Deü

Deü

Son dakika DEÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan DEÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını DEÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deü gelişmeleri de dahil olmak üzere 28 deü haberi bulunmuştur. Tüm deü haberleri aşağıda listelenmiştir.
DEÜ'lü jeofizikçiler gerilme birikimine dikkat çekti
DEÜ'lü jeofizikçiler gerilme birikimine dikkat çekti İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hazırlanan raporun ikinci bölümünde, "Hatay'ın doğusunda Suriye sınırında da artan bir gerilme birikimi gözlenmektedir" denildi.
28.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İkinci büyük depremde 60 saniyede 6,6 metre ötelenme gerçekleşti
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İkinci büyük depremde 60 saniyede 6,6 metre ötelenme gerçekleşti İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Gözlemlerimiz Kahramanmaraş merkezli ikinci büyük depremin Çardak Fayı ve Doğanşehir Fayının kırılmasıyla oluşan iki segmentli bir deprem olduğunu göstermektedir" dedi. Depremin yer kabuğunu metrelerce öteye taşıdığını belirten Prof. Dr. Sözbilir, "İkinci büyük depremde 60 saniyede, 6,6 metre ötelenmenin gerçekleştiğini anlıyoruz. Özellikle Malatya'nın Doğanşehir ilçesi, depremin sismik kaynağı olan Doğanşehir Fayı boyunca konumlandığından, yeni yapılanmanın bu fay zonunun dışına çekilmesi hayati derecede önem taşımaktadır" dedi.
18.02.2023 Gündem
Dokuz Eylül Üniversitesi personel alacak! İşte başvuru şartları!
Dokuz Eylül Üniversitesi personel alacak! İşte başvuru şartları! Dokuz Eylül Üniversitesi duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, sağlık teknikeri ve destek personeli alınacak. Başvurular 24 Ağustos’ta sona erecek. Peki, Dokuz Eylül Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 9 Eylül Üniversitesi personel alımı şartları!
10.08.2022 Personel Alımı
BİGGSİNERJİ, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürüyor
BİGGSİNERJİ, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürüyor Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) yürütücülüğünde düzenlenen BİGGSİNERJİ programı ile TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı’na iletilen 15 projeden 10’u hibe almaya hak kazandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün girişimcilerin yanında olmaya ve fikirlerin önünü açmaya devam edeceğini belirterek, “TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı kapsamında destek alan girişimcilerimizin projeleriyle İzmir’imize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
15.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Sözbilir illeri tek tek sıraladı ve uyardı! Deprem ve tsunami...
Prof. Dr. Sözbilir illeri tek tek sıraladı ve uyardı! Deprem ve tsunami... Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege ve Akdeniz kıyıları için tehlike oluşturan fay hattı Helen Yayı'nda 100 veya 140 yıl arayla 7 büyüklüğünü aşan deprem meydana geldiğini belirterek, yakın bir gelecekte yayın harekete geçeceğine dair uyarıda bulundu. Prof. Dr. Sözbilir, "Bu fay hattının deprem üretmesi durumunda özellikle İzmir, Aydın, Muğla, Antalya bölgeleri büyük zarar görebilir. Kayadaki etkinin yanı sıra bu bölgelerde tsunami oluşabilir" dedi.
8.10.2021 Gündem
Datça'da peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin flaş açıklama!
Datça'da peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin flaş açıklama! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Muğla'nın Datça ilçesinde 3-4 gün içerisinde deprem sayısının yaklaşık 300’ü geçtiğini belirtti. Prof. Dr. Sözbilir, “Bu bölgede bu büyüklükteki depremler sürekli oluyor. Korkmamıza ya da panik yapmamıza gerek yok" dedi.
4.08.2021 Gündem
İzmir depremi ile ilgili soruşturma başlatıldı
İzmir depremi ile ilgili soruşturma başlatıldı Başsavcılık harekete geçti. İzmir'de 115 kişinin hayatını kaybettiği deprem ile ilgili soruşturma başlatıldı. İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu sonrası 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 17 kamu personeli hakkında ise soruşturma başlatıldı.
28.04.2021 Gündem
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, iftar ve sahurda "fonksiyonel tıp ilkelerine uygun beslenme yöntemi" ile ramazan ayında vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini belirtti.
27.04.2021 Sağlık
Atık çamurdan elektrik ve gaz üretiliyor
Atık çamurdan elektrik ve gaz üretiliyor Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Çevre Mühendisliği Arıtma Çamurları Laboratuvarı'nda geliştirilen gazlaştırma teknolojisi ile atık çamurdan elektrik ve gaz üretimi yapılıyor.
6.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Deprem profesörü Sözbilir: Faylar saniye saniye izlenecek
Deprem profesörü Sözbilir: Faylar saniye saniye izlenecek Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir depremi sonrası hazırladıkları rapor hakkında konuştu. Prof. Dr. Sözbilir, fayları saniye saniye izleyip, tepkilerini ölçeceklerini söyledi.
12.11.2020 Gündem
DEÜ Hastanesi 552 personel alımı yapacak! Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi personel alımı kadrosu ve şartları!
