Ders Programı

Ders Programı

Son dakika ders programı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ders programı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ders programı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ders Programı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ders programı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.175 ders programı haberi bulunmuştur. Tüm ders programı haberleri aşağıda listelenmiştir.
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 8. sınıf çarpanlar ve katlar: Çarpanlar ve katlar olarak bilinen ifadeler, positif çarpan - bölendir. Doğal sayılar iki doğal sayının çarpımı şeklinde yazılmaktadır. Bunlardan biri diğer sayının çarpanı olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda asal sayının çarpanı böleni de olabilmektedir. Bölen sayı olarak tanımlanabilmesi için o sayının diğerini tam olarak bölmesi ve çarpması gerekmektedir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 7. sınıf aynalar konusu önemlidir ve ayrıntılarıyla açıklanması gerekmektedir. Bu konuda öncelikle ayna nedir? Bilinmesi gerekmektedir. Ayna sözlük anlamı olarak, ışığı yansıtan, nesnelerine görüntüsünü veren arkası sırlı ve cilalı cam ayna olarak ifade edilmektedir. Ayrıca Denizcilikte, küreğin ucunda bulunan yassı bölüm de ayna olarak tanımlanmaktadır. 7. Sınıf aynalar konusu Fen bilimleri ders konusudur. Gözgü olarak da tanımlanan aynaların birden çok çeşidi bulunmaktadır. Aynalar, Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatında Fen Bilimleri konusu kapsamında bulunmaktadır.
26.12.2023 Eğitim
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" öğrenci yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
25.05.2023 Eğitim
E karne giriş 2023! Karne not girişleri bitti mi, notlar e okula girildi mi? E okul ne zaman kapanıyor?
E karne giriş 2023! Karne not girişleri bitti mi, notlar e okula girildi mi? E okul ne zaman kapanıyor? E okul ne zaman kapanıyor, karne not girişleri bitti mi? E karne giriş ekranı öğrenciler ve veliler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi 23 Ocak’ta bitiyor, öğrenciler karnelerini ise yarın alacak. Karne günü öncesinde e-karne, şube yazılı ortalamaları, not, nakil, devamsızlık, merkezi sınav, takdir, teşekkür belgeleri gibi bilgilere ulaşılmaya çalışılıyor.
19.01.2023 Eğitim
e okul yoklama girişi ne zaman kapanacak? Devamsızlık ne zaman kapanıyor 2023?
e okul yoklama girişi ne zaman kapanacak? Devamsızlık ne zaman kapanıyor 2023? e okul devamsızlık ne zaman kapanıyor 2023, yoklama ne zaman kapanacak? e-Okul devamsızlık kapanma tarihi öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı birinci döneminin bitmesine az bir süre kala, karne heyecanı öğrenciler sardı. Peki, e-Okul devamsızlık ne zaman kapanacak, yoklama ne zaman kapanıyor?
16.01.2023 Eğitim
E okul ne zaman kapanıyor? Öğretmenler için E okul ne zaman kapanacak?  e-Okul not girişi kapanma tarihi!
E okul ne zaman kapanıyor? Öğretmenler için E okul ne zaman kapanacak?  e-Okul not girişi kapanma tarihi! 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi sona eriyor. Karne heyecanı başlarken e-Okul not girişi kapanma tarihi öğrenciler ve öğretmenler tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki, okul ne zaman kapanıyor, öğretmenler için E okul ne zaman kapanacak?
13.01.2023 Eğitim
Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD ve Yunanistan'a rest: Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz
Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD ve Yunanistan'a rest: Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Karşımızda dünya da dikilse Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hakkımızı, hukukumuzu korumaya devam edeceğiz, sahada ve masada güçlüyüz. Kıbrıs Türkü’nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz.” dedi.
29.09.2022 Siyaset
Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? İşte MEB eğitim takvimi!
Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? İşte MEB eğitim takvimi! 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlıyor. Milyonlarca öğrenci için ilk ders zili yarın çalıyor. Uzun bir yaz tatilinin ardından öğrenciler sıralara dönecek ve yeni öğretim yılına resmen başlayacak. Anaokulları ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri sona erdi. Şimdi de ortaokul ve lise uyum eğitimleri başlayacak. Peki, Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? Lise okul saatleri belli oldu mu? Lise dersleri başlıyor mu? İşte MEB eğitim takvimi!
11.09.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir ilk! Yoğun ilgi görüyor, Türkiye genelinde yüz binlerce öğrenci...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir ilk! Yoğun ilgi görüyor, Türkiye genelinde yüz binlerce öğrenci... Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu yaz ilk kez öğrencilere yönelik açtığı yaz okulları yoğun ilgi görüyor. 4 Temmuz'da başlayan eğitimler kapsamında, matematik ve İngilizce yaz okullarına Türkiye genelinde toplam 27 bin 860 kursta 741 bin 835 öğrenci kayıt oldu. Öğrenciler haftada 12 saat, 4 hafta sonunda 48 saat olacak şekilde eğitim alıyorlar.
