriği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sivas yerel seçim sonuçları 2024: Sivas belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Sivas'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Sivas yerel seçim sonuçları 2024: Sivas belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Sivas'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Sivas geldi. Sivas yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Sivas Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Sivas'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Sivas yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Türkiye turistik tren seferlerini sevdi! 11 bin 611 yolcu seyahat etti
Türkiye turistik tren seferlerini sevdi! 11 bin 611 yolcu seyahat etti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, turistik tren seferlerine ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren sefer yaptı. Dönem sonu itibarıyla bu seferlerde 11 bin 611 yolcu seyahat etti. Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni ve Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni işletilmeye başlanacak." dedi.
14.03.2024 Gündem
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 aralıkta başlayacak
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 aralıkta başlayacak Seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi haline gelen 'Turistik Doğu Ekspresi' seferlerinin bilet satışları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, hayata geçirilen ‘Turistik Doğu Expresi’nin ilk seferi 11 Aralık’ta yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ni, 11 Aralık’ta Ankara'dan Kars'a gerçekleştirilecek ilk seferine uğurlayacak.
1.12.2023 Ekonomi
Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkıyor!
Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir, Doğu Ekspresi’nin son yıllarda farklı tatil seçeneği arayan seyahat severlerin, sanat tutkunların gözdesi haline geldiğini belirterek, “Ekonomik, konforlu ve güvenli bir taşımacılık hizmeti ile Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedilmesi sağlanıyor. Bu yıl turistik Doğu Ekspres seferleri 11 aralıkta, bilet satışları ise 1 kasımda başlayacak” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
CHP'de 3 ilçe başkanının bileti kesildi
CHP'de 3 ilçe başkanının bileti kesildi CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren MYK toplantısında 3 ilçe başkanları görevden alındı. Önceden görevden alınan örgütlerin itirazlarının da parti meclisi gündemine geleceği belirtiliyor. Hatta o parti meclisinde kurultay takviminin netleşeceği vurgulanıyor.
2.08.2023 Gündem
Tarihi caminin denge sütunu sanılan parçası dekoratif amaçlı yapılmış
Tarihi caminin denge sütunu sanılan parçası dekoratif amaçlı yapılmış Sivas'ta, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nın taç kapısındaki, yıllardır depremlerde dengeyi göstermesi için yapıldığı sanılan sütunun, dekoratif amaçlı olduğu belirtildi. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı dönemin ustalarının caminin kapılarına birbirine benzer 3 sütun yerleştirdiğini, ancak batı kapısında bulunan ve denge için yapılan 2 sütun ile darüşşifa taç kapısındaki tek sütunun işlevlerinin farklı olduğunu söyledi.
16.05.2023 Yaşam
YHT seferlere başladığı günden itibaren 28 bin 888 yolcu taşıdı
YHT seferlere başladığı günden itibaren 28 bin 888 yolcu taşıdı Türkiye’nin mega projeleri arasında gösterilen Yüksek Hızlı Tren (YHT), Ankara-Sivas arasında 28 bin 888 yolcu taşıdı.
9.05.2023 Gündem
Turistik Doğu Ekspresi, 86 seferde 20 bin 936 yolcu taşıdı
Turistik Doğu Ekspresi, 86 seferde 20 bin 936 yolcu taşıdı Dünyanın trenle seyahat edilecek en iyi ilk 4 rotasından olan Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 sezonunu kapattı. 12 Aralık 2022'den 22 Mart 2023'e kadar 86 sefer düzenleyen Turistik Doğu Ekspresi, 20 bin 936 yolcu taşıdı.
24.03.2023 Yaşam
Cemevlerine saldırı sanığı: Kendimi mehdi sanıyordum
Cemevlerine saldırı sanığı: Kendimi mehdi sanıyordum Ankara'da 4 cemevine saldırıp 2 kişiyi yaralayan tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca duruşmadaki savunmasında "Adımın Ahmet olması, yaşımın 24 olması gibi birçok şey mehdiyi işaret ediyordu. O dönem kendimi mehdi zannediyordum" dedi.
27.02.2023 Gündem
Doğu Ekspresi fiyatları dudak uçuklatıyor! İşte Kars Turu’nun bedeli
Doğu Ekspresi fiyatları dudak uçuklatıyor! İşte Kars Turu’nun bedeli 4 gece, 5 gün süren Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Turu’nun bedeli kişi başı 9 bin 380 lirayı buluyor. Turizm Acenteleri aracılığıyla düzenlenen geziye katılmak için insanlar aylar öncesinde biletlerini alıyor.
21.12.2022 Galeri
Kardemir kimin? Kardemir ortaklık yapısı!
Kardemir kimin? Kardemir ortaklık yapısı! Türkiye Varlık Fonu, Kardemir'in sermayesinin yüzde 4,4'ünü hisse başına 13,05 liradan satın almak için anlaştı. Toplam bedel 656 milyon lirayı bulacak. Peki, Kardemir kimin?
6.12.2022 Ekonomi
Doğu Ekspresi'nde bilet fiyatları 1300 lira oldu! Dikkat çeken '270 lira' açıklaması
Doğu Ekspresi'nde bilet fiyatları 1300 lira oldu! Dikkat çeken '270 lira' açıklaması Turistik Doğu Ekspresi trenine binen yolcular trenle seyahat gidiyor, fakat uçakla geri dönüyor. Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, “Doğu Ekspresi biletleri 1300 lira normal Doğu Ekspresi ise 270 lira bunu karıştırmamak lazım. Biri nostaljik tur olarak geçiyor diğeri normal tren yolculuğu olarak geçiyor” dedi.