DEÜ Hastanesi 552 personel alımı yapacak! Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi personel alımı kadrosu ve şartları! Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sözleşmeli personel alımı ilanı verdi. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, 300 Hemşire, 5 Diyetisyen, 4 Eczacı, 2 Fizyoterapist, 19 Sağlık Teknikeri, 17 Röntgen Teknisyeni ve 5 Diğer Sağlık Personeli alınacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi personel alımı şartları nelerdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
12.06.2020 Personel Alımı
DEÜ Kovid-19'un hayvanlar üzerindeki etkisini araştıracak
DEÜ Kovid-19'un hayvanlar üzerindeki etkisini araştıracak Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi, hayvanlarda Kovid-19 varlığı üzerine bilimsel çalışma yapacak.
25.05.2020 Bilim ve Teknoloji
DEÜ'de maske ve eldivenler ultraviyole donanımlı konteynerlere  atılacak
DEÜ'de maske ve eldivenler ultraviyole donanımlı konteynerlere atılacak Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) maske ve eldivenlerin hızla yeni tip corona virüsten (Kovid-19) arındırılıp bertaraf edilmesini sağlayan ultraviyole (UV) donanımlı konteynerlerin hizmete gireceği bildirildi.
10.05.2020 Sağlık
TBMM Başkanı Yıldırım: "Bayrağımız, toprağımız devletimiz ve milletimiz asla tartışma konusu olamaz"
TBMM Başkanı Yıldırım: "Bayrağımız, toprağımız devletimiz ve milletimiz asla tartışma konusu olamaz" TBMM Başkanı Binali Yıldırım, terörün müsamaha edilmeyecek kırmızı çizgi olduğunu belirterek, “Bölücülük yok, eyalet gibi düşünceler yok. Bayrağımız, toprağımız devletimiz ve milletimiz asla tartışma konusu olamaz. Bunları masaya getirirseniz orada özgürlük filan dinlemeyiz” dedi.
4.10.2018 Siyaset
Mesleğine aşık doktoru felç bile durduramadı
Mesleğine aşık doktoru felç bile durduramadı Ameliyat sırasında felç geçiren ve vücudunun sol kısmını kullanamayan Prof. Dr. Ali Barutçu, rahatsızlığına aldırmadan 17 yıldır öğrencilerine ders veriyor, hastalarına şifa dağıtıyor.
30.09.2018 Sağlık
Antibiyotiğe 6 kurban
Antibiyotiğe 6 kurban İzmir’de soğuk algınlığına antibiyotik tedavisinin ardından ölen 29 yaşındaki Murat Aras toprağa verildi. Yalnızca Dokuz Eylül’de antibiyotikten 6 ölüm var.
23.07.2018 Yaşam
Dokuz Eylül Üniversitesi güvenlik bilimleri fakültesi kuruyor
Dokuz Eylül Üniversitesi güvenlik bilimleri fakültesi kuruyor Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, güvenlik bilimlerinin yer alacağı fakülte için 2018-2019 akademik yılını hedeflediklerini açıkladı. 4 yıllık eğitim verecek fakültede her bölüme 20 öğrenci alınacak. Prof. Çelik, “İstihbarat bölümü mezunları ajan da olabilirler” dedi
29.09.2021 Gündem
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları hangi tarihte açıklanacak?
ÖSYM ek yerleştirme sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Ek yerleştirme sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Adaylar ÖSYM'den gelecek ek yerleştirme sonuçları açıklamasına kilitlendi. Peki ÖSYM ek yerleştirme sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
29.09.2021 Gündem
Akın Öztürk’ün kardeşi açığa alındı
Akın Öztürk’ün kardeşi açığa alındı FETHULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Genel Sekreteri Kemal Abidin Öztürk’ün de aralarında olduğu 3 kişi açığa alındı.
29.09.2021 Gündem
Hocalara dönün çağrısı!
Hocalara dönün çağrısı! YÖK Başkanlığı üniversitelere talimat gönderdi
29.09.2021 Gündem
Xavi'den alkışlanacak hareket
Xavi'den alkışlanacak hareket Barcelona'nın İspanyol yıldızı Xavi'den alkışlanacak hareket...
15.07.2013 Futbol
500 gramlık bebeğe kalp ameliyatı!
500 gramlık bebeğe kalp ameliyatı! Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, erken doğumla dünyaya gelen bebek, kuvözde gerçekleştirilen kalp ameliyatıyla hayata tutundu...
29.09.2021 Gündem
Bir sınavzede daha!
Bir sınavzede daha! ÖSYM kurbanlarından biri de İzmirli 18 yaşındaki Kutay Arınç Çokluk oldu...
29.09.2021 Gündem
Genç futbolcu hayatını kaybetti!
Genç futbolcu hayatını kaybetti! Kazada hayatını kaybeden genç kız, Kadınlar Ligi'nde oynadığı ortaya çıktı...
9.05.2011 Yaşam
“Hepinizi atarım” dedi ama soruşturma açmadı!
“Hepinizi atarım” dedi ama soruşturma açmadı! Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.