15.08.2022 Eğitim
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün Haziran ayı itibarıyla Türkiye'de 'Metaverse' kelimesini duyanların oranı yüzde 60'a yaklaştı. Bazı insanlar işini bu sanal evrene taşımak isterken, bazıları da kurum ya da şirketlerde kariyer planları yapıyor. Bu sanal dünyada yerini almak isteyenler için de birçok firma Metaverse uzmanlığı eğitimleri veriyor. Peki, bu eğitimlerin içeriği ne, kursta alanın sertifikayla iş kurmak ya da işe girmek mümkün mü? Uzmanlara sorduk.
2.07.2022 Çalışma Hayatı
YKS’ye hazırlık sürecinde uzmanından 6 kritik öneri!
YKS’ye hazırlık sürecinde uzmanından 6 kritik öneri! İyi bir üniversiteye girmek için milyonlarca adayın yarışacağı 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) 18-19 Haziran’da yapılacak. Ailelerin beklentisi öğrencinin derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları yönünde. Özel üniversitenin Rehberlik Uzmanı Cihan Kuzgun ‘’Elbette ki üniversiteye hazırlanmak ekstra özen isteyen bir süreçtir. Öğrencilerin ders çalışırken bilmesi gereken önemli noktalardan biri de verimli bir şekilde nasıl ders çalışılacağı konusu. Çünkü saatlerce odaya ya da kütüphaneye kapanmak her zaman nitelikli bir şekilde ders çalışıldığını göstermez’’ dedi.
9.03.2022 Eğitim
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler...
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler... Kamu çalışanlarını çok yakından ilgilendiriyor. Bugünden itibaren tamamen değişiyor. Ödemeler artıyor. Tek tek açıklandı. Yıl boyunca yeni ödemeler geçerli olacak. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri bugünden itibaren geçerli olmak üzere değişti. Konaklama, yemek, kreş ücretleri değişti. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
1.02.2022 Memur
Son hafta yoklama alınır mı? Okulun son haftası lise ve ortaokulda devamsızlık yazılır mı 2022?
Son hafta yoklama alınır mı? Okulun son haftası lise ve ortaokulda devamsızlık yazılır mı 2022? Lisede ve ortaokulda sona hafta yoklama alınır mı 2022? Yarıyıl tatili için son haftaya girilince, sınav maratonuna hazırlanan öğrenciler son hafta ders işlenip işlenmediği ile yoklama alınıp alınmadığını sorguluyor. Karne ve evrak işlemleri son hafta yoklama alınır mı, sorularının sorulmasına neden oldu. Peki, son hafta ders işenir mi, okulun son haftası yok yazılma var mı? Son hafta devamsızlık yazılır mı 2022?
17.01.2022 Eğitim
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar...
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar... Asgari ödeme tutarları belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Şubat itibarı ile başlıyor. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Yeni ücretler 2022 yılı boyunca geçerli olacak. Bakanlık harekete geçti ve tek tek açıklandı. Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiriyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri belirlendi. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
7.01.2022 Memur
Kamu sosyal tesislerinin hizmet bedelleri belli oldu! Yemek ve konaklama bedeli ne kadar oldu?
Kamu sosyal tesislerinin hizmet bedelleri belli oldu! Yemek ve konaklama bedeli ne kadar oldu? Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu sosyal tesislerinin hizmet bedelleri belli oldu! Devlete ait eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespiti için tebliğ yayınlandı. Peki, Kamu sosyal tesislerinin hizmet bedelleri ne kadar oldu? Yemek ve konaklama bedeli ne kadar oldu? İşte kamu dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ücretleri!
7.01.2022 Memur
e okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi giriş ekranı ile ilkokul, ortaokul ve lise 1 dönem sınav sonuçlarını sorgulama!
e okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi giriş ekranı ile ilkokul, ortaokul ve lise 1 dönem sınav sonuçlarını sorgulama! e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ile 1. dönem sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Ara tatilin yaklaşmasıyla öğrenciler sınav sonuçları ile ilgili detayları sorgulamaya başladı. e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrencilerin devamsızlık bilgisi, ders ve sınav notları, ders programı ile ilgili bilgiler sorgulanabiliyor. Peki, e okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sınav sonucu sorgulama ekranı…
9.11.2021 Eğitim
Artık e-Devlet'ten alınacak! Flaş değişiklik
Artık e-Devlet'ten alınacak! Flaş değişiklik Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak, kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacak.
12.06.2021 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Selçuk yeni kararı duyurdu! Tüm Türkiye'de...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk yeni kararı duyurdu! Tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni kararı resmen duyurdu. MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden EBA TV'nin haftalık ders programını açıkladı.
11.04.2021 Eğitim
Liselerde yüz yüze eğitim ve ders saatleri detayları! Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerdeki liselerde yüz yüze eğitim nasıl olacak, kaç gün, kaç saat?