22.11.2022 Ekonomi
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2022 ne kadar?
Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2022 ne kadar? Turistik Doğu Ekspresi seferleri başlıyor. Sonbahar ve kış aylarının en çok tercih edilen turistik gezilerini içinde barındıran Doğu Ekspresi pek çok kişi tarafından büyük ilgi görüyor. Ankara-Kars Demir Yolu güzergahından geçen Doğu Ekspresi ile gezginler yol üzerinde bulunan doğal güzellikleri, tarihi dokusu, güzergahtaki illerin barındırdıkları tarihi hazineler ve kültürel yapıları görme fırsatı yakalıyor. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2022 ne kadar? Turistik Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Doğu Ekspresi güzargahı ne? İşte Doğu Ekspresi hakkında bilmeniz gerekenler…
18.09.2022 Ekonomi
Doktorun ilaç uyarısı ile gitti; Halıya sarılmış ceset ile karşılaştı
Doktorun ilaç uyarısı ile gitti; Halıya sarılmış ceset ile karşılaştı Güngören'de tek yaşayan Musa Yılmaz evinde halıya sarılı halde ölü bulundu. Evinin bir odasını yabancı uyruklu kişilere kiralayan Musa Yılmaz'ın cenazesi adli tıp kurumundan alınarak memleketine götürüldü.
17.09.2022 Yaşam
792 yıllık Divriği Kalesi restore ediliyor
792 yıllık Divriği Kalesi restore ediliyor Sivas'ın Divriği ilçesinde Mengücekoğulları tarafından yaptırılan ve temelinden burcuna kadar otantik bir Türk kalesi olma özelliği taşıyan Divriği Kalesi'nde 5 yıl önce ara verilen restorasyon çalışmaları yeniden başladı. Eski görkemli günlerine döndürülmesi planlanan kalenin restorasyonunda ilk yapımında olduğu gibi yöreden çıkarılan taşlar kullanılıyor.
31.08.2022 Kültür Sanat
Köye inen bozayı ağıla girip 17 küçükbaş hayvanı öldürdü
Köye inen bozayı ağıla girip 17 küçükbaş hayvanı öldürdü Sivas'ın Divriği ilçesinde köye inen bozayı girdiği ağılda 200 küçükbaş hayvandan 17'sini öldürdü.
23.08.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu, muhteşem manzara eşliğinde yol alan Doğu Ekspresi'ni paylaştı
Bakan Karaismailoğlu, muhteşem manzara eşliğinde yol alan Doğu Ekspresi'ni paylaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, seyrine doyumsuz manzara eşliğinde Sivas Divriği’den-İliç Erzincan güzergâhına yol alan, ünü Türkiye sınırlarını aşan Doğu Ekspresi’nin dron çekimlerinden oluşan videosunu “Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma” türküsü fonuyla sosyal medya hesaplarından paylaşarak, “Halkımızın gönlüne gidecek tüm yolları yapmaya devam ediyoruz” notunu düştü.
11.07.2022 Gündem
Kabus geri döndü! O ilimizden kötü haber, ölü sayısı yükseliyor
Kabus geri döndü! O ilimizden kötü haber, ölü sayısı yükseliyor Kene kabusu geri döndü. O ilimizden kötü haber geldi. Sivas’ta KKKA nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. İşte son dakika haberinin detayları...
28.05.2022 Gündem
Mantar toplarken feci son! Ağabeyi yerde bu halde buldu
Mantar toplarken feci son! Ağabeyi yerde bu halde buldu Sivas'ın Divriği ilçesinde, mantar toplamak için araziye çıkan Alaattin Öztürk (62), yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.
4.05.2022 Yaşam
UNESCO listesindeki Divriği Ulu Cami'nin restorasyonu yeniden başlıyor
UNESCO listesindeki Divriği Ulu Cami'nin restorasyonu yeniden başlıyor Sivas'ın Divriği ilçesindeki Selçuklu dönemi yapılarından Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda 2017 yılında başlayan ancak 2 yıl sonra durdurulan restorasyon, yeniden başlıyor. Yaklaşık 60 milyon lira bedelli yeni ihale yapıldığını belirten Vali Salih Ayhan, "800 yıllık bir geçmişi var. Taş işçiliğinde adeta bir zirvedir. 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmiş bir eserimizdir" dedi.
25.02.2022 Kültür Sanat
Sivas’ta narkotik operasyonları, 25 şahıs yakalandı
Sivas’ta narkotik operasyonları, 25 şahıs yakalandı Sivas’ta polis ekiplerince yapılan Narkotik Sokak operasyonlarında çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirilirken 25 şahıs hakkında işlem yapıldı.
14.02.2022 Yaşam
Sivas'ın neyi meşhur? Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Sivas'ın neyi meşhur? Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Kültürel yapısı ve doğal güzellikleri ile bilinen Sivas, özellikle yöresel mutfağı ile dikkat çekiyor. İç Anadolu'da bulunan Sivas aynı zamanda turist çeken yerlerden biri. Peki, Sivas'ın neyi meşhur? İşte Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden son açıklama! İşte açık ve kapalı yollar....
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden son açıklama! İşte açık ve kapalı yollar.... Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Anadolu'dan ve Trakya'dan İstanbul'a girişlerin durdurulduğunu açıkladı.
24.01.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Divriği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki divriği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.