Deniz Anası

Deniz Anası

Son dakika deniz anası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deniz anası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deniz anası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deniz Anası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deniz anası gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 deniz anası haberi bulunmuştur. Tüm deniz anası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı İzmir'in Foça ilçesinde, sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, denizanalarına temas nedeniyle yanma ve batma şikayetiyle hastanelere başvurular arttı.
17.08.2023 Yaşam
Falda Deniz Anası Görmek Ne Demek? Kahve Falında Deniz Anası Nasıl Yorumlanır?
Falda Deniz Anası Görmek Ne Demek? Kahve Falında Deniz Anası Nasıl Yorumlanır? Falların en önemli yanı insanlara önemli bilgiler sağlaması olarak bilinir. Bunun için fallara inanan insan sayısı oldukça çoktur. Doğal olarak fal baktıran kişiler birçok yönden şanslı olurlar. Böylelikle önemli bilgilere ulaşma şansı elde edilebilir. Özellikle denizanası ile ilgili fal göründüğü zaman insanların merakı artacaktır. Buna göre falın anlamı yüksek oranda olumludur. Yani falda çıkan bu unsur için olumlu yorumlar yapmak mümkündür. 
28.07.2023 Gündem
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Pusula Denizanası' tehdidi
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Pusula Denizanası' tehdidi Çanakkale Boğazı'nda da görülen zehirli pusula denizanaları, Marmara Denizi'nde de artış gösterdi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, bahar aylarında görünürlüğü artan pusula denizanalarıyla ilgili, "Hem stok yönünden hem de ekonomik olarak zararı var. Hamsi, sardalya gibi balıklar daha çok etkilenir. Denizdeki tüm canlıları denizanaları etkiler" dedi.
26.05.2023 Yaşam
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor İstanbul Boğazı’nın kıyı kesimlerinde görülen denizanası yoğunluğunun nedeninin hava sıcaklığı olduğunu ve Şubat ayına kadar görülebileceğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanası balık yumurta ve larvaları üzerinden besleniyor. Aynı zamanda balıkların besini olan mikroskobik hayvansal organizmalar üzerinden de besleniyor. Bu da balık stoklarında bir şekilde azalmaya sebep oluyor" dedi.
5.01.2023 Gündem
Tatil sezonunun yaklaşmasıyla denizde büyük tehlike! İlk kez ortaya çıktı, giderek artıyor
Tatil sezonunun yaklaşmasıyla denizde büyük tehlike! İlk kez ortaya çıktı, giderek artıyor Tatil ve deniz sezonun açılmasına az bir zaman kala büyük tehlike ortaya çıktı.  Yaklaşık 1 ay önce Çanakkale'de görülen ve zehirli olduğu iddia edilen "pusula denizanası", son günlerde İzmit Körfezi'nde de görülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
21.05.2022 Yaşam
Müsilaj benzeri tehlike, sahilin rengi değişti! Binlerce denizanası...
Müsilaj benzeri tehlike, sahilin rengi değişti! Binlerce denizanası... İzmit Körfezi’nin rengi ‘kokolitofor’ isimli organizmalar nedeniyle turkuaza dönerken, Tütünçiftlik sahili ise denizanalarının istilasına uğradı. Küçük boylardaki binlerce denizanası sahili kapladı.
8.05.2022 Gündem
Çanakkale Boğazı'nda zehirli denizanaları görüldü, uzmanı uyardı
Çanakkale Boğazı'nda zehirli denizanaları görüldü, uzmanı uyardı Çanakkale Boğazı ile sahillerde iklim değişikliği nedeniyle popülasyonu artan zehirli pusula denizanaları hakkında uyaran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu, "Temas edildiğinde hemen denizden çıkılmalı. Temas edilen cilt kısmı amonyak ya da sirke ile yıkanmalı. Kesinlikle tatlı su ile muamele edilmemeli" dedi.
18.04.2022 Yaşam
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’ndan (TÜDAV), özellikle son günlerde sahile vuran ve görüntüleri ile endişe yaratan denizanaları konusunda uyarılarda bulunularak ‘Ya Yakarsa Projesi'ni hatırlatılıp denizanası türlerine dikkat çekildi. Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara'da kayıtlara geçen 18 türün olduğu, bazılarının zehirli, bazılarınsa balıkçılık ve deniz ekosistemi açısından büyük tehlike taşıdığı belirtildi.
4.04.2022 Yaşam
D harfi ile hayvan isimleri - D ile başlayan hayvanlar...
D harfi ile hayvan isimleri - D ile başlayan hayvanlar... Hayvan adları özellikle oyunlarda ve bulmacalarda insanların karşılarına sık sık çıkmaktadır.
18.02.2022 Gündem
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! Sakın dokunmayın
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! Sakın dokunmayın Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında yoğun olarak görülen denizanaları, rüzgarın da etkisiyle kıyıya vurdu. Denizanalarına kesinlikle dokunulmaması gerektiğini belirten Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Şirin "Bu genel bir iklim değişikliğinin getirdiği durum. Uç noktalar halinde görüyoruz. Görülme süreleri uzayabiliyor. Popülasyonları çok yüksek seviyelere çıkabiliyor" dedi.
10.12.2021 Yaşam
Türkiye'de ilk kez görüntülendi! Denizlerde büyük tehlike
Türkiye'de ilk kez görüntülendi! Denizlerde büyük tehlike Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, Antalya'nın Kaş ilçesinde geçen hafta yaptığı dalışta, insan tenine dokunduğunda yakıcı etkiye sahip İndo-pasifik kökenli Cassiopea andromeda (Ters-düz denizanası) türü denizanalarının, özellikle kumlu zeminleri istila ettiğini belirledi. Bu türü 2000 yılı Eylül ayında Göcek Sarsala koyunda yaptığı dalışta Türkiye'de ilk kez görüntüleyip kayıt altına aldığını hatırlatan Ceylan, "Nematosit adı verilen yakıcı kapsüllere sahiptir. Dokunmamak en doğru tercihtir. Dokunduğunuz zaman hastanelik olabilirsiniz" dedi.
23.10.2021 Yaşam
Süs balığı dehşeti! Dev gibi oluyorlar
Süs balığı dehşeti! Dev gibi oluyorlar Çin Sazanı, İsrail Sazanı derken göllerdeki istilacı balıklar, canlı çeşitliliğini tehdit etmeye devam ediyor. Tüm bunlara ev ve ofislerde beslendikten sonra 'hevesimiz kaçtı' denilip, göl ve barajlara salınan Japon balıkları da eklenince tehlikenin boyutu büyüyor. Onlarca balık çeşidinin bulunduğu göller birkaç türün yaşayabildiği dev akvaryumlara dönüşüyor.
17.07.2021 Yaşam
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum!
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum! Marmara Denizi’ndeki deniz salyası kabusunun ardından Ege ve Akdeniz kıyılarında sargassum türü algler görülmeye başlandı. Peki önlem alınmazsa bu da müsilaj gibi etki yaratır mı? Denize girmek riskli mi? Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin anlattı...
21.06.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu: Toplum adalete susadı
Kılıçdaroğlu: Toplum adalete susadı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 yıl önce Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği yürüyüşe ilişkin, "Bizler beraber yürüdük. 83 milyon adına yürüdük. Bu toplum adalete susadı. Adalet istiyoruz. Eğer bir ülkenin hapishaneleri tıka basa doluysa, 10 kişilik koğuşlarda 25-30 kişi kalıyorsa bir sorun var demektir" dedi.
15.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği müsilaj sorununun çözümüne ilişkin bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen Külliye'deki özel toplantı sona erdi. Yayınlanan sonuç bildirgesinde alınması gereken acil önlemler sıralandı.
10.06.2021 Gündem
Görürseniz sakın çıplak elle dokunmayın! Kıyıya vurdu, mor renkli...
Görürseniz sakın çıplak elle dokunmayın! Kıyıya vurdu, mor renkli... Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kıyıya mor renkli ölü denizanaları vurdu. İncelenmesi için denizanalarından örnekler alınırken, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, "Kadınlar Denizi'nde rastladığımız ve 'Aequorea Forskalea' türüne ait olduğunu tahmin ettiğimiz bu tür çok zehirli değil. Ancak yine de görenlerin elleriyle dokunmaması gerekiyor" dedi.
15.04.2021 Yaşam
'2050 yılında denizlerde balıklardan çok mikroplastik olacak'
'2050 yılında denizlerde balıklardan çok mikroplastik olacak' Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Başaran, denizlerde ve okyanuslarda giderek artan mikroplastik tehlikesine dikkat çekerek, "Dünyada yılda 8.8 milyon ton plastik atık denizlere ulaşıyor. Bu atıklar deniz canlıların midesinde yer kaplıyor ve hayvanlar doyduklarını sandıkları için yetersiz beslenme nedeniyle can veriyor. Modellemelere göre, 2050 yılında denizde balıklardan çok mikroplastiklerin oluşacağı iddia ediliyor" dedi.
16.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Antalya'da deniz anası türü bulundu
Antalya'da deniz anası türü bulundu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri, Antalya'da bir deniz anası türü tespit etti. Bulunan türe, vücudundaki göze benzeyen noktalar nedeniyle "yalancı gözlü deniz anası" adı verildi.
13.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Bu kez Caddebostan... Deniz kıyısı pislik içinde
Bu kez Caddebostan... Deniz kıyısı pislik içinde İstanbul’da normalleşme sürecinin ardından vatandaşlar sahillere akın etti ancak son günlerde artan deniz kirliliği vatandaşların dikkatini çekiyor.
11.06.2020 Yaşam
Beşiktaş Sahili'nde çirkin görüntü!
Beşiktaş Sahili'nde çirkin görüntü! İstanbul Boğazı'nda Ortaköy ve Arnavutköy sahil şeridinde kıyıya vuran çöplerin oluşturduğu kirlilik dikkat çekti.
30.05.2020 Gündem
Büyük panik! Deniz anaları İzmit Körfezi'ni işgal etti
Büyük panik! Deniz anaları İzmit Körfezi'ni işgal etti Kocaeli’nin Körfez ve Gölcük ilçelerinde sahil şeridini deniz anaları kapladı. Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Sancak istilanın kirlilikten kaynaklandığını söyledi.
26.01.2020 Gündem
Yine photoshop mağduru oldu
Yine photoshop mağduru oldu Eski manken Ebru Şallı, ınstagram paylaşımlarından Photoshop mağduru olmaktan kurtulamıyor. Bikini tanıtımı yapan Şallı, verdiği pozda denizin şeklinin girdap olması, takipçilerinin gözünden kaçmadı.
16.08.2018 Magazin
İstanbul semalarında görüntülenen ilginç ışıklar
İstanbul semalarında görüntülenen ilginç ışıklar Bugün saat 06.30 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinde cep telefonuyla ilginç görüntüler çekildi.
26.12.2017 Yaşam
Sahile vuran denizanası korkuttu!
Sahile vuran denizanası korkuttu! Antalya'da bulunan zehirli deniz anası için uzmanlar uyardı: Kesinlikle çıplak elle ya da vücutla temas etmeyin
15.05.2017 Yaşam
Zehirli denizanalarına dikkat
Zehirli denizanalarına dikkat Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği üyeleri İskenderun sahilinde bir yandan Kızıldeniz’den gelen zehirli denizanalarını toplarken vatandaşları ölmüş olsalar dahi bu deniz canlılarına dokunmamaları konusunda uyardı.
3.04.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Anası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deniz anası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.