Liselerde yüz yüze eğitim ve ders saatleri detayları! Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerdeki liselerde yüz yüze eğitim nasıl olacak, kaç gün, kaç saat? MEB liselerde yüz yüze eğitim ve sınav uygulamalarının detaylarını belirledi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek liselerinde bir günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati yüz yüze eğitim yapılmasına karar verdi. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitim kaç gün, kaç saat olacak? Liselerde yüz yüze eğitim ve ders saatleri…
3.03.2021 Eğitim
İlkokullarda yüz yüze eğitim nasıl olacak? İlkokulda dersler kaç dakika, hangi dersler yüz yüze? İlkokul yüz yüze eğitim ders programı ve ders saatleri
İlkokullarda yüz yüze eğitim nasıl olacak? İlkokulda dersler kaç dakika, hangi dersler yüz yüze? İlkokul yüz yüze eğitim ders programı ve ders saatleri MEB tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen yazıyla ilkokul ve ortaokul kurumlarındaki yüz yüze eğitim ile ilgili detaylar belli oldu. 81 ilin valiliğine gönderilen yazıya göre, düşük ve orta riskli illerde bulunan ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yüz yüze eğitimle yapılacak. Ders saati ise 30 dakika olacak. Peki, İlkokullarda yüz yüze eğitim nasıl olacak? İlkokulda dersler kaç dakika olacak? İlkokul yüz yüze eğitim ders programı ve ders saatleri…
3.03.2021 Eğitim
EBA canlı dersim var mı? EBA canlı ders saatleri sorgulama ekranı!
EBA canlı dersim var mı? EBA canlı ders saatleri sorgulama ekranı! EBA canlı ders milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. Günlük canlı ders programı ile saatleri MEB'in EBA sisteminden paylaşıldı. Eğitimlerine uzaktan devam öğrenciler sıklıkla 'EBA canlı dersim var mı?' sorusunu araştırıyor. İşte EBA canlı ders saatleri sorgulama ekranı ve EBA Sınıf bazlı canlı ders çizelgesi!
25.02.2021 Eğitim
EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders programı! İşte EBA'ya giriş ekranı!
EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders programı! İşte EBA'ya giriş ekranı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EBA'da, ilkokul, ortaokul ve liseler için ders programını paylaştı. Ders içerikleri ve özel programlarıyla 18 milyon öğrenciye hizmet veren TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise'de haftanın ilk gününde yeni programlar belli oldu. Peki, EBA'ya giriş nasıl yapılır? EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders programı ve ders saatleri ile ilgili tüm detaylar...
22.02.2021 Eğitim
EBA hesabı ile giriş yap… EBA canlı derse giriş nasıl yapılır? EBA öğrenci girişi ve EBA TV ders programı  15 Şubat - 21 Şubat 2021 ve saatleri!
EBA hesabı ile giriş yap… EBA canlı derse giriş nasıl yapılır? EBA öğrenci girişi ve EBA TV ders programı 15 Şubat - 21 Şubat 2021 ve saatleri! EBA girişi ile ilgili yapılan aramalar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabı Twitter üzerinden velilere yaptığı çağrı ile arttı. Bakan Selçuk, "Sizlerden ricam, çocuğunuzun canlı derse katılımını ve TRT EBA kanallarını takibini teşvik ederek okullarımızla ve öğretmenlerimizle iletişim kanallarını güçlendirmeniz" dedi. EBA canlı derse giriş nasıl yapılır? EBA TV ders programı ve saatleri ile EBA hesabı ile giriş yapma ekranı…
15.02.2021 Eğitim
E-okuldan karneye nasıl bakılır, karne nasıl alınır? e okul veli bilgilendirme ve öğrenci girişi ile 2021 karne notu öğrenme ve görüntüleme…
E-okuldan karneye nasıl bakılır, karne nasıl alınır? e okul veli bilgilendirme ve öğrenci girişi ile 2021 karne notu öğrenme ve görüntüleme… Milli Eğitim Bakanlığınca, koronavirüs tedbirleri kapsamında yürütülen uzaktan eğitim, 22 Ocak bugün ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin elektronik karnelerinin erişime açılmasıyla sonlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dönem notlarını açıklamasıyla da e-okul karne notu ekranı öğrencilerin ve velilerinin erişime açılacak. Karne notları e-okul sisteminden 'not bilgisi' bölümünden görüntülenecek. E okuldan karneye nasıl bakılır? Karne nasıl alınır, yazdırılır? e okul karne girişi 2021...
22.01.2021 Eğitim
EBA canlı dersim var mı? Karne günü ders işlenecek mi 2021, Cuma günü ders var mı?
EBA canlı dersim var mı? Karne günü ders işlenecek mi 2021, Cuma günü ders var mı? Koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak devam eğitim ilk dönemi yarın sona eriyor. Öğrenciler yarın karnelerini alacak. Karne heyecanı yaşanırken, öğrenciler karne günü ders olup olmayacağını da sorguluyor, cuma günü okullar açık mı, 22 Ocak Cuma günü online ders var mı? Karne günü ders işlenecek mi, gibi soruları soruyor.
21.01.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ders Programı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ders programı